דרוש מידע האם לגיטימי לבקש אבחון גרפולוגי בהצעת שידוך

• הוסף לסימניות
יש לי קרובת משפחה שמתעסקת אם מרפולוגיה ע"פ תווי פנים וכל אחד שנותן תמונה יש סיכוי ששלחו את זה לאבחון אז אני לא מבין מה הסערה הגדולה כמובן שהיא לא אומרת כל דבר שהיא רואה ולא מתימרת לדעת מי מתאים למי אבל כל מיני תכונות בסיסיות זה מאוד עוזר הבדלים גסים אבל היא אומרת ומי שמתחיל אם זה ממשיך גם בשידוכים הבאים
גם עם מורפולוגיה אני לא מאמינה גדולה (לא ככ מכירה את הנושא)
כי בכל אחד יש קצת מכל תכונה
קצת חברמניות קצת זרימה קצת אופי מאורגן וכו
השאלה באיזה תכונה האדם בחר להיתמקד ולפתח אותה
ואת זה אפשר לדעת רק בפגישות תוך דיבור עם המועמד
לכן אני חושבת שזה טיפשי לשלול לפי תווי פנים
לא חסר אנשים שהם דומים כתי טיפות מים
ובאופי שלהם שונים לגמריייי

• הוסף לסימניות
התגובות כאן לא הגיוניות, מאד מקובל כיום לבקש כתב יד
וגם יש שמבקשים תמונה בשביל לשאול בחכמת הפרצוף
האמא לא מוזרה ולא הזויה
וכל מי שנלחץ מזה כנראה יש לו ממה להלחץ

• הוסף לסימניות
כולנו מבינים שאם עלתה שאלה כזו זה אומר שזה לא לגיטימי

ואני חושב שמי שלא בורח מכזה שידוך .....

זה מעיד על הרבה דברים אמא וכו

• הוסף לסימניות
אמר לי גרופלוג שהוא בן של גרפולוג אחד הגדולים שהיו בתחום שזה לא נכון לעשות ידוך על פי גרפולוגיה והוא אמר לי בעצמו שאבא שלו בזמנו אמר לו על אשתו לפני שהם התארסו שיפריע לו כך וכך והוא בכל זאת הלך על זה והוא מאושר

• הוסף לסימניות
אני הייתי מוריד רק על הבקשה והסגנון גם אם הם היו יורדים מזה
עכשיו זה זה ומחר זה יהיה אבחון ואח”כ קריאה בכף יד ואולי תיק רפואי
למה לי להסתבך
מסכימה, למרות שלדעתי הרבה יותר לגיטמי לבקש תיק רפואי מאשר כתב יד, בין היתר בגלל האמינות של הגרפולוגיה

• הוסף לסימניות
בציבור החסידי וכן בציבור הליטאי פרק ב' מקובל יותר ושמעתי על זה הרבה. יש גרפולוגים כמו ברנדווין מב"ב אמין , יודע מה שהוא אומר וזה יכול לעזור מאד בכדי להגיע להחלטה נכונה ונבונה אם יש ספקות על אישיות המועמד.
לדעתי לא הייתי עושה זאת בשלב לפני פגישות אלא לאחר מס' פגישות כדי לתת גב לתחושות . חשוב קודם לפגוש במועמד ללא דעות מוקדמות על אישיות אופי ויכולת התאמה.
בהצלחה ובשורות טובות

• הוסף לסימניות
בציבור החסידי וכן בציבור הליטאי פרק ב' מקובל יותר ושמעתי על זה הרבה. יש גרפולוגים כמו ברנדווין מב"ב אמין , יודע מה שהוא אומר וזה יכול לעזור מאד בכדי להגיע להחלטה נכונה ונבונה אם יש ספקות על אישיות המועמד.
לדעתי לא הייתי עושה זאת בשלב לפני פגישות אלא לאחר מס' פגישות כדי לתת גב לתחושות . חשוב קודם לפגוש במועמד ללא דעות מוקדמות על אישיות אופי ויכולת התאמה.
בהצלחה ובשורות טובות
אחרי כמה פגישות לבקש אבחון?!
הייתי מורידה באותו רגע

• הוסף לסימניות
אם זה מקובל ולגיטימי או לא, זה לא כל כך משנה,
תכלס במציאות בשטח יש הרבה שלא מוכנים לשלוח ועוד הרבה שנופלים בגלל האבחון,
בגיל הזה זה ממש פספוס,
אם רואים שתכלס הכלי הזה לא עוזר עדיף לחפש דרכים אחרות לברר,
וחבל מאד על אלה שנופלים רק כי לא מוכנים לשלוח, גם ככה ככל שעולה הגיל יורדות ההצעות.

• הוסף לסימניות
ונגיד שכולם כולם יכתבו פה כמה זה לגיטימי ונורמלי.
מזה יעזור לה אם הבחורים שמציעים לה לא מוכנים לדרישה הזאת?
יש שמוכנים
רק הבעיה שהרבה גם נופלים על האבחון

לא מבינה באיזה קלות מאבחן יכול לחתוך ולהגיד שאין כאן בכלל התאמה

• הוסף לסימניות
ונגיד שכולם כולם יכתבו פה כמה זה לגיטימי ונורמלי.
מזה יעזור לה אם הבחורים שמציעים לה לא מוכנים לדרישה הזאת?
לפותחת האכול ברור כמו לרובנו שבמגזר של הבחורה זה לא ממש (ונוטה לממש לא) לגטימי והיא מחפשת רעיונות איך להוריד אותם מהעץ
יש שמוכנים
רק הבעיה שהרבה גם נופלים על האבחון

לא מבינה באיזה קלות מאבחן יכול לחתוך ולהגיד שאין כאן בכלל התאמה
לא נראה לי שהמאבחן בודק התאמה בינהם אלא רק נותן אבחון אשיות

• הוסף לסימניות
כן,

תכונות, מידות, אופי, תחומי ענין.

בסך הכל הפגישות והבירורים (גם במגזר הלא חסידי) הם די מוגבלים. (האדם יראה לעיניים,...)

בסופו של דבר אנו מאמינים בני מאמינים ומי שמזווג זיווגים זה רבונו של עולם.

פעם איזה גרפולוג סיפר לי, שהיה לו בת בשידוכים, והוא ביקש כתב יד של הבחור, (לא יודע אם ביקש מהבחור, או ממישהו בישיבה שלו) והביאו לו כתב יד, והוא אמר שזה מצוין.

אחר כך התברר שהכתב יד היה בכלל של בחור אחר, והוא אמר לי שאם הוא היה רואה את הכתב יד האמיתי של הבחור הוא לא היה נותן לזה להתקדם.
אבל ה' רצה שהם יתחתנו אז זה מה שקרה.
אבל נניח ואומרים לי על מישהו תכונות או תחומי ענין זה עדיין לא מעיד על התאמה
(אלא אם שקט באופן חריג לדוגמא, או תחום ענין ממש ממש חזק אצלו שיפריע לי)
מי קבע ששני אנשים מופנמים/ רועשים/ עוצמתיים בהכרח מתאימים
ואם מחפשים "השלמות" מי אמר לך מה מתאים

• הוסף לסימניות
יש לי קרובת משפחה שמתעסקת אם מרפולוגיה ע"פ תווי פנים וכל אחד שנותן תמונה יש סיכוי ששלחו את זה לאבחון אז אני לא מבין מה הסערה הגדולה כמובן שהיא לא אומרת כל דבר שהיא רואה ולא מתימרת לדעת מי מתאים למי אבל כל מיני תכונות בסיסיות זה מאוד עוזר הבדלים גסים אבל היא אומרת ומי שמתחיל אם זה ממשיך גם בשידוכים הבאים
מורפולגיה זה בכלל הגזמה, מילא גרפולוגיה- זה משהו שתקף חוקית, אפשר להביא בתור הוכחה לבית משפט אבל מורפולוגיה סתם קשקוש בגרוש, או בחצי גרוש.

ובכללי אני לא הייתי מסכימה להפגש אם משהו עם ג'וקים מוזרים בראש. ולשלוח כתב יד של כל מועמד נשמע לי ג'וק בגודל של היפופוטם.

• הוסף לסימניות
אם היא לא אומרת כל דבר שהיא רואה אז מה נותן האיבחון? צריך גם לבדוק את המאבחן

• הוסף לסימניות
התגובות כאן לא הגיוניות, מאד מקובל כיום לבקש כתב יד
וגם יש שמבקשים תמונה בשביל לשאול בחכמת הפרצוף
האמא לא מוזרה ולא הזויה
וכל מי שנלחץ מזה כנראה יש לו ממה להלחץ
במגזר הליטאי זה ממש לא מקובל
תמונה מבקשים בשביל לראות במה מדובר נראות כללית לקבל הבנה על סגנון המועמד/ת

מאנשים שמבקשים דברים לא מקובלים הרבה פשוט מתרחקים.

• הוסף לסימניות
בגיל הזה, לא הייתי שולל.
אבל בתנאי שגם הצד השני יתן והגרפולוגית תתן את חוות דעתה ל2 הצדדים.
אני יכול להבין מאיפה זה מגיע, במיוחד בשידוכים מורכבים קצת, בסך הכל גרפולוגיה זה כלי שדרכו אפשר לקבל קצת יותר אינדיקציה, בפחות מאמץ.
אם כי בכל מקרה צריך לזכור שזה כלי מוגבל, ולא תמיד מדויק. לקחת את הדברים בערבון מוגבל.
מי שבכלל מאמין בזה זו הבעיה המרכזית
על זה לבד צריך להוריד

• הוסף לסימניות
בלת"ק
חוץ מהבעיה של השידוך עצמו.
מי רוצה שכל החיים היא תסתכל באבחון, ותגיד לבעלה
"מממ.. הנה שורה 18, כתוב כאן שאתה קצת שתלטן עם נטיה קלה לקמצנות".

ואולי יבקשו מכונת אמת.. כסא חשמלי..
היא צריכה להרגע הגברת, גם ככה הרמה של ההצעות הולכת ויורדת עם הגיל

• הוסף לסימניות
אם היא לא אומרת כל דבר שהיא רואה אז מה נותן האיבחון? צריך גם לבדוק את המאבחן
היא עוזרת לברר תשאלו על דברים ספציפים לדברים שהיא חוששת להם אבל קרה אולי פעמיים שהיא אמרה לא מתאים
כי צריך בעניין הזה המון רגישות ובסוף זלא מתמטיקה אם יש דברים שהם בוטים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה