האם ניתן לדעת ע"ח מי אני גולש?

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאן דאמר;239636:
יש הבדל בזה בין יהודי לגוי?
אם זה אכן גזל (לדעת האוסרים, וגם לדעת המתירים בתנאים מסויימים [כגון שמוריד קבצים כבדים]) אזי יש הבדל, והוא שגזל הגוי יותר חמור מאשר גזל של יהודי (כך כותב הבן איש חי בשם האריז"ל) אלא אם כן אתה גר ביהודה ושומרון ואתה מתחבר לרשת האלחוטית של הכפר השכן, שאז יש פסיקה הלכתית של הגר"ש אויערבאך - "מתוך שהותר דמם (כיון שהם במלחמה איתנו), הותר ממונם"

• הוסף לסימניות
ומה עם שעות שהשכן בוודאי ישן, או לא נמצא בביתו?

• הוסף לסימניות
בוא נסביר כמה דברים לידיעת כולם:

1) ברגע שאתה גולש זה לוקח חצי מרוחב הפס, אמנם לא כל הזמן אבל אם שניכם תגלשו על המקסימום לכל אחד יהיה חצי, עם עדיפות למתקשר הראשון, אז נכון שלא תמיד גולשים בדברים כבדים אבל ברגע שמנסים להיכנס לאיזה אתר מייד הרוחב מתמלא במקסימום וזה וודאי גורם לההאטה ול"לאגים" בגלישה של בעל הקו.

2)לנעילת האפשרות שמישהו יגלוש אצלכם ברשת כנסו ללוח הבקרה ושם ב"רשת אלחוטית" מגדירים ת'עניין.

3)בעל הקו ושם הרשת שלו יופיעו בחיפוש הרשת האוטומטי וככה כשלמשל נמצאים עם מחשב נייד בבניין אז יש רשימה של שמות התקשרויות, כמובן שיש שמסתירים.

4) ישנה תוכנה שמגלה בדיוק מי ההתקשרות שנמצא על הקו שלכם.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
גליל555 בשעה שאתה לא נמצא בבית, אפשר להשתמש ב"קומקום" שלך או בשאר דברים דומים?

מקווה שהתשובה היהודית הובנה!

• הוסף לסימניות
שאלה לעניין

האם זה לא נופל לך באמצע עבודה ככה בזמן עומס וכד'

• הוסף לסימניות
ההלכה וההחמרה הכי גדולה היא:
לא לגלוש באנטרנט בכלל...........
למי שמחפש להקפיד.
ומי שמקל לצורך עבודה לגלוש באנטרנט-
אז... יכול להקל גם לגלוש על חשבון השכן,
באנט' יש בלי סוף בעיות הלכה, זו לא הבעיה היחידה גם לגלוש באתרים שכביכול פתוחים בשבת... צניעות...וכד'..
ואם אתם אומרים שזה מוריד במהירות- אז זה אפילו מצווה לחבל לשכן באנט'.... (גם אנט' כשר זה אףפעם לא הכי כשר שיש...)
למי שכנה ואמיתי.....
והבין את המסר שאני מנסה להעביר.........

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י n_eli;254611:
גליל555 בשעה שאתה לא נמצא בבית, אפשר להשתמש ב"קומקום" שלך או בשאר דברים דומים?

מקווה שהתשובה היהודית הובנה!
אם תצליח להשתמש בו מהבית שלך למה לא?!
זה נהנה וזה לא חסר?!
מלבד אם ע"י הגלישה זה מוריד מדקות הגלישה של השכן, כלומר שהוא מחובר לפי זמן גלישה, ובכך מחסרים ממנו זמן?!?!
כמובן שאינני מתיימר לפסוק, רק שאלתי..

• הוסף לסימניות
לי היה אלחוטי ולא ידעתי שאחרים יכולים להתחבר לי, אבל אח"כ אמרו לי שחוץ מזה שיורד לי המהירות, גם כתובת הIP שלי נרשמת באתרים שבהם השכן גולש ולא תמיד הכל עובר חלק.

לגופו של ענין, מי שגולש קל אינו מוריד מהמהירות כ"כ, אבל כל גולש קל מגיע לגלישה כבדה, מנסיון, חוצ'מזה שאם גולשים לצרכי עובדה אפשר להשקיע כמה שקלים ולגלוש באינטרנט פרטי. (69 ש"ח לחודש, או בסלולר שמתחבר למחשב).

איך עושים סיסמת התחברות ? צריך להכנס לראוטר, כל ראוטר עם הקוד שלו. ויש שם סקיוריטי (באנגלית SEQURITY) ושם כותבים את הקוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הילה בי;263606:
ההלכה וההחמרה הכי גדולה היא:
לא לגלוש באנטרנט בכלל...........
למי שמחפש להקפיד.
ומי שמקל לצורך עבודה לגלוש באנטרנט-
אז... יכול להקל גם לגלוש על חשבון השכן,
באנט' יש בלי סוף בעיות הלכה, זו לא הבעיה היחידה גם לגלוש באתרים שכביכול פתוחים בשבת... צניעות...וכד'..
ואם אתם אומרים שזה מוריד במהירות- אז זה אפילו מצווה לחבל לשכן באנט'.... (גם אנט' כשר זה אףפעם לא הכי כשר שיש...)
למי שכנה ואמיתי.....
והבין את המסר שאני מנסה להעביר.........

סליחה על הביטוי, אבל מה זה הקשקושים האלה?

יש דברים שמותר ויש דברים שאסור.
לגלוש באתרים שפתוחים בשבת מותר על פי הלכה, לגלוש סתם באינטרנט גם מותר על פי הלכה. ובמקרה שיש בעיות של צניעות צריך באמת לא לגלוש.
אין שום היתר לעבור איסורים בגלל שגולשים באינטרנט, אם יש איסור הלכתי לגלוש על חשבון השכן, זה גם לא משנה כמה עבירות עשיתם קודם, זה אסור אותו דבר.

כמו שלא נגיד שמי ש'בין כך' נמצא באיזור חילוני שהוא לא צריך להיות, יכול כבר לקנות אוכל לא כשר. זה רחוק זה מזה כרחוק מזרח ממערב!

(אולי אני לא מספיק כנה, ולא הבנתי מספיק את המסר שניסיתם להעביר.... עמכם הסליחה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גליל555;263620:
אם תצליח להשתמש בו מהבית שלך למה לא?!
זה נהנה וזה לא חסר?!
מלבד אם ע"י הגלישה זה מוריד מדקות הגלישה של השכן, כלומר שהוא מחובר לפי זמן גלישה, ובכך מחסרים ממנו זמן?!?!
כמובן שאינני מתיימר לפסוק, רק שאלתי..

האם ההיתר של זה נהנה וזה לא חסר הוא לכתחילה? או שרק אי אפשר לתבוע אותו בבית דין כיון שהוא לא חסר כלום.
אני חושב שאין שום היתר להשתמש בממון חבירו לכתחילה, לא משנה אם הוא חסר או לא, זה לא שייך לך.

• הוסף לסימניות
זה לא נקרא שאני משתמשת בממון של חברי, מה, האויר הוא שלו ? אפילו שהוא משלם על החיבור הזה אבל זה לא שלו. - אני מאמינה שהמסר מובן.
ולמאן דאמר, לגלוש באינטרנט זה לא נכון לומר שהוא מותר רק צריך להזהר, אלא זה אסור באיסור גמור, ומותר בדיעבד רק אם נזהרים מראש. (נתיב, או משהוא דומה)

• הוסף לסימניות
יכול להיות, אבל ברור שאין שום היתר לעבור על שום הלכה בגלל זה.

• הוסף לסימניות
לא, זה לא כמו אויר, על אויר אי אפשר להעביר קבצים. זה קליטה אלחוטית שהוא משלם עליה טבין ותקילין, ויש לה כמות וגבול, ומשתמשים לו בזה. זה כמו להתקשר על חשבון של מנוי הוט שלא מגיע ל-2000 דקות בחודש.

• הוסף לסימניות
תגובה על מאן דאמר מספר 29:סליחה על הביטוי, אבל מה זה הקשקושים האלה?

יש דברים שמותר ויש דברים שאסור.
לגלוש באתרים שפתוחים בשבת מותר על פי הלכה, לגלוש סתם באינטרנט גם מותר על פי הלכה. ובמקרה שיש בעיות של צניעות צריך באמת לא לגלוש.
אין שום היתר לעבור איסורים בגלל שגולשים באינטרנט, אם יש איסור הלכתי לגלוש על חשבון השכן, זה גם לא משנה כמה עבירות עשיתם קודם, זה אסור אותו דבר.

כמו שלא נגיד שמי ש'בין כך' נמצא באיזור חילוני שהוא לא צריך להיות, יכול כבר לקנות אוכל לא כשר. זה רחוק זה מזה כרחוק מזרח ממערב!

(אולי אני לא מספיק כנה, ולא הבנתי מספיק את המסר שניסיתם להעביר.... עמכם הסליחה).
מסכימים עם כך שאין שום היתר לעבור עבירות נוספות אם חוטאים כבר ממילא... אגב, שמענו בשם אחד מגדולי הדור שמי שצריך להשתמש באינטרנט לצרכי עבודה צריך לנהוג בו לפי כל פרטי דיני יחוד.

• הוסף לסימניות
הרוצה לעיין בנושא של "זה נהנה וזה לא חסר" יעיין בשו"ע חו"מ סי' שסג ס"ו ואילך, לא כאן המקום לפרט את הנושא.
אך באופן עקרוני, כאשר לא יורד ממנו שעות מבואר בש"ך בכמה מקומות שמותר לכתחילה להשתמש אפילו בחפץ בעין ששייך לחבירו וכל שכן באויר וירטואלי
שוב פעם אינני מביע כאן דעה הלכתית, לזה צריך שיהיה כאן "פורום רבנים", ואני לא יוכל כמובן להביע שם דעה...
המבין יבין...

• הוסף לסימניות
אם אפשר לשאול בנושא לא בקשר לחלק ההלכתי. [נושא חשוב ומעניין אבל נדמה לי שכבר הובאו כל צדדי הדעות, או אולי ימשיכו להפתיע...]

האם אפשר לגלוש על חשבוני רק אם יש לי מודם אלחוטי, או גם אם אני מחובר במודם לא אלחלוטי.
אני שואל, כי הטכנאי של הוט שהתקין לי את המודם, אמר לי שאפשר לגלוש על חשבוני אם אני לא חוסם.
מי יודע דברים ברורים?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה