מדהים!לא יודעת למה אני רואה צורך להבהיר דברים לבנאדם שמעז ככה לכתוב...
אבל תכלס, כשהבעל אברך יש הרבה פלוסים שיכולים לחסוך כסף מאשר כששני בני הזוג עובדים במשרה מלאה,
כל אחד מתאים לעצמו את הדברים שמתאימים לו, דברים שאני רואה סביבי:
- חיסכון בתשלום מסגרות לקטנטנים עד 4 כשהבעל שומר על הילדים בהפסקת הצהריים
- חיסכון של מנקה או עוזרת בערב פסח
- חיסכון של ארוחות מוכנות כי יש מישהו בבית בצהריים שיכול רגע להדליק תנור או להעמיד משהו על הכיריים
זה דוגמאות שבאות לי ככה בשלוף, בטוחה שיש עוד דברים שאני לא מכירה, וכמובן כמובן שכל אחד לוקח רק מה שמתאים לו ולאופיו
אצלי לדוגמה זה סעיף המסגרות לקטנטנים, חוסכים כל חודש בלי מאמץ מיוחד 2000 שח
והדברים האלה מגיעים נטו ממידות טובות שיש לאברכים!
סליחה מכולם על קטיעת רצף הגלישות, חוזרת לנושא האשכולבלת"ק
קצת מרתק כי זה הסכום בערך שאנחנו מכניסים כל חודש וכן מספר הילדים תואם
אישית סוגרים חודש יפה ועם חיסכון של כ 2,000 בחודש בערך
רק שאין לי את כל החובות והשכירויות שציינתם (בקושי משלם על מגורים)
קצת גורם לי לחשוב אולי אנחנו מבזבזים יותר מידי...
אני גם אברךוזה הסיפור שלי
ס"ד מספר 1. לחתונה קיבלתי 180 מכל צד
ס"ד מספר 2 שרציתי לקנות דירה ההורים שלי וסבא שלי החליטו שמשכנתא זה ממש בזבוז כסף אז הם נתנו לי הלוואה בהחזרים נוחים בלי ריבית ובלי הצמדה
ס"ד מספר 3 לפני שנה וחצי אמא שלי אמרה לי שסבא שלי נתן לנו את כל ההלוואה במתנה (200000)
אלה הגדולים יש עוד הרבה דבריםלדוג' לא התקלקלו לי מקרר מכונת כביסה מייבש תנורים מזגן מאז החתונה [/ISPOILER
נקודה שקשה לאנשים להבין, כשניסיתי להסביר את זה לחברה שזכתה במחיר למשתכן היא ממש התנגדהבעיני זה לא שאתם (@נחוץ ) משתכרים אותו סכום, אתם משתכרים 7500 ש"ח יותר מפותח האשכול.
זה באמת נכוןמדהים!
כי הנה את מספרת איך זה קורה שיש הסבר טבעי לחיסכון בכסף ואיך מתפרנסים בכבוד עם קצת חשיבה והשקעה
ומי שלא אברך במשפחה שלכם לא קבל מהירושה?
ההורים שלי קיבלו ירושה גדולה וחילקו אל את ה לילדים
שיפצתי חצי בית!! בלי הלוואות
לא יודעת למה אתה מתעקש להפריך עובדות שכתובות אצלנו בתלמוד ושניקים פה מספרים לך שמתקיימים אצלם בחיי היומיום.מדהים!
כי הנה את מספרת איך זה קורה שיש הסבר טבעי לחיסכון בכסף ואיך מתפרנסים בכבוד עם קצת חשיבה והשקעה
(אם התכוונתם אליי.. תייגתם מישהו אחר..)עדיין מסתכלים בכל מבחני ההכנסה על כמה מכניסים למרות שיש זוגות שיכולים לשלם 7500 על דיור ואחרים לגור חינם כי סיימו לשלם את המשכנתא של ה1000 ש"ח לחודש או קבלו דירה.
בעיני זה לא שאתם (@נחוץ ) משתכרים אותו סכום, אתם משתכרים 7500 ש"ח יותר מפותח האשכול.
מדהים!
הדברים נכתבו בתגובה לדבריך שאברכים מתפרנסים מאחרים, לחיות בפשטות, עם מידות טובות, ענווה ושמחה לא שווה להתפרנס מאחרים.והדברים האלה מגיעים נטו ממידות טובות שיש לאברכים!
בלת"קלשני בני זוג יחד, עם שלושה ילדים.
שכירות 7,500
הלוואות 160,000 (החזר 3300 לחודש)
וכמובן מחיה
יכולים לסגור איתה את החודש?
(לא מדברת כרגע על לחסוך)
קיבלוומי שלא אברך במשפחה שלכם לא קבל מהירושה?
אולי גם הם....קיבלו
אבל בדרך הטבע אנחנו לא היינו יכולים לשפץ בלי הלוואות
ערכתי(אם התכוונתם אליי.. תייגתם מישהו אחר..)
אז תורידו את השקלים האלה מהסכוםלא מדויק הסכום (סה"כ גם אני משלם כמה שקלים למגורים)
למה צריך כוח להתמודד?אולי גם הם....
סתם מעניין אותי למה זה כזה חשוב להכניס את נושא הס''ד בפרנסה לאברכיות
אולי כי זה מחזק להישאר אברך? נותן כח להתמודד?
מסקרן לשמוע...
מאוד מחזק!!!!!!!!!!!!ולי כי זה מחזק להישאר אברך
צודקת,בבקשה, אל תשפטי.
לפעמים הן נלחמות על השקל כל השנה, מחשבנות ומורידות ומוותרות על כך הרבה דברים, שבחג הן רוצות להרגיש חגיגי ולקנות משהו ברווחה.
לפעמים הפרנסה לוחצת ואני מניחה שיש אברכים שעומדים בצומת ומתלבטים אם לצאתלמה צריך כוח להתמודד?
עם מה מתמודדת אשת אברך?
בעיני זה החיים האידיאלים!
כי זו המציאות.סתם מעניין אותי למה זה כזה חשוב להכניס את נושא הס''ד בפרנסה לאברכיות
אולי כי זה מחזק להישאר אברך? נותן כח להתמודד?
מסקרן לשמוע...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //