התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?

כמו עני ששודד בנקים כי אין לו כסף.
בדיוק לכן אנחנו מנהלים את החיים על פי התורה ולא על פי הגיון אנושי מעוות.
לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!

לא רואה בשום צורה ש" לקנות" חתן זה על פי התורה. אה, וגם לא לפי השכל האנושי הבריא..
לכן אף אחד לא קונה חתן
הורים עוזרים לבת שלהם להתחיל את החיים עם בסיס כלכלי איתן
ועל הדרך עוזרים לה להתחתן עם הבעל הכי טוב בשבילה

מי שחושב שזה לא הבעל המושלם שלה, ואם כבר הוא בעל מידות מושחתות
שיציל את הבת שלו ולא יתן לה להתחתן איתו

ואם הוא עושה את זה רק בשביל ה״שם״ של הבחור והישיבה בה למד?
שלא יעבוד על אף אחד, הוא לא קונה חתן אלא כבוד

יש בחורים מצויינים בישיבות פחות נחשבות או ממשפחות פחות מבוקשות שלא מבקשים כ״כ הרבה, ומידות טובות בטוח יש להם

7% תשואה בשלושים שנה זה ריאלי ולא נומינלי
(כמובן שתשואות העבר וכו׳ אבל גם השקעה בדירות לא בהכרח תשתלם מהיום…)
זה לפני מס
אבל צריך לחשב אחרי מס ואחרי אינפלצייה

שזה יוצא בכיוון יותר של 4-5 אחוז

לא ממליץ
אבל מי שישים 130K מההון העצמי שלו ל30 שנה
יגיע לאיזור ה2.4 מיליון שזה 4 בנות בממוצע כפול 600K

הוא חישב את המס אבל לא את האינפלצייה
בתשואה של 7% ריאלית (10% נומינלי)
IMG_0768.jpeg

בניכוי 25% מס
זה בדיוק 2 מיליון

אוקי אתה צודק ,אני משום מה חשבתי שהוא מתכוון ל20 שנה

ובאמת ב30 שנה זה נכטו

אבל בינינו 30 שנה זה באמת לא הגיוני
כי כבר צריך להוציא את ההוצאות לפני 30 שנה....
אני מרגיש הדובר שלו :LOL:
ל30 שנה (כלומר יש ילדים שיתחתנו אחרי 20 שנה ויש שיתחתנו אחרי 40 שנה)

130k ל30 שנה יגיע לאיזור ה2.4 מיליון
לפני מס 25%
וזה נומינלי, ריאלי זה קצת יותר ממיליון…
הוצאות חתונה ל7-8 ילדים יכולים לעבור את זה

נערך לאחרונה ב:
אני מרגיש הדובר שלו :LOL:

לפני מס 25%
וזה נומינלי, ריאלי זה קצת יותר ממיליון…
הוצאות חתונה ל7-8 ילדים יכולים לעבור את זה
להיות הדובר של @די
זה דבר מכובד

בכל אופן יש המון הנחות שצריך להכניס למשוואה שלו
שנראה לי שזה לא כל כך ישומי

אבל הרעיון של סנפ 500 באופן כללי הוא חיובי וטוב

לא יודע על מה יצא קצפם של אנשים באשכול זה, אבל יש היסטוריה להתחייבויות הללו. פעם היו קומץ עשירים שהיו מוכנים לשלם ממיטב כספם בשביל להחזיק חתן ת"ח על שולחנם. גם היום ישנם אנשים אמידים שמוכנים לתת מכספם. ב"ה היום כולם רוצים חתנים ת"ח, אז בלית ברירה, כדי שהחתן המדובר יאות להסתכל גם לכיוונם - ובצדק, שהרי יש מי שמוכן לשלם ויש לו לשלם - הם מציעים גם לא פחות. אני לא חושב שיש מה לבוא בטרוניה לא על הבחור, שמבחינתו יכול היה פשוט לעשות שידוך אחר (ואל תצעקו כסף זה לא הכל, אפשר להבין אותו), ולא על האב שמוכן לתת הכל בשביל חתן ת"ח. ובודאי שלא על האב שיש לו ממון והוא מעונין להקל על הבת שלו.
משכך, אנשים שמתחייבים בידיעה שאינם עומדים לשלם, הם שאינם הולכים ביושר, וכמו כן התופעה שכל אחד דורש סכומי עתק - היא האבסורדית.

מבחינת השקעה 20-30 שנה קדימה - זה לא משנה שזה ריאלי - כי המס מקוזז מהאינפלציה ובכל מקרה הסכומים שמתחייבים על בחורים לא עולים לפי האינפלציה.
ובכל מקרה לא מחתנים בו זמנית 4 בנות, לראשונים אפשר חלק להוציא או לחילופין לקחת הלוואה עם בטחונות על ההשקעה בתנאים טובים (ריבית נמוכה מהאחוז רווח בשנה) ולתת לכסף להמשיך לגדול
עוד דבר שכיום בגלל ההתחייבות יש בחורות שעובדות ומצליחות לצבור הון עצמי מעצמם מה שמקל על ההורים וההתחייבות (לא נכנס להאם זה נקרא התחייבות אם ההון הוא של הבת, הלכתית זה בטוח כשר), ובטח אם מחשבים את קרן ההשתלמות שלבד יכולה ליהות 100k

אי אפשר לשנות את העולם.

לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!

נכון מאוד.

יש לי חברים בארה"ב שחיתנו כבר ילדים אף אחד מהם לא התחייב על סכום לדירה, שם זה בכלל לא נושא.

גילוי נאות: כבר זכיתי בס"ד לעמוד מצד החתן ב 3 חתונות של הילדים שלי בלע"ר, הייתי ואני עדיין בסרט הזה

בתור לטאית ממשפחת ברוכת בנים בלי כמעט בנים תמיד הייתי נגד התופעה הזאת
עד שחשבתי שבמגזר הכללי שמקבלים הזמנה השולחים הם החתן הכלה!
ואצנלו שמקבלים הזמנה המזמינים הם ההורים של החתן והכלה
מסיבות שונות צודקות או לא אמרתי עובדה הורים מחתנים את הילדים שלהם מוקדם ללא כל יכולות כספיות וחסחונות אז אולי לא דיררה לכל ילד אבל ברור שההורים צריכים לקחת איזה שהיא אחריות כלכלית שתעזור לזוג להתבסס כלכלית למספר שנים
ל @נחמי3 ול @א פאשעטע יוד ושאאר הכועסים אני עדיין חושבת שלתת מליון (חוץ מאחוזים בודדים בציבור שיש להם מספיק) זה טיפשות וטמטום אבל שמתי פה נקודה למחשבה שלתת לשתי ילדים בני 20 ללא כל עוגן כלכלי לשלם שכר דירה מהחודש הראשון ולשם על הוצאות החתונה זה לא הגיוני
אני חושבת שצריך או לתת סכום קטן שאפשר ביחד עם משכנתה לקנות דירה בפריפריה או כמה שנות שכירות לא יותר

בתור לטאית ממשפחת ברוכת בנים בלי כמעט בנים תמיד הייתי נגד התופעה הזאת
אז יש הרבה בנים או קצת? :LOL:
ברור שההורים צריכים לקחת איזה שהיא אחריות כלכלית שתעזור לזוג להתבסס כלכלית למספר שנים
הפער בין זה לסכומים שנותנים היום, מטורף
וכמדומני שלא על זה הדיון…

(יש באמת הורים שמשלמים את המשכנתא תקופה, נכון במשכנתאות של היום גם זה יוצא המון כסף, אבל זה בפריסה ארוכה, וזה רק ביחס למשכנתא שהזוג עצמו לוקח…)

לא יודעת מה קורה היום בציבור הליטאי
אבל בציבור החסידי הורה שנותן לילד בסיס לדירה עושה זאת כדי לעזור לילד להתבסס ולהתחיל את החיים עם דירה נורמלית והתחייבות למשכנתא
ולא מגורים חסרי תוחלת בשכירות תוך כדי נסיון עקר לחסוך להון עצמי אחרי 10 שנים ובינתיים המחירים יעלו.
לעניין ההתחייבויות, רוב החסידים מקבלים הצעות מעולות גם עם התחייבות של 150K לכל צד.
כך ש400 זה בהחלט מעבר לממוצע.
(אגב מי שכותב על החייבויות וסכומים כדאי שיכתוב באיזה ציבור מדובר.)

בציבור החסידי מקבלים הצעות בלי קשר לסכום כי אצל הציבור החסידי זה לא הדבר הראשון שמוודאים (כמובן תמיד יש את אלו שיוצאים מן הכלל), ויש הרבה שאפילו שהיו רוצים או שמבקשים סכום מסוים ולא נענים מוותרים על זה וניגשים לשידוך כי העיקר הוא איך הבחור ואם נראה שזה המתאים להיות החתן לביתם אז הכסף לא הנושא בכלל, ודרך אגב ההורים שלי באף אחד מהילדים לא התענינו כלל כמה הצד השני מתכנן לתת ולא ביקשו כ ל ו ם מהסיבה הנ"ל, וזה נתן לי הרגשה מאוד טובה שהוריי מחפשים לי בחורה שתתאים 'לי' ולא מסתכלים על הדברים שמסביב.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה