עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
לא דברנו על מקרים של אמהות שמזניחות (גם על זה אפשר להתווכח)
אבל תראי גם באשכול השכן של הכינים, כמה אמהות מחפשות עצות יעילות ולא מצליחות לנקות סופי
אז למה מגיע עונש לילדה כזאת ?
אני רק לא מבינה למה את חושבת שזה יותר עונש לילדה מאשר להיות מכונמת ומוזנחת ודחויה ע"י החברות (נ.ב. היית פעם נגועה בכינים ברמות שמדובר פה? זה נשמע שלא)

לא דברנו על מקרים של אמהות שמזניחות (גם על זה אפשר להתווכח)
אבל תראי גם באשכול השכן של הכינים, כמה אמהות מחפשות עצות יעילות ולא מצליחות לנקות סופי
אז למה מגיע עונש לילדה כזאת ?

הן מצליחות לנקות סופי. הבעיה היא שלמחרת הכינים חוזרות, כי נדבקים מהילדות שהוריהן לא טיפלו.
על כך קוננו כולן. חד משמעית.
וברגע שכולם יטפלו, הכל ימוגר סופית.

וד"א אני גם מחפשת פתרון לדחיית כינים בשביל הבנים שלי שפעם בחודש בערך חוזרים עם כינים בראש

אני רק לא מבינה למה את חושבת שזה יותר עונש לילדה מאשר להיות מכונמת ומוזנחת ודחויה ע"י החברות (נ.ב. היית פעם נגועה בכינים ברמות שמדובר פה? זה נשמע שלא)
נראה לי מיותר להגיד שוב
מה תעשה שעושה כל מה שביכלתה ולא מצליחה

נראה לי מיותר להגיד שוב

כולן מצליחות. אין אמא ש'עושה כל שביכולתה אבל לא מצליחה לנקות את הראש'.

הבעיה היא לא להוציא את הכינים. יושבים שעה יושבים שעתיים, והכל או הרוב נקי. מקסימום ממשיכים למחרת בבוקר עוד חצי שעה.

הבעיה היא שאחרי יום יש הדבקה חוזרת, מכאלו שלא טופלו. זו ורק זו הבעיה.

נראה לי מיותר להגיד שוב
שיח חרשים, כמה נפלא!
כתבתי לך וכתבה גם @רותי קפלר שכשיתקיים החוק תצטרך כל אמא רק פעם אחת למגר היטב וכבר למחרת כל מי שתבוא בשער המוסד בו לומדת ביתה תהיה נקיה וכך לא יהיה לה ממי להדבק
מובן?

ואם הילדה תדבק בגן עירוני לדוגמא

התכוונת בגינה ציבורית?
ברגע שכל מוסדות החינוך החרדי ישתפו פעולה ביחד, לאורך כמה חודשים - אף אחד לא יידבק בשום מקום, כי כל הילדים יהיו נקיים.

וגם היום, מקרי ההדבקות בגינות ציבוריות מילדות זרות, הם די נדירים. הרוב קורה עם חברות מהכיתה/גן.

שיח חרשים, כמה נפלא!
כתבתי לך וכתבה גם @רותי קפלר שכשיתקיים החוק תצטרך כל אמא רק פעם אחת למגר היטב וכבר למחרת כל מי שתבוא בשער המוסד בו לומדת ביתה תהיה נקיה וכך לא יהיה לה ממי להדבק
מובן?

לא חרשים, אלא כאלו שעדיין לא יצא להן לנקות ראש של ילד/ה.
אבל בשביל זה יש לנו מקלדת והמון מילים בעברית, ואנחנו מסבירים בסבלנות.

התמימות...
את חושבת שכל הילדים מתקלחים כל ערב? צר לי להודיע לך שאני יודעת על הרבה מאוד ילדים שמתקלחים רק לכבוד שבת. (פעם אמרה לי משהי שהיא מקלחת לכבוד שבת, אז שאלתי בשיא התמימות למה לא רק לכבוד ראש חודש?)
אני לא מצליחה להבין איך אפשר לחיות ככה, לפעמים אני עוקפת מקלחת לעצמי בלילה ועושה בבוקר, ומרגישה שאני לא שורדת עוד דקה, אז שבוע שלם, ה' ירחם.
אני לא מאמינה!
אני פעם נכנסתי לכיתה והיה ריח לא נעים מאחת התלמידות ואז אמרתי בקול למרות שאני מורה למתמטיקה ולא מחנכת ,דברתי על כך שצריך להתקלח כל יום וכו'
ולמחרת שוב אותו ריח מאותה בת שוב אמרתי
לשמחתי אחרי כמה ימים המסר עבר!

האחוזים גבוהים יותר - 77% בעד, מתוך בעלי הדעה.
23% נגד.

אמרה לי היום חברה, נבונה ואינטלגנטית, שסיפרתי לה על הסקר ועל כך ש-80% בעד החוק:
"אני ב-20%".
"מה?!" שאלתי.
"כן. אין לי כוח לסרק כל פעם, ובטח שלא עד הסוף. מדי פעם כשהמצב חמור אני מסרקת קצת".
ובקיצור: לטענתה, ה-20% המתנגדים אלו אמהות כמוה, שלא חושבות שממש קריטי לנקות לילדות את הראש.

אין לי בעיה עם זה - רק עם העובדה שחלקן מתעטפות בכסות של 'רגישות לזולת' ו'מה יהיה עם ילדות מבתי רווחה שאין מי שיסרק אותן', ומנסות להפוך את מצדדות החוק ללא רגישות, כביכול.
התעלתה על עצמה פלונית שהשוותה את הרעיון ל'תקופות אפלות בהיסטוריה'.

אז אפשר להירגע, כולם רגישים ואצילי נפש, הן המצדדים והן המתנגדים, כולם רוצים שילדות ייפגעו כמה שפחות. השאלה רק, איך עושים את זה. על כך הדיון.

(לדעתי, לא כל ה-20% המתנגדים הן אמהות שאין להן כוח לסרק. מניחה שיש שם גם כמה שאין להן ילדות בגיל המתאים, ואין להן מושג מה זה סבל יומיומי לילדה ולאמא, מסירוק חוזר. עריכה: ומן הסתם יש גם כאלו שכן מסרקות, אבל חושבות שמסיבה כלשהי, עדיף לא להחיל חוק כזה.)
רותי היקרה
הסקר לא היה מנוסח בצורה מקצועית, ולכן אינו משקף את ההטיה של המשתתפים בו.
יותר מזה, הסקר היה מנוסח בצורה לא הוגנת.
צר לי לאכזב.
הן מצליחות לנקות סופי. הבעיה היא שלמחרת הכינים חוזרות, כי נדבקים מהילדות שהוריהן לא טיפלו.
על כך קוננו כולן. חד משמעית.
תגידי לי איך נדבקים כל שנה מליוני אמריקאים? איך? הרי בכיתות אין כינים.

צר לי - אבל זה נאיביות לשמה.
אם זה היה כל כך קל - זה היה קורם עור וגידים ממזמן.
ומה יהיה - אם ביה"ס לא יקפיד על החוק? הוא שוב יפיץ את הנגיף? אז מה הרווחנו???

• תודה
Reactions: GRN
אז למה לנקוט בהרחקה?
למה לא לחשוב על רעיונות רגישים יותר
כמווו
למשל כמו לעשות "יום ניקוי" קבוע בכל המוסדות פעם בשבוע בו חובה לבדוק כינים היטב
בצורה כזו שהבעיה תפחת או "מבצע שבוע ניקוי" כמו שכתבתי לעיל כדי למגר גם את תופעת הביצים..

כשעניתי על הסקר הייתי בטוחה שרב ככל העונות תענינה את תשובה 1.
אם תהיה אכיפה מוחלטת על הנושא - יהיה הרבה יותר קשר להידבק מכינים, והרבה יותר קל לטפל!
אני ממש המומה מהכיוון כאן.
אם ילדה תישאר בבית, מי ידע מה הסיבה? למה זה אמור לבייש אותה?
כ"כ, אם יהיה מדובר בכמה ילדות בודדות - צ'יק צ'ק יצליחו למגר להן את הכינים והן תוכלנה לחזור ללימודים.

@bbh200 @רותי קפלר
נראה לי שאתן מדברות מימות המשיח
יש מציאות כזה שאחרי החוק כל הכינים יחזרו בחזרה למצרים, ולא יקבלו היתר כניסה לישראל :D

• תודה
Reactions: GRN
תגידי לי איך נדבקים כל שנה מליוני אמריקאים? איך? הרי בכיתות אין כינים.

איני יודעת מה קורה למיליוני האמריקאים.
הילדים החרדים-אמריקאים שאני מכירה את הוריהם, אינם נדבקים ואינם נגועים.
ואם קורה שמגיעה כינה בודדת (מביקור של בני דודים מארץ אחרת), הולכים לליידי לייסס וכולי.

ייתכן שבמחקר ההוא דובר על אזורים בהם אין אכיפה במוסדות הלימוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה