התייעצות האם יועץ לענייני זוגיות שמקבל רק גברים או יועצת שתקבל רק נשים זה משהו שיילך?

• הוסף לסימניות
יש מושג בטיפול על פי שיטת שלושת המימדים (ואני לא נכנס האם השיטה מותרת וכו' -כ"א על פי רבותיו)
-יש מצב שזה מושג רחב יותר בכל עולם הטיפול,-
ובו ניתן לטפל באדם דרך בן הזוג שלו, בילד דרך אביו או אמו. (אבא דרך בן על פי רמת הבנתי בעולם הזה, אי אפשר.)

אם בזה המדובר ניחא.

יש גם הסתכלות אחרת:
'כשאתה שלם ומתוקן אתה רואה כך גם את הסביבה' אבל זה כבר רומז למה שכתבתי קודם בנוגע לטיפול כללי באדם ללא קשר לזוגיות...
אנחנו לא מדברים שרוצים לעשות סיבוב כדי אלא שנעזור ממש למטופל ממנו שהוא יקבל את הטיפול

• הוסף לסימניות
פשוט
כי יש היתר של טרוד במלאכתו
אז אם המטפל גבר אין את הבעיה זאת
אבל לגבי האיש המתייעץ לא נאמר עליו טרוד במלאכתו
ויש לי תחושה שתכף נחסם..
את הצד ההלכתי נשאיר לרבנים, ואציין שוב שמכירה זוג ששאל את הרב שלו ואמר ללכת לטיפול אצל אישה.
(וכן מכירה מקרה הפוך...)
תלוי במה צריך לטפל, על מה יושב הקושי, מי הזוג ועוד הרבה נתונים.

• הוסף לסימניות
יש לי קרוב משפחה מטפל שבהוראת רבו לא מקבל זוגי,
פעם אחת דקה לפני פגישה הודיע הלקוח שאשתו באה איתו
והיא אכן התיישבה בחדרו אבל הוא הבהיר לשניהם חד משמעית שהוא לא מתייחס אליה כאובייקט בחדר....:LOL:
כמובן שהוא אמר מראש ללקוח והמטופל התעלם.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי-
יש כזה דבר. לא יודעת אם קוראים לזה דווקא טיפול זוגי או שקוראים לזה מובחנות או שמות אחרים אבל הרעיון שרק האישה לדוגמא הולכת ולומדת מובחנות לדוגמא על מנת לשפר את הקשרים שלה עם הסובבים אותה ובראש ובראשונה את הקשר שלה עם בעלה בהחלט קיים ובהחלט עובד ועוזר בצורה מדהימה! ואני מכירה אישית כל כך הרבה נשים שעשו את התהליך המדהים הזה. (בטוחה שזה קיים גם ההפך) ושוב לדעתי בלבד- זוג יכול ללכת לטיפול זוגי או אצל גבר או אצל אישה או אצל זוג מטפלים, מה שנוח להם וטוב להם בלי קשר למקובלות, זה עניין אישי שלהם. רוב הזוגות שהלכו לטיפול זוגי שאני מכירה הרגישו יותר בנוח מול מטפלת. אבל שוב זה בחירה אישית של כל זוג וזוג (או פרט). בהצלחה.

• הוסף לסימניות
ואגב יש הרבה יועצים/מטפלים/פסיכולוגיים שמטפלים רק במגדר שלהם, הם רק לא קוראים לזה טיפול זוגי. למרות שבהחלט מגיעים גם גברים נשואים או נשים נשואות ומטפלים בדברים שקשורים לזוגיות שלהם, רק שהמונח טיפול זוגי הכוונה לטיפול בו בני הזוג מגיעים יחד.

• הוסף לסימניות
שני אשכולות חשובים ננעלו.

אשכול 'נרקיסיזם- המחלה של הנפש' https://www.prog.co.il/threads/נרקיסיזם-המחלה-של-הנפש.1125394/

הודעה בנושא 'מישהו מכיר מנסיון בקשר לייעוץ נישואין וטיפול זוגי' https://www.prog.co.il/threads/מישה...עוץ-נישואין-וטיפול-זוגי.1106354/post-15865221

וחשוב לי להעלות כאן את הדברים הבאים שכתב הסופר אהרן קליגר הי"ו.

קבצים מצורפים

• תברחו מהקליניקה שלהם.pdf
    KB 810 · צפיות: 131
  • הוסף לסימניות
פשוט
כי יש היתר של טרוד במלאכתו
אז אם המטפל גבר אין את הבעיה זאת
אבל לגבי האיש המתייעץ לא נאמר עליו טרוד במלאכתו
ויש לי תחושה שתכף נחסם..
דווקא הרבנית וולדמן שהיא אישה ירא"ש מאוד, טוענת שכדאי מאוד שזוג יפנה לאישה ולא לגבר
כי אישה בדר"כ יכולה לפתח קשר רגשי אל המטפל/יועץ מה שאין כן בדר"כ אצל הגבר.
(ולא ,היא לא מחפשת לקוחות חדשים...)

• הוסף לסימניות
דווקא הרבנית וולדמן שהיא אישה ירא"ש מאוד, טוענת שכדאי מאוד שזוג יפנה לאישה ולא לגבר
כי אישה בדר"כ יכולה לפתח קשר רגשי אל המטפל/יועץ מה שאין כן בדר"כ אצל הגבר.
(ולא ,היא לא מחפשת לקוחות חדשים...)
לא חולק עליה, אולי גם לא מסכים עם הסיבות
אבל לא הייתי חותם על הדברים!

• הוסף לסימניות
שני אשכולות חשובים ננעלו.

אשכול 'נרקיסיזם- המחלה של הנפש' https://www.prog.co.il/threads/נרקיסיזם-המחלה-של-הנפש.1125394/

הודעה בנושא 'מישהו מכיר מנסיון בקשר לייעוץ נישואין וטיפול זוגי' https://www.prog.co.il/threads/מישהו-מכיר-מנסיון-בקשר-לייעוץ-נישואין-וטיפול-זוגי.1106354/post-15865221

וחשוב לי להעלות כאן את הדברים הבאים שכתב הסופר אהרן קליגר הי"ו.
לא נפתח בנטפרי

• הוסף לסימניות
זו תפיסה קצת של פעם. שמצפה מזוגיות למשהו די מינימלי מבחינה רגשית, שגורסת שכל אחד יכול להסתדר עם כל אחת אם רק מנסים ממש ורוצים ממש ועובדים על המידות. ומוותרים.
יחד עם זה הולכת האמונה שאם נחתן אותם צעירים, ואם נמנע מהם לראות שיש אפשרויות אחרות, ואם בטיפול רק ישכנעו אותם לרצות להיות יחד- הם יחזיקו לנצח.
ואז לא מבינים מה קורה שכל כך הרבה זוגות צעירים מתגרשים. איפה כח הסבל והרצון להשקיע. הדור הקודם לא מבין שהציפיות של הצעירים מזוגיות זה משהו אחר לחלוטין משלהם, וזה כולל גם שממש לא כל אחד יכול להסתדר עם כל אחת. כי ברמה בסיסית של חיים באותה דירה וגידול ילדים- נכון, אפשר להתאמץ. ואפשר להיות בעל מוסר ולוותר כל החיים וככה להשאר נשוי.
אבל בשביל שותפות נפשית עמוקה וחברות, צריך התאמה הרבה יותר יסודית שלא תמיד מתאפשרת גם אם יש הרבה רצון טוב. וויתור לאורך זמן אולי שומר על המסגרת של הבית שלמה, אבל לא גורם לבני זוג להפוך לחברים וקרובים.
אכן, וכמ"ש.
לא נפתח בנטפרי

לי נפתח.
אם מדובר על האשכולות
עריכה: מדובר על הקובץ.
אכן לא נפתח.
מוזר.
נטפרי.
מדובר במאמר של הסופר הנ"ל בעיתון משפחה מהשבוע האחרון.

בלת"ק

צריך להפריד בין בעיות אישיות שגורמות לבעיות בזוגיות, לבין בעיות בזוגיות בלבד.

בעיות אישיות - אין שום בעיה ואף מומלץ שכל אחד ילך למין שלו.
זה כבר יפתור את בעיות הזוגיות גם אם השני לא ילך.. כמובן במידה והוא כן בסדר או שהוא גם הולך לטיפול בנפרד.

בעיות זוגיות (בלבד, בעיקר תקשורת), אם יש רצון טוב אז ע"פ רוב יכול להיפתר גם ע"י אחד מהם שהולך לטיפול..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה