- הוסף לסימניות
אגב גם גיל החתונות שונההדוגמה על הרכב לא נועדה לדבר על קהילות, אלא להראות את ההבדל בין נער בן 17 לבן 23 עם רישיון.
להסביר את החשיבות של הגיל..
וזה משמעותי
התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?אגב גם גיל החתונות שונההדוגמה על הרכב לא נועדה לדבר על קהילות, אלא להראות את ההבדל בין נער בן 17 לבן 23 עם רישיון.
להסביר את החשיבות של הגיל..
ברור שכןתמיד ידענו שבשביל לזכות לחתן תלמיד חכם צריך לשפוך הרבה דמעות, לאו דווקא הרבה כסף.
יש הרבה שקיבלו דירה שלמה והתוצאות לא מי יודע מה?
ויש כאלו שלא כל כך קיבלו וגדלו אחר כך.
אין ספק שכולם רוצים לראות את ילדיהם יושבים לבטח בדירת 4 חדרים פלוס במרכז, אבל מה לעשות כשאין?
והשאלה אם כל העניין של התחייבויות שלא מקוימות לא יוצרות בעיות שלום בית בזוג?
אני חושבת שדי זניח מספר המקרים של אי עמידה בהתחיבויות.ברור שכן
השאלה היא האם היקף אי העמידה בהתחייבויות הוא בבהתאמה לנאמר
אני כולי תקווהאני חושבת שדי זניח מספר המקרים של אי עמידה בהתחיבויות.
זה ממש מזכיר לי את הבדיחה על אותם בחור בחורה שנפגשו,@ויוותר יעקב לבדו בואו נעשה קצת סדר,
אצל החסידים מי שיוצא לעבוד לא נחשב סוג ב' - נכון.
אצל החסידים יש אופציה לצאת לעבוד ולהישאר ברמה רוחנית גבוהה - נכון.
אצל החסידים אין בעיה שהחתן יצא לעבוד יום אחרי החתונה - לא. נכון.
בא לומר שילכו לעבוד יום אחרי החתונה(כמובן בתור אתר חסידי לא מעניין אותם שהחתנים יצאו לעבודה יום אחרי החתונה).
כשאין אז לא מתחייביםתמיד ידענו שבשביל לזכות לחתן תלמיד חכם צריך לשפוך הרבה דמעות, לאו דווקא הרבה כסף.
יש הרבה שקיבלו דירה שלמה והתוצאות לא מי יודע מה?
ויש כאלו שלא כל כך קיבלו וגדלו אחר כך.
אין ספק שכולם רוצים לראות את ילדיהם יושבים לבטח בדירת 4 חדרים פלוס במרכז, אבל מה לעשות כשאין?
והשאלה אם כל העניין של התחייבויות שלא מקוימות לא יוצרות בעיות שלום בית בזוג?
רק מהאינפלציה של הקרןמבחינת השקעה 20-30 שנה קדימה - זה לא משנה שזה ריאלי - כי המס מקוזז מהאינפלציה
לא הבנתיואני לא נכנס בכלל לדיון האם זה נכון או לא
א. נותנים לזו"צ יותר מאפשרות מינמאלית לדיור - נכון. לא כמו אצל הליטאים.אבל ברור שמי שלא נותן לזוג הצעיר שלו את האפשרות המינימאלית לדיור ( ואני לא נכנס בכלל לדיון האם זה נכון או לא). לא מצפה שהחתן ישאר אברך יותר מדי.
כי יכול להיות שמי שחושב שלתת לזו''צ לצאת לדרך בלי שקל,לא הבנתי
אם זה לא נכון, אז אין שום משמעות למה שכתבתם.
בדיוק לכן נתתי גם את האופציה הזאתא. נותנים לזו"צ יותר מאפשרות מינמאלית לדיור - נכון. לא כמו אצל הליטאים.
ב. יש ציפיה גדולה שהחתן ישאר אברך זמן רב.
כי יכול להיות שאלו שנותנים לילדיהם טיפה יותר, אולי בזכות זה יקח להם עוד כמה חודשים לצאת.אולי אפי' שנה או שנתיים
זה אחת מהבעיות הגדולות ,כי גם אם השווער הרג את עצמו בשביל לתת 700.000 ש"ח אז הזוג כבר לא יסכימו ללכת לפריפריה ויקנו דירה במתחרד של פסגת זאב ב2 מיליון ש"ח .בעניין אי עמידה בהתחייבויות, מהנסיון שלי בשנים האחרונות, כל ההתחייבויות שולמו וגדלתי בסביבה שמקבלים 'הרבה מאד'.
וכשאני אומר שולמו, הכוונה שיש להם דירות ביד ולא סיפורים.
מה שכן, לדעתי גם 700 היום לא ממש עוזר לחתן להישאר אברך, אלא אם השווער מאשר לגור בארץ מרחקים...
זו הבעיה של הירושלמים שיש להם או ירושלים או פריפריה....זה אחת מהבעיות הגדולות ,כי גם אם השווער הרג את עצמו בשביל לתת 700.000 ש"ח אז הזוג כבר לא יסכימו ללכת לפריפריה ויקנו דירה במתחרד של פסגת זאב ב2 מיליון ש"ח .
זה יוצא שיהיה לזוג כ7000 ש"ח משכנתא לחודש.
ואל תישכחו שהם צריכים להתחיל לחסוך בשביל לתת לילדים שלהם זה יוצא מינימום כ9000 ש"ח בחודש .
לפני הוצאות חודשיות .
קשה לראות כאלו אברכים יושבים ולומדים ברוגע...
כמה זו"צים כבר קונים היום בפסגת זאב? (לא הרבה)זה אחת מהבעיות הגדולות ,כי גם אם השווער הרג את עצמו בשביל לתת 700.000 ש"ח אז הזוג כבר לא יסכימו ללכת לפריפריה ויקנו דירה במתחרד של פסגת זאב ב2 מיליון ש"ח .
זה יוצא שיהיה לזוג כ7000 ש"ח משכנתא לחודש.
ואל תישכחו שהם צריכים להתחיל לחסוך בשביל לתת לילדים שלהם זה יוצא מינימום כ9000 ש"ח בחודש .
לפני הוצאות חודשיות .
קשה לראות כאלו אברכים יושבים ולומדים ברוגע...
אני לא יודע מה מצב הביקושים בפריפריה, אבל אם זה נכון שיש שם המון דירות שלא נמכרות, ומתוך אלו שכן נמכרו חלק ניכר מהרוכשים הם משקיעים.אם הכול טוב וכל הציבורים מסדרים את הילדים שלהם בדירות.
איך זה שיש אלפי דירות בפרויקטים חרדים כמו טבריה נהריה אופקים חריש בית שמש רכסים ועוד שלא כל כך נמכרים.
ומחירי השכירות רק עולים, וכולנו מכירים הרבה זוגות צעירים שאין להם צל של דירה וגם אלו שיש להם עם משכנתאות מטורפות.
הרי יש כל שנה לפחות 10.000 חתונות בציבור החרדי וזה הולך ועולה בגלל הגידול הטבעי.
דירה לא ממושכנת?בעניין אי עמידה בהתחייבויות, מהנסיון שלי בשנים האחרונות, כל ההתחייבויות שולמו וגדלתי בסביבה שמקבלים 'הרבה מאד'.
וכשאני אומר שולמו, הכוונה שיש להם דירות ביד ולא סיפורים.
מה שכן, לדעתי גם 700 היום לא ממש עוזר לחתן להישאר אברך, אלא אם השווער מאשר לגור בארץ מרחקים...
לא שמעתי על כאלו, אם כי אין לי איך לאמת את העניין כמובן, אבל אם כן מישהו צריך לשלם את ההחזר החודשי כי אחרת הם היו מגיעים להוצאה לפועל תוך רגע.דירה לא ממושכנת?
אני מתכוון לא ממושכנת לצורך השווער שיוכל לשלם את ההתחייבות?
אישית יש לי מכר שכל חודש היה צריך להזכיר לשווער שלו לשלם.לא שמעתי על כאלו, אם כי אין לי איך לאמת את העניין כמובן, אבל אם כן מישהו צריך לשלם את ההחזר החודשי כי אחרת הם היו מגיעים להוצאה לפועל תוך רגע.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו: