עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
בניו יורק חם ולח מאד!!!!!!!!
אבל לתקופה קצרה של חודשיים: יולי ואוגוסט
רב חודשי השנה קר
אצלינו עוד לא לובשים שרוול קצר....

במיאמי (פלורידה) חם ולח כל השנה

סתם מתוך סקרנות בחורף אין כינים?

לכאורה זה רק הזנחה חברתית. הקיץ הניו יורקי לא טוב יותר מזה הישראלי, ומיאמי גם היא נחשבת חמה.
נכון
נעשה פה סדר: כינים זה מגיפה עולמית אשר נפוצה יותר בארצות נחשלות
תשאלו פאניות ותופתעו... באיזה שיער מאיזה מדינות יש הכי הרבה ביצים דבוקות
וסליחה מראש.

הבת שלי ב"ה כמעט ואין לה וכשאני רואה שמתחילה לגרד אני מיד מסרקת
וכמה ימים נגמר הסיפור עד הפעם הבאה, והשבוע זה הגיע ובגדול - המורה העבירה מקומות....

שאלתי - הבנתי מכל השיח כאן שכינים לא עפות ולכן מדבקות רק במגע,
תסבירו לי בבקשה איך מצאתי לעצמי כינה אתמול הכיסוי ראש לא אמור להגן???
אולי האשכול כאן מדבק:mad: אני מאתמול לא גומרת לגרד:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

וביתי מספרת לי ילדה בת 13 שרואה על חברתה מבית טוב מאוד, כינים מהלכות על ראשה
ולא מבינה איך לאמא שלה זה לא מפריעה,
אני חושבת שצריכים שתהיה אחות בביה"ס שתבדוק את שיער הבנות, כך הבנות תתבישנה,
ותדאגנה שיבדקו את ראשם,
אני מחפשת מי יפיץ את הפטנט שלי, חומר ששמים על הראש והכינים זוהרות ואפשר לראות האם קימות, והיכן הם בשביל לשלוף אותם,
המורה של בתי שרואה בנות מסתודדות היא אומרת להן:: 'הכינים לא נשארו במצרים'...

אגב לכל הדואגות שהילדות תהיינה אומללות עם יחזירו אותם הביתה או שיצטרכו להשאר בבית,
רק להרגיע,
שזה בכלל לא נורא, ודוקא כיף:)
בילדותי בארופה, היה כך, כל שבוע היה בודקת שבדקה את הבנות בכיתה
ודווקא מאד רצינו שיהיה לנו כינים, ככה נוכל ללכת הביתה חח
ועוד משו,
הבנות שלי היו בגנים ששם היתה בודקת פעם בשבוע, (וזה בכלל לא היה בושה)
לא היה להם אפילו לא פעם אחת כינים,
מאז עברו לבית יעקב, נדבקו מלא:(

ועד שהפליירים של רותי יעופו באוויר, או שלא (תלוי בתוצאות הסקר)
יש לי עצה מועילה ופשוטה
כמו שמקלחת כל ערב ברורה לנו ולילדים,גם סרוק של 2 דק' יהיה חלק מזה.
אבל בכל ערב.
מניסיון בגילאים הבעיתיים- זה עוזר!

התמימות...
את חושבת שכל הילדים מתקלחים כל ערב? צר לי להודיע לך שאני יודעת על הרבה מאוד ילדים שמתקלחים רק לכבוד שבת. (פעם אמרה לי משהי שהיא מקלחת לכבוד שבת, אז שאלתי בשיא התמימות למה לא רק לכבוד ראש חודש?)
אני לא מצליחה להבין איך אפשר לחיות ככה, לפעמים אני עוקפת מקלחת לעצמי בלילה ועושה בבוקר, ומרגישה שאני לא שורדת עוד דקה, אז שבוע שלם, ה' ירחם.

ומכיוון קצת שונה-
החשיבות היא לא רק מיגור אלא גם הגברת המודעות של הילדות, אם ילדה תדע שהיא לא תוכל לבוא לגן/ביה"ס עד שלא תהיה נקייה תהיה לה מוטבציה לסרק ולפעמים זו הבעיה!
הבת שלי בגן חובה חוזרת מתגרדת בזמן האחרון כל יום מהגן והסיוט שלי הוא לא ההתעסקות עם הכינים (סיוט נוראי כשלעצמו :mad:) אלא המריבות איתה, ומה לא ניסיתי: עדש על כל כינה (!), שלוקים תו"כ סירוק, צפיה במחשב, כל פעם רעיון חדש וכשנמאס לה זה הופך לבלתי אפשרי ואני לא מהאמהות שמוותרות ומצד שני אני לא רוצה להפוך את הערב לעימות בלתי פוסק כך שיוצא שאני רואה לפעמים שנשארו לה עדיין ביצים ולא ממשיכה בסירוק (יש לה רגישות סנסורת וזה מאד מציק לה) אך כשזה יהפך לחובה אני בטוחה שהיא תשתף פעולה יותר והמלאכה תהיה יותר קלה..

הגעתי מאוחר אחרי שהאשכול צבר 15 עמודים..
בלי לקרוא את הכל אוסיף את דעתי:
אני חושבת שאם ישאירו בנות בבית, כן, גם את הבת שלי שסורקה היום בדקדקנות,
זה יחסוך לפעמים הבאות

למה אני אמורה לסרק את הכינים של החברות?
ועוד פעם גם אני אמרתי שאם מסרקים בהתמדה מנצחים את הכינים,
ושבוע שעבר גיליתי שגם עם התמדה, אפשר להידבק שוב:(

תתכבדנה האמהות של החברות יחד איתי, פעם אחת ממגרים וגמרנו.
במעון של הבת שלי שלחו פתק לסרק, ומאז ראינו רווחה ב"ה.
הצעתי לאחת המורות של הבת שלי לעשות מבצע ביום שישי אחד,
כל האמהות ונגמור סיפור.
היא לא ממש ששה לשתף פעולה..

אני בהחלט בעד לאכוף כזה דבר.
גם אם אין לי זמן, אתפנה לענין אם אדע שמחר הבת שלי תישאר בבית, מה שינגוס מזמני עוד יותר..

התמימות...
את חושבת שכל הילדים מתקלחים כל ערב? צר לי להודיע לך שאני יודעת על הרבה מאוד ילדים שמתקלחים רק לכבוד שבת. (פעם אמרה לי משהי שהיא מקלחת לכבוד שבת, אז שאלתי בשיא התמימות למה לא רק לכבוד ראש חודש?)

לא, זה לא רציני. נראה לי שלא הבנת אותה. גם אני משתמשת במשפט "להתקלח לכבוד שבת", זה כמובן לא אומר "רק לכבוד שבת".
סתם דרך אגב מקריאת האשכולות כאן אני מבינה שזכיתי... יש לי ילדה עם שיער מלא ומהמם, שמידי פעם ממציאה שמגרד לה כדי לזכות בשעת איכות שאני מסרקת אותה... אני לא מוצאת כלום כמובן.
בעבר נדבקה כמה פעמים, ניקיתי אותה די בקלות, אך כנראה זכורה לה החוויה הנעימה ;)
מה שכן אני מקפידה לקלוע לה תמיד צמה, ולשבת- צמות סיניות מהודקות שיחזיקו את השיער אסוף כל השבת.

קניתי רובוט-מסרק. היה קצת יקר, אבל שווה. מכווננים אותו בהתאמה לסוג השיער ואורכו, מושיבים את הילדה, והוא מאתר את הכינים והביצים, משדר את מספרן ומיקומן, ושולף את כולן בעזרת טכנולוגיית פוזיטרונים מתקדמת.

.
הלוואי! הלוואי שהיה מוצר כזה. הייתי מוכרת את היהלומים שאין לי וקונה אותו :(
אני בתקופת סירוק מתסכלת של בת ה-5, כל ערב אחרי אמבטיה יושבים על הספה עם ספל מים מיתולוגי, המסרק הצייד והצרחות, אני מגייסת את כל כישורי ההסברה, הסיפור, המשחק וב"ה הילדה נקייה.
ולמחרת?
הבחורה חוזרת מהגן והיד בשיער, מגרדת מעדנות. "ישבתי ליד חני והיא כל הזמן מגרדת ואמרתי לה לא להקריב ראש לראש והיא נעלבה והקריבה בדווקא..." וחוזר חלילה.

אני לא מוצאת כלום כמובן.
מה שכן אני מקפידה לקלוע לה תמיד צמה, ולשבת- צמות סיניות מהודקות שיחזיקו את השיער אסוף כל השבת.
לא לעולם חוסן... גם אני שמחתי שמחה דומה על ביתי.
והיא נדבקה גם כן בסוף...
והעצה של שיער אסוף מדהימה לא רק לכינים אלא לשמור על ריח טוב ושיער נעים: בחג השבועות האחרון הגדולה דרשה להיות עם קוקס מכניסת שבת ועד צאת החג, והשיער נשאר עד אז עם ריח של שמפו רך ונעים בעוד שהקטנה .... דישנת בשמן ראשי.

לא, זה לא רציני. נראה לי שלא הבנת אותה. גם אני משתמשת במשפט "להתקלח לכבוד שבת", זה כמובן לא אומר "רק לכבוד שבת".
סתם דרך אגב מקריאת האשכולות כאן אני מבינה שזכיתי... יש לי ילדה עם שיער מלא ומהמם, שמידי פעם ממציאה שמגרד לה כדי לזכות בשעת איכות שאני מסרקת אותה... אני לא מוצאת כלום כמובן.

לא, זה לגמרי רציני.
זה לא משיחה חד פעמית, ולא מאישה אחת.
ידוע לי בבירור שיש כאלה שמתקלחים פעם בשבוע.

לא, זה לגמרי רציני.
וחוץ מהאמבטיות הכל שם זורם כרגיל?
נשמע לא אמיתי.
איך תינוק או ילד יכולים לישון בלי מקלחת? שלא לדבר על אמא שכל היום רק עובדת בבית ומחוצה לו.
קשה לי נורא להאמין. קשה.

לא, זה לגמרי רציני.
ת'אמת, עדיין מפקפקת.
יש אנשים שמסוגלים להשכיב ילד לישון אחרי 4 ימים בלי אמבטיה?
הילדים לא מריחים בקיץ כמו שקית זיעה?
והמיטה לא מתמלאת חול?
(אולי הם גם לא מחליפים מצעים...)

ועד שהפליירים של רותי יעופו באוויר, או שלא (תלוי בתוצאות הסקר)
יש לי עצה מועילה ופשוטה
כמו שמקלחת כל ערב ברורה לנו ולילדים,גם סרוק של 2 דק' יהיה חלק מזה.
אבל בכל ערב.
מניסיון בגילאים הבעיתיים- זה עוזר!
לפעמים צריך ערב ובוקר כי בלילה הביצים הקטנות שלא נתפסו במסרק נבקעות בבוקר..

השיפוטיות כלפי אמהות פה מריחה רע

אני אמא אכפתית, יש לי מלא זמן למה שחשוב לי
כיף לי לסרק אותן (נגיד)

אבל לא תמיד אני מתנבאת
מעולם לא שמתי לב לכינה מטיילת. לא אצל הבנות שלי, אצל חברות, תלמידות, שכנות. נאדה. אני עיוורת לזה.
ברגע שאחת הבנות מתגרדת, אני מסתערת עליה ועל כל המשפחה. לפני כן אני פשוט לא יודעת. שלא לדבר על מצבים בהם סירקתי סתם, לתומי, וגיליתי כינים אצל ילדה שלא מתגרדת.

שלוש פעמים בשנים האחרונות, נשים שונות (כולן בנות משפחה) העירו את תשומת ליבי לכך שראו כינים על הראש. הודיתי להן מכל ליבי ויש להן זכויות בשמים, בלי ספק.

ילדה עם כינים היא ילדה עם כינים
לא ילדה מוזנחת
אמא לילדה עם כינים היא אמא לילדה עם כינים
לא אמא מזניחה

אמא שקיבלה מידע ברור על מצב ראשה של בתה ובחרה שלא לטפל היא אמא שמזניחה את הטיפול בכינים.
לא אמא מזניחה רגשית

ואני ממשיכה להחזיק בדעתי שיש ליצור שינוי דרסטי בעניין גם על חשבון אי נוחויות שונות של אמהות או תלמידות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה