נכתב ע"י נוי;1240024:תרומה לאשכול המרתק:
מנהגים אשכנזיים -מוצא חסידי:
(אני מנסה למצוא דברים מייחדים כי "רגיל" זו לא הגדרה של מסורת)
מקדשים כולם ביחד.
כרפס- תפוח אדמה. (כששכנתי ממוצא תימני הסבה לליל הסדר ב"מעייני הישועה" היא חיפשה כרפס ולא מצאה...)
חרוסת מתמרים/תפוחים/ אגוזים/ יין
זרוע -מגרון של תרנגול (מה שנקרא:גורגאלע)
הביצה עוברת צליה ג"כ
אוכלים מצות יד מטחינת ריחיים של יד.
רק הגברים מסבים.
כולם שואלים "מה נשתנה"
בשולחן עורך אוכלים עוף מבושל במרק- העיקר לא צלי.
רק הגברים אוכלים מרור מר באמת (חזרת)
שומרים פיסה מהאפיקומן כסגולה לשמירה מפני גנבים (יש לי הרבה אפיקומנים מכל השנים)
אחרי הסדר מפזמים ברננה את "שיר השירים".
נכתב ע"י eden7115;1239973:אצלנו שומרים חתיכה מהאפיקומן ליולדות.
לוקחים את האפיקומן לחדר לידה ושמים ליולדת מתחת לכרית ללידה קלה.
(ועל הדרך כבר נותנים לה לטעות ריבת אתרוג מסוכות...)
אצלינונכתב ע"י נוי;1240024:תרומה לאשכול המרתק:
מנהגים אשכנזיים -מוצא חסידי:
(אני מנסה למצוא דברים מייחדים כי "רגיל" זו לא הגדרה של מסורת)
מקדשים כולם ביחד.
כרפס- תפוח אדמה. (כששכנתי ממוצא תימני הסבה לליל הסדר ב"מעייני הישועה" היא חיפשה כרפס ולא מצאה...)
חרוסת מתמרים/תפוחים/ אגוזים/ יין
זרוע -מגרון של תרנגול (מה שנקרא:גורגאלע)
הביצה עוברת צליה ג"כ
אוכלים מצות יד מטחינת ריחיים של יד.
רק הגברים מסבים.
כולם שואלים "מה נשתנה"
בשולחן עורך אוכלים עוף מבושל במרק- העיקר לא צלי.
רק הגברים אוכלים מרור מר באמת (חזרת)
שומרים פיסה מהאפיקומן כסגולה לשמירה מפני גנבים (יש לי הרבה אפיקומנים מכל השנים)
אחרי הסדר מפזמים ברננה את "שיר השירים".
נכתב ע"י pinati;1238651:אה עוד משו..
קערת הסדר היא בד"כ לא תהיה של האחים חדד, אלא סלסילת קש ענקית.
שאותה גם מעבירים בין כל המסובין מעל הראש..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים