האם כדאי להשקיע בS&P ?

• הוסף לסימניות
ניסיתי אמש ולא צלח.
ברגע שאתה נכנס לחובה, זה אוטומטי בדולר [כי הקניה בדולרים],
ואת יתרת החובה אי אפשר להמיר מדולר לפרנק.
אי לזאת,
האפשרות היחידה היא לקנות ניירות המונפקות בבורסת ציריך [מחקה מדד וכו'].
זה כמובן לא מתאים לאזרח ארה"ב שמעוניין לרכוש מדד רחב.
וגם יתכן שהדמי ניהול השווייצרים יקרים - לא בדקתי - כמו שגרביים ומלפפונים מאד יקרים שם.
כך שזו לא מציאה גדולה כ"כ.
תנסה מה שהצעתי, לרכוש דולר בפרנק בטיקר של זה (CHF<>USD).
נותן לך?

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם ממישהו שהמדיניות הכלכלית של שוויץ באופן עקבי מביאה ריבית נמוכה ביחס לעולם.
אכן כבר יותר משני עשורים שהריבית של שוויץ אפסית או מינורית.
אגב, כך גם בבנק המרכזי של יפן [לא כמו שכתבתי להרב @ה. שלמה]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@עו"ד נתן רוזנבלט
זה האשכול שאתה מחפש!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כן, הענין הוא שהתענינתי בעבר בכמה קורסים ותמיד שמעתי דיס ממשהו על הקורס הספציפי. איך אדע על קורס שהוא טוב?
כל קורס להשקעה פאסיבית הוא טוב.
וביקורת תמיד תהיה
אבל זאת אופטמיזציה.
אתה רוצה קורס פרונטלי?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
טור המסקנות של @עו"ד נתן רוזנבלט

• הוסף לסימניות
באמצעות קופגל"ה אפשר למנף מקסימום 80% מהסכום שחסכת
אבל בהשקעה בנדל"ן אתה יכול לקחת משכנתא על סכום פי 5 מהסכום שחסכת.

וזה לא רק הסכום
כי השקעה בשוק ההון היא תנודתית
ולכן גם אם היו מאשרים לי למנף פי 5 (בסכומים גבוהים)
לא הייתי עושה את זה
ולא מהסיבה הפשוטה שאני לא יצליח להירדם בלילה מרוב לחץ
בשונה משוק הנדל"ן שהוא הרבה יותר יציב
ולמרות שגם בו יש סיכון להפסד
הסיכון הוא נמוך יותר וגם אם הלוואה גדולה יותר ניתן לישון ברוגע
(וזה גם הסיבה שהבנק מאשר הלוואה גבוהה יותר להשקעה בנדל"ן מהשקעה במניות)
איזה בנק נותן משכנתא 83.3 % משכנתא???

בקופ"ג להשקעה אפשר להגיע בקלות למינוף גבוה לדוגמה אם לוקחים הלוואה 4 פעמים אפשר להגיע בהשקעה של 100K ל 236,160 הלוואה סה"כ 336,160
לעומת זאת על דירה להשקעה אפשר לקחת משכנתא רק 50%.

• הוסף לסימניות
לדעתי הצנועה, עם כל האופציות של המינוף בשוק ההון, המציאות היא ש: 1- בשונה מנדל"ן אין כמעט אפשרות למנף במליונים (אלא אם תיק ההשקעות גבוה מאוד..)
2- בשונה משוק ההון, הסיכון בנדל"ן במינוף גבוה, הוא נמוך משמעותית עד לא קיים..
(זה גם בנוסף לריביות הזולות שיש במשכנתאות)
דווקא בנדל"ן זה הרבה יותר מסוכן.
אם לדוגמה הריבית עולה או שאין אפשרות לשלם משכנתא צריך למכור את כל ההשקעה הנכס במחיר הפסד.
לעומת זאת בשוק ההון אפשר למכור רק חלק ועם יש הפסד אפשר לקזז את זה מול רווחים.

אני עוקב אחרי האשכול הזה ושמתי לב שעוד לא התייחסו פה למס רווח הון בגובה 25%.
זו מס שאי אפשר להימנע ממנו בשוק ההון, כיוון שבשלב כלשהו נדרשת מימוש ההשקעה, מה שיוצר אירוע מס.

לעומת זאת, בנדל"ן ניתן להחזיק בנכס ללא הגבלה ולעולם לא לשלם מס על הרווחים מההשבחה, מכיוון שהרווח מגיע מהכנסות השכירות. ברוב המקרים, הכנסות משכירות פטורות ממס או ממוסות בשיעורים נמוכים בהרבה.

כמובן, בנדל"ן יש גם את מס הרכישה, אבל מעבר לכך, האם יש עוד מיסים משמעותיים? תקנו אותי אם אני טועה...

[ישנם כמובן דרכים מסויימות לקבל הטבות מס גם על השקעה בשוק ההון, אבל זה לא הנושא פה]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה