דרוש מידע האם לגיטימי לבקש אבחון גרפולוגי בהצעת שידוך

רק מילה אחרי קריאת כל האשכול.
עלתה כאן טענה ששידוכים הם משמים ולמה להוריד בגלל גרפולוגיה.
אתם לא חושבים שלעשות גרפולוגיה ולהוריד בגללה זה גם שמימי... זה גם משמים לגרום לשידוך להיות או לא?!
יש כאלה שבירורים ופגישות הם ההשתדלות שלהם ויש שגרפולוגיה ושתי הדרכים האלו הם דרכי שמים למה שאמור להתרחש עם האדם.
בעיני, מה שמונח מאחורי הדברים שהשתמעו מהאשכול זה המחשבה שהשליטה בידים שלנו ואנחנו נבדוק ונחליט ע"י פגישות אם זה מתאים וכו', זה הרבה פחות שדר של אמונה ששידוך משמים, מאשר מי שעושה גרפולוגיה ואם משהו לא נשמע לו נכון, הוא מאמין שזה כלי משמים לגרום לשידוך לא להיות... לעניות דעתי, זה משקף הרבה יותר אמונה והכנעה לרצון ה' מהמחשבה שבכוחי לבחון ולהחליט.
ועוד משהו, לא נראה לי שכשבאים לגרפולוגיה לצורכי שידוך מחפשים בכח את החסרונות, שומעים על המכלול וכל אחד יכול להחליט גם אם הוא שמע על תכונה פחות פוטוגנית אם להתעלם ולהמשיך, בדיוק כמו בפגישות...
ומעל הכל, יש לחיות עם האמונה שאם שידוך צריך להיות, הוא יהיה עם או בלי גרפולוגיה...

ומעל הכל, יש לחיות עם האמונה שאם שידוך צריך להיות, הוא יהיה עם או בלי גרפולוגיה...
יש מציאות של דחיית המזל וביטול שידוך שהיה השידוך האמיתי. אפשר לעיין בעובדות מהסטייפלר.

אצלנו מקובל לומר שיש עבודת מידות.
ואנשים כן משתנים.

לא פגשתי אף גרפולוג שאומר ההיפך

ואם חותמים בפלומבה בחור X הוא כזה, ולסתום עליו את הגולל, ואי אפשר לדעת אם לא דחו את השידוך האמיתי עם זה.

ואנשים פה שמורידים רק על הדרישה
(אפשר לא לתת, למה להוריד)
לא דחו את השידוך האמיתי? מי אמר?

ואנשים פה שמורידים רק על הדרישה
(אפשר לא לתת, למה להוריד)
לא דחו את השידוך האמיתי? מי אמר?
בהחלט יכול להיות שהם כן.
אני גם לא חושבת שנכון להוריד על הדרישה.
לא בטוח שהייתי נותנת כתב כי אני לא מאמינה שזה נכון, אבל לא בטוח שהייתי מורידה על זה.

אין לי שום בעיה עם המגזרים האלה, וכבר כתבתי למעלה שדיברתי לפותחת האשכול ששאלה עבור ליטאית.

לא הבנת
דברתי על דת"ל או חלק מהחרדי בפרק ב'
שלא מבררים בכלל
אמרים מה שנראה נרא
בירורים הכל שקר

יש מציאות של דחיית המזל וביטול שידוך שהיה השידוך האמיתי. אפשר לעיין בעובדות מהסטייפלר.
וזה לא התוכנית האלוקית?
הרי דבר לא באמת בשליטתנו, גם אם נדמה לנו...
נניח וזה נכון ואדם דחה את השידוך האמיתי שלו, גם זה היה רצון ה'!
ואגב, אותה בחורה של פותחת האשכול, עדין לא הגיעה שעתה ולכן בדרכים שונות ומשונות[כמו לבקש גרפולוגיה] יורדים השידוכים שלה כרגע, עד שיבוא הנכון והזמן ואז יתכן מאד שזה יקרה גם בלי הדרישה הזו.
לכן לפסוק נחרצות כן או לא, בעיני זה קצת מגוחך. לא סתם ה' הכניס לאמא את הרעיון הזה וככה הוא מוביל את הדברים....
אני יודעת שיש מושג של השתדלות, אבל צריך ללמוד היטב עיניני אמונה ובטחון כדי להבין את גדר ההשתדלות הנדרשת מאיתנו.
אני לא בטוחה שכולנו פועלים רק ממקום של השתדלות בחיינו....

לא הבנת
דברתי על דת"ל או חלק מהחרדי בפרק ב'
שלא מבררים בכלל
אמרים מה שנראה נרא
בירורים הכל שקר
אז לדעתי יש השתדלות, ויש בה גבולות.
איפה הגבול עובר? אצל כל אחד במקום אחר.
אצלי ההשתדלות היא לברר היטב, לעשות פגישות ולהתייעץ בכל שלב תו"כ, ולא לעשות גרפולוגיה. אצל אחרים היא אחרת.
ולא לעשות בירורים בכלל-לדעתי טעות

גם התוכנית האלוקית היתה שנחטא בעגל, ואז?
נכון.
יש תשובות עמוקות לנ"ל בספרים. הזמן לא בידי לפתוח כרגע.
ואנא ונא, אל תשוו פעולות/רצונות כלשהן לחטאים.
והכי נכון לענות על רגל אחת, שברור שלכל אדם יש בחירה! אין דבר כזה תוצאה של הנסיבות וכו- לגבי חטא.
אבל בסדרי החיים אין ספק שכל הקורה עם האדם וגם כל התנהלות שלו היא שמימית.

נכון.
יש תשובות עמוקות לנ"ל בספרים. הזמן לא בידי לפתוח כרגע.
ואנא ונא, אל תשוו פעולות/רצונות כלשהן לחטאים.
והכי נכון לענות על רגל אחת, שברור שלכל אדם יש בחירה! אין דבר כזה תוצאה של הנסיבות וכו- לגבי חטא.
אבל בסדרי החיים אין ספק שכל הקורה עם האדם וגם כל התנהלות שלו היא שמימית.
הסטייפלר חלק עליך.
אם אדם עושה פעולות לא נורמליות כדי להשיג בכח מה שהוא רוצה, זה גם בגדר עבירה.
אחרת לא היתה שום בעיה לדרוש אצל הידעונים.
אין לי השוואה בין גרפולוגיה להנ"ל, אבל בענייני שידוך - לא בטוח שזה רחוק.

אחרי פגישות ובירורים גם הרבה מורידים זה לא קשור דווקא לגרפולוגיה.
אין כאן עידוד להוריד שידוך על זוטות
אלא על דברים מהותיים ומאוד משמעותיים

מעניין האם זה למרות הגרפולוגיה או דווקא בגללה.
ואלו שהתגרשו אחרי המון בירורים ופגישות . מעניין אם זה למרות הפגישות והבירורים או בגללם.
מה הקשר?
גרפולוגיה היא לא ערובה לתיקון המידות וגמישות גם לא בירורים ופגישות.
בשום דרך לא נפטור עצמינו מעבודה עצמית.
צריך פגישות צריך בירורים וכתוספת להצלבת נתונים מהפגישות והבירורים טובה הגרפלוגיה לסנכרון נתונים.

אדם לא אוהב שחודרים לו לפרטיות גם אם אין לו מה להסתיר.
אם התיק שלו ריק או כתוב שם שעבר הצטננות. זה אולי לא נחמד.
אבל להוריד על זה שידוך?
איך כתבו כאן "אדם יכול להרוס לעצמו שידוך וכבר היה עובדות עם הסטייפלר שאמר כך"

גם לא לעשות גרפולוגיה זה בדיוק אותה טעות .(בטח כאידאולוגיה. זה בירורים לכל דבר ועניין רק יותר מדויק וללא אינטרסים וניקויים קוסמטיים)
לדעתך.
אף אחד מהרבנים שלי לא אומר לעשות גרפולוגיה כתנאי לשידוך. לעומת זאת הם כן אומרים לעשות בירורים ופגישות.
והם אלו שיקבעו את גבולות ההשתדלות שלי, ולא ניק אלמוני בפרוג שטוען בתוקף שזוהי חובה.
שים לב להבדל בינינו - אתה קובע עובדות לכל העולם. אני אומרת "לדעתי".

זה בירורים לכל דבר ועניין רק יותר מדויק וללא אינטרסים וניקויים קוסמטיים
אתה כל הזמן יוצא מנקודת הנחה שהגרפולוגיה זה מדע מדויק. זה לא.
יש שמאמינים בזה יותר, יש שפחות, בסדר. יש שניסו ועבד להם, יש שלא כל כך.
אבל מדע מדויק, חקור היטב, מוכח - זה לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה