- הוסף לסימניות
אפשר ככל הידוע לי להרשם בנדרים פלוסרוב הקווים מבקשים רישום מוקדם כשקיבלו צו ואז הם עוזרים אם יתבצע מעצר
בעזרם ומגינם ובאגודת בני הישיבות
וזה גם לאברכים
אפשר ככל הידוע לי להרשם בנדרים פלוסרוב הקווים מבקשים רישום מוקדם כשקיבלו צו ואז הם עוזרים אם יתבצע מעצר
אפשר ככל הידוע לי להרשם בנדרים פלוס
בעזרם ומגינם ובאגודת בני הישיבות
וזה גם לאברכים
נפלא ביותרמאחר ונודע לי שיש מאחינו היקרים שמציצים כאן לפרוג לפעמים, החלטתי לכתוב כאן כמה מילים מלב רוגש.
ואולי דווקא אנחנו נתחזק מהן---
אם לא מתאים לאתר מאיזושהי סיבה- כפתור המחיקה כידוע בידי ההנהלה... תודה!
איזו תחושת דז'ה וו! היינו כאן!
אנטיוכוס, זוכרים? מהסופגניות, בדיוק. אהממ, מושגים משניים: מתיוונים, מסירות נפש, נס.
אחשורוש, זוכרים? פורים, כן. אוהו, אוהבים את פורים, אה? שמעתם על סעודת אחשורוש? על "שק ואפר יוצע לרבים"? על "עוצו עצה ותופר"?
אלו הדוגמאות המוכרות, ועם זאת- ממש לא היחידות.
לאורך ההסטוריה, העם שלנו נרדף רבות- רוחנית וגשמית.
לא תמיד הסוף היה עליז, התקופות האפלות הללו לא הסתיימו כולן בסופגניות ותחפושות.
העם היהודי אבד בנים רבים בפרעות ת"ח ות"ט, במסעי הצלב, בגזירת הקנטוניסיטים ובאינתיפאדות. (ובין לבין...)
אלפי שנים שאנחנו מכריזים, פעמיים ביום, שאנחנו נכונים למסור נפש על החיים הרוחניים שלנו:
"שמע ישראל, ה' אלוקינו ה' אחד. ואהבת את השם אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך..." בכל נפשך!
אנחנו לא מפחדים מזה, בDNA שהורישו לנו אבותינו מאלפי שנים חקוקים הכוחות האלו.
יש לכם מושג כמה מאבותי- במעלה הדורות, נרצחו על קידוש השם? המוווון. גם מאבותיכם.
ואתם יודעים מה כן מפחיד במצב הנוכחי?
הפעם, המערכה היא יהודים מול יהודים.
אלוקים בצד שלנו. ואת/ה?
לא ניסיתי בפועלבדוק?
לי ידוע שהתעודה היא על העדר עבירות ספציפיות
סתם לעדכון יש פה לצידנו 200 אלף איש שהולכים להלחםאני אומרת בנקבה
שהמצב מאוד עגום. לא נותנים לנו ללמוד בשקט.
גזרה.
כמו גזירת הקנטוניסטים.
ואין לנו מה לעשות. לא יעזרו לנו כוחי ועוצם ידי.
לא יעזרו לנו דמיונות לא ישימים של "איך נראה להם".
אנחנו נסבול . נתחבא. יהיו כאלו שיתפסו וישבו בכלא זמנים כלשהם
והם יעמדו גם בסיכון רוחני בזמן הזה שאינו נופל ברמתו מכלא.
גם בזמני הגיוס לצבא הרוסי היו השם ישמור הרבה "נופלים" רוחנית ופיזית.
לרגע לא הצעתי למישהו ללכת לקודקוד חלילה. רק פחדתי ובצדק
שיהיו יותר צעירים שלא יעמדו בחיים קשים של תהיה פליט בארץ נעדר זכויות או תברח לחול...
ולכן גם אמרתי שעדיף כל חוק . כולל סנקציות כלכליות קשות בהיעדר עמידה ביעדים
העיקר שיסיר את האיום הפלילי מעל ראש הצעירים
אני ראיתי אחרת במאמר של עו"ד בן הציונות הדתית.לא נכון.
מכיר אישית הרבה עריקים שקיבלו תעודת יושר ביושר.
תעודת יושר מקבלים על עבירות מוג מסויים.
אמת.
הבעיה כרגע היא רק החשש שכשעריקים מגיעים לתחנת משטרה כדי לקבל תעודת יושר
הם יוסגרו למשטרה צבאית. כמו שקרה השבוע בפ''ת.
מלבד שלעריקי הפלג אין את הבעיה הזאת כידוע.
אפשר לקבל תעודת יושר ע''י שליח עם יפוי כח.
כל ההגבלות פוקעותבגיל 37 פוקעות כל ההגבלות עפ"י פקודת מטכ"ל.
נכון אני לא חייב גיוס אבל יש לי ילדים חייבי גיוס בכו"א לא היה לי כל כוונה להטיף למישהו חשבתי וכתבתי דברים פשוטים מהלב מתנצל אם פגעתי אבל להגיד את האמת חייבים גם כשהיא קשהלכל המטיפים בבקשה לכתוב אם אתם חייבי גיוס.
ונא אל תביאינו לידי נסיון...סתם לעדכון יש פה לצידנו 200 אלף איש שהולכים להלחם
לוקחים סיכון שהם יחזרו בארון או בלי יד או רגל וכל מיני פציעות מפחידות
והם עושים את זה כבר שנתיים כמעט
מה דוחף אותם לסכן את החיים שלהם מה זה לא טירוף
אז כנראה שאפשר לחבר אנשים לתרומה לחברה בכל מחיר
השאלה מה הערך של מה שאתה עושה
בתודעה שלי עם ישראל הוא אומה בתורתה זה הקיום הלאומי שלנו
ולכן אני מוכן להקריב את חיי למען זה ברור לי שכשאגיע לרגע של ניסיון הוא יהיה קשה
אבל עדין אני מאמין שאפשר לחבר אנשים ל"לאומיות" הערכית הזו יותר בקלות
מאשר למות כדי שאנשים אחרים מהקולקטיב שלי יוכלו להמשיך לקיים אותו
אז ברור שזו "שעת מבחן" לעם ישראל אבל כולנו צריכים לחבק ולהחזיק אחד את השני
זה של דור שלנו והדור הזה יוכיח שגם לו יש את הד.נ.א היהודי האותנטי
ובעז"ה שנזכה לישועה ולנחמה בקרוב ממש
לא חושבת שפגעת חלילה באי מי.נכון אני לא חייב גיוס אבל יש לי ילדים חייבי גיוס בכו"א לא היה לי כל כוונה להטיף למישהו חשבתי וכתבתי דברים פשוטים מהלב מתנצל אם פגעתי אבל להגיד את האמת חייבים גם כשהיא קשה
לגמריהדיבורים והחיזוקים יפים מאוד - החשש האם כולם יצליחו לעמוד בניסיון הקשה - הוא ממשי.
כאמור לעיללגמרי
ולכן בפורום הזה שככל הנראה בבין הזמנים יסתובבו שליש לפחות ממחויבי הגיוס חשוב שתהיה אווירה
של מטרה אמיתית שיש מה להקריב בשבילה שהחישול הפנימי שיגיע לנו הוא המטרה האמיתית
שאבא שבשמים רואה את הקושי שלך והוא רק רוצה שתצליח
זה אחריות על כל אדם שכותב פה [אא"כ האשכול ינעל]
הלוואי שנעבור את זה בשלום ושרק נגדל מזה
טוב אני מניח שאין לי את הזכות לכתוב לאנשים וזה די ברור אז אני כותב לאלו שנמצאים באמת במצב הזהכאמור לעיל
אין לזה השפעה טובה
כשזה מגיע ממי שלא חווה את החשש.
וחייו ממשיכים לזרום על מי מנוחות.
אני חייב גיוס [לכאו' עריק כבר ] ואני מסכים עם כל מילהנכון אני לא חייב גיוס אבל יש לי ילדים חייבי גיוס בכו"א לא היה לי כל כוונה להטיף למישהו חשבתי וכתבתי דברים פשוטים מהלב מתנצל אם פגעתי אבל להגיד את האמת חייבים גם כשהיא קשה
לא היית צריך לכתוב את זה
זה פשוט ברור מאליו שאתה לא חייב גיוס
מבין את הערה לא חשבתי שאני מבין או מרגיש את הקושי גם לא אמרתי שבטוח אני הייתי שורד אותו ובכ"ז באתי להזדהות במשהו קטן עם הקושי וכבר אמרתי יש לי 2 בנים עם צווי גיוס וכמה וכמה בחורים צעירים שאני עוזר להם וזה מה שאמרתי גם להם, לכעוס על כל העולם זה לא פתרון גם כשרגשי זה מאוד כואב ומלחיץ גם כשמנחמים ל"ע אבלים אומרים המקום ינחם אתכם, צריך להגדיל ראש ולהבין את הסיטואציה ולפעמים גם האמונה שאנחנו לא כ"כ חיים אותה ביום יום - כשיש קשיים זה עוזר לנו להתמודד כשאנחנו נתלים בהלא חושבת שפגעת חלילה באי מי.
פשוט כשאדם חושש להיעצר ברחוב, לחוץ ממצבים כאלו
זה זחוח מאוד שמישהו שלא עומד באותו מצב מסביר לו הסברים על אמונה וביטחון.
ממש אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //