האם ריח עישון מפריע לציבור - סקר

'מה דעתך על ריח עישון'

• 1. לא דוחה כלל, ריחו כריח גן עדן

• 2. לא דוחה כלל, ריחו נעים ברמה סבירה

• 3. ריח עישון הוא נייטרלי, בעיניי. (כלומר: באפי). לא דוחה, אבל גם לא נעים.

• 4. פוי

• 5. נורא ואיום

• 6. הקטסטרופה בהתגלמותה, בואש קטן על זה

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לאימא שלי יש שכן כזה
אשתו לא הסכימה לו בשום אופן לעשן בבית כי היא הרה וזה לא טוב לילדים
אז איפה יעשן? בחלון
ולאיפה הריח יכנס? לסלון של אימא שלי
וכשהיא ביקשה ממנו להפסיק כי גם לה יש ילדים וגם היא הרה (בזמנו הריון בסיכון)
הוא שואל אותה, אז איפה אעשן?
והוא המשיך כמובן.
וכשהלכו לנסות לדבר עם אישתו, היא אמרה, בעלי לא מעשן , זה לא הוא
חבל שלא שלחו לה תמונה שלו...
חברה,
מי שרוצה לעשו ולגמור ולקצר לעצמו את החיים, בבקשה
לך תתבודד ביער, תגמור 8 חבילות ותחזור
אל תזיק לסובבים אותך
אין לך מושג כמה זה מזיק, קשה לך לדמיין את זה
וכל זה עליך!!!
לא חבל?

• הוסף לסימניות
הנעימות של הריח תלויה גם בהרגל,
כבת למעשן כבד ריח העישון לא הפריע לי ואף חיבבתי אותו (גם תלוי בסוג הסיגריות...)
כיום לאחר כמה שנות נישואין לבעל לא מעשן הוא מפריע לי בהחלט.
וכפי שאמרו קודם לא נראה לי סביר שהמודעות לאי נסבלות הריח אצל הסובבים תגרום לשינוי בקרב מעשנים יותר מכפי שגורמת המודעות לנזק בריאותי לסובבים.

• הוסף לסימניות
הריח של הסגריות דוחה!!
הלוואי והיה מקום סגור לכל המעשנים.
למרות שלצערי בעלי מעשן אחת ליום, אבל הוא יודע שאחרי שהוא מעשן אין מצב שהוא נכנס הביתה עם הריח, ואני גם לא מרשה לו להחזיק את הבת שלי עד שהוא לא מחליף בגדים ושוטף ידיים, כי טוענים שעישון יכול גרום למוות עריסה.

• הוסף לסימניות
למה אנחנו צריכים לסבול בגלל שמישהו רוצה למות מוקדם???
לפעמים אני עומדת בתחנת אוטובוס ומישהו בא עם סיגריה אני הולכת.
אני לא מסוגלת לעמוד ליד.
נורא ואיום!!!!

• הוסף לסימניות
ההשוואה לריח שוקולד לא נכונה, וכמוה ההשוואה בין מעשנים ללא מעשנים.
כולנו טעמנו שוקולד ולרובנו המוחץ הטעם הוא חיובי. ריח השוקולד מזכיר לנו את טעמו, ומתעורר בנו רצון ליהנות מהטעם שוב.
בעישון, ההנאה היא לא מהטעם/ריח אלא מהשפעת החומרים על הגוף. מי שלא חווה את ההרגשה הנעימה, ריח העישון לא יכול לגרות אותו. ועבורו אין שום דבר נעים שכרוך בעישון. (הוא גם לא יכול לדמיין את הנעימות כי לא חווה זאת)
לעומת זאת המעשנים נהנים מחווית העישון, והריח הוא רק נלווה לזה. כן אוהבים לא אוהבים, שווה להם.
(גם הם בהתחלה היו צריכים להתגבר על הדחיה, אך עשו זאת כי האמינו שיש חוויה בעישון ורצו להגיע אליה, אם מצורך חברתי ואם מסיבה אחרת. לא הריח/הטעם משכו אותם לזה, זה ברור.)

• הוסף לסימניות
לתשומת לב המעשנים:
כאשר אני במצב גוף ירוד (קרי: עייף מאד מאד) ואני שוהה בקרבת מעשן, אפילו למשך זמן קצרצר, מולקולות העשן ממשיכות עוד שעה שלמה (!) לאחר המלטותי, לחרוץ בגרוני ולגרום לו כאב (או שם נרדף לכאב) בלתי נסבל בצורה קיצונית ביותר.

ועוד ידיעה חשובה:
עישון בחדר, גם אם הוא גדול מאד, וגם אם הוא מאוורר, משאיר אחריו ריח בלתי נסבל גם לנכנסים אליו בשעה מאוחרת יותר !!
על אחת כמה וכמה בחדר סגור (ממוזג), גם אם גדול.

• הוסף לסימניות
כיצד יתכן הדבר ?
הלא גם אקטיבי הינו גם מעשן פסיבי.
פשוט מאוד.
בסיגריה יש פילטר.
רוב הזמן המעשן מוציא מגופו את הכימיקלים המסוכנים, ואז לוקח נשימה קצרה ושואף דרך פילטר.
מה שאין כן הסובבים אותו, נושמים כל הזמן בלי מסננת כמה אלפי חומרים מסרטנים!
כן, קראתם נכון, כמה אלפים.
וכשמדובר בעישון פסיבי אצל ילדים, מפאת משקלם הנמוך, הנזק גבוה בהרבה.

• הוסף לסימניות
מה אני חושבת על ריח של עישון?
אז ככה..
אני טטרנית! אין לי חוש ריח! ואין לי שמץ אם ריחו של העישון ערב או לא...

מה שכן, בעלי גומר 2 חפיסות ליום, מדובר ביום רגיל שהוא לא עצבני, כי אז המצב...
אז כך שאני לא יודעת אם דעתי רלוונטית בנושא..
אבל היו לי 2 סבים, משני הצדדים.
אחד היה מעשן כרוני אמיתי, גם התזונה שלו היתה זוועתית כי הוא אכל בעיקר ממתקים
ואפילו בסוף ימיו בין חיבור לחמצן למישנהו, הוא היה גורס פופקורן
וב"ה, זכה לשיבה טובה. לא סבל משום מחלות זיקנה והאריך ימיו עד גיל 94.
לעומת זאת הסבא השני, שמימיו לא עישן סיגריה אחת ושמר על אורח חיים קפדני ובריא ביותר,
כבר בגיל 60 החלו בעיות הזיקנה לתקוף אותו בזו אחר זו.. ובגיל 65 נפטר מהתקף לב.

כך שאני חושבת שהשתדלות פה מיותרת,
ואם סיגריה לאדם בוגר היא כמו מוצץ מרגיע לתינוק, אז למה לקחת לו את זה??
בסוגריים- מחשבה שלי מהיכרות עם אנשים רבים!!
למרות כל המחקרים על העישון השמנה וכו׳
מה שהורג את הבן האדם זו הצורה בה הוא בחר לחיות את החיים.
אדם לחוץ והיסטרי והיפוכונדר ששומר על תזונה נכונה ועסוק סביב זה,יהרוס את הבריאות שלו יותר מאשר אותם אלה שלוקחים את החיים באיזי, בשמחה ובאמונה..

• הוסף לסימניות
רוב הזמן המעשן מוציא מגופו את הכימיקלים המסוכנים, ואז לוקח נשימה קצרה ושואף דרך פילטר
רוב (יותר מ-90 %) שאיפות הנשימה של המעשן אינן דרך הפילטר של הסיגריה.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם כבר תיקנו, אבל בעלי אמר לי שמה שכתוב "הרק בפני חבירו ונמאס בה" הכוונה שהוא מת בגלל זה שזה היה מאוס לו.

• הוסף לסימניות
אני מסוגלת בלי בעיה לגשת לאנשים שמעשנים בתחנה ולבקש שיתרחקו הרבה או יכבו את הסיגריה כי אני לא מסוגלת להתמודד עם הריח של זה.
איך פספסתי את הקטע הזה!
כל הכבוד!
אצלי קורה שמעשנים לפעמים למטה והעשן עולה עד אלי.
אני יורדת או מבקשת מהחלון שיסתלקו משם.
או כשאני נכנסת לבנין ומישהו מעשן במדרגות, כנ"ל.
נא להכיר - השכנה הקלפטע...

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם כבר תיקנו, אבל בעלי אמר לי שמה שכתוב "הרק בפני חבירו ונמאס בה" הכוונה שהוא מת בגלל זה שזה היה מאוס לו.

בגמרא ורש"י אין אזכור לכך שמדובר במוות. כתוב רק 'נמאס', ורש"י אומר: "קצה דעת חברו בדבר".
גם המצטטים את המימרה בדורות מאוחרים יותר, ביניהם הפלא יועץ והבן איש חי, כותבים על כל גרימת מאיסות למישהו. כך שגם אם יש דעה שהכוונה לגועל נפש עד שהחבר מת, רוב הדעות האחרות לא סוברות כך.

• הוסף לסימניות
אני רוצה לשתף אתכם בעוד פן שלא נראה לי שמישהו העלה.
אני אסמטית, אמא שלי אסמטית, הילדים שלי אסמטים ובעלי עישן פעם.
אני לא יכולה לתאר לכם איזה התקפים היינו עוברים- של שיעולים וקוצר נשימה כשהוא היה חוזר הביתה אחרי שהוא עישן סיגריה אחת- שלוש שעות לפני. והוא עישן רק שתיים ליום ולא לידנו.
אני לא יכולה לתאר לכם כמה משאפים וכמה אינהלציות עברנו כי לאבא היה אבק של עישון בבגדים (והוא מסוג הבני אדם שבשביל לגלות אם החולצה שלהם נקיה או מלוכלכת מזהים אם הריח הוא של מרכך כביסה או דאורדורנט)
יום אחד הוא התחיל לעבוד בישיבה מסוימת עם בחורים. העבודה שלו היתה רק לדבר איתם, ומאותו יום הוא חזר הביתה עם ריח של מדורה (!! חשבו כמה בחורים היו בישיבהXסוגי הסיגריות שהם עישנו כשהוא היה איתם.) ואז כבר לא יכולנו לנשום בכלל. מהשניה שהוא נכנס בפתח הבית- כל הילדים מתוך שינה ואני פוצחים במקהלת שיעולים שלא נגמרת.
ב"ה הוא ראה את הנזק, והפסיק לעשן מהרצון שלו. וב"ה הוא עזב את הישיבה ההיא כמעט בגללנו.

עכשיו תחשבו, אם בנאדם אסמטי כמעט נחנק מחולצה של מישהו שעמד ליד עישון- מהפירורי חלקיקים שנשארו עליה, מה יקרה לו אם יעמוד לידו בחור ישיבה בתחנה ויקטר סיגריות בשרשרת???
כבר קרה לנו לא פעם ולא פעמיים...
יהודי יקר, אתה רואה אישה עם עגלה וילדים ושלושתם נחנקים לך משיעול מול העיניים ואתה ממשיך לעשן להנאתך כשאנחנו נאבקים על הנשימות שלנו. איך אתה מסוגל?? זה כמו לתפוס בנאדם ברחוב בשתי ידיים ולחנוק אותו פיזית בצוואר. עכשיו לך תהנה מהסיגריה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה