דרוש מידע האם יש פיקוח במעונות על כמות האוכל שהילדים מקבלים??

• הוסף לסימניות
הבת שלי כמעט בת שנתיים חוזרת מדי פעם מהמעון עם חולצה מלוכלכת מאוכל ברמה קטסטרופלית.
היות שאני בעקרון לא נלחצת מלכלוך לא אמרתי על כך מילה למטפלת פשוט הגעתי הביתה החלפתי לקטנה בגדים ובזה נגמר הסיפור.
יום אחד כשרמת הלכלוך הייתה באמת מוגזמת המטפלת מעצמה אמרה לי "אני כל כך מתנצלת שהבת שלך ככה חוזרת פשוט כל פעם שהיא גומרת לאכול היא יורדת לרצפה ומלקקת את מה שנפל ,בד"כ אני מצליחה לעצור אותה אבל לפעמים היא מצליחה להתחמק ואיכשהו להגיע לרצפה"
מייד נדלקה אצלי נורה אדומה ויום למחרת הגעתי להחזיר את בתי דווקא בשעת האוכל בכוונה התעכבתי קצת עד שמצאתי את הגרביים והסנדלים ועד שגמרתי לסדר לה את הקוקו ופשוט עקבתי לראות מדוע הבת שלי צריכה ללקק אוכל מהרצפה אחרי שהיא גומרת לאכול.
תאמינו לי שקבלתי באותו רגע את השוק של החיים שלי
כל ילד קיבל קצת מרק קצת קוסקוס וקציצה אחת של עוף.
היו ילדים שגמרו ובקשו עוד והמטפלת אומרת להם "נגמר".
שאלתי שכנה בבניין שהיא גם מטפלת וגם אמא ל2 ילדים במעון הזה האם ככה זה תמיד או שזה היה משהו חד פעמי והיא אומרת לי "בתור מטפלת במעון מגיע לי גם ארוחת צהריים ואת הארוחה שלי אני תמיד מחלקת ל2 ומביאה למטפלות של הילדים שלי שישימו להם תוספת. אני רוצה שהם ישבעו"
כשהגעתי כולי מזועזעת למנהלת המעון להתלונן על כך היא אמרה לי "אם מכינים מידי הרבה זה יכול להיות בל תשחית שנזרק אוכל לפח אז עדיף ככה"
יש לציין שהבת שלי מגיעה הביתה בארבע וטורפת אוכל אף פעם לא ייחסתי לכך חשיבות כי אמרתי ככה זה ילדים אבל אחרי מה שראיתי התחלתי לרחם על הבת שלי שפשוט הייתה רעבה תקופה כ"כ ארוכה ואני פשוט לא ידעתי.
אולי כאן בפרוג מישהו יוכל להחכים אותי האם יש גוף שמפקח על המעונות בכמויות האוכל לדוג' לכל ילד כך וכך גרם של עוף וכך וכך גרם של קוסקוס או שאיש הישר בעיניו יעשה והמנהלת רשאית לחסוך על חשבון הגדילה של ילדינו?
ועוד דבר חשוב שלמדתי מהסיפור הזה שהורים צריכים תמיד להיות ערניים אף פעם לא לסמוך על כך שהכל בסדר בדברים שלא בדקנו לעומק
יש לציין שהמטפלת מצויינת והעבודות מושקעות מה שקצת הרדים אותי ולא נתן לי לחשוד שיש משהו מעבר

• הוסף לסימניות
עצוב לשמוע :(
וגורם לי להודות בפעם האלף לה' על המעון המדהים שהילדים שלי זכו בו.
יצא לי להיות שם בזמן הארוחות, ויש אוכל בשפע. המטפלות תמיד מספרות שהילדים שלי מסימים 2 מנות אוכל...

• הוסף לסימניות
נשמע נורא.
המעון בפיקוח?
אם כן - צריך ליידע את הפיקוח! , הם פשוט ישימו את האחראים במקום.

• הוסף לסימניות
אני פשוט ב ש ו ק!!!! :eek:
לא מאמינה! כ"כ עצוב שילדים חסרי ישע חווים דברים כאלה!:(
תראי, לעניות דעתי, מעונות פרטיים אין עליהם ממש פיקוח, יש את מנהלת הגן והיא זאת שמחליטה פחות או יותר מה קורה שם.. לגבי מעונות מטעם משרד התמ"ת, אז כמובן שיש פיקוח, אני מצטטת לך מהאתר של משרד התמ"ת לגבי מעונות יום "האגף למעונות יום ומשפחתונים מפקח על שלומם, בטיחותם והתפתחותם התקינה של התינוקות והפעוטות בגילאי לידה ועד גיל שלוש, תוך הבטחת מתן תנאים נאותים וסביבה חינוכית-טיפולית מותאמת ופועל לשילובן של אימהות לילדים בגיל הרך בשוק העבודה."
הבן שלי ספציפית במעון פרטי (שאני גם משלמת בהתאם..) ארוחת הצהריים שם בשפע והוא תמיד חוזר נקי..

• הוסף לסימניות
יש תפריט מפורט ומסודר מטעם התמ"ת

הלם!!
ורחמים!!
עולות לי דמעות.......

• הוסף לסימניות
אצלנו במעון תמיד יש בשפע רב ומי שרוצה מקבל מנה נוספת.
יצא לי להיות שם בזמן הארוחות וגם בארוחת בוקר תמיד יש שם בשפע רב.
אף פעם לא ידעתי להעריך את זה כראוי...

• הוסף לסימניות
נקרע הלב על הילדים הרעבים!
פשוטו כמשמעו!
אתם חייבים לעשות שם משהו במעון הזה!
זה ממש לא בכל המעונות ככה
במעון של הבת שלי תמיד מביאים להם הרבה יותר ממה שהם באמת אוכלים והגננת מתחננת אליה שתאכל עוד.......

• הוסף לסימניות
תמיד סיפרו על הבן שלי שהוא אוכל כמה פרוסות לחם (משהו כמו 4) היום דווקא הוא לא אכלן, אבל היה אוכל בשפע, היה חוזר שבע עד הערב בקלות.

• הוסף לסימניות
ממש עצוב!
אבל בתור אחת שיצא לה פעם לעבוד במעונות אני לא מתפלאת, כבר יצא לי לראות דברים כאלה
בעבר ועוד דברים גרועים יותר
כל אמא צריכה לקחת את האוכל של המעון בערבון מוגבל (לדעתי) ולתת לילד ארוחה מזינה גם כשהוא מגיע הביתה

• הוסף לסימניות
יש בישראל 2018 ילדים רעבים במעון ? בושה וחרפה !!

וזה הנוהל אצלי -
יש כמות מספקת עבור כל ילד, כמובן אסור שיהיה חסר. כמו חצי ביצה. כף גדושה של גבינה. וכד' בארגון גדול כמו שלנו חברת אספקה מביאה את המצרכים. ותפקיד המנהלת לבדוק. מה חסר? מה ילדים אוהבים יותר/פחות ולהיות מחוברת לחברה באופן שוטף, רציף ויום יומי.

ברור שאת הכמויות קובעים לפי הנחיות תזונאית מזון בשיתוף הארגון והתמת.

• הוסף לסימניות
כבר שמעתי על מעון כזה,
בבני ברק?

• הוסף לסימניות
הילדים שלי אכלנים גדולים...הייתה לי בעיה הפוכה, הם היו נותנים לבן שלי לאכול פי 3 ממה שצריך.. רק כי הוא ביקש ולא ידעו להגיד לו לא...

• הוסף לסימניות
אני פשוט המומה.

במעון של הבת שלי הייתי הרבה פעמים בשעת האוכל ויש שפע גדול, תמיד נשאר.

אני תוהה איך מטפלת עם לב של בנאדם יכולה לעמוד במחזה הזה של ילדים רעבים ומבקשים עוד אוכל... הייתי בורחת ממקום עבודה כזה. בעיניי את חייבת לדווח לתמ"ת, מסכנים הילדים!!!

(מי שישמע, לחסוך בקוסקוס, כמה עולה קוסוקוס?????????????? זה נשמע משהו פתלוגי לגמרי מצד ההנהלה.)

• הוסף לסימניות
בקיצור,
תדעי שזה חריג ולא נורמלי, במעונות בד"כ יש שפע, גם של חלבונים , גם של ירקות, וגם שלפחמימות,
הילדים אוכלים לשובע נפשם, כשהם לבושים בסינר ולא מתלכלכים, אמנם הם כן מפילים על הריצפה, אבל המטפלת אם היתה מעונינת- יכולה גם לאכול לשובע מן האוכל, ועדין יישאר,
בגדר אכלנו והותרנו...
פני למשרד התמ"ת, והשתדלי לא לרשום את ילדך לשם בשנה הבאה, כי זה נשמע יותר כפייתי מנורמלי... כי להכין עוד 2 חבילות קוסקוס, יעלה פחות ממכבסת ההתנצלויות להורים...

• הוסף לסימניות
בתחילת שנה הבן שלי חזר מורעב הביתה הערתי על כך למטפלת ומאז היא תמיד מספרת לי שהוא אוכל המון ויותר מכולם(2 חצאי לחם-ילד בן שנתים???!!!)בבית הוא אוכל יותר...
אחת האמהות סיפרת לי שהיא ראתה שכל ילד מקבלת כמה גרגירים של ביצה וטיפה גבינה(קופסא של 250 גר' ל30 ילדים)
2018-בני ברק

• הוסף לסימניות
בתחילת שנה הבן שלי חזר מורעב הביתה הערתי על כך למטפלת ומאז היא תמיד מספרת לי שהוא אוכל המון ויותר מכולם(2 חצאי לחם-ילד בן שנתים???!!!)בבית הוא אוכל יותר...
אחת האמהות סיפרת לי שהיא ראתה שכל ילד מקבלת כמה גרגירים של ביצה וטיפה גבינה(קופסא של 250 גר' ל30 ילדים)
2018-בני ברק
אז למה את מחכה? שלבן שלך יהיה תסביכים מאוכל?
למה אתן שותקות?
לא ברור לי הסיפור הזה...
למה בשאר המענות זה לא כך, ואתן מקבלות בשתיקה שאצלכן זה כך?

• הוסף לסימניות
התלננו לתמת נראה לך שזה עזר?ממש לא לשנה הבאה כבר רשמתי למעון אחר אבל אני מרחמת על כל אלה שלא התקבלו למעונות אחרים ואזלשם כי זה אולי המעון היחיד שעוד היה מקום ואולי עדין יש..

• הוסף לסימניות
אין כח להורים יום רודף יום העומס ,הפרנסה, גידול הילדים ,חיי הנישואין, הבריאות וכו'...
מתישות
אני לדוג' כבר חודש אומרת שאשלח מכתב לתמ''ת ועדיין לא עשיתי את זה למה ?
מעומס יתר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה