האם יש למשהו מידע על פירצה בתבחינים של המעונות שיתן גם סיבסוד למחויבי גיוס גם אחרי ה01/03

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
"והחכם עיניו בראשו"

שר העבודה יואב בן צור רומז: יש פתרון לסבסוד מעונות היום​

ברקע הדאגה מסיום סבסוד מעונות היום בקרוב, מרגיע השר בן צור וטוען כי ישנה אפשרות להסתדר גם עם התבחינים הקיימים

על דאגת הציבור לסוף סבסוד מעונות היום בקרוב אמר שר העבודה: "אם יהיה חוק גיוס 'ובא לציון גואל', אם לא – פרסמנו תבחינים באתר שאפשר דרכם לסדר את העניין, תסתכלו שם טוב".
לשאלת המגיש האם שמו מקלות בגלגלי היועמ"שית, ענה בן צור: "התבחינים האלו הם באישור הייעוץ המשפטי לממשלה וחלק מההסכם, פרסמנו אותם, תסתכלו שם והחכם עיניו בראשו".
מתוך אתר אמס
קישור למקור https://www.emess.co.il/radio/1647227

• הוסף לסימניות
אני גם ניסיתי לחפור שם ולא מצאתי

• הוסף לסימניות
נראה ניסיון שלו להתנער ולומר אני עשיתי את שלי, זה שאתם לא רואים - זו אשמתכם הבלעדית...

• הוסף לסימניות
אולי זה?
הוראות לעניין לומדים בלימודים תורניים אשר הסדירו מעמדם מול צה"ל,
התנאים והמסמכים הנדרשים להוכחת זכאותם החל ממרץ ,2025 יפורסמו
בהמשך.

• הוסף לסימניות
אחוד לכם חידתי ...
השר מתכוין לטריק מסוים שהציבור אינו מודע לו [גם אני לא...]
אלא שהוא חושש שברגע שהפוקדת (כלשונו של עו"ד יורם שפטל וד"ל...) הממשלתית תשמע על זה רוץ תרוץ להוציא חוות דעת "משפטית" שלא תאפשר למשרד העבודה לתת סבסוד עפ"י אותו טריק על כן השר מנוע מלספר לנו ..
רפורמה עכשיו!!!!!

• הוסף לסימניות

ציטוט מתוך המבחני תמיכה של משרד העבודה אולי דרך זה הוא מתכוון וד"ל​

מה עליי לעשות אם נרשמתי ללימודים ואין לי עדיין תכנית לימודים?​

• במקרה שבזמן הגשת הבקשה אין עדיין תכנית לימודים, יש להגיש אישור הרשמה או קבלה ללימודים, וכן קבלה על תשלום שכר לימוד. על-פי אישורים אלה תיקבע דרגה זמנית למשך חודשים ספטמבר-אוקטובר.
  • בחודש נובמבר, יש להגיש את אישור הלימודים ותכנית הלימודים, ועל פיהם תיקבע דרגה קבועה להמשך השנה.
  • ככל שלא יוגשו אישור הלימודים ותכנית הלימודים כנדרש, תבוטל הזכאות לדרגה באופן רטרואקטיבי.

• הוסף לסימניות
בוא נהיה רציניים לגבי הפירוד
יש שם סעיף הצהרה על פירוד ללא תהליך גירושין
וההוכחה היחידה שצריך להביא זה פס"ד לגבי מזונות
זה נראה לכם בעיה להשיג כזה פסק דין
הרי אין שום דרך לבדוק את הפס"ד הזה
וחוץ מזה שאפשר באמת לעשות פסק דין כזה לדוגמא היום אני קונה חלב מחר את מחליפה טיטול...🤣🤣
מצרף נספח הורים יחידנים
שימו לב לסעיף 2 ב

• הוסף לסימניות
וחוץ מזה שאפשר באמת לעשות פסק דין כזה לדוגמא היום אני קונה חלב מחר את מחליפה טיטול...🤣🤣
מצרף נספח הורים יחידנים
שימו לב לסעיף 2 ב
לא צורף שום דבר.

• הוסף לסימניות
מצ"ב

קבצים מצורפים

• daycare_daycare-subsidies-2024-2025_appendix-1-support-tests.pdf
    KB 218.9 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות

ציטוט מתוך המבחני תמיכה של משרד העבודה אולי דרך זה הוא מתכוון וד"ל​

מה עליי לעשות אם נרשמתי ללימודים ואין לי עדיין תכנית לימודים?​

• במקרה שבזמן הגשת הבקשה אין עדיין תכנית לימודים, יש להגיש אישור הרשמה או קבלה ללימודים, וכן קבלה על תשלום שכר לימוד. על-פי אישורים אלה תיקבע דרגה זמנית למשך חודשים ספטמבר-אוקטובר.
  • בחודש נובמבר, יש להגיש את אישור הלימודים ותכנית הלימודים, ועל פיהם תיקבע דרגה קבועה להמשך השנה.
  • ככל שלא יוגשו אישור הלימודים ותכנית הלימודים כנדרש, תבוטל הזכאות לדרגה באופן רטרואקטיבי.
איך זה קשור?

• הוסף לסימניות
אם אני מקים עסק עצמאי ולא מדווח בכלל על הלימודים אלא רק על העסק זה לא פיתרון?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם אתה בגיל שחייב בגיוס - זה לא יעזור
לא בטוח בכלל.

רק אברכים צריכים להבדק לגבי גיוס כרגע
רק הם קיבלו הודעה שבהמשך ייקבעו הוראות מה עליהם להגיש בשביל להוכיח שהם לא חייבי גיוס.
כל תבחין אחר שהוגש התקבל ללא שום בדיקה לגבי מצב הגיוס.

בגץ גם הודיע במפורש למען הסר ספק ולא לפגוע חלילה בשאר האוכלוסיות מלבד החרדים (ערבים וכו)
שרק תלמידי ישיבות שהדרגה ניתנת להם בגלל הלימודים שבשמם הם לא מתגייסים
רק זה ענין ייחודי
ובכל שאר התבחינים כמו עבודה / לימודי מקצוע - זה לא שבשם העיסוק הזה הם לא התגייסו ולכן אין צורך לשלול מכלל העריקים...
היה פלפול כזה---

• הוסף לסימניות
שוב פעם מעלים את הרעינות ההזויים הללו
לא יודעת מה הזוי בזה.
כמה כבר אפשר להפסיד מאי רישום לנישואין מראש
או הצהרה על גירושין?

לא הרבה ביחס לתוכניות המפליגות של בגץ ושותפיו
איך לקרוע את הצורה הכלכלית של עריקים.
מרגע שבני הזוג לא יהיו רשומים רשמית כנשואים - אי אפשר יהיה לשלול כלום כמעט מחייב הגיוס - כל הזכאויות ממעונות , קצבאות ילדים , ארנונה , מס הכנסה שלילי - הכל של האישה והילדים.

• הוסף לסימניות
מצרף נספח הורים יחידנים
שימו לב לסעיף 2 ב
רק לתשומת לה שההצהרה כוללת חיים בנפרד
ושאין אף אדם הידוע בציבור כבן זוג.

בואי נגיד שיהיה ממש קל להוכיח שמדובר בשקר גס
אם הזוג ימשיך לגור ביחד, ללדת ילדים נוספים יחד..
לא יצטרכו חוקר פרטי כדי לתפוס שמדובר בהצהרה שקרית--

• הוסף לסימניות
לא בטוח בכלל.

רק אברכים צריכים להבדק לגבי גיוס כרגע
רק הם קיבלו הודעה שבהמשך ייקבעו הוראות מה עליהם להגיש בשביל להוכיח שהם לא חייבי גיוס.
כל תבחין אחר שהוגש התקבל ללא שום בדיקה לגבי מצב הגיוס.

בגץ גם הודיע במפורש למען הסר ספק ולא לפגוע חלילה בשאר האוכלוסיות מלבד החרדים (ערבים וכו)
שרק תלמידי ישיבות שהדרגה ניתנת להם בגלל הלימודים שבשמם הם לא מתגייסים
רק זה ענין ייחודי
ובכל שאר התבחינים כמו עבודה / לימודי מקצוע - זה לא שבשם העיסוק הזה הם לא התגייסו ולכן אין צורך לשלול מכלל העריקים...
היה פלפול כזה---
הבעיה היא שגם עצמאי צריך הכנסה מינימלית של 3159 למעט בחצי שנה הראשונה
וכאן כנראה יש אי בהירות בקריטריונים האם צריך הכנסה של 2632 או שלא נדרש רף הכנסה כלל
אני חושב שפה טמון העניין.

השאלה היא מה זה הרף המינימלי האם זה ה2632 שכתוב בפסקה הזו? או ה3159 שהוזכר בסעיף הקודם.
אני חושב שזה מנוסח בצורה כזו שתידרש הכרעת בית משפט.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-01-24 095003.jpg
    צילום מסך 2025-01-24 095003.jpg
    KB 85 · צפיות: 32
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה