האם כל גלישה מסיבית באינטרנט היא התמכרות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חפציבה;2176968:
לא נראה לי שקבוצה גדולה כל כך של בנות עונות להגדרה של מכורות לאינטרנט
והסיבה היא פשוטה:
מי שמכור זה בן אדם שגם כשהוא רוצה לצאת, ומודע לבעיה - הוא לא יכול.
אצלן הן פשוט רוצות להיות בתוך זה (כי זה תמיד מעניין, מושך וגם אופנתי) וזו הבעיה היחידה.
ולכן אם ישכנעו אותן בדרך שמתאימה להן שזה לא כדאי, והן באמת ירצו לצאת הן יצליחו.

למה אדם לא יכול להיות מכור בלי להיות מודע לכך?
כמה רצון ובחירה הן השקיעו לדעתך בצורת החיים הזו?
הכל סחף. ומי שנסחף גם לא יכול לצאת- הזרם לוקח אותו הלאה.

• הוסף לסימניות
התמכרות זה התנהגות ששולטת באדם ואדם לא שולט בה.

החוויות שהאינטרנט נותן , ווצאפ וכו הם הרבה יותר חזקות מכל הסברים ושיכנועים.
ולכן ממליצה לך בכלל לא להתחיל בשיכנועים ודיונים.

יש הרצאה מצוינת של הרב סרבניק שמסביר לוגית ממה זה נובע וזה יתן לך הבנה איך לתת להם כלים.

באיזה מסגרת פגשת אותם ? את מורה שלהם? בשיעור אוסרים עליהם פלאפון מן הסתם ואיך אז הם ? מן הסתם בלי , קשה ? לא לכולם ולא באותה מידה ,
אני מניחה שהם מצליחות להתנתק למרות שהן לא רוצות.

עם הידיעה הזו שהנה הן מצליחות לעשות זאת זו הוכחה שהן יכולות רק שהן צריכות לירצות .

וזו העבודה - לירצות!
לדעתי רק ידיעה ברורה ומוחשית מה ההפסד בשליטת הפלאפונים עליהם וגם עלינו במידה זו אחרת :rolleyes: תעזור למי שרוצה להפסיק אכן לשלוט על עצמו.

שמעתי מכמה שקראו את הספר של הרב קובי לוי שהקריאה בספר הבהילה אותם ברמה כזו שהם נכנסו למודעות לשימוש בפלאפונים והאינטרנט .

מי שמכור ולא משנה במה, הראש שלו עסוק באיך להשיג ולא את מה וזה ההבדל.
ברגע שהמחשבה תהפוך להיות מאיך למה המצב חוזר לשליטה.

לא פשוט בכלל, מחזקת את ידייך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2177100:
יש הרצאה מצוינת של הרב סרבניק שמסביר לוגית ממה זה נובע וזה יתן לך הבנה איך לתת להם כלים.
.

יש לך??
בטוח שכולם כאן ישמחו לשמוע זאת!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאלי;2176611:
לדעתי שום הסברים לא יכולים להועיל, כמו שלא תצליחי לבדך לגמול שום מסומם מסמים!!!
בקושי מכוני גמילה מצליחים איתם וכידוע עד היום עדיין לא נפתחו מכוני גמילה לגולשים, מה שכן אפשר להתייעץ עם מומחים לנוער נושר אצלנו שיש להם יד ורגל בנסיון האחרון למשות את הטובע ממגלשת האבדון (רק אצלנו זה קיים כיון שרק אצלנו קיימת מודעות מעמיקה והבנה יסודית עד כמה זה אסון)
כמעט ולא ראיתי מכור (או אפי' לא מכור ממש) שהצליח לעזוב את ההתמכרות הזו, אפשר לומר שזה די בלתי אפשרי:(:(:(
כך שדי יומרני לומר שפסיכולוג ווכ"ש רק "בן אנוש נורמטיבי" הצליח לשחרר וליתר דיוק להחזיר אלנו מישהו מזרועות תמנון אלו...

כמה נקודות-
1.יש מכוני גמילה וגם לחרדים כמו רטורנו וכבר כתבו כאן על זה.

2.מהיכרות קצת קרובה לעולם של הנוער בסיכון , כיום המגמה השתנתה - ישיבות כמו שערי יושר דרך ה' ועוד העיפו את כל הבחורים עם האייפונים כי הם לא יודעים איך להתעסק איתם.
אין גישה לליבו של בחור כשהוא עם מכשיר ,גם אם יש התקדמות טיפונת בערב הכל הולך לטמיון. יש מישהו אחר שמשפיע עליו ולא ראש הישיבה .

3. רק אצלינו זה קיים?? או שלא הבנתי אותך נכון- בכל העולם יש מכוני גמילה! כולל סין ויפן. התמכרות לרשת ובכלל מחסלת כל יכולת לקשר אנושי וחיבור בין אנשים.
את לא יודעת כמה מכורים יש בכל העולם, מליונים!!

4. רק נורמטיבי יכול להחזיר לחיים התקינים אבל בשביל שהוא יוכל להחזיר המכור חייב לירצות להעזר בלי זה אין סיכוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאלי;2177119:
יש לך??
בטוח שכולם כאן ישמחו לשמוע זאת!!!

שמעתי הרצאה שלו והוא עצמו מטפל בזה.
אני יכולה לנסות להשיג שיחות מוקלטות,
אם למישהו אחר יש מניחה שישמחו כולם בכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2177120:
2.מהיכרות קצת קרובה לעולם של הנוער בסיכון , כיום המגמה השתנתה - ישיבות כמו שערי יושר דרך ה' ועוד העיפו את כל הבחורים עם האייפונים כי הם לא יודעים איך להתעסק איתם.
אין גישה לליבו של בחור כשהוא עם מכשיר ,גם אם יש התקדמות טיפונת בערב הכל הולך לטמיון. יש מישהו אחר שמשפיע עליו ולא ראש הישיבה .

3. רק אצלינו זה קיים?? או שלא הבנתי אותך נכון- בכל העולם יש מכוני גמילה! כולל סין ויפן. התמכרות לרשת ובכלל מחסלת כל יכולת לקשר אנושי וחיבור בין אנשים.
את לא יודעת כמה מכורים יש בכל העולם, מליונים!!

תודה!!

א.כבר כתבתי לעיל שהרב גולדשטיין וכן עוד ישיבות לא מחזיקות בחור עם סמארטפונים

ב. כוונתי היתה שרק אצלנו יודעים לטפל טיפול נכון מכיון שמבינים דברים שאחרים לא, ואסביר:
בכל העולם גומלים מהתמכרות, מה שנקרא בית חולים מתחת לגשר, אצלנו מבינים שהכביש גרוע אז מתרחקים ממנו, והמשמעות היא שאצלם לעולם אין פרישה מוחלטת מן הנסיונות וגם אם נגמלתי יצא לפני שבועים הפוקימון גו ה"מדהים" אז אני רק רוצה לנסות... וכבר אני שם שוב, גמילה מוחלטת שייכת רק אצל אדם/ציבור שמבין לעומק מדוע יש להתרחק מכביש גרוע זה,
כבר כתב מישהו בפורום כאן, שבכנס גדול לפגעי הטכנולוגיה (במוצהר לא חרדי) עמד פרופסור גדול ונאם על הפגעים ןלא היה מי שיתרשם מנאומו, משום שכל השותפים לפאנל היו שקועים עמוק בפגעי הטכנולוגיה האישיים שלהם, גם אם זו רק מטאפורה, היא מסבירה היטב את המצב,
אגב גם ההודעה שלי משקפת מצב אבסורדי של מודעות לפגעים, ושימוש אינטנסיבי בהם, עגום!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2177100:
שמעתי מכמה שקראו את הספר של הרב קובי לוי שהקריאה בספר הבהילה אותם ברמה כזו שהם נכנסו למודעות לשימוש בפלאפונים והאינטרנט .

למרות שיש לו הרבה מתנגדים, כל פעם ששומעים כזה סיפור מבינים שהוא צודק...
הספר שלו גרם גם לי התעוררות מאד חזקה לנושא.

נ.ב. הוא עצמו טוען שיש כאלה בלי סיכוי (הוא מדבר על הצד הרוחני).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dLive;2177212:
למרות שיש לו הרבה מתנגדים, כל פעם ששומעים כזה סיפור מבינים שהוא צודק...
הספר שלו גרם גם לי התעוררות מאד חזקה לנושא.

נ.ב. הוא עצמו טוען שיש כאלה בלי סיכוי (הוא מדבר על הצד הרוחני).

המתנגדים הם אילו המכורים ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2177214:
המתנגדים הם אילו המכורים ..

בין אם זה המכורים לבין אם לא, מה הטענות שלהם נגד הספר?
נשמע לי מוזר... יוצאים נגד ספר שהוא נגד האייפונים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e.ch;2177277:
בין אם זה המכורים לבין אם לא, מה הטענות שלהם נגד הספר?
נשמע לי מוזר... יוצאים נגד ספר שהוא נגד האייפונים?

אנשים מסכנים שמנסים להכחיש ולהשתיק את המצפון.....

• הוסף לסימניות
אני לא מאמינה שיש כזה דבר שבנאדם רוצה באמת משהו, והוא לא ישיג אותו.
לכן אם בנאדם אומר שהוא מרגיש ממוכר לסיגריה/מחשב/מסטיקים ואומר: מה לעשות, לא יכול לצאת מזה. אני אומרת לו: אתה לא באמת רוצה!
נכון, זה קשה, לא קל לשנות הרגלים, קשה להתנתק, אבל אין כזה דבר לא יכול אלא לא מספיק רוצה.

פרויד אומר שבנאדם עושה דברים מ2 סיבות: או שהוא רוצה או שגורמים לו לרצות.
רוצה- אפשר להביא אותו לרצון הזה ע"י הסברים, שכנוע, לא משנה מה.
לא רוצה- כופין אותו עד שיאמר רוצה אני:) אקדח עוזר לרוב בני האדם לרצות לעשות משהו..

כל בלבולי השכל של כאלו שאומרים שהם לא רוצים אייפון סיגריה אבל הם התמכרו, לא משפיעים עליי בכהוא זה.

ומי שכותב ספר שאומר כך ומשאיר אותם עמוק בנוחיות הזו שזה לא תלוי בהם, לכן הם לא משנים הרגלים, לדעתי לוקח על עצמו אחריות גדולה מאד. (וזאת מלבד שהוא מתעלם מכל נושא התשובה, וכל הספר של רבי יונה ומסילת ישרים וכו, נכתבו לשוא חלילה).

• הוסף לסימניות
יצא לכם לרצות מאד משהו?
היה קשה, נכון?
רציתם להוציא תואר. מפרך..
מה עשיתם? נעזרתם באחרים, השקעתם, שקדתם, ויתרתם על דברים אחרים, הוצאתם כסף על מלווה מנחה שיעזור לכם להוציא את הציון הנכסף.
לא יכול? לא רוצה!

והכי מפליא לראות את כל אלו שלא יכולים להתנתק מסיגריה, מצליחים להשיג כסף לחפיסה בכל מיני דרכים יצירתיות. כי כשרוצים משהו- משיגים.

לכן לשאלתך מנוחה, את רוצה (רוצה באמת?:)) לגרום לבנות הללו להתנתק מהאייפון?
תגרמי להן לרצות.
תסבירי להן למה כדאי להן להתנתק. אל תגידי להן אתן ממוכרות ולא יכולות לצאת מזה.
תעשי להן תכנית במקום בלי קליטה, תכנית מעניינת, פתאום תראי את כל הממוכרות לא מתעניינות בכלל באייפון.

אני חושבת שאייפון היום מספק את רגעי השעמום. אדם שיש לו תוכן שממלא אותו, לא יצטרך אייפון. הבעיה היום שהתרגלנולמלא כל דקה בתעסוקה. קשה לנו לשבת חסרי מעש בקופת חולים.
אם בעבר אם ל7 ילדים יכלה לשבת בחצר ללא מצפון ולשוחח עם שכנתה, היום המצפון מתעורר.

מתקשרים אליי בטלפון שואלים אותי: את עסוקה עכשיו? אני אוהבת לענות: ממש לא. משעמם לי..
מי שעונה שהוא לא עסוק, כבר נשמע לעצמו מובטל וחסר תועלת.
אנחנו חייבים כל רגע להתעסק במשהו.
וזה האיפון מספק.
כל שניה מתקבלת הודעה בואטסאפ, שולחים SMS.. מסתכלים בקליפ חדש ומעניין..
ויפה עשו כל הקוים של קול הלשון שהכניסו שיעורי תורה בחללים הפנויים של נסיעות וכו.
כי אנחנו לא אוהבים לשבת באוטובוס ולצפות בנוף.. ככה יש לנו תחושה של תעסוקה, ועל הדרך נכנסים לנו ערכים.

• הוסף לסימניות
יש לך ציטוט "לדבריו" של פרויד?....
עם דעות חותכות כמו שלך, כל מכוני הגמילה יכולים להסגר... וכמה סעיפים בDSM לא רלוונטיים....
זה בסדר להבין שאני לא מבין את השני...

• הוסף לסימניות
הי, אמרתי להפך.
שמכוני גמילה זה מה שעוזר להיגמל.
ומי שרוצה באמת כבר ידע למצוא איך לצאת מזה.
עם עזרה מבחוץ או בפנים.
ולא רציתי לאזכר את אלכוהוליסטים אנונימים, אבל אני בעד ויודעת שקבוצות תמיכה גם עוזרות.
כי מי שרוצה, יצליח בע"ה.

ועם דעות חותכות כמו שלך.. אבל זה בסדר שלא הבנת..
כנראה הבעיה בכושר ההסבר שלי.

• הוסף לסימניות
למה זה נראה לכם תופעה מוזרה?

לא ראיתי עדיין נער/ה בחור/ה (וגם מבוגרים ונשואים) שיש להם מכשיר והם לא מכורים. נקודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;2177335:
יצא לכם לרצות מאד משהו?
היה קשה, נכון?
רציתם להוציא תואר. מפרך..
מה עשיתם? נעזרתם באחרים, השקעתם, שקדתם, ויתרתם על דברים אחרים, הוצאתם כסף על מלווה מנחה שיעזור לכם להוציא את הציון הנכסף.
לא יכול? לא רוצה!

והכי מפליא לראות את כל אלו שלא יכולים להתנתק מסיגריה, מצליחים להשיג כסף לחפיסה בכל מיני דרכים יצירתיות. כי כשרוצים משהו- משיגים.

לכן לשאלתך מנוחה, את רוצה (רוצה באמת?:)) לגרום לבנות הללו להתנתק מהאייפון?
תגרמי להן לרצות.
תעשי להן תכנית במקום בלי קליטה, תכנית מעניינת, פתאום תראי את כל הממוכרות לא מתעניינות בכלל באייפון.

"רוצה" - זו הגדרה מאד כוללנית.
לא תמיד הרצון שווה ביחס לכוח הנצרך להשקיע בשביל הגמילה.
מי שמכור לסיגריות [למשל] רוצה מאד להפסיק כי הוא מבין בשכלו כמה זה מזיק לו, אבל הוא לא רוצה די כדי שסיפוק הרצון יספק לו את החסר של הסיגרייה.
ממילא זה לא נכון להגיד לו "אתה לא רוצה" וגם לא נכון לומר לו "אתה לא רוצה באמת - אם תרצה תצליח".
הוא רוצה באמת אבל הרצון לאמספיק חזק ועוצמתי.
יכול להיות שיהיה נכון אם נאמר לו "אתה לא מספיק רוצה", אך האמירה הזו לא תועיל כלום כי במקרה הזה צריך רצון מאד מאד חזק, רצון שיהיה עוצמתי יותר מהמשיכה -
ולזה צריך עזרה ממכוני הגמילה.

כך שלא התקדמנו כלום אם אמרנו לו "אם תרצה מספיק תוכל לעזוב את האייפון" - ליצור רצון כזה עוצמתי שיתגבר על עוצמת המשיכה האדירה של המכור לאייפון מוכרחים לפעמים עזרה מקצועית.

• הוסף לסימניות
מלפפון,

רק רוצה להזכיר לך את הדיון שנפתח פה בחסותך לגבי הורדה במשקל,
וכמה רישקוטים ספגתי כשכתבתי שמי ששמן זה בדרך כלל מביסלי...

גם השמנה זה סוג של התמכרות, ואם את מבינה כמה קשה לעשות דיאטה, וכמה לא תמיד זה תלוי ב"את רוצה או לא רוצה", אז תביני שקשה לאנשים לקבל את זה שאת מדברת על כך שהכל תלוי ברצון.

ועדיין, אני עומדת על כך שזה נכון.
מי שלא רוצה להגמל, ולא מכיר בכך שהוא מכור, לא ייכנס לרטורנו, זה לא מוסד של אשפוז בכפייה.

• הוסף לסימניות
אם הוא ירצה באמת, הוא יעשה הכל.
זה קשה, נכון.
לכן הוא ילך למכוני גמילה שיעזרו לו.

אין כזה דבר לא יכול. אחרת, אנחנו סותרים את כל היהדות.
נולדתי כעסנית.
נולדתי חסרת ריכוז

מסכימה שהרצון נע על סקלה של עד כמה רוצים, אבל כשבנאם רוצה באמת הוא יפסיק.

היום אלך לאחד שגולש כל יום 20 שעות באינטרנט. אעמוד מולו עם אקדח, הוא ירצה או לא?
איזה רצון יגבר על איזה?

אם אנחנו לא מאמינים בשינוי, בשביל מה אנחנו יהודים??
זה אסון לחשוב ככה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;2177397:
אם הוא ירצה באמת, הוא יעשה הכל.
זה קשה, נכון.
לכן הוא ילך למכוני גמילה שיעזרו לו.

אין כזה דבר לא יכול. אחרת, אנחנו סותרים את כל היהדות.
נולדתי כעסנית.
נולדתי חסרת ריכוז

מסכימה שהרצון נע על סקלה של עד כמה רוצים, אבל כשבנאם רוצה באמת הוא יפסיק.

היום אלך לאחד שגולש כל יום 20 שעות באינטרנט. אעמוד מולו עם אקדח, הוא ירצה או לא?
איזה רצון יגבר על איזה?

אם אנחנו לא מאמינים בשינוי, בשביל מה אנחנו יהודים??
זה אסון לחשוב ככה!

הדברים נכונים במאה אחוז אבל לא זה מה שהשתמע ממה שכתבת קודם!!

ציטוט:
לכן לשאלתך מנוחה, את רוצה (רוצה באמת?) לגרום לבנות הללו להתנתק מהאייפון?
תגרמי להן לרצות.

מנוחה ממש לא תצליח על ידי שתסביר להם ותעשה להם תוכניות במקום להגיע למצב של "פתאום תראי את כל הממוכרות לא מתעניינות כל באייפון".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה