התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?

אני מרגיש הדובר שלו :LOL:

אני רואה שאתה מגשר וותיק :)

להלן כתבה בJDN על העניין לתועלת הציבור

תודה על הכתבה (מדהים ) הם קוראים לזה מפץ השידוכים אבל אולי יותר נכון לקרוא לזה מפץ הדירות.
חוץ מזה זה משהוא שקורה אצל כל המגזרים לא רק ליטאים.
זה לא שהחסידים לא נתנו בכלל דירות אלא נתנו סכום יותר קטן שהתחלק לרוב בין 2 הצדדים שווה.
זה שהיום הרבה לא נותנים כלל זה משהוא של השנים האחרונות ממש.
השאלה אם בכלל שווה לתת היום ,אם כל המטרה של אלו שנתנו כסף לחתן נתנו את זה על מנת שישב וילמד ברוגע.
אבל היום גם אם ההורים נותנים סכום מסוים ,חלק הארי נזרק על הזוג.
ואז יש לזוג משכנתא ענקית שספק אם מאפשרת ללמוד ברוגע.

תודה על הכתבה (מדהים ) הם קוראים לזה מפץ השידוכים אבל אולי יותר נכון לקרוא לזה מפץ הדירות.
חוץ מזה זה משהוא שקורה אצל כל המגזרים לא רק ליטאים.
זה לא שהחסידים לא נתנו בכלל דירות אלא נתנו סכום יותר קטן שהתחלק לרוב בין 2 הצדדים שווה.
זה שהיום הרבה לא נותנים כלל זה משהוא של השנים האחרונות ממש.
השאלה אם בכלל שווה לתת היום ,אם כל המטרה של אלו שנתנו כסף לחתן נתנו את זה על מנת שישב וילמד ברוגע.
אבל היום גם אם ההורים נותנים סכום מסוים ,חלק הארי נזרק על הזוג.
ואז יש לזוג משכנתא ענקית שספק אם מאפשרת ללמוד ברוגע.
הזמנים השתנו חייבים להבין את זה.
צריך לרדת מהרעיון של ההתחייבות. חד וחלק.
כל הורה יתן מה שהוא יכול וזהו

לדעתי ההורים לא 'חייבים' לתת כלום לדירה, ועל כל שקל שנותנים צריך להעריך אותם ולהודות להם,
וכמובן אני לא מתכוון שלהורים לא צריך להיות איכפת מהילדים ח"ו או שיש דברים יותר חשובים מהילדים ח"ו,
רק שהם לא 'חייבים' לתת לדירה כלום, ואם המצב הוא שרק מי שנותן כסף לדירה מוצא שידוך אז צריכים לשנות את זה
שלפחות יהיה כזה מושג של אנשים שלא נותנים כלום או סכום נמוך כי אין להם והם משדכים את הילדים.

כן! אבל צריך לקחת בחשבון את המהפך הסוציולוגי שקורה כאן.
זה משהוא שהציבור לא כל כך הורגל לכך עד היום שלהרבה זוגות אין דירות או משכנתאות מטורפות, ודורש התייחסות שונה.
ואין ספק שזה התמודדות לא פשוטה של הזוגות הצעירים, שלא הורגלו לסיטואציה כי להורים ולכל הסביבה כן היו דירות.
שגם את זה צריך לקחת בחשבון.

כמובן האתר החסידי JDN מנסה להעביר ביקורת על המגזר הליטאי (נכון, הכותב לכאורה ליטאי).
כנראה מעורבים גם כל מיני "מתקני ציבור" שבטוחים שאם ההורים יפסיקו לעזור לילדים שלהם זה מה שיתקן את הדור (כמובן בתור אתר חסידי לא מעניין אותם שהחתנים יצאו לעבודה יום אחרי החתונה).
לגבי "הבטחתי ולא הבטחתי לקיים" צריך לעשות סקר או משהו כזה. לא חכמה לכתוב "יש תופעה כזו". לדעתי מדובר במקסימום 5% מהמקרים שהחותן מנפנף את החתן אחרי החתונה.
כמו שהם כותבים בעצמם בתחילת הכתבה הסכומים הריאליים היום הם לפחות 500 אל"ש. מה יהיה בעתיד? כבר שנים אומרים שתכף זה יפסיק...

כתבה שנכתבה בעיקר ע"י AI
אבל בסוף זה גם יוצא נחמד

חושב שהמינימום יהיה שמי שלא מתכנן לתת לילדיו שיחזיר הכל להוריו
לא עוד 20 שנה שזה כבר לא יהיה רלוונטי להם, אלא עכשיו

ומי שלא מוכן לקחת את הסיכון שיצא קרח מכאן ומכאן
שישים לב שהוא מתנהג בדיוק כמו אותם בחורים ש״דורשים״

נכונה ועוד איך!
נכונה בכמה אחוזים?
מה שאני פוגש יותר זה הורים -בעיקר אצל בנות- שמביאים חלק מהסכום ולעיתים חלק קטן ממש - לרוב עד להגעה להון ראשוני (כולל הלוואות מהגמ"ח המרכזי שנחשיב כמזומן לעניין המדובר)
צד החתן מביא את הרוב מזומן
וצד הכלה מצטרף למשכנתא שהזוג משלם
כך שחלק מהדירה ממושכנת עבור ההורים וחלק עבור הזוג.

הזמנים השתנו חייבים להבין את זה.
צריך לרדת מהרעיון של ההתחייבות. חד וחלק.
כל הורה יתן מה שהוא יכול וזהו
הרבנים אומרים כן להתחייב
ובלי קשר תמיד יש כאלו שיש להם לתת
וזה גורם לתחרות

הרבנים אומרים כן להתחייב
ובלי קשר תמיד יש כאלו שיש להם לתת
וזה גורם לתחרות

מי זה הרבנים וגדולי ישראל האלו שכולם פה מדברים עליהם? אני ראיתי כמה וכמה מודעות וקול קורא שיצאו מגדולי ישראל נגד התופעה הזאת.

מי זה הרבנים וגדולי ישראל האלו שכולם פה מדברים עליהם? אני ראיתי כמה וכמה מודעות וקול קורא שיצאו מגדולי ישראל נגד התופעה הזאת.
כנראה ש 'רבנים וגדולי ישראל' ו 'מודעות/קול קורא' בשמם זה 2 דברים נפרדים.

השינוי צריך לנוע הרבה יותר מהכיוון של הישיבות. ולא מהכוללים... ולא מבתי מדרש כל שהם (על כל חשיבותם העצומה בענינים רבים!).
וגם, מי באמת ישנה את זה?
בסופו של דבר כמה מפה שיש להם בחורה בשידוכים יודיעו לשדכנים על 300 אל"ש פחות?
המציאות היא שאף אחד לא ירים דגל צדק במלחמת האושר שלו...

השינוי צריך לנוע הרבה יותר מהכיוון של הישיבות. ולא מהכוללים... ולא מבתי מדרש כל שהם (על כל חשיבותם העצומה בענינים רבים!).
וגם, מי באמת ישנה את זה?
בסופו של דבר כמה מפה שיש להם בחורה בשידוכים יודיעו לשדכנים על 300 אל"ש פחות?
המציאות היא שאף אחד לא ירים דגל צדק במלחמת האושר שלו...
כן.
כל שינוי שקרה בעולם התחיל מיחידים ולאט לאט זה חילחל לציבור והפך למוסכמה.
כאן השינוי כבר החל. עוד כמה שנים בוא ייהפך לעובדה קיימת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה