- הוסף לסימניות
לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!כמו עני ששודד בנקים כי אין לו כסף.
בדיוק לכן אנחנו מנהלים את החיים על פי התורה ולא על פי הגיון אנושי מעוות.
התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!כמו עני ששודד בנקים כי אין לו כסף.
בדיוק לכן אנחנו מנהלים את החיים על פי התורה ולא על פי הגיון אנושי מעוות.
אולי, אבל עדיף להעניק לילדים גם אם זה משולל היגיון מאשר לשקר ביודעין.לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!
לכן אף אחד לא קונה חתןלא רואה בשום צורה ש" לקנות" חתן זה על פי התורה. אה, וגם לא לפי השכל האנושי הבריא..
זה לפני מס7% תשואה בשלושים שנה זה ריאלי ולא נומינלי
(כמובן שתשואות העבר וכו׳ אבל גם השקעה בדירות לא בהכרח תשתלם מהיום…)
לא מתערב לוזה לפני מס
אבל צריך לחשב אחרי מס ואחרי אינפלצייה
שזה יוצא בכיוון יותר של 4-5 אחוז
יהיה לו יותר מ2 מיליון ש"ח (אחרי מס, ויכול להיות שאפשר להפקיד בדרכים שלא יחייבו מס)
הוא חישב את המס אבל לא את האינפלצייהלא מתערב לו
אבל נראה שהוא כבר חישב את המס
בתשואה של 7% ריאלית (10% נומינלי)הוא חישב את המס אבל לא את האינפלצייה
אוקי אתה צודק ,אני משום מה חשבתי שהוא מתכוון ל20 שנה
אני מרגיש הדובר שלואוקי אתה צודק ,אני משום מה חשבתי שהוא מתכוון ל20 שנה
ובאמת ב30 שנה זה נכטו
אבל בינינו 30 שנה זה באמת לא הגיוני
כי כבר צריך להוציא את ההוצאות לפני 30 שנה....
ל30 שנה (כלומר יש ילדים שיתחתנו אחרי 20 שנה ויש שיתחתנו אחרי 40 שנה)
לפני מס 25%130k ל30 שנה יגיע לאיזור ה2.4 מיליון
אני מתכוון שאפשר לקבל בחור טוב מישיבה טובה (נכון לא בחור שפיץ מישיבה שפיץ)400K לא נחשב סכום יפה
לא הבנתי. יש לי כסף ואני רוצה לעזור לבת שלי לקנות דירה.לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!
אי אפשר לשנות את העולם.
לתת דירה לכל ילד זה היגיון אנושי מעוות!
ל @נחמי3 ול @א פאשעטע יוד ושאאר הכועסים אני עדיין חושבת שלתת מליון (חוץ מאחוזים בודדים בציבור שיש להם מספיק) זה טיפשות וטמטום אבל שמתי פה נקודה למחשבה שלתת לשתי ילדים בני 20 ללא כל עוגן כלכלי לשלם שכר דירה מהחודש הראשון ולשם על הוצאות החתונה זה לא הגיוניבתור לטאית ממשפחת ברוכת בנים בלי כמעט בנים תמיד הייתי נגד התופעה הזאת
עד שחשבתי שבמגזר הכללי שמקבלים הזמנה השולחים הם החתן הכלה!
ואצנלו שמקבלים הזמנה המזמינים הם ההורים של החתן והכלה
מסיבות שונות צודקות או לא אמרתי עובדה הורים מחתנים את הילדים שלהם מוקדם ללא כל יכולות כספיות וחסחונות אז אולי לא דיררה לכל ילד אבל ברור שההורים צריכים לקחת איזה שהיא אחריות כלכלית שתעזור לזוג להתבסס כלכלית למספר שנים
אז יש הרבה בנים או קצת?בתור לטאית ממשפחת ברוכת בנים בלי כמעט בנים תמיד הייתי נגד התופעה הזאת
הפער בין זה לסכומים שנותנים היום, מטורףברור שההורים צריכים לקחת איזה שהיא אחריות כלכלית שתעזור לזוג להתבסס כלכלית למספר שנים
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו: