האם יש למשהו מידע על פירצה בתבחינים של המעונות שיתן גם סיבסוד למחויבי גיוס גם אחרי ה01/03

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הבעיה היא שגם עצמאי צריך הכנסה מינימלית של 3159 למעט בחצי שנה הראשונה
וכאן כנראה יש אי בהירות בקריטריונים האם צריך הכנסה של 2632 או שלא נדרש רף הכנסה כלל
אני חושב שפה טמון העניין.

השאלה היא מה זה הרף המינימלי האם זה ה2632 שכתוב בפסקה הזו? או ה3159 שהוזכר בסעיף הקודם.
אני חושב שזה מנוסח בצורה כזו שתידרש הכרעת בית משפט.
זה סכום שחייב במס?
מה הבעיה לדווח על הכנסות?

• הוסף לסימניות
זה כאלה שכתוב עלהם ב2 פיסקות אח"כ
א. הורה יחיד
ב. יש לו 3 פעוטות במס

זה סכום שחייב במס?
חייב בביטוח לאומי

אבל האמת היא שבחצי שנה ראשונה לא נדרש הכנסות כלל .
וכנראה שהכניסו פה עניין של חצי שנה כדי לתת פתרון עד סוף שנת הלימודים (העניין די ברור שלזה התכוון בן צור )

• הוסף לסימניות
חייב בביטוח לאומי

וכנראה שהכניסו פה עניין של חצי שנה כדי לתת פתרון עד סוף שנת הלימודים (העניין די ברור שלזה התכוון בן צור )
כמה זה ביטוח לאומי?

• הוסף לסימניות
לא בטוח בכלל.

רק אברכים צריכים להבדק לגבי גיוס כרגע
רק הם קיבלו הודעה שבהמשך ייקבעו הוראות מה עליהם להגיש בשביל להוכיח שהם לא חייבי גיוס.
כל תבחין אחר שהוגש התקבל ללא שום בדיקה לגבי מצב הגיוס.

בגץ גם הודיע במפורש למען הסר ספק ולא לפגוע חלילה בשאר האוכלוסיות מלבד החרדים (ערבים וכו)
שרק תלמידי ישיבות שהדרגה ניתנת להם בגלל הלימודים שבשמם הם לא מתגייסים
רק זה ענין ייחודי
ובכל שאר התבחינים כמו עבודה / לימודי מקצוע - זה לא שבשם העיסוק הזה הם לא התגייסו ולכן אין צורך לשלול מכלל העריקים...
היה פלפול כזה---
בטוחה?
התעקשתי שיקבעו לי דרגה על סמך העבודה של בעלי, ולא על סמך לימודיו בכולל.
זה אומר שאני יכולה להיות רגועה גם לגבי מרץ והלאה?

• הוסף לסימניות
חייב בביטוח לאומי

מרגע שפותחים את העסק מקבלים דרגה? או שצריך 3 חודשים?

עריכה: נראה שאכן מקבלים דרגה מיד
1737710206936.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לפי מה שמופיע בקריטריון הזה נראה שגם עצמאי צריך שיהיה לו הכנסה מסויימת בהתחלה כדי שע"פ זה יקבע לו דרגה זמנית וגם אח"כ צריך להביא 3 חודשים כדי לקבוע דרגה קבועה ונראה שצריך הכנסות לפי הרף הנדרש
צריך אישור הכנסות, אבל אין רף מינימלי.
כתוב בפירוש שחצי שנה ראשונה מקבלים מעמד אף אם ההכנסה נמוכה מהרף המינימלי

כמובן שבן הזוג השני צריך במקביל גם כן לקבל מעמד כלשהו ולכן צריך לעמוד בתנאים
1737714660051.png

• הוסף לסימניות
אתה עצמאי עם הכנסות בפועל? או רוצה לפתוח עסק?
רוצה לפתוח
לפי מה שמופיע בקריטריון הזה נראה שגם עצמאי צריך שיהיה לו הכנסה מסויימת בהתחלה כדי שע"פ זה יקבע לו דרגה זמנית וגם אח"כ צריך להביא 3 חודשים כדי לקבוע דרגה קבועה ונראה שצריך הכנסות לפי הרף הנדרש
אני מראה קבלות שקניתי ארבעס'
ומספר שמכרתי אותם בבית כנסת והרווחתי כך וכך
איפה הבעיה?
באמת רוצה להבין...

• הוסף לסימניות
אם אכן נכון שבמקרה והאברך גם עצמאי/סטודנט זה עובר אז הפתרון הוא פשוט.
הרשמה ללימודי הוראה או לימודים אקדמאים .
אני באופן אישי הגשתי נספח בעניין לימודים שהם לא תורניים [ולא הגשתי נספח 8 בכלל], לא קיבלתי שום התניה על היותי אברך בגיל גיוס, מאידך עוד לא קיבלתי דרגה בגלל בעיות אחרות נחכה לקביעת הדרגה ונדע.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני באופן אישי הגשתי נספח בעניין לימודים שהם לא תורניים [ולא הגשתי נספח 8 בכלל], לא קיבלתי שום התניה על היותי אברך בגיל גיוס, מאידך עוד לא קיבלתי דרגה בגלל בעיות אחרות נחכה לקביעת הדרגה ונדע.
האם יש אפשרות כרגע אחרי שכבר הדרגה שלי נקבעה ע"פ לימודים תורניים להעלות נספח שאני סטודנט (ואני באמת סטודנט בשביל הרב קו) או שזה נראה צחוק שאני אברך וגם סטודנט אלא א"כ שייך להיות סטודנט מאמצע שנת לימודים

• הוסף לסימניות
האם יש אפשרות כרגע אחרי שכבר הדרגה שלי נקבעה ע"פ לימודים תורניים להעלות נספח שאני סטודנט (ואני באמת סטודנט בשביל הרב קו) או שזה נראה צחוק שאני אברך וגם סטודנט אלא א"כ שייך להיות סטודנט מאמצע שנת לימודים
סטודנט לרב קו לא בהכרח עוזר, צריך מסמך על 24 שעות שבועיות.
את הנתונים על היותך סטודנט הם שואבים מביטוח לאומי, הם צריכים ממך את ההוכחה כמה שעות

• הוסף לסימניות
רק לתשומת לה שההצהרה כוללת חיים בנפרד
ושאין אף אדם הידוע בציבור כבן זוג.

בואי נגיד שיהיה ממש קל להוכיח שמדובר בשקר גס
אם הזוג ימשיך לגור ביחד, ללדת ילדים נוספים יחד..
לא יצטרכו חוקר פרטי כדי לתפוס שמדובר בהצהרה שקרית--
לא נכון רק בגרוש צריך את זה אבל בפרודים צריך רק פסד מזונות
בתצהיר לציין רק את 2 ב
ואם פרודים לגבי מזונות זה לא אומר של יכולים להיפגש מדי פעם... לצורך הילדים
בואו גם ככה האבא רוב היום בכולל אז הם די פרודים

• הוסף לסימניות
רוצה לפתוח

אני מראה קבלות שקניתי ארבעס'
ומספר שמכרתי אותם בבית כנסת והרווחתי כך וכך
איפה הבעיה?
באמת רוצה להבין...
קבלות על הוצאות
חשבוניות וקבלות על הכנסות
דוח שנתי
אישור רו"ח על הכנסות שנתיות
אי אפשר לעשות רק חלק מהתהליכים
כשתקבל דרגה, תקבל את ההערה, אף אחד לא מקבל אותה מראש...
לא
לימודים צריך להיות לימודי תעודה אמיתיים
צריך תעודה על הלימודים + מערכת שעות + תוצאות מבחנים במהלך השנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה