דרוש מידע האם יש פיקוח במעונות על כמות האוכל שהילדים מקבלים??

• הוסף לסימניות
דוקא במעון של הבת שלי יש בשפע,
אבל מהפחממות.
החלבון והירקות בקמצנות נוראית (כמו שזה נשמע)
אני כל יום שואלת מה היא אכלה היום, ומדגישה למטפלת כמה שאני מעדיפה פחות פחממות ושתתן לה יותר מהירקות והחלבונים.
ועוד משהו, אני שולחת לגן כמה לבנים וכשהבת שלי קמה מהשינה הגננת מביאה לה לבן לפני הלחם כדי שתאכל פחות מהלחם...

ועוד משהו,
קציצה אחת הארוחת צהרים זה נורמלי?
אני שיגעתי את המטפלת שלבת שלי תביא 2...

• הוסף לסימניות
מאיפה שהורים ידעו על תפריט האוכל של הילדים. יש תפריט קיר ויש תפריט במציאות
כאילו משקרים את ההורים ?
כותבים משהו אחד ונותנים משהו אחר ?
אז אולי הם עושים עוד דברים לא טובים לילדים ?
ואומרים או כותבים שעושים טוב ?

• הוסף לסימניות
דוקא במעון של הבת שלי יש בשפע,
אבל מהפחממות.
החלבון והירקות בקמצנות נוראית (כמו שזה נשמע)
אני כל יום שואלת מה היא אכלה היום, ומדגישה למטפלת כמה שאני מעדיפה פחות פחממות ושתתן לה יותר מהירקות והחלבונים.
ועוד משהו, אני שולחת לגן כמה לבנים וכשהבת שלי קמה מהשינה הגננת מביאה לה לבן לפני הלחם כדי שתאכל פחות מהלחם...

ועוד משהו,
קציצה אחת הארוחת צהרים זה נורמלי?
אני שיגעתי את המטפלת שלבת שלי תביא 2...

אני באמת לא מבינה אותך,
את אומרת למטפלת לתת פחות פחמימות, וכשהיא מביאה לבן לפני הלחם כדי שהילדה תאכל פחות לחם- פחמימות, את אומרת שהיא לא בסדר,
למה???

• הוסף לסימניות
כאילו משקרים את ההורים ?
כותבים משהו אחד ונותנים משהו אחר ?
?
כן!
לא יודעת אם במודע, המעון של הבת שלי נקרא מעון מעולה ובתפריט מופיעות שם קציצות 3 פעמים בשבוע, מבירור שערכתי הקציצות קנוית מה שאומר שאף אחד חוץ מהיצרן לא באמת יודע כמה חלבון יש שם ואיזה..
יו אחד יש שניצל - קנוי כמובן, ויום אחד דג - קציצות קנויות.
וכמובן חתימה של תזונאית שלקח לי זמן להסביר לה מה מה אני רוצה כשושחחתי איתה..
בקיצור בתפריט מופיע: שניצל, קציצות בשר ודג, תפריט מעולה לא?
אבל המציאות מוכיחה אחרת לגמרי.
אל תדאגו, זה הגיע לפיקוח וכו' עכשיו קצת יותר טוב והבת שלי כבר לא שם..

• הוסף לסימניות
אני באמת לא מבינה אותך,
את אומרת למטפלת לתת פחות פחמימות, וכשהיא מביאה לבן לפני הלחם כדי שהילדה תאכל פחות לחם- פחמימות, את אומרת שהיא לא בסדר,
למה???
נראה לי שלא הבנת אותי,
איפה אמרתי שאני לא מרוצה שהלבן שאני שולחת?

• הוסף לסימניות
כן!
לא יודעת אם במודע, המעון של הבת שלי נקרא מעון מעולה ובתפריט מופיעות שם קציצות 3 פעמים בשבוע, מבירור שערכתי הקציצות קנוית מה שאומר שאף אחד חוץ מהיצרן לא באמת יודע כמה חלבון יש שם ואיזה..
יו אחד יש שניצל - קנוי כמובן, ויום אחד דג - קציצות קנויות.
וכמובן חתימה של תזונאית שלקח לי זמן להסביר לה מה מה אני רוצה כשושחחתי איתה..
בקיצור בתפריט מופיע: שניצל, קציצות בשר ודג, תפריט מעולה לא?
אבל המציאות מוכיחה אחרת לגמרי.
אל תדאגו, זה הגיע לפיקוח וכו' עכשיו קצת יותר טוב והבת שלי כבר לא שם..
לי אמרו במעון שמותר להם עד פעמיים בשבוע להביא שניצל/ קציצות קנויות :(

• הוסף לסימניות
בקשר לסינרים - אצלנו יש 2 סינרים לכל ילד - אחד בד ואחד קשיח מפלסטיק עם כיס בשביל האכל שנופל, באפן כללי, - יש
מבשלת מקצועית ומסורה (ולא ילדות מיוחדות -כמו שלצערנו עושים בכל מני מקומות- ועם כל הכבוד, מטבח של מעון חייב להיות סטרילי) כל בוקר מריחים את ריח ארוחת הצהריים של אותו יום, אמהות רבות לוקחות מרשמים מהמבשלת בגלל שהן רואות כמה הילדים נהנים מהאוכל, הכל טרי, נקי ובשפע!

• הוסף לסימניות
יש דלתות שקופות, (אמורות להיות).
מגיעים בשעת הארוחה ומבקשים לשבת ולהאכיל את הילד.
במעון נורמלי זו שעה הכי מתוקה. כולם יושבים בסינרים סביב שולחנות קטנים ואוכלים בהנאה שעועית ירוקה קציצות בשריות ברוטב ואורז עם עדשים. וזה אחרי המרק.:)
ראיתי שינויים בין התפריט בקיר לתפריט בארוחה-היו פעמים שהחליפו ימים, החליטו להביא היום את העוף ומחר את הדג :)
הבנות שלי היו בגיל שסיפרו מה אכלו היום, וגם השתדלתי להגיע ידי פעם, ואם הגעתי בזמן ארוחת בוקר, יכולתי לראות במטבח שכבר מתבשלת ארוחת הצהרים....

• הוסף לסימניות
ואת הכל המבשלת המרוקאית שלנו בישלה, ביד רחבה כמרוקאית אמיתית,
והילדות שלי למדו לאהוב מתובל :)

• הוסף לסימניות
כשהגעתי כולי מזועזעת למנהלת המעון להתלונן על כך היא אמרה לי "אם מכינים מידי הרבה זה יכול להיות בל תשחית שנזרק אוכל לפח אז עדיף ככה"
עדיף שיזרק מעט אוכל ולא ישאר ילד שלא מספיק שבע/רעב!
לדעתי נטו קמצנות..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נראה לי שלא הבנת אותי,
איפה אמרתי שאני לא מרוצה שהלבן שאני שולחת?

מצטערת
זה היה נראה טענה על המטפלת שכביכול מתקמצנת בלחם של המעון, אבל אם את מרוצה אז הכל מצוין.

• הוסף לסימניות
גם לשם כך יש תזונאית במעונות..
ולתזונאית יש אימייל
והיא זמינה לענות על כל השאלות - כולל על עודף מזון.
מעניין... חבל שלא ידעתי...
בינתיים הילד יצא מהמעון וגם בצהרון בתחילת שנה דיווחו שהוא לבד אוכל כמות שכל ילדי הגן אוכלים ביחד'...
אבל כבר לא רואים עליו את זה, הוא רזה והתמתן...

• הוסף לסימניות
אצל הקטן שלי שהתחיל לאוכל טחון ואמרתי למטפלת שהיא יכולה להביא לו פרות טחונים היא אמרה לי-אני אומרת לך את האמת בשקט אני יודעת מה טוחנים שם-ממש לא מומלץ מזעזע!!

• הוסף לסימניות
מזעזע וקורע את הלב לקורא את התאורים על ילד קטן וחסר אונים
שרעב, פשוט רעב ללחם!
ומנסה בכח, אפילו שהמטפלת לא מרשה הוא יורד לרצפה ללקק את הפרורים!!
מחריד
מצמרר
הלב בוכה
אמא שלא פונה עם זה הלאה ומרעישה את כל העולם היא לא אמא

• הוסף לסימניות
אני הייתי מטפלת במעון ותמיד היה שפע של אוכל וכמעט תמיד ניזרק, וברור ברור ברור שעדיף שייזרק מאשר שילד יישאר רעב!!!!
איך המנהלת של המעון לא התביישה להגיד הפוך? זה הזוי לגמרי... להודות בפה מלא שעדיף לה שהילדים יישארו רעבים כדי שאוכל לא ייזרק לפח, אולי אפילו פלילי....

• הוסף לסימניות
אצלנו במעון הילדים כל כך אוהבים את הקציצות שמכינים להם מבשר טחון (ראיתי בעיני בבוקר על השיש במטבח כמה וכמה מגשים של בשר טחון) שבאלבום הדיגיטלי ליד התמונות החמודות של הילדים שאוכלים יפה שמו את המתכון של הקציצות.
יש לנו בחור מבוגר נשמה טובה כזאת שמבשל להם והוא זה שמנקה בסוף היום ומאוד מאוד אכפת לו מה הילדים אוכלים.
הוא מכין ממרח חומוס לבד, וחולט תה מעלים כי הוא חושב שתה בשקית זה פחות בריא.
הוא שם להם חלבה או טחינה בפירות.
ולפעמים הוא יושב עם המטפלות ועוזר להן להאכיל כי הוא נהנה לראות כמה שהם אוהבים ונהנים מהאוכל.
כל פעם שהגעתי בשעת ארוחת הצהרים תמיד היה לכל ילד צלחת מלאה במרק עם שקדים מרק בשפע, פעם הגעתי וראיתי שהבן שלי מחסל ארבע קציצות ומלא אורז עם שעועיתץ
בקיצורף מודה לה' ומחכה לרגע שהתאומות שלי תכנסנה לשם בשנה הבאה בעז"ה.

• הוסף לסימניות
זה אחרי המרק.:)
בעבר הרחוק הרחוק הייתי ממלאת מקום במעון שהמרק היה רק לקבוצה של הגדולים
למטפלות לא היה כח להאכיל את הקטנטנים ששופכים מרק ולכן הם נאלצו להסתפק בקציצה ופסטה וזהו
אם זה היה בידיים שלי הייתי משנה את זה אבל לא שאלו אותי הגעתי למס' ימים וזהו

ולכל מי שסקרן מה הסוף עם הבת שלי פשוט החלטתי שאין לי כח לחנך את כל העולם
בבוקר אני שולחת אותה אחרי ארוחת בוקר ובצהריים מוציאה אותה מוקדם ונותנת לה ארוחת צהריים מלאה בבית.
האוכל במעון מבחינתי זה סוג של נשנוש נוסף וזהו (פריבילגיה רק של חופשת לידה ואח"כ היא כבר לא תהיה שם:D)
מה עושים שאר ההורים ? לא יודעת מספיק לי האחריות על הבת שלי

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה