התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?

:LOL: אוקי ולמה החלטת שהילדים שמבקשים אוכל מאנשים ברחוב זה דווקא ילד שאבא שלו אברך וחוסך לדירות?
לאו דווקא,

@אור צחצות הסבירה כי ניתן לחסוך לדירות הילדים עי הימנעות מטיסות לחול / צילומי ניו בורן ומותרות , צודקת בהחלט .
אך יש פער משמעותי בשכבות האוכלסיה שחלקן אולי צריכות לוותר על הטיסה ואז יוכלו לקנות דירות , וחלקן אין להם על מה לוותר.

מכיר אברך ש'קפץ למים' בשביל לרכוש דירה לעצמו.
וכששאלתי אותו איך הוא מסתדר (ידעתי שהוא בקשיים גדולים) אמר לי "אין עוף, רק בשבת. בשר? מאן דכר שמיה.
ואז הטיל פצצה "מה, לא פעם שלחתי את הילדים וגם אני הלכתי ל**** לאסוף כסף כדי למלאות להם רב קו לנסיעה ללימודים....

יש גבול!!!

איפה כתוב בתורה להתאבד לבייש את הילדים ולהתבייש עבור קנית דירה??

אתמול שמעתי שיקי רייסנר דיבר נגד התופעה ושהיום עם גובה המשכנתאות כדאי יותר לחיות בשכירות.. לא יודע עד כמה דייקו בדבריו ומה בדיוק הוא אמר, אך זה מה שנאמר לי בשמו.

יש לי חברה שקנתה עכשיו דירה בבני ברק
מה זה דירה?
יחידה מעופשת וישנה, עם חדר שינה אחד
העיקר - לגור בבני ברק
כמובן עם משכנתא הזויה.
אני לא מצליחה להבין מה זו ההיאחזות הזו בעיר חוץ מלחץ חברתי.
ממש לא
מגורים במרכז=יותר יכולת להרוויח מעבודה.
ודאי למי שחשובה לה עבודה מגזרית

יש עוד צדדים לסיפור ואני חושבת שאין הגמל רואה את דבשתו
וכל אחד זה תלוי בפוזיציה שבה הוא נמצא

לא לשפוט שום צד עד שממש נבין את שני הצדדים לחלוטין

זו בדיוק הטעות של רבים מהמגיבים כאן באשכול הזו

יש 2 צדדים... עניין של פוזיציה..... להבין את 2 הצדדים....

ראשית וככלל: אם יש נידון בין 2 צדדים כל אחד רואה את הצד שלו, נקודה.
ואת/ אתה מסתכל על הדברים רק מהמשקפיים שלך.
ולכן ההתיימרות והנסיון כביכול לדבר באותו משפט בשם 2 צדדים שגוי מיסודו

הטענות שעולות מהאשכול מקוממות אותי מ-2 צידי המתרס.

והאמת פשוטה:
לכל צד יש אחריות רק על הצד שלו, ואת הצד שלו לעשות הכי טוב ונכון שאפשר.
אתה צד א' - כל מה שמוטל עליך זה לעשות את תפקידך נכון כצד א' ורק כצד א'
אתה צד ב' - כנ"ל

הורה - צריך לעשות כל מאמץ ע"מ שיהיה באפשרותו להתחייב (מומלץ להתכונן הרבה קודם)
ובשעת ההתחייבות להתחייב רק על מה שהוא יכול לתת / ריאלי להתחייב,
ובמידה והמשאבים הכספיים מוגבלים - להתפשר על דברים שניתן כמו ישיבות מותג ועוד
מי שאין לו, וודאי שאל לו להתחייב סכומים מופקעים במיוחד אלא רק את מינימום הנדרש.

זוג נשוי - צריך לעשות כל מאמץ לראות את הנטל של ההורים, אם חיוני מצד המצב הכלכלי של ההורים ואפשרי מצד הזוג - לוותר חלקית יותר או פחות בלב שלם (ורק בלב שלם, ויתור שלא בלב שלם לא נחשב ויתור),
אפשר גם לעזור להורים מכספי מעשרות ולשלם משכנתא, ואדרבה זה מבורך וקודם לכל מעשר אחר! כולל מעשרות למען חיתון ילדיהם עצמם בעתיד.
זוג שחי בהרגשה של 'מגיע לי' 'הבו לי' - הוא זוג לא תקין בעיני. נקודה. וזה לא משנה כלל ועיקר השאלה למה האבא לא נותן מה שהתחייב או למה הוא התחייב בכלל. זה לא התפקיד של הזוג ולא הצד שלהם -שיתעסקו רק עם המשבצת שלהם - להכיר תודה על מה שמקבלים (גם אם ה' ירחם זה "רק" מאה אלף ש"ח), זאת מעבר לחובה הגדולה עד מאד של כיבוד הורים.
בפרט ובפרט שיש זוגות צעירים שמסודרים יפה מאד, נשים שעובדות בהי טק ומקבלות שכר של 25-30 ++ ש"ח ברוטו, אז לגבי זוגות ספציפים אלו אני שואלת: אתם לא אמורים ליטול את ההתחייבות של הוריכם? שאחריכם חיתנו ומשלמים על עוד כמה... זו לא טובה נעלה, זה מינימום של אנושיות, כן מכירה גם זוגות כאלו שמלאים טענות כרמון על כך שלא קבלו (ראה מטה סעיף 2)

אשה נשואה - אני רוצה להתייחס גם אלייך באופן ספציפי: מצד של "בת של" את הופכת להיות "אשה של"
את יודעת למה אבא התחייב עלייך? הוא עשה את זה בשבילו? נכון שיש בשולי השוליים עניינים של כבוד אישי לאבא, אבל אני מניחה שזה ממש בשוליים, מכירה הרבה אנשים ומשפחות.לא מכירה אבא אחד (!) שזה היה השיקול שלו. אבא רצה את טובתך ורצה לדאוג לך לחתן הכי טוב ומתאים לך, הוא לא רצה שתשבי בבית וילבינו שערות ראשך..
אני שמעתי על אבא אברך שבתו הגיעה לפרקה והוא פנה לאחד מגדו"י בשאלה כמה להתחייב? אין לו בצד, אין לו יכולת חודשית נוספת אבל זה. מה שמקובל ובלי התחייבות אי אפשר לו לחתן את ביתו. שאלה של תורה: מה מוטל עליו מצד חובת ההשתדלות
והרב ענה להתחייב, תתחייב כמה שמקובל (כמה מאות א"ש)
אז מה את תגידי לו היה זה אבא שלך?
שכל הסיבה שהוא התחייב זה כי אי אפשר אחרת, ואת המינימיום- של המינימום שהיה אפשרי ב"תנאי השוק" (וסליחה על ההגדרה הבוטה)
וכל מה שהוא רצה זה שתוכלי לצאת לחיים, להינשא, להיות מאושרת.

(כל השורות מעלה שורות מיודעות גם לבעל הנשוי - ודאי לאחר שאתה מכיר את אשתך ה - - אתה שמח ומאושר שהתחתנת איתה, ולא היית מוותר עליה בעד כל הון שבעולם, גם אם היית מודע ליכולת הכלכלית של משפחתה, היית בוחר בה ולא בכסף של אביה )

נ.ב :
1. למגיבים שמעודדים מעבר לפרפריה - מבורך, אבל גם שם עולה כסף רב (כ- מליון?) גם שם ההורים מתחייבים ונותנים לכאורה לא פחות, הפתרון הוא לא כלפי ההורים אלא כלפי הזוג שיכול להגיע לקורת גג. (עם משכנתא ריאלית)
2. הזילות בכסף שמקבלים... אוי הזילות....
אמנם מקובל 500-600-700 א"ש, אז אם זוג מקבל רחמנא לצלן 150 א"ש (מזומן!!!), או אפילו 300 א"ש
הוא מסוגל להתבכיין כאילו לא קבל...
אוי ואבוי
אתם יודעים כמה זה מאה וחמישים אלף ש"ח. אלף ועוד אלף ועוד אלף - כך מאה וחמישים פעמים - וזה נקרא אצל זוגות מסויימים לא לקבל ...

נערך לאחרונה ב:
בדרך כלל ההורים הם אלו שדורשים ולא הבחור

ובדרך כלל הרבה בחורים עד שהם מתחתנים לא יודעים מה ההתחייבויות

אני שמעתי על אבא אברך שבתו הגיעה לפרקה והוא פנה לאחד מגדו"י בשאלה כמה להתחייב? אין לו בצד, אין לו יכולת חודשית נוספת אבל זה. מה שמקובל ובלי התחייבות אי אפשר לו לחתן את ביתו. שאלה של תורה: מה מוטל עליו מצד חובת ההשתדלות
והרב ענה להתחייב, תתחייב כמה שמקובל (כמה מאות א"ש)
זה סיפור ידוע של הרב שטיינמן שאברך שאל אותו "כמה להתחייב ואין לו כלום'
אז הרב שטיינמן אמר לו "תיתן כמו שמקובל בשוק ויש בזה סיעתא דישמיא לאברכים"

זה באמת הנהגה רק לאברכים

אבל לשאר העם מי שלא יכול לתת, שלא יתחייב.

זה לא פשוט להתחייב ולא לשלם...
(לפי מה שאני קוראת כאן שזה מאד נפוץ וזה ממש הזיה😱😱
אני רק רוצה לנסות להציע לצאת מנקודת מבט שלו, שאם לילד שלו או לעצמו היו עושים כזה דבר שהצד השני התחייב ולא נתן....)

ברור שזוג שיש לו יכולת להסתדר אם הוא יכול לותר יבורך בכל הברכות בעולם

שינוי כזה יכול לבוא רק מלמעלה
זה לא רק עניין של שוק חופשי שזה נטו עניין של ביקוש והיצע.

העניין של לדרוש זה מגובה הרבה שנים שרבנים וגדולי הדור וראשי הישיבות אומרים לעשות את זה

אני חשבתי להסביר משהוא (למיטיבי לכת) ,סטנלי פישר שהיה נגיד בנק ישראל ,פרופסור לכלכלה התבטא לא פעם שאם כל הניסיון שלו בכלכלה יש משהוא שאינו מבין וזה איך הכלכלה החרדית עובדת.
הוא לא הבין בכלל איך אנשים גומרים את החודש ובטח ובטח לא איך משלמים דירות לילדים.
אז כמובן שאפשר להסביר שזה נס עצום(שזה אכן כך) , אך אני חשבתי גם לנסות להסביר בצורה טבעית (טבע זה נס) איך זה קרה?
לפני כ 20 ומשהוא שנה הופסקו קצבאות הילדים ,כדי להסביר מה זה הקצבאות שהיו במספרים של 2025, זה אומר שמשפחה של 10 ילדים מועבר לחשבונם כל חודש כ 30.000 ש"ח ,כמובן עם מחשבים את האינפלציה ושחיקת ערך הכסף.
זה אומר בצורה פשוטה שמשפחה שלא היו בזבזנים בצורה כרונית עם היו חוסכים לילד כ2/3 ממה שהמדינה העבירה עליו כל חודש יכלו בקלות לקנות בשבילו דירה.
וזה חלק מההסבר הגדול למה כולם נתנו דירות עד אז.
עם כן מה קרה מאז, לאט לאט נגמר הכסף, (משפחות לא אמידות או שלא קיבלו ירושות וכו') אז אנשים התחילו להמכר לעבדים ולשפחות לבנקים ,התחילו לקחת משכנתאות שגדלו וגדלו הסכומים.
מה שקורה היום שהדור שעכשיו מתחתן ההורים שלהם לא קיבלו עליהם קצבה, ולפעמים הם עצמם כבר משלמים משכנתא לדירה שלהם. כך שלא יכולים להמכר לעבדות בשביל הדירות של ילדיהם (אין כפל עבדות)
ולכן זוגות רבים שמתוסכלים למה ההורים שלהם הצליחו לחסוך כסף בשביל לתת לילדים והם לא? ההסבר הוא די פשוט ההורים קיבלו קיצבאות ילדים אתם לא, ההורים לא שילמו משכנתא אתם כן,

נערך לאחרונה ב:
לפני כ 20 ומשהוא שנה הופסקו קצבאות הילדים ,כדי להסביר מה זה הקצבאות שהיו במספרים של 2025, זה אומר שמשפחה של 10 ילדים מועבר לחשבונם כל חודש כ 30.000 ש"ח ,כמובן עם מחשבים את האינפלציה ושחיקת ערך הכסף.
לפי מה שמופיע כאן (עמ' 5) ב 1.2002 משפחה עם 10 ילדים קיבלה 6601 ש"ח.
בהצמדה למדד לפי המחירים היום יוצא 10,223 ש"ח (לפי מחשבון הלמ"ס).
נכון, אז מחירי הדירות היו הרבה יותר נמוכים, אבל גם היו הרבה אברכים שהנשים היו עקרות בית והם חיו על הכסף הזה.

קבצים מצורפים

• yeladim.pdf
    KB 683.1 · צפיות: 9
הכל מתחיל ונגמר בזה שאנשים מתנהגים כמו עדר, לא מעיזים לשנות מוסכמות, אפילו במחיר של פיקוח נפש.

זה מתחיל ב'פלופרס'. מי מעיז לא לקנות לבנות שלו נעלי פלופרס היום?

אם נתחיל להתאמן שם, כשזה יגיע למאות אלפי שקלים, נהיה חזקים יותר.
אני מעיזה! ויש לי המון בנות בגיל, ומעולם לא עשיתי ניו בורן...
ואני חוסכת במאמץ אלפים בחודש לדירות שלהן.
ומכירה עוד הרבה כמוני.

הכל מתחיל ונגמר בזה שאנשים מתנהגים כמו עדר, לא מעיזים לשנות מוסכמות, אפילו במחיר של פיקוח נפש.

זה מתחיל ב'פלופרס'. מי מעיז לא לקנות לבנות שלו נעלי פלופרס היום?

אם נתחיל להתאמן שם, כשזה יגיע למאות אלפי שקלים, נהיה חזקים יותר.
אפשר להביא וגמא, שואב שוטף רכב חשמלי

לדבר על קצבאות ילדים ולתת כדוגמה משפחה עם עשרה ילדים זו לא פחות מבדיחה..
לכמה משפחות יש עשרה ילדים? אולי פעם היו יותר מהיום
אבל גם אם היו 10 ילדים בתוך 12-14 שנים שזה מרווח הזמן הכי קצר עדיין היו להם רק 4-6 שנים שקיבלו קצבת ילדים על 10 ילדים...

והתשובה למה ההורים שלנו יכולים לתת לנו דירות ואנחנו לא מצליחים לחסוך מספיק
היא שההורים שלנו שניהם עבדו מגיל צעיר, ואנחנו אברכים שקבלו דירה ורק האישה עובדת... עם משכנתא פי 4 ממה שהיה להורים שלנו... אז כן, אפשר לחיות בצמצום ולחסוך אבל עדיין יש המון משפחות צעירות שלא גומרות את החודש גם עם עזרה משמעותית של ההורים. זה המצב היום. (רובם לא מקבצים נדבות כדי למלא את הרב קו אבל גם לא מגיעים ל 6 סטים בדולי בול וטיסות לשוויץ)

הבעיה מתחילה מכך שמשפחות שיש להם "משלמות" על השפיצים
ומעמד הביניים רוצה להשתוות אליו אז משלם/ מתחייב בהתאם
לדעתי בדור הבא יהיו פחות משפחות שיש להם, מסיבות כמו עלית מחירי הנדלן והמחיה וכו וממילא ירדו הסכומים
השארה בלבד

אני מעיזה! ויש לי המון בנות בגיל, ומעולם לא עשיתי ניו בורן...
ואני חוסכת במאמץ אלפים בחודש לדירות שלהן.
ומכירה עוד הרבה כמוני.
כנראה שיש לך משכורת טובה כי גם אני לא עושה נעו בורן ועדיין לא מצליחה לחסוך אלפים לחודש

אני חשבתי להסביר משהוא (למיטיבי לכת) ,סטנלי פישר שהיה נגיד בנק ישראל ,פרופסור לכלכלה התבטא לא פעם שאם כל הניסיון שלו בכלכלה יש משהוא שאינו מבין וזה איך הכלכלה החרדית עובדת.
הוא לא הבין בכלל איך אנשים גומרים את החודש ובטח ובטח לא איך משלמים דירות לילדים.
אז כמובן שאפשר להסביר שזה נס עצום(שזה אכן כך) , אך אני חשבתי גם לנסות להסביר בצורה טבעית (טבע זה נס) איך זה קרה?
זה אומר בצורה פשוטה שמשפחה שלא היו בזבזנים בצורה כרונית עם היו חוסכים לילד כ2/3 ממה שהמדינה העבירה עליו כל חודש יכלו בקלות לקנות בשבילו דירה.
וזה חלק מההסבר הגדול למה כולם נתנו דירות עד אז.
עם כן מה קרה מאז, לאט לאט נגמר הכסף, (משפחות לא אמידות או שלא קיבלו ירושות וכו') אז אנשים התחילו להמכר לעבדים ולשפחות לבנקים ,התחילו לקחת משכנתאות שגדלו וגדלו הסכומים.
מה שקורה היום שהדור שעכשיו מתחתן ההורים שלהם לא קיבלו עליהם קצבה, ולפעמים הם עצמם כבר משלמים משכנתא לדירה שלהם. כך שלא יכולים להמכר לעבדות בשביל הדירות של ילדיהם (אין כפל עבדות)
ולכן זוגות רבים שמתוסכלים למה ההורים שלהם הצליחו לחסוך כסף בשביל לתת לילדים והם לא? ההסבר הוא די פשוט ההורים קיבלו קיצבאות ילדים אתם לא, ההורים לא שילמו משכנתא אתם כן,
לידיעתך זה הסתתים ב2003

אני חושב שזה אם כבר קשור לתחרות להתפלגות העושר שמחלקת 80 אחוז ל20 אחוז
מהאוכלוסייה בעולם וככה כנראה גם בשכבה החרדית
ככה שכל עוד יש 20 אחוז שמחזיקים ברוב הכסף
התופעה אמורה להימשך אם כי במינונים קטנים יותר

והרעיון של לתת דירה הוא לא עצם הדירה כפי שמנסים לטעון
אלא בעיקר להציע סכומים כפי להתחרות על החתנים
ולכן גם אם נניח שדירות היו בחינם מהמדינה

תמיד התחרות הייתה קיימת רק שהייתה באה באופן אחר....

והתשובה למה ההורים שלנו יכולים לתת לנו דירות ואנחנו לא מצליחים לחסוך מספיק
היא שההורים שלנו שניהם עבדו מגיל צעיר, ואנחנו אברכים שקבלו דירה ורק האישה עובדת... עם משכנתא פי 4 ממה שהיה להורים שלנו... אז כן, אפשר לחיות בצמצום ולחסוך אבל עדיין יש המון משפחות צעירות שלא גומרות את החודש גם עם עזרה משמעותית של ההורים. זה המצב היום.
גם בדור הקודם אברכים שהאשה הייתה עקרת בית נתנו דירות לילדים...
הדירות היו הרבה יותר זולות אבל נתנו
העיקר זו המודעות והרצון .
משפחה שחשוב לה מאוד מאוד לתת דירות לילדים שלה כי כך מקובל אצלם בכל המשפחה המורחבת.
והם רוצים לקחת חתנים באמת שיושבים ולומדים ורק לומדים
הם ימצאו את הדרך גם כשאין להם שקל לגמור את החודש
עובדה שיש הרבה מאוד מאוד שעושים את זה
ומי שזה פחות חשוב לו ואומר מקסימום שהחתן שלי יצא לעבוד כמה שנים אחרי החתונה.
וגם אם חשוב להם מאוד חתן שילמד יכול להיות שהם לא חשבו ולא מכירים איך עושים את זה
אבל מי שזה בנשמתו ומחפש תמיד ימצא את הדרך

גם בדור הקודם אברכים שהאשה הייתה עקרת בית נתנו דירות לילדים...
הדירות היו הרבה יותר זולות אבל נתנו
העיקר זו המודעות והרצון .
משפחה שחשוב לה מאוד מאוד לתת דירות לילדים שלה כי כך מקובל אצלם בכל המשפחה המורחבת.
והם רוצים לקחת חתנים באמת שיושבים ולומדים ורק לומדים
הם ימצאו את הדרך גם כשאין להם שקל לגמור את החודש
עובדה שיש הרבה מאוד מאוד שעושים את זה
ומי שזה פחות חשוב לו ואומר מקסימום שהחתן שלי יצא לעבוד כמה שנים אחרי החתונה.
וגם אם חשוב להם מאוד חתן שילמד יכול להיות שהם לא חשבו ולא מכירים איך עושים את זה
אבל מי שזה בנשמתו ומחפש תמיד ימצא את הדרך
צא ולמד כמה כאלה שקבלו דירות לא בהכרח שקועים בלימוד
אלא חיים ברמת חיים הרבה יותר גבוהה מהשווער ועסוקים בלשפץ את הדירה של עצמם ולנסוע לחופשים בחו"ל...
ואני בעד לתת בסיס לילדים ועובדת קשה כדי שאוכל לתת לילדים שלי בסיס כמה שיותר גבוה
עדיין אני אתן בעז"ה כי זה הרצון שלנו כהורים לתת בסיס ושיהו מסודרים, לא בגלל שדורשים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה