התייעצות האם מחירי הדירות בירושלים לקראת קיפאון

יצא תחקיר של משרד האוצר שבהרבה הרים יש הפסד ריאלי
הסטטיסיקה היא של מי שקנה במחיר שו ק מי שקנה בפחות ומשקיע אמיתי שיודע ליצור כסף יש מאין [משכנתאות למיניהם] יוצא ברווח גם כשמשרד האוצר אומר שיש הפסד ריאלי...
מי שלא יודע כנראה מפסיד אבל לא הרבה, עדיין יש לו נכס שווה ביד

ציטוט מראיון ב'דה מרקר' עם דן פרנס מנכ"ל קרסו נדל"ן:

אתם אומרים שאתם נמנעים מלפעול במקומות שעלולה להיות בהם הצפה של היצע דירות, אבל אחד ממוקדי הפעילות שלכם הוא קריית יובל בירושלים, שהבנייה שם עצומה בעוד העיר סובלת מבריחת תושבים.

"רוב הבנייה שם היא שלנו. אנחנו בונים בקריית יובל יותר מ–1,000 דירות, ואני לא חושש. ירושלים היא הבירה, ולכל יהודי בעולם יש פינה חמה אליה. המגזר החרדי והמגזר הדתי־לאומי אוהבים אותה. נכון שהחרדים לא אוהבים להתגורר במגדלים, אבל זה משתנה. רבות מהדירות נמכרות למשקיעים חרדים, במיוחד ברחוב שטרן, ויש גם משפרי דיור. ברחוב זנגוויל קונים משפרי דיור משכונת בית וגן הסמוכה, והמחירים שם כל הזמן בעלייה. מתחילת המלחמה אנחנו מוכרים בירושלים טוב יותר מבכל מקום אחר בארץ".

וכאן באה שאלת המיליון: מי יקנה את הדירות הללו מאותם משקיעים?....
אולי שאלת המליון דולר...

אנחנו בונים בקריית יובל יותר מ–1,000 דירות, ואני לא חושש. ירושלים היא הבירה, ולכל יהודי בעולם יש פינה חמה אליה. המגזר החרדי והמגזר הדתי־לאומי אוהבים אותה. נכון שהחרדים לא אוהבים להתגורר במגדלים, אבל זה משתנה. רבות מהדירות נמכרות למשקיעים חרדים, במיוחד ברחוב שטרן, ויש גם משפרי דיור. ברחוב זנגוויל קונים משפרי דיור משכונת בית וגן הסמוכה, והמחירים שם כל הזמן בעלייה. מתחילת המלחמה אנחנו מוכרים בירושלים טוב יותר מבכל מקום אחר בארץ".

וכאן באה שאלת המיליון: מי יקנה את הדירות הללו מאותם משקיעים?....
שאלתי את השאלה הזו כבר מזמן...
השאלה היא האם באמת זה נכון שכל המגדלים לחילונים זו בועה.
כי אם העירייה בונה מאינטרס שתואר כאן היטב...
והיא חולמת להביא צעירים חילונים לירושלים, ומי שקונה את הדירות הם חרדים שגם הם בונים על הצעירים החילונים שיקנו מהם
אבל מה לעשות שכחו לשאול את הכלה,
החילונים הצעירים לא שמעו על זה...
ובכלל אין להם שום עניין לממן את החרדים כפי שתואר כאן, הם מעדיפים שמהארנונה שלהם הם יהנו בעצמם עם עירייה עשירה שפועלת למען התושבים.
הם כבר מזמן עברו למודיעין ולא יודעים שעיריית ירושלים וועדת התכנון של דגל מחפשים אותם בנרות...
וכל החרדים שמשקיעים במגדלים ימתינו לקונים...
אולי הם יאלצו להתגורר בעצמם במגדלים עם מעלית שבת בהכשר מהודר,
וכך שוב קרית יובל תתחרד ;) ;) ;) ;) ;) ;)

זה אולי נשמע מצחיק,
אבל אם זו בועה ואין באמת כל כך הרבה קונים חילונים בירושלים אז המחירים יצללו ואחר כך אולי הם יבואו???

ביררתי את הנושא, ומישהו טען לי שמשפחות מצרפת קונות באיזורים הללו גם במגדלי מגורים רגילים ולא יוקרתיים.
והשוק הצרפתי כידוע די גדול וממש לא מיצה את עצמו.
אשמח לשמוע תגובות אם זה נכון.

שאלתי את השאלה הזו כבר מזמן...

ביררתי את הנושא, ומישהו טען לי שמשפחות מצרפת קונות באיזורים הללו גם במגדלי מגורים רגילים ולא יוקרתיים.
והשוק הצרפתי כידוע די גדול וממש לא מיצה את עצמו.
אשמח לשמוע תגובות אם זה נכון.
זה לא רק השוק הצרפתי זה גם משפחות ממקסיקו ועוד

זה לא רק השוק הצרפתי זה גם משפחות ממקסיקו ועוד
גם בביתר הם קנו 40 דירות בפרוייקט
הם קונים למגורים או להשקעה?
זה מאוד מעניין, כי השוק הצרפתי וגם חלק מהשוק האמריקאי מגיעים בגלל האנטשמיות וכו'.
במקסיקו ככל הידוע לי זה לא קיים,
אז הם קונים לנופש או למגורים מסיבות של חיבור לארץ ולא בגלל שקשה להם שם.
זה אומר שהפוטנציאל של השוק של החוצניקים בירושלים הוא גדול מאוד מאוד.
וגם מי שחושב שהנדלן בארץ כבר לא שווה, ירושלים על ראש שמחתינו,
וכנראה כדאי להשקיע שם ....

אם שוק הנדל"ן בישראל בנוי על 40 מקסיקנים אז המצב קשה...
ואם החוצניקים הולכים לביתר ובית שמש, ועפולה מיצד עמנואל וצפת, הם ילכו לכל מקום שיציע להם דירות במחיר סביר. וזה לא מה שיעלה את מחירי הדירות בישראל.

רק היה לי מוזר לשמוע שמקסיקנים קנו כ"כ הרבה דירות בפרוייקט בביתר הקבלן טוען שהם קנו להשקעה
אם הקבלן טוען אז כנראה הוא יודע.
אבל עקרונית לא נשמע מוזר. גם בבית שמש קנו קבוצה של כ40 משפחות מצ'ילה למגורים (גם בביתר יש די הרבה חוצניקים בעיקר בגבעה A).

שאלה למבינים בפרויקטים של ירושלים
איזה פרויקט עדיף ברחוב בר יוחאי של אפריקה ישראל או של בית ירושלמי
בהנחה שמדובר באותו גודל דירה ופחות או יותר אותו מחיר
אני שואל לגבי היזם והפרויקט עצמו???

אם יש מישהו שיש לו מידע אשמח לשמוע

אם יש מישהו שיש לו מידע אשמח לשמוע
אין לי שום מידע על הפרוייקטים הנ"ל, אבל בהנחה ואתה מתעניין לעצמך ולא לצורך מישהו אחר, אם יורשה לי (לאחר בקשת מחילה מראש), ממה שכתבת באשכול אחר עולה שההון העצמי שלך לא ממש גבוה, אז רק להזהירך שליהכנס לעסקה כ"כ יקרה שאין אפשרות להשלים אותה, זה סיכון עצום שעלול לגרום לך להפסדים ניכרים (שומע לאחרונה על יותר מדי סיפורים כאלו...).

אם יש למישהו מידע על הפרויקט של קנדה ישראל ברחוב יצחק שדה איפה זה אוחז מבחינת הריסה ומה המחירים שם וסתם מידע על הפרויקט

אם יש למישהו מידע על הפרויקט של קנדה ישראל ברחוב יצחק שדה איפה זה אוחז מבחינת הריסה ומה המחירים שם וסתם מידע על הפרויקט
אחרי בקשת מחילה שוב, נראה לי שלאור הנתונים שפירסמת אודות ההון העצמי שברשותך, כדאי לך להתרכז יותר בפרוייקטים בפריפריה המאתימים למידותיך. ההרפתקה הזו עלולה להסתיים בהפסדים קשים, וחבל.

אני לא שואל על עצמי אני שואל למישהו שיש לו נתונים כאלו למה אתה לא יכול לענות לגופו של שאלה ולענות על מה ששאלתי במקום כל האזהרות שלך כפרופסר לנדלן

אני לא שואל על עצמי אני שואל למישהו שיש לו נתונים כאלו למה אתה לא יכול לענות לגופו של שאלה ולענות על מה ששאלתי במקום כל האזהרות שלך כפרופסר לנדלן
אין לי שמץ של מושג מה המחירים שם (זה לא פרוייקטים שבהישג ידי), ואני ממש לא אוחז מעצמי פרופסור לנדלן.
מצטער שנפגעת ממני. פשוט חשבתי שאתה רוצה להשקיע שם בעצמך, ושמעתי לאחרונה על יותר מדי מקרים של כאלו שנפלו כי לא יכלו להשלים את העסקאות ואיבדו את כל ההון העצמי שלהם, אז לכן התרעתי בפניך על הסיכונים.
בהצלחה!

בזה @szn מתמקצע.

יש הרבה שטוענים שאפריקה היא מותג יותר חזק גם הפרוייקט משתרע על שטח הרבה יותר גדול

אבל הבנתי מקרוב שדיבר עם היזם בעצמו שהם מתכננים לעשות משהו מטורף בריכה וכו וזה פרוייקט הדגל שלהם

הוא טען לו שהם רוצים למכור בהרבה יותר יקר מאפריקה בסביבות החמישים אלף למטר לא יודע אם זה יעבוד להם אבל ההרגשה שלי היא שהפרוייקט של בית ירושלמי יותר יוקרתי ואולי אני טועה זה רק הרגשה

• תודה
Reactions: szn

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה