עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בכל מקרה אני חושבת שמדובר על ילדות בכיתה א וב שתהיינה המסכנות מהסיפור, ילדה מכיתה ג והלאה יכולה לסרק את עצמה גם אם האמא במצב לא כשיר, הרבה פעמים ההזנחה היא תוצאה של ילדה שלא אכפת לה שיטיילו לה על הראש חברות..

• הוסף לסימניות
אגב, יכולה לספר שהשנה המורה בכתה של הבת שלי ערכה מבצע עם פרסים על הבאת פתקים מאמהות שהראש נקי. זה הפחית מאוד את ההדבקות באותה התקופה .

אולי הבת שלך לומדת עם הבת שלי.
היה מבצע חזק. לא יום יומיים - יותר משבוע עד לחיסול מוחלט.
(נותרנו עם ראש נקי ועשרה פתקים מחורזים למורה)

• הוסף לסימניות
לא, אני עובדת גם מחוץ לבית.
ותבינו, כל הסיפור הזה ייקח חודש-חודשיים גג, כל ילדה נורמטיבית לא תושעה יותר מפעם אחת-פעמיים, ונגמור לתמיד עם מטרד הכינים ויתווספו לנו כל כך הרבה שעות שינה ועבודה, שיהיה פשוט כיף.

אם זה כך, אז יש מצב שאשנה את דעתי. אולי ההתנגדות שלי גם נובעת מזה שאני סקפטית לגבי ההצלחה....

• הוסף לסימניות
אני בחרתי באפשרות השלישית כי רציתי לראות את התוצאות ולא כי אין לי דעה...
מעניין אותי, רותי, את הרי כתבת על התופעה ששכחתי את שמה (סליחה..חסר לי קצת אומגה 3...) שגורמת לחולשה מטורפת בעקבות הקאות בלתי פוסקות.

אני לא זכיתי להנות מההקאות הללו (שלפחות יש להן שם...) אלא רק מהחולשה המזעזעת ומעוד אי אלו תופעות לוואי אחרות (שלרובן אין שם בכלל אז גם לא שמץ לגיטימציה) שהתוצאה הסופית שלהן היא אמא לא מתפקדת בבית לתקופה של 9 חודשים.

מי מסרק את הבנות שלך בתקופה הזו?

לא קראתי את ההודעות אחרייך, אבל הייתי חייבת להגיב.
לתופעה קוראים היפרמאזיס.
ומי מסרק את הבנות שלנו בתקופה הזאת? מי שמלביש אותן בבוקר, ומי שנותן להן ארוחת צהריים, ומי שעושה עוד אלף דברים אחרים שאנחנו עושות תוך כדי חוסר תפקוד, או נעזרות באחרים, כגון בבעל ובעזרה חיצונית. הילדים האלה לא יוצאים בבוקר למוסדות מפח האשפה האזורי, ולא נשארים 9 חודשים עם אותם בגדים לגופם, ולא לא מתקלחים 9 חודשים, למרות החוסר תפקוד מה שחייבים חייבים חייבים אנחנו עושות.
וכשכתבתי באשכול המקביל על תקופה קשה בבית התכוונתי בדיוק לזה, ועדיין עם כל זה יושבת כמעט כל יום גם בתקופות האלה ופולה כינים מראשי ילדיי.
בדיוק כמו שמחוסר ברירה אני גם יוצאת לקנות להם בגדים ומבקשת כסאות ומים בחנויות לפני עילפון, ומתקשרת לבעלי אחרי חולצה עלובה אחת שקניתי שיבוא מהר לקחת אותי הביתה כי אם לא הלוויה שלי יוצאת מהחנות. אבל בסוף איכשהו הם יוצאים כל יום לבושים, נקיים ורחוצים ואני קורסת שלושת רבעי מתה לתוך המיטה עד שהם חוזרים.

אבל אם היה חוק כזה, אמהות כמוני במצבים כאלה היו פשוט חוסכות את הסיוט הזה להושיב ילדה גדולה על ברכיים מסמורטטות ובטן שמרחיקה את אוביקט הבדיקה מהבודקת, ואם בגלל זה כמה ימים בשנה הילדה שלי בכל אופן איכשהו היתה נדבקת, הייתי יושבת ומוציאה עד שלא היתה אפילו כינה אחת, אבל לכל עמ"י ובתוכם לי היה הרבה יותר קל.

• הוסף לסימניות
מספיק לי הסיבות האחרות שיש כדי להשאיר בבית, לא מחפשת עוד...
אני מעדיפה להשקיע עוד זמן בערב בבדיקת והוצאת כינים...
תחשבי על זה שבכמה ימים שאת משאירה את הבת שלך בבית את חוסכת מאות או אלפי שעות סירוק (טוב, לא היה לי כוח לחשב). הרבה יותר כלכלי ומשתלם!

• הוסף לסימניות
לא, אני עובדת גם מחוץ לבית.
ותבינו, כל הסיפור הזה ייקח חודש-חודשיים גג, כל ילדה נורמטיבית לא תושעה יותר מפעם אחת-פעמיים, ונגמור לתמיד עם מטרד הכינים ויתווספו לנו כל כך הרבה שעות שינה ועבודה, שיהיה פשוט כיף.
טוב השתכנעתי - הצבעתי.

אבל קחו בחשבון שבארה"ב גם ילד שיש לו חלקי ביצים או ביצים מתות - לא נכנס לשערי ביה"ס.
ואגב, שם ראיתי לראשונה, את המקצוע הזה - קוראים להן 'ליידי לייס' - בתירגום 'גברת כינים'
העלות שם לבדיקת ראש (לפני 7 שנים) 25$, ולניקוי - כנראה הרבה יותר.
יש להן כל מיני דרכים למיגור, ואפילו שואב שמצמידים לשיער.

קדימה - העולם הולך להיות נחמד יותר!

• הוסף לסימניות
הסיוט הזה להושיב ילדה גדולה על ברכיים מסמורטטות ובטן שמרחיקה את אוביקט הבדיקה מהבודקת,

סתם שאלה טכנית:
למה את מושיבה את הילד על ברכייך?
יושבים על כסא בגובה רגיל, לפני כסא נמוך או שרפרף תלוי בגובה הילד.
בצורה כזו יש שליטה מלאה ונוחה.

• הוסף לסימניות
עד שימציאו את הרובוט על בסיס פוזיטרונים. :)
רכושנה לעצמכן פנס ראש איכותי. זה מקל בטירוף על הבדיקה והניקיון.

• הוסף לסימניות
אבל קחו בחשבון שבארה"ב גם ילד שיש לו חלקי ביצים או ביצים מתות - לא נכנס לשערי ביה"ס.

מצידי, שגם ילד שחלם בלילה על ביצים או חלקי ביצים, לא ייכנס.
העיקר שנגמור את הסיפור הזה.

• הוסף לסימניות
בארה״ב אין כמעט כינים - כי הן פשוט לא גדלות שם, הן באות מאנשים ששהו פה. יש אולי כינה אחת בשנה בכל בית הספר, לכן זה אפשרי. פה... יצטרכו קודם לעשות הדברה כללית בכל הארץ והארצות השכנות :(

• הוסף לסימניות
סתם שאלה טכנית:
למה את מושיבה את הילד על ברכייך?
יושבים על כסא בגובה רגיל, לפני כסא נמוך או שרפרף תלוי בגובה הילד.
בצורה כזו יש שליטה מלאה ונוחה.

תודה על העצה.
הבדיקה אצלי כוללת שתי שלבים, שלב ראשון בו אני מסרקת עם מסרק, ושלב שני בודקת ידנית.
בשלב עם המסרק אכן זה מה שאני עושה, ובשלב השני, כדי לראות היטב מקרוב אני מושיבה את הילד על ערימת הסמרטוטים (זו האמא).

ואגב, @רותי קפלר אצלנו קוראים לשקית הזאת שקית הקפאה בלי פ'.

• הוסף לסימניות
הועלתה הצעה באשכול מקביל, ליישם בארץ את החוק המקובל בארצות אחרות - ילד עם כינים אינו יכול להגיע למוסד החינוך, עד שיקבל אישור מאחות/בודקת, שראשו נקי.
(עדיין לא קראתי את האשכול)
בארצות הברית ילדה עם ראש לא נקי צריכה להבדק אצל בודקת וצריכה לשלם 200$.
לא רק הילד הזה צריך להיות נקי אלא כל הבית, כי ברגע שהראש נקי והוא חוזר הביתה לאחים ואחיות עם ראש מלא, הוא שוב נדבק, ואז לא הרווחנו כלום מהאישור.

• הוסף לסימניות
@רותי קפלר ,הצבעתי לאופציה השלישית.
רק שתדעי שבזה שלא נתת אפשרות לשנות את ההצבעה- חסכת מעצמך את הזכות לרוות נחת מזה ששכנעת אותי.

• הוסף לסימניות
הצבעתי לאופציה הראשונה (למרות שזה לא רק בארה''ב אלא באירופה זה חזק מאד)
אבל בהסתייגות:
אצלנו יש נשים (מתנדבות) שבאות ועורכות בדיקת ראשים. ילדה שנמצאה נגועה נשלחת עם פתק הבייתה. בילדותי, בת שהייתה חוזרת מביקור בארץ הייתה עוברת את הבדיקה-
לא נעים לי לכתוב את זה אבל זה היה מכורח המציאות.
היום- זה כבר לא כך כי זה הפך להיות מגיפה כלל עולמית
מה שמעניין הוא שאני קוראת פה ומקבלת תחושה שבת שנגועה זו השפלה.
תלוי איך משדרים לבת.
כשאצלנו בנות נשלחו הביתה הן אמרו בשיא הפשטות: מצאו לנו כינה על הראש.
לא עשו מזה עסק בכלל.
חייבים להיזהר מאד לא לפגוע בבת, ובפרט כשמדובר בילדות קטנות שאינן אחראיות ובוגרות מספיק כדי לדאוג להגיינה וזה התפקיד של האם.
הטיפול חייב להיות ע''י קשר ישיר עם האימא ולעמוד לה על הראש כדי שתטפל בנגע.

• הוסף לסימניות
יש את זה גם בבתי ספר בארץ (לפחות איפה שאני למדתי בשנים שלמדתי...). לא העיפו את הילדה מיד כשראו כינה זזה. היתה בדיקת ראשים בד"כ בסוף היום וילדה שראו לה ביצים או כינים קיבלה פתק להורים שמחר היא צריכה לבוא לבודקת הביתה שתבדוק אם היא נקיה (פלוס כסף לבודקת) ורק עם אישור מהבודקת יכלה לחזור לכיתה באיחור כי זה לקח זמן.
וזו כן השפלה לילדה לפעמים זה אחרי שהיו כינים וטיפלו אבל נשארו ביצים וכו'.

• הוסף לסימניות
בגיל הסמינר. לכאורה זו כינה שקפצה הרגע, ומן הסתם היא לא בדקה מאז אף פעם את הראש, והיא נקיה עד עצם היום הזה.
הכינים אינם מעוניינים בראש מבוגר.
סורי,
אבל בכיתה י''ב ערכתי מבצע בילוש וכשחברתי הטובה לא הייתה בבית, התקשרתי לאחותה ובקשתי ממני שפליזזזזז תגיד לאחותה שהיא חייבת לבדוק כינים.
זה היה נורא, ואני לא הייתי היחידה שראתה את זה.
כל יום, כמה כינים בטיול שבתי מקצה הראש ועד קצהו.

עד שהחוק יחוקק, אפשר ללמד את הבנות לא להצמיד ראשים, כינה לא יודעת לעוף ,היא עוברת רק כאשר הראשים צמודים,
דבר נוסף כידוע לי כינים מגיעות גם מארגזי החול, ללמד את הבנות לא לשפוך חולות אחת על השניה או לשכב על החולות בארגז החול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה