- הוסף לסימניות
האם זה מקובל להתמקח עם המתווך על גובה דמי התיווך במכירת דירה?
בפרט, בשכונה שיש בה הרבה מתווכים.
(כמובן להתמקח מראש, ולא לבסוף)
כמו בכל בעל מקצוע.האם זה מקובל להתמקח עם המתווך על גובה דמי התיווך במכירת דירה?
בדרך כלל המתווך לא קובע את גובה דמי התיווך, והיום בשונה מפעם ההתמקחות היא גם בעסקאות מורכבות כגון טאבו משותף וכו'האם זה מקובל להתמקח עם המתווך על גובה דמי התיווך במכירת דירה?
אני חושב שאתה לא שואל את השאלה הנכונה,האם זה מקובל להתמקח עם המתווך על גובה דמי התיווך במכירת דירה?
התשובה שלי מתאימה גם לקנייה. בסוף הכל תלוי כמה ערך אתה מקבל/כמה ערך המתווך נותן. ככל שהערך גבוה יותר כך שווה לך! לשלם לו אפילו יותר מהמקובל. ולהיפך ככל שהערך שאתה חושב שהוא נותן - נמוך או לא קיים, שכרו בהתאם..אני מאוד מודה לכל העונים,
למעשה היה לי טעות סופר בכתיבת השאלה, התכוונתי לשאול על קניית דירה, ולא על מכירת דירה (מה שכתבתי "מכירת" התכוונתי לאפוקי "השכרה", והתכוונתי שמוכרים לי דירה, ולא שמתי לב שאני לא כותב נכון),
אם אפשר בבקשה להטריח שוב את חברי הפורום, מה המצב בקנייה (כי בחלק מהתשובות כאן היו נימוקים על מכירה בדווקא).
תודה רבה
אתה רציני????חבל לקחת מתווך בכלל. היום באזורים מבוקשים הדירות נמכרות בעזרת מודעה קטנה ותו לא.
תחשבו על זה.
בעיקר אנשים שנותנים בלעדיותיש היום אנשים ששנתיים מנסים למכור דירה ולא מצליחים,
איני חושב שזה הגון וחוקיאני למשל, אמרתי פעם למתווך מסויים, אם תביא לי מחיר כזה תקבל X, וכל סכום שתביא לי מעל המחיר הזה תקבל 40% מההפרש. אמר לי המתווך, איתגרת אותי, ואני אוהב אתגרים... אתה מבין שכשהוא ירוויח יותר, המוטיבציה שלו להביא לי מחיר יותר גבוהה יותר, כך שהרווח שלי! גבוה יותר
זה טעות של המוכר !אפשר לא לשלם בכלל
רק הקונים ישלמו
פשוט מסכמים מראש... מודיעים...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים