האם מישהו מכיר מבפנים את מעון יום "אמונה" ברמות א'?

• הוסף לסימניות
אחרי האשכול המזוויע שהיה פה לא מזמן ותיאר תיאורים מצמררים על עבודת המטפלות של המעונות והיחס כלפיהן וכלפי הילדים, שאלתי את חברתי, עובדת וותיקה במעון מטופח ומושקע, מה היא אומרת על זה,
היא ענתה לי:"נראה לי שאצלנו באמת המטפלות הכי ממורמרות כי התנאים ממש גרועים"
וזה אחרי שחשבתי שהיא מאוד מרוצה, עובדת כבר כמה שנים טובות, והמעון סטייליסטי כזה...
וזה אחד הדברים הראשונים שחשוב לברר,
כי אם המטפלת מרגישה מנוצלת- הילד גם יסבול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;924731:

אל תקחי את זה בצורה ממש פסקנית.
אני כאחת שתרמה רבות לאשכול ה"מזוויע" בנושא המעונות יכולה לומר בלב שלם.
לא ראיתי, לא נוכחתי ולא ידעתי בהתעללות במעונות. הילדים ממש לא סבלו מהתמרמרות שלנו, לא ישבנו והתלוננו כל היום, וגם לא חצי יום. רק שבפירוש זו הייתה עבודה קשה.
הילדים לא סבלו בכלל. להפך- את צוחקת איתם, שרה ומשחקת- בגלל התנאים אני אהיה ממורמרת כל היום?
מה שכן- אני באופן אישי משתדלת מאד להתחשב במטפלות ולהיות אמא טובה ולא נודניקית וחשדנית.

נ.ב. את הילד שלי אני שמה רק במעון!

• הוסף לסימניות
גמני בתור מטפלת במעון לשעבר, הייתי ממורמרת מהתנאים (איפה תמצאי אשה שתסכים להיות גם גננת וגם מנקה והכל בשכר מינימום???) אבל זה לא היה קשור לילדים. זה היה קשור להנהלה שחיפשה איפה לקצץ ולכן את הילדים אהבתי מאוד מאוד מאוד (עוד לא היו לי ילדים משלי) ועד היום שמורה לי בלב פינה קטנה לילדים ההם, אני עוד ממשיכה לעקוב אחרי הגדילה שלהם ונהנת לראות אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;924731:

פסיקה שנויה.

ברור לי שהמטפלות במעון לא מאושרות בתנאיהן.
אבל אין לי ספק שילדה שחוזרת זורחת, וכל בוקר בדרך למעון היא שרה "הולכים למעון" מדברת על הגננת וסיפוריה בשמחה - היא לא סובלת.
וכן תינוק בן פחות משנה שמתחיל לרקוד בעגלה כשמגיעים למעון ונופל למטפלת שלו - הוא לא סובל שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;924530:
רק מסיפורים ששמעתי מנשים שעבדו בעצמן במעון אני לא מתכוונת לשלוח את ילדי למעון.

גם אני כנ''ל
וחוץ מזה לא נראה להכניס תינוק קטן לתוך מוסד של עשרות ילדים, אפילו שיש קבוצות חדרים וכו'. שולחת רק למשפחתון ולכאלה שאני מכירה טוב. הילדים מרוצים ונהנים מאוירה של בית שבעיני בגיל הקטן זה חשוב מאוד מאוד, וגם על המשפחתונים יש פיקוח חזק.

לגבי מעון 'אמונה' או כל אלו שלא חרדיים, תבדקי שאין שם טלויזיה וסרטים. כי שמעתי על מקרים שמושיבים ילדים מול המסך כדי להעביר את הזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dem;924727:
מצחיקה, זה יכול לקרות בכל מקום , גם בבי"ס (שלשם אין לך ברירה אלא לשלוח...) אבל אם יש פיקוח הדוק מכמה גורמים וכו'.... כמה השתדלות אנחנו חייבים לעשות?? להזכירך זה יכול לקרות גם בגינה:eek:

לא מדויק בכלל בכלל!!
לבית הספר את שולחת ילדים שיודעים לדבר וגם קצת להתגונן, שהחברים שלהם גדולים ואי אפשר להיכנס ולעשות שם מה שרוצים, לעומת מעון של תינוקות, איפה ההשוואה בדיוק?
ולגינה- אני ממש לא שולחת ילדים בני שנתיים ללא השגחה שלי, אני מאמינה שגם אתם עושים את זה, לא?

• הוסף לסימניות
ואגב, אולי כאן המקום לידע את מי שלא יודע- בימים כאלו משונים ומסוכנים צריך ללמד ילדים להתגונן!!!
צריך לעקוב טוב טוב לאן הולכים ומה קורה שם,
כמה השתדלות אנחנו צריכים לעשות? כמה שיותר! כל מה שאפשרי!
כל מי שקצת מצוי בתחום החינוכי וכו' יודע שהמצב קטסטרופלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;924904:
ואגב, אולי כאן המקום לידע את מי שלא יודע- בימים כאלו משונים ומסוכנים צריך ללמד ילדים להתגונן!!!
צריך לעקוב טוב טוב לאן הולכים ומה קורה שם,
כמה השתדלות אנחנו צריכים לעשות? כמה שיותר! כל מה שאפשרי!
כל מי שקצת מצוי בתחום החינוכי וכו' יודע שהמצב קטסטרופלי.

זה דוקא לילדים הגדולים והבינוניים... :(
ה' ישמור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;924490:
יש מעון חדש ברמות א' חרדי למהדרין.
מעון מוצלח ממש!!!!!!!!!! מבחינת מטפלות, יחס חם, אוכל מעולה, חדרים מרווחים ומתוחזקים, מצויידים בכל השכלולים והפעילויות שאפשר לעשות עם ילדים.
קוראים לו - מעון קטנטנים.
אם את רוצה פרטים נוספים - באישי.

קשור למעון קטנטנים באלעד, או שרק השם זהה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;924506:
רק מעון, ואם מעון רק של רשת גדולה ומפוקחת, אמונה זה מצוין, עמידה בתקנים של בטיחות, הסמכה פורמלית לכל הצוות. גננת מוסמכת, מעליה מנהלת מעון בעלת תואר, מעליה פיקוח חינוכי פדגוגי, ומעלים פיקוח אזורי וארצי.
מזו: אספקה טרייה איכותית ומסודרת עם כל אבות המזון המומלצים ע"י תזונאית בכירה.
בטיחות: עמידה בכל התקנים תחת ביקורת קפדנית, מתקני החצר נבדקים בצורה מקצועית ע"י חברה חיצונית כל חודש.
פיקוח נוסף ע"י משרד מת"מת והבריאות, ביקורי פתע ודרישה לעמידה בסטנדרטים מחמירים.
הצוות.
שום מסגרת פרטית שבה המטפלת/המישפחתון מתנהלת לפי הסטנדרטים שהיא קבעה לעצמה לא תתקרב לרמה של מעון מוכר ומסודר.

כל המעונות הרשמיים אמורים להחזיק מנהלת מעון בעלת תואר, פיקוח חינוכי ופדגוגי, ועליהם פיקוח אזורי וארצי של התמ"ת.
כולם חייבים לעמוד בקריטריונים של מזון ובטיחות.
האם באמת כולם זהים ברמתם והשקעתם? ברור שלא.
צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

ואגב, לגבי משפחתונים - בניגוד למטפלות פרטיות הם נתונים בהחלט למרותו של התמ"ת, לביקורי מפקחת באופן שוטף, ועליהם לעמוד בכל הקריטריונים הנ"ל.
האם כל המשפחתונים אכן זהים? כנ"ל :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;924902:
לא מדויק בכלל בכלל!!
לבית הספר את שולחת ילדים שיודעים לדבר וגם קצת להתגונן, שהחברים שלהם גדולים ואי אפשר להיכנס ולעשות שם מה שרוצים, לעומת מעון של תינוקות, איפה ההשוואה בדיוק?
ולגינה- אני ממש לא שולחת ילדים בני שנתיים ללא השגחה שלי, אני מאמינה שגם אתם עושים את זה, לא?

אפרתה יקרה, ילדים בני שנתיים הם בקבוצת סיכון הרבה-הרבה יותר נמוכה מילדים גדולים.
שתדעי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;924939:
אפרתה יקרה, ילדים בני שנתיים הם בקבוצת סיכון הרבה-הרבה יותר נמוכה מילדים גדולים.
שתדעי.

ואם כבר נכנסו לענין זה,
תדעו שכדאי מאד לא לחבוש לילדיכם כיפה עם שם,
וגם על תיקים לכתוב את השם בחלק הפנימי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;924559:
אדון תילתן, למה יש לי הרגשה שיש כאן איזשהו חוסר אובייקטיביות, במילים עדינות?
אני שמעתי מכלי ראשון על סיפורים מצמררים שקרו במעונות. במעון שהוא בעצם מוסד ולא בית פרטי אין להורה שליטה על הדמויות המסתובבות שם להבדיל ממטפלת שמוכרת אישית ואז ניתן לסמוך עליה עצמה. האם יש להורה שליטה על ממלאת מקום שתגיע? על מנקה שיגיע? אני שמעתי על התעללות במעונות, מכלי ראשון, אוקיי? ניתן לכתוב דעה אחרת אבל אין כל יכולת לשלול דעה כזו שהיא מבוססת בהחלט.
ושוב- זוהי דעתי וכל אחד מוזמן לשטוח את דעתו האישית על גבי במה זו:)

גברת אפרתה לא באלי לפתוח את הדיון מחדש, למרות שאת 100% טועה ומטעה.
אבלכאשר יש לך מידע וכפי שאת מתארת מכלי ראשון על התעללות במעון בקטין חסר ישע אם לא דיוחת על כך מידית את שותפה מלאה לפשע.
לדברים מהסוג הזה יש את משטרת ישראל - חוק חובת הדיווח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sem;924892:
, וגם על המשפחתונים יש פיקוח חזק.
תלוי איפה. יש מקומות שממש.. ממש.. ממש לא.
הענין הוא להכיר את האשה הספציפית ולהרגיש שאפשר בטוח לסמוך עליה,
בניגוד למעון בו בעצם כולן 'מפקחות' אחת על השניה,
ומעל כולן יש מנהלת - אם אין שחיתות במערכת - הווי אומר תמיכה הדדית בהתנהגות לא נאותה,
ואמורים להיות פחות מקרים בעייתיים,
(אמנם זה לא פותר בעיה כגון מטפלת שאינה חמה מספיק, שזה גרוע מאד בפני עצמו.)
במשפחתון זה האשה עם עצמה והילדים,
אולי יש מקומות בהם יש פיקוח הדוק יותר (וגם - עד כמה כבר אפשר?)
יש מקומות שכמעט ואין בכלל,
למען בלבל דעתך והסר ספקות -
בגיל הקטנטן אני שולחת למטפלת פרטית (היא - בלי פיקוח כלל, ומישהי זרה - עם כל הפיקוח שבעולם, אני מעדיפה אותה)
בהמשך למעון שבדקתי אותו במפתיע בכל שעה אפשרית,
ואח"כ לגן...
ממשפחתון לצערי נכוויתי.

• הוסף לסימניות
תגידו, רק אני חריגה?
לא נעים לי פתאום לדפוק למטפלת בדלת ולבדוק אותה, פתאום להביע חוסר אמון בה? לבדוק אחריה?
הרי אני משאירה אצלה את האוצר הכי יקר שלי, אז איך אפשר להשאיר לשעה ואז להפתיע בביקור???
אם אני מאמינה לה - אז זה צריך להיות מהרגע הראשון. ואם לא - אז לא לשלוח אליה...
אם בדיקה כזו מתבצעת לפני הרישום עוד מילא,
אבל גם אז איך הנעימות לבוא לאישה כמה וכמה פעמים בהפתעה כדי לבדוק אותה???

אשמח לשמוע מנסיונכם...

• הוסף לסימניות
את לא מפתיעה אחרי שעה, ממש לא.
יום אחד כשאת חוזרת מוקדם, תקחי את הילד בשעה מוקדמת ממה שאת רגילה, זה כבר מספיק.
אחרי כמה ימים כאלו, זה אמור לספק אותך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;925029:
גברת אפרתה לא באלי לפתוח את הדיון מחדש, למרות שאת 100% טועה ומטעה.
אבלכאשר יש לך מידע וכפי שאת מתארת מכלי ראשון על התעללות במעון בקטין חסר ישע אם לא דיוחת על כך מידית את שותפה מלאה לפשע.
לדברים מהסוג הזה יש את משטרת ישראל - חוק חובת הדיווח

מגוחך בהחלט, משפחתו של הנפגע סיפרה לי על כך ואני מאמינה שהם יודעים לפנות ופנו בעצמם...

ומי לגבי קבוצות הסיכון- יתכן שהיה בטוח יותר להשאיר ילדים בבית ולא לשלוח לביה"ס אבל כמובן שזה בלתי אפשרי, אז יש צורך לתת הדרכה ברורה מאוד. לפעוטות לא נראה לי שניתן לתת הדרכה ועל כן יש לשמור עליהם במקסימום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;925089:
תגידו, רק אני חריגה?
לא נעים לי פתאום לדפוק למטפלת בדלת ולבדוק אותה, פתאום להביע חוסר אמון בה? לבדוק אחריה?
הרי אני משאירה אצלה את האוצר הכי יקר שלי, אז איך אפשר להשאיר לשעה ואז להפתיע בביקור???
אם אני מאמינה לה - אז זה צריך להיות מהרגע הראשון. ואם לא - אז לא לשלוח אליה...
אם בדיקה כזו מתבצעת לפני הרישום עוד מילא,
אבל גם אז איך הנעימות לבוא לאישה כמה וכמה פעמים בהפתעה כדי לבדוק אותה???

אשמח לשמוע מנסיונכם...

אם לא הובנתי, ואם דברת אלי -
הלכתי למעון בשעות שונות לפני שהכנסתי לשם את הילד,
ולא עקבתי אחרי מישהי ספציפית כי אין טעם במקרה הזה,
אלא אחרי ההתנהלות הכללית, ויש הרבה הרבה מה לראות לצערינו במקומות רבים.
אצל מטפלת פרטית זה פשוט להכיר את האישה ולסמוך עליה, וכמובן שרואים על הילד הכל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;924317:
תבדקי את כשרות האוכל המוגש שם לילדים. בדץ הוא לא.

אז דוקא בד"ץ הוא כן.

מוצרי בשר ועוף לא קיימים בתפריט,
וכל שאר המוצרים כשרים למהדרין מן המהדרין, במיוחד בהתחשב באחוזי הילדים החרדיים שנמצאים במעון. (בשנת שמיטה היתה בעיה עם הירקות - ובאמת הורים חרדיים נמנעו משלוח).
אברך מרמות ששאל את הרב אלישיב אם לשלוח את בנו - הרב אלישיב ענה לו שבנים עדיף שלא, אבל בנות ודאי שכן (לא מכלי ראשון, אין מקור בדוק לסיפור :) ),
על כל פנים - המבשלת היא חרדית ויראת שמים, ואני מכירה אותה מצוין.
האוכל כשר למהדרין.
המטפלות בחלקן הגדול מאד חרדיות (ויש גם לא).
תינוק זקוק יותר מכל לחום ולאהבה, ואת זה מקבלים שם בכמויות.
ודוקא חינוך למצוות יש שם מגיל קטנטן: סדר היום של הילדים בני השנה כולל תפילה, ברכות ראשונות, ברכת המזון, אבא של שבת, הדלקת נרות...
ובקשר לסרטים ולטלוויזיות: אז ממש ממש אין שם, ויותר מזה: מיד כשהילד מתעורר - המטפלת חייבת להוציא אותו מהמיטה, וזה החוק שם (ואני חושבת שבכלל של משרד התמת) - כדי לגרום למטפלות להעסיק את הילד ולהרגיע אותו.
בקיצור, המעון מומלץ בחום, הזכרונות שלנו משם השאירו לנו טעם מתוק בפה,
המטפלות חמות ומסורות, המנהלת מפקחת ולא מעלימה עין משום דבר, האוכל טעים ובכשרות מהודרת, (לפעמים כמעט נעלבתי לראות איך הילדים משוגעים על האוכל של המעון),
בקיצור - מומלץ בחום!!
וד"ש...

• הוסף לסימניות
מענין שאין מוצרי בשר ועוף, כי חוזר משרד התמ"ת מחייב 3 פעמים בשבוע בשרי... למיטב ידיעתי.
חום ואהבה אפשר למצוא בהרבה מקומות
אבל היום שיש מעון חרדי שכולו "משלנו" הצוות, ההנהלה, ההורים כולם...
והוא אינו נופל ברמתו כלל מהמעון האחר
אז למה צריך ללכת למקומות אחרים???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....