האם מותר להשתמש בציורים ללא רשות, בתנאים מסויימים?

• הוסף לסימניות
אני עצמי לא מאיירת, ורציתי לשאול אתכם:

האם כשכתוב שכל הזכויות שמורות, זה כולל מבחינתכם גם צילום חד-פעמי לשימוש פרטי מחוברת או ספר שהגיעו לידיי,
למשל בשביל לתת לצבוע למשפחתון של 5 ילדים? ומשפחתון של 10? או לצלם פעם אחת בגדול כדי לתלות על הקיר? בקיצור, מה הגדר מבחינתכם?
הכוונה היא שהציור לא עובר הלאה מיד ליד, כמובן - אל ההורים הדף מגיע כשהוא כבר צבוע ומקושקש.

תודה!

• הוסף לסימניות
אות, ראי כאן אשכול בנושא.
אני חושבת שגם צילום חד פעמי זו הפרה של זכויות, כי תחשבי על זה שיש הרבה מאוד גננות, מטפלות, מורות, שמצלמות רק פעם אחת אבל בסך הכל זה מצטבר לעשרות ולמאות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;527698:
אות, ראי כאן אשכול בנושא.
אני חושבת שגם צילום חד פעמי זו הפרה של זכויות, כי תחשבי על זה שיש הרבה מאוד גננות, מטפלות, מורות, שמצלמות רק פעם אחת אבל בסך הכל זה מצטבר לעשרות ולמאות...

אכן, השאלה עלתה אצלי מכיוון שרציתי לצלם ונזכרתי באשכול הנ"ל.

השאלה היא, האם כל גננת או מטפלת, תברר את הטלפון של המאיירת ותתקשר?
כמה כבר יכולה לעלות רשות לצלם ציור במכונת צילום? מה, נעשה בכל פעם העברה בנקאית לשקלים הבודדים האלה?

השאלה שלי היא יותר עקרונית ממעשית. אם אין רשות לצלם, אז לא אצלם ואשרבט בעצמי איזה משהו. אבל אני רוצה לדעת איך זה אמור לקרות ברמה העקרונית.
אני מניחה שההעתקות נובעות מחוסר מודעות ונעשות בתום לב. אולי אפשר לכתוב על כך בעיתונים?

• הוסף לסימניות
כדאי לדעת שיוני מחזיק בביתו גמ"ח של כל הציורים שלו, ומהם הוא מרשה לצלם לכל הגננות, המורות וכו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;527742:
כדאי לדעת שיוני מחזיק בביתו גמ"ח של כל הציורים שלו, ומהם הוא מרשה לצלם לכל הגננות, המורות וכו'...

אה, כן?
באמת שאלתי את עצמי איך זה שהבן שלי מביא שכפולים עם ציוריו של רוני לרוב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות ומופת;527706:
השאלה היא, האם כל גננת או מטפלת, תברר את הטלפון של המאיירת ותתקשר?
כמה כבר יכולה לעלות רשות לצלם ציור במכונת צילום? מה, נעשה בכל פעם העברה בנקאית לשקלים הבודדים האלה?
כן, להתקשר ולו רק כדי לבקש רשות...
ואם זה כרוך בתשלום אז המאיירת כבר תיידע אותך כמה ובאיזו דרך ניתן לשלם.
נכתב ע"י אות ומופת;527706:
אני מניחה שההעתקות נובעות מחוסר מודעות ונעשות בתום לב. אולי אפשר לכתוב על כך בעיתונים?
מה לעשות ואנו חיים במדינת חוק וגם אם זה נעשה בתום לב או מחוסר ידיעה, החוק קובע ש "אי ידיעת החוק אינה פותרת מקיום החוק".
בואי ואספר לך סיפור טרי מהחודשים האחרונים...
ישנו אתר שנקרא "פורום המורים הגדול" שהתנועה בו היא בקנה מידה עולמי. מנהל האתר שם לו כמטרה ואידאל לספק לכלל המורים והגננות חמרי לימוד, עזרים ותוכנות חינמיים.
מכאן נוצרה ההרגשה בקרב המורים והגננות שמותר גם להשתמש ביצירות של סופרים, משוררים, מאיירים למטרות חינוכיות ולהעשרת התלמידים.
זה אומר לקחת יצירה לעבד אותה, להכין לה דפי עבודה, ופעילויות שונות סביב היצירה ולתת אותם לתלמידים בכתה.
מה שקרה זה שאחת הגננות צילמה איזה שיר מאיזו משוררת אנונימית ובלתי ידועה, והכינה פעילות לילדי הגן סביב אותו שיר.
היא שיתפה בפעילות את חברותיה בפורום הגננות ואותה משוררת עלתה על העניין דרך ר' גוגל והחליטה לעשות מהעניין את קופת חייה.
מנהל האתר והגננת קיבלו תביעה בסך 150,000 ש"ח כל אחד!
לא עזרו התירוצים של "בתום לב" "לא ידענו" "לטובת הילדים שלנו", "לא למטרות מסחריות" וכו'...בסופו של דבר בית המשפט פסק לטובת היוצרת, הם שילמו מעט פחות אבל עדיין בסדר גודל של עשרות אלפים. עצוב, מרגיז, אבל זה המצב.
היום מאגר הקבצים של הפורום מושבת מחשש לתביעות נוספות.

• הוסף לסימניות
לא היה לי מושג שאסור להעביר פעילות על פי שיר של יוצר, מבלי לבקש ממנו רשות!

רגע, אם אני שרה לילד שלי בגינה "נד נד עלה ורד", אני צריכה לשלם תמלוגים? :confused:

לא, ברצינות. איפה עובר הגבול?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות ומופת;527766:
לא היה לי מושג שאסור להעביר פעילות על פי שיר של יוצר, מבלי לבקש ממנו רשות!

רגע, אם אני שרה לילד שלי בגינה "נד נד עלה ורד", אני צריכה לשלם תמלוגים? :confused:

לא, ברצינות. איפה עובר הגבול?
הגבול עובר בין שימוש לצרכים פרטים לבין צילום, שכפול והפצה המונית, גם אם לא הרווחת אגורה מהצילום ומהעברתו לאחרים, היוצר הפסיד. היוצר עבד וטרח לפרנסתו ולא כדי שיצלמו וישכפלו את עבודותיו לכל דכפין ובתפוצת נאטו...
זה בדיוק כמו לצרוב דיסק או לפרוץ תוכנה ולהעביר לחברים...
סליחה אם דעתי נשמעת נחרצת מדי אבל זה החוק.
אנחנו רק יכולים לברך על כך שיש יוצרים כמו יוני שמחזיק גמ"ח ציורים לאנשי חינוך, אבל הוא ב"ה יכול להרשות לעצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;527749:
מה לעשות ואנו חיים במדינת חוק וגם אם זה נעשה בתום לב או מחוסר ידיעה, החוק קובע ש "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מקיום החוק".
רוב מקרי הזכויות יוצרים לא מגיעים למשפט...
וגם אלו שכן, לא ממוצים, וכשכן זה מאוחר (תשאלו את ביל גייטס, מייקרוסופט שילמו אין סוף קנסות, עם חיוך רחב...).
חוץ מזה רוב המקרים לא מכוסים אפי' מבחינת החוק (שימוש אישי כולל הפצה לכל העולם ברמת משפחה מורחבת, מי שיודע יודע) רק מקרי רווח מסחרי או פרסומי רציני יש על מה להתחיל לדבר, גם העתקת תוכנה פרטית היא מערכה אבודה לפני בית המשפט. שימוש מקצועי אישי כמו גננת לא ידוע לי, אני לא נותן הרבה סיכויים...

אבל חוץ מזה נראה לי שצריך לדון רק בפן ההלכתי, שהרי שום יוצרת הרוצה פרנסה במחננו לא תתבע בשם החוק נגד ההלכה.
אני גם תמה על האשכול המוזכר שדש כ"כ הרבה בנושא והוזכר שמה גזל וגיהינום ורק על הדין הם לא דיברו.
למי שרוצה מקורות אשתדל למצוא.

• הוסף לסימניות
לא רואה כל בעיה בבקשתה של אות ומופת במיוחד לאור התנאים שהציגה,

• הוסף לסימניות
בלי להיכנס לשאלה האם לתת להשתמש או לבקש תשלום,
אני חושבת שחובה להרים טלפון ולשאול.
אני בטוחה שרוב הציירים/ות יסכימו בלי בעיות בהתחשב בתנאים הנ"ל.
בעצמי קיבלתי מספר פעמים טלפונים חמודים מילדות שעושות עבודה (כיתות ו' ז' וכד')
ורוצות לצלם איזה דף, מבקשות רשות.
מאד נהניתי מזה! זה חינוך!
לחשוב שהן חשבו על זה לבד זה בכלל נחמד,
אבל גם לחשוב שהאמא אמרה להן - תראו, מישהו כאן עבד על זה,
כתוב כאן כל הזכויות שמורות, תתקשרו -
זה מאד יפה וחינוכי בעיני.
עד כאן הרצאת החינוך
(:

בענין הגמ"ח של יוני,
אין בעיה -
אם ציירת מקימה גמ"ח אז מה יש לשאול שאלות...
אבל בהחלט יש ציורים של יוני שבשביל להשתמש בהם תצטרכי לשלם כמה מאות שקלים (להערכתי)
או שלא תורשי כלל, כי הזכויות נמכרו למחבר/וכד'.

קיצורו של ענין,
כל זמן שלא רשום לצד הציורים - שייך לגמ"ח חסדי יקותיאל,
כל המשתמשת תבוא עליה הברכה,
מן הראוי לשאול.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי,וראיתי כמה וכמה פעמים-שבמרכזיות פדגוגיות בסמינרים כן מצלמים מספרים ומגדילים וכו,
בשביל אמצעי למידה והמחשה לסמנריסטיות
ופעם כשהייתי בדפוס ,הייתה שם איזו גננת שהדפיסה ספר שלם בענק
וכששאלתי אותה-מי אמר שזה מותר?-היא בהתה בי-כמו--
ולענין אחר
סיפרה לי מישהי שהוציאה ספר-ובו שיטה יחודית והשקיעה בציורים וכו'
וכתבה במפורש שאין רשות לצלם אפילו דף אחד-כי הרעיון שם זה הרצף והצבעים המסויימים-וכל מטרת החוברת היתה שיקנו לכל הילדות בכיתה ויעבדו לפי זה...
ועדיין מצלמים,ולא רק זה כי גילתה שב"יס אחד תרגם את כל החוברת לאידיש[אפילו ללא הזכרת השם שלה!!]והישתמש בציורים ובהכל!!עד להיכן חוצפה יכולה להגיע
היא טיפלה בנושא..לא יודעת איך,אבל כאב לה מאוד עצם העובדה...

• הוסף לסימניות
היו לי כמה מקרים שהתקשרו אלי ובהחלט נתתי רשות, למה לא?

אבל למצוא את הציורים שלי מטיילים בכל מיני מחברות ואפילו מוקרנים ע"ג שקופיות בתור תכנית לביה"ס, זה כבר מעצבן מאוד. לא הייתי נותנת זאת בחינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;527910:
הצייר יוני מחזיק אתר אינטרנט למורות גננות ועוד,- לצורכי חינוך

http://yony.co.il/40102/ArchiYony

לא הבנתי אם זה בחינם או שזה בתשלום...
זה ממש לא בחינם, הגמ"ח הוא רק בביתו...

קבצים מצורפים

• יוני גרשטיין.png
    KB 42.8 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
או, הנה לכם!!!
לאה, תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;527994:
לפי מה שידוע לי,וראיתי כמה וכמה פעמים-שבמרכזיות פדגוגיות בסמינרים כן מצלמים מספרים ומגדילים וכו,
בשביל אמצעי למידה והמחשה לסמנריסטיות
ופעם כשהייתי בדפוס ,הייתה שם איזו גננת שהדפיסה ספר שלם בענק
וכששאלתי אותה-מי אמר שזה מותר?-היא בהתה בי-כמו--
ולענין אחר
סיפרה לי מישהי שהוציאה ספר-ובו שיטה יחודית והשקיעה בציורים וכו'
וכתבה במפורש שאין רשות לצלם אפילו דף אחד-כי הרעיון שם זה הרצף והצבעים המסויימים-וכל מטרת החוברת היתה שיקנו לכל הילדות בכיתה ויעבדו לפי זה...
ועדיין מצלמים,ולא רק זה כי גילתה שב"יס אחד תרגם את כל החוברת לאידיש[אפילו ללא הזכרת השם שלה!!]והישתמש בציורים ובהכל!!עד להיכן חוצפה יכולה להגיע
היא טיפלה בנושא..לא יודעת איך,אבל כאב לה מאוד עצם העובדה...

אלה באמת סיפורים מוגזמים. אני מדברת בסך הכל על ציור אחד או שניים, למספר ילדים קטן, לא לכיתה ולא להעביר הלאה.
כמו שאמר "שמח לעזור", צריך לבחון מהפן ההלכתי ולדעתי גם החוקי, אבל יש גבול גם לגבול.
על ספר המסורת למשל, כתוב בתחילתו שאין לצלם אפילו עותק אחד, ואסור לעטוף בניילון אפילו עותק אחד או חלקו.
יעני, צא וקנה ספר מסורת חדש לכל ילד, כי אין לך רשות לשמור עליו שלא יתבלה :eek:
אני חושבת שזה די עובר את הגבול שמחבר יכול להציב לקוראים.

• הוסף לסימניות
"אני מדברת בסך הכל על ציור אחד או שניים, למספר ילדים קטן, לא לכיתה ולא להעביר הלאה."-ציטוט.

ומי ערב לך שזה לא יעבור הלאה והלאה????
לכל ציור יש זכויות יוצרים, ללא התנית כמות ואזור הפצה.......
רוצים להשתמש ביצירה? שלמו עליה!!!!!! ואם לא זוהי גניבת זכויות במובן הפשוט של המילה!!!

• הוסף לסימניות
סמל, למי זה יעבור? ההורים מקבלים את זה בתור דף מקושקש ומקומט!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה