התייעצות האם יש סיכון שיתפסו עריקים בבין הזמנים?

מצב
הנושא נעול.
מאחר ונודע לי שיש מאחינו היקרים שמציצים כאן לפרוג לפעמים, החלטתי לכתוב כאן כמה מילים מלב רוגש.
ואולי דווקא אנחנו נתחזק מהן---
אם לא מתאים לאתר מאיזושהי סיבה- כפתור המחיקה כידוע בידי ההנהלה... תודה!

איזו תחושת דז'ה וו! היינו כאן!
אנטיוכוס, זוכרים? מהסופגניות, בדיוק. אהממ, מושגים משניים: מתיוונים, מסירות נפש, נס.
אחשורוש, זוכרים? פורים, כן. אוהו, אוהבים את פורים, אה? שמעתם על סעודת אחשורוש? על "שק ואפר יוצע לרבים"? על "עוצו עצה ותופר"?
אלו הדוגמאות המוכרות, ועם זאת- ממש לא היחידות.
לאורך ההסטוריה, העם שלנו נרדף רבות- רוחנית וגשמית.
לא תמיד הסוף היה עליז, התקופות האפלות הללו לא הסתיימו כולן בסופגניות ותחפושות.
העם היהודי אבד בנים רבים בפרעות ת"ח ות"ט, במסעי הצלב, בגזירת הקנטוניסיטים ובאינתיפאדות. (ובין לבין...)
אלפי שנים שאנחנו מכריזים, פעמיים ביום, שאנחנו נכונים למסור נפש על החיים הרוחניים שלנו:
"שמע ישראל, ה' אלוקינו ה' אחד. ואהבת את השם אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך..." בכל נפשך!
אנחנו לא מפחדים מזה, בDNA שהורישו לנו אבותינו מאלפי שנים חקוקים הכוחות האלו.
יש לכם מושג כמה מאבותי- במעלה הדורות, נרצחו על קידוש השם? המוווון. גם מאבותיכם.
ואתם יודעים מה כן מפחיד במצב הנוכחי?

הפעם, המערכה היא יהודים מול יהודים.
אלוקים בצד שלנו. ואת/ה?

מאחר ונודע לי שיש מאחינו היקרים שמציצים כאן לפרוג לפעמים, החלטתי לכתוב כאן כמה מילים מלב רוגש.
ואולי דווקא אנחנו נתחזק מהן---
אם לא מתאים לאתר מאיזושהי סיבה- כפתור המחיקה כידוע בידי ההנהלה... תודה!

איזו תחושת דז'ה וו! היינו כאן!
אנטיוכוס, זוכרים? מהסופגניות, בדיוק. אהממ, מושגים משניים: מתיוונים, מסירות נפש, נס.
אחשורוש, זוכרים? פורים, כן. אוהו, אוהבים את פורים, אה? שמעתם על סעודת אחשורוש? על "שק ואפר יוצע לרבים"? על "עוצו עצה ותופר"?
אלו הדוגמאות המוכרות, ועם זאת- ממש לא היחידות.
לאורך ההסטוריה, העם שלנו נרדף רבות- רוחנית וגשמית.
לא תמיד הסוף היה עליז, התקופות האפלות הללו לא הסתיימו כולן בסופגניות ותחפושות.
העם היהודי אבד בנים רבים בפרעות ת"ח ות"ט, במסעי הצלב, בגזירת הקנטוניסיטים ובאינתיפאדות. (ובין לבין...)
אלפי שנים שאנחנו מכריזים, פעמיים ביום, שאנחנו נכונים למסור נפש על החיים הרוחניים שלנו:
"שמע ישראל, ה' אלוקינו ה' אחד. ואהבת את השם אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך..." בכל נפשך!
אנחנו לא מפחדים מזה, בDNA שהורישו לנו אבותינו מאלפי שנים חקוקים הכוחות האלו.
יש לכם מושג כמה מאבותי- במעלה הדורות, נרצחו על קידוש השם? המוווון. גם מאבותיכם.
ואתם יודעים מה כן מפחיד במצב הנוכחי?

הפעם, המערכה היא יהודים מול יהודים.
אלוקים בצד שלנו. ואת/ה?
נפלא ביותר
רק להוסיף חיזוק לנו עצמינו וכבר אמרו את זה גדולי ישראל כי קשה יותר לחיות על קידוש ד' מלמות למען שמו באהבה לא עברתי על כל האשכול אבל ראיתי דיון לפחות בכותרת אם יש חשש שיעצרו עריקים ומה הסיכון בזה - דעתי הענייה היא כי אין לנו איך לדעת מה יהיה כל אחד צריך להכין את עצמו לכל מצב ולכל סיטואציה הן רוחנית והן פיזית ונפשית יתכן שנצטרך לשבת בכלא יתכן ואף גרוע מכך אין לנו ברירה אחרת זה החבלי משיח שלנו קשה קשה אבל נעבור גם את זה לא נחמד להיות בכלא (למרות שכלא צבאי הוא מלון בהשוואה לכלא אזרחי) והגם שמהפן החינוכי והרוחני (במידה שהכלא לא יהפך לישיבה שאין בה אפליה ביון אשכנזים לספרדים😆) יתכן ויפגשו שם אנשים שונים בעלי דעות שונות ומגוונות זה נורא ואיום אבל אין אופציה אחרת להיות בצבא או במגרות בטחוניות שונות יותר גרוע גם כי אתה מרצון שם וגם כי בד"כ זה יותר זמן והעיקר הבעיה היא הגישה הצבאית שכידוע הצבא מחנך מחדש את חייליו מעצב להם את החיים וכשזה כפוף לצבא חילוני ופרוגרסיבי גם במסלולים כביכול חרדים הם מעצבים את החינוך של החייל כפי תפיסת עולמם והשקפתם המעוותת בשונה מהכלא שאתה בע"כ שם אנחנו צריכים לדעת שאנחנו במלחמה - במלחמה יש גם נופלים בשדה הקרב וגם אם לצערינו יעצר בחור ויקבל מושגים חדשים בכלא זה חלק מהמחיר שאנחנו כציבור נאלצים לשלם ובקיצור אבותינו מסרו נפש וגם אנחנו נערכים לזה גם אם זה יהיה לחיות על קידוש ד' על זה גאוותינו אני מפחד לחשוב על זוג צעיר שהבעל חודש אחרי החתונה יעצר לתקופה (מתוקף תפקידי אני מתעסק עם נוער שבלשון המעטה לא מטובי עולם הישיבות והכרתי בחור (לפני כעשור) שהיה עריק ונתפס כמה שבועות לפני החתונה שחררו אותו לשבוע חתונה ושבע ברכות ואח"כ חזר להשלים את העונש) צריך להיערך להכל גם אין כ"כ מה להתלונן על העסקנים שלא עושים כלום פשוט אין מה לעשות אפשר להתלונן למה הם לא אומרים את זה בצורה ברורה ומיידעים את הציבור לקראת מה הוא הולך
אפשר להיעזר בארגונים שונים אני נעזר רבות בארגון עזרם ומגינם ובארגון נותנים גב כשבחור צעיר מדבר עם נציג מארגון עם לוגו יפה ועם קצת גרפיקה מרשימה זה נותן חיזוק לבחור הוא מרגיש שעומדים מאחוריו ושיש לו גיבוי אין לאף אחד פתרונות קסם אבל כשיודעים לקראת מה הולכים זה יותר קל

יִ֠תְבָּֽרֲרוּ וְיִֽתְלַבְּנ֤וּ וְיִצָּֽרְפוּ֙ רַבִּ֔ים. וְהִרְשִׁ֣יעוּ רְשָׁעִ֔ים וְלֹ֥א יָבִ֖ינוּ כָּל־רְשָׁעִ֑ים. וְהַמַּשְׂכִּלִ֖ים יָבִֽינוּ: (דניאל פרק יב פסוק י)​

אנחנו בסיומם של חבלי משיח, בעיצומו של ’תהליך הבירור’ ותפקידנו להיות ’והמשכילים יבינו’ שהכל תהליך אלוקי לגאלנו ברחמים רבים אמן.

אני אומרת בנקבה
שהמצב מאוד עגום. לא נותנים לנו ללמוד בשקט.
גזרה.
כמו גזירת הקנטוניסטים.
ואין לנו מה לעשות. לא יעזרו לנו כוחי ועוצם ידי.
לא יעזרו לנו דמיונות לא ישימים של "איך נראה להם".
אנחנו נסבול . נתחבא. יהיו כאלו שיתפסו וישבו בכלא זמנים כלשהם
והם יעמדו גם בסיכון רוחני בזמן הזה שאינו נופל ברמתו מכלא.
גם בזמני הגיוס לצבא הרוסי היו השם ישמור הרבה "נופלים" רוחנית ופיזית.

לרגע לא הצעתי למישהו ללכת לקודקוד חלילה. רק פחדתי ובצדק
שיהיו יותר צעירים שלא יעמדו בחיים קשים של תהיה פליט בארץ נעדר זכויות או תברח לחול...

ולכן גם אמרתי שעדיף כל חוק . כולל סנקציות כלכליות קשות בהיעדר עמידה ביעדים
העיקר שיסיר את האיום הפלילי מעל ראש הצעירים
סתם לעדכון יש פה לצידנו 200 אלף איש שהולכים להלחם
לוקחים סיכון שהם יחזרו בארון או בלי יד או רגל וכל מיני פציעות מפחידות
והם עושים את זה כבר שנתיים כמעט
מה דוחף אותם לסכן את החיים שלהם מה זה לא טירוף
אז כנראה שאפשר לחבר אנשים לתרומה לחברה בכל מחיר
השאלה מה הערך של מה שאתה עושה
בתודעה שלי עם ישראל הוא אומה בתורתה זה הקיום הלאומי שלנו
ולכן אני מוכן להקריב את חיי למען זה ברור לי שכשאגיע לרגע של ניסיון הוא יהיה קשה
אבל עדין אני מאמין שאפשר לחבר אנשים ל"לאומיות" הערכית הזו יותר בקלות
מאשר למות כדי שאנשים אחרים מהקולקטיב שלי יוכלו להמשיך לקיים אותו
אז ברור שזו "שעת מבחן" לעם ישראל אבל כולנו צריכים לחבק ולהחזיק אחד את השני
זה של דור שלנו והדור הזה יוכיח שגם לו יש את הד.נ.א היהודי האותנטי
ובעז"ה שנזכה לישועה ולנחמה בקרוב ממש

לא נכון.
מכיר אישית הרבה עריקים שקיבלו תעודת יושר ביושר.
תעודת יושר מקבלים על עבירות מוג מסויים.

אמת.

הבעיה כרגע היא רק החשש שכשעריקים מגיעים לתחנת משטרה כדי לקבל תעודת יושר
הם יוסגרו למשטרה צבאית. כמו שקרה השבוע בפ''ת.
מלבד שלעריקי הפלג אין את הבעיה הזאת כידוע.
אפשר לקבל תעודת יושר ע''י שליח עם יפוי כח.
אני ראיתי אחרת במאמר של עו"ד בן הציונות הדתית.
שמדובר ברישום פלילי לכל החיים המוצג בקבלת תעודת יושר.

בכל מקרה תעודת יושר כוללת את רישום סך כל העברות הפליליות כולל עבירות תנועה
יכול להיות שאנשים הוציאו תעודת יושר כוללת העבירה הפלילית למקום שלא התרשם מעבירה פלילית רשומה של השתמטות....

לכל המטיפים בבקשה לכתוב אם אתם חייבי גיוס.
נכון אני לא חייב גיוס אבל יש לי ילדים חייבי גיוס בכו"א לא היה לי כל כוונה להטיף למישהו חשבתי וכתבתי דברים פשוטים מהלב מתנצל אם פגעתי אבל להגיד את האמת חייבים גם כשהיא קשה

סתם לעדכון יש פה לצידנו 200 אלף איש שהולכים להלחם
לוקחים סיכון שהם יחזרו בארון או בלי יד או רגל וכל מיני פציעות מפחידות
והם עושים את זה כבר שנתיים כמעט
מה דוחף אותם לסכן את החיים שלהם מה זה לא טירוף
אז כנראה שאפשר לחבר אנשים לתרומה לחברה בכל מחיר
השאלה מה הערך של מה שאתה עושה
בתודעה שלי עם ישראל הוא אומה בתורתה זה הקיום הלאומי שלנו
ולכן אני מוכן להקריב את חיי למען זה ברור לי שכשאגיע לרגע של ניסיון הוא יהיה קשה
אבל עדין אני מאמין שאפשר לחבר אנשים ל"לאומיות" הערכית הזו יותר בקלות
מאשר למות כדי שאנשים אחרים מהקולקטיב שלי יוכלו להמשיך לקיים אותו
אז ברור שזו "שעת מבחן" לעם ישראל אבל כולנו צריכים לחבק ולהחזיק אחד את השני
זה של דור שלנו והדור הזה יוכיח שגם לו יש את הד.נ.א היהודי האותנטי
ובעז"ה שנזכה לישועה ולנחמה בקרוב ממש
ונא אל תביאינו לידי נסיון...

יש לצידינו הרבה אנשים שמאמינים שאין בעיה ללכת לצבא
חישלנו את הילדים כל החיים
ומי שמפחד שהדת שלו לא חסינה בפני נסיונות - כנראה לא חינך טוב את הילדים.

כחרדים אנחנו אמונים על החשש הזה
שבמצב של ניסיון אנחנו לא יודעים איך אנחנו / ילדינו נעמוד בו
ולכן לא מעוניינים להגיע למצב ניסיון.

הדיבורים והחיזוקים יפים מאוד - החשש האם כולם יצליחו לעמוד בניסיון הקשה - הוא ממשי.

נכון אני לא חייב גיוס אבל יש לי ילדים חייבי גיוס בכו"א לא היה לי כל כוונה להטיף למישהו חשבתי וכתבתי דברים פשוטים מהלב מתנצל אם פגעתי אבל להגיד את האמת חייבים גם כשהיא קשה
לא חושבת שפגעת חלילה באי מי.

פשוט כשאדם חושש להיעצר ברחוב, לחוץ ממצבים כאלו
זה זחוח מאוד שמישהו שלא עומד באותו מצב מסביר לו הסברים על אמונה וביטחון.
ממש אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

אהמ...
בערך כמו שאמא שלא בגזרת המעונות ושולחת למעון
תסביר לרעותה שכן שהכל זה משמים. פרנסה זה מאיתו
ובכלל גם מטפלת בבית זה מעולה
ותמשיך ברוגע היומיומי שלה לשלוח למעון מסובסד.
תפקידך להשתתף בכאב והלחץ לשמוע אותו. לא להטיף מוסר ממקום שלא חווה.

הדיבורים והחיזוקים יפים מאוד - החשש האם כולם יצליחו לעמוד בניסיון הקשה - הוא ממשי.
לגמרי
ולכן בפורום הזה שככל הנראה בבין הזמנים יסתובבו שליש לפחות ממחויבי הגיוס חשוב שתהיה אווירה
של מטרה אמיתית שיש מה להקריב בשבילה שהחישול הפנימי שיגיע לנו הוא המטרה האמיתית
שאבא שבשמים רואה את הקושי שלך והוא רק רוצה שתצליח
זה אחריות על כל אדם שכותב פה [אא"כ האשכול ינעל]
הלוואי שנעבור את זה בשלום ושרק נגדל מזה
וכמובן שמותר להתייחס לחשש השאלה איך מגדירים את המצב האווירה סביב החשש הזה

לגמרי
ולכן בפורום הזה שככל הנראה בבין הזמנים יסתובבו שליש לפחות ממחויבי הגיוס חשוב שתהיה אווירה
של מטרה אמיתית שיש מה להקריב בשבילה שהחישול הפנימי שיגיע לנו הוא המטרה האמיתית
שאבא שבשמים רואה את הקושי שלך והוא רק רוצה שתצליח
זה אחריות על כל אדם שכותב פה [אא"כ האשכול ינעל]
הלוואי שנעבור את זה בשלום ושרק נגדל מזה
כאמור לעיל
אין לזה השפעה טובה
כשזה מגיע ממי שלא חווה את החשש.
וחייו ממשיכים לזרום על מי מנוחות.

כאמור לעיל
אין לזה השפעה טובה
כשזה מגיע ממי שלא חווה את החשש.
וחייו ממשיכים לזרום על מי מנוחות.
טוב אני מניח שאין לי את הזכות לכתוב לאנשים וזה די ברור אז אני כותב לאלו שנמצאים באמת במצב הזה
זה התפקיד של הדור שלכם תשתדלו לתת לעצמכם אוירה נכונה לקושי הזה
ואנחנו מבחוץ נשתדל להתפלל ובאמת מאחלים לכם הצלחה

ושאלה בקטנה אם אתם תיכשלו איפה יסתובבו הילדים שלנו?

אני חייב גיוס [לכאו' עריק כבר ] ואני מסכים עם כל מילה
אפשר ומותר לפחד אבל צריך לדעת שיתכן שנצטרך ללכת לכלא על מה שאנחנו מאמנים
באמת כל מה שקורה עכשיו עם הסנקציות ואיום בכלא אולי קצת מאיים
אבל אם ברור לך מה אתה צריך ומחויב לעשות ואתה תעשה את זה באמונה מלאה
שזה מה שהקב"ה רוצה ברור שזה הרבה יותר קל
ובאמת במלחמה נגד הדברים שחשובים לנו אנחנו מחוייבים להניח את כל השיקולים
הנוחים יותר או פחות בצד ולהילחם על כבוד שמים ולא לתת להם אפשרות ומקום לאיים עלינו בכלל

לא היית צריך לכתוב את זה
זה פשוט ברור מאליו שאתה לא חייב גיוס
לא חושבת שפגעת חלילה באי מי.

פשוט כשאדם חושש להיעצר ברחוב, לחוץ ממצבים כאלו
זה זחוח מאוד שמישהו שלא עומד באותו מצב מסביר לו הסברים על אמונה וביטחון.
ממש אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.
מבין את הערה לא חשבתי שאני מבין או מרגיש את הקושי גם לא אמרתי שבטוח אני הייתי שורד אותו ובכ"ז באתי להזדהות במשהו קטן עם הקושי וכבר אמרתי יש לי 2 בנים עם צווי גיוס וכמה וכמה בחורים צעירים שאני עוזר להם וזה מה שאמרתי גם להם, לכעוס על כל העולם זה לא פתרון גם כשרגשי זה מאוד כואב ומלחיץ גם כשמנחמים ל"ע אבלים אומרים המקום ינחם אתכם, צריך להגדיל ראש ולהבין את הסיטואציה ולפעמים גם האמונה שאנחנו לא כ"כ חיים אותה ביום יום - כשיש קשיים זה עוזר לנו להתמודד כשאנחנו נתלים בה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה