כללי האם תסכימו לעצב ללקוח דוגמה לפני חתימת חוזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;819678:
כשאמצא לנכון אתייחס בהרחבה,
ולבנתיים אומר, שאם הייתי בעל דפוס, הייתי מדפיס לת"ת נייר או מעטפה חינם, לחברת הפקת אירועים חוברת כרומו עם ספירלה אחת חינם למשל. לקבלן גדול תוכנית עבודה אחת חינם (לא זוכר איך קוראים לאקורדיון הזה) וכדו וכדו. הכל יחסי, כאמור.

בנתיים אני לא בעל הדפוס...

שטויות במיץ.
כשאני הולך להדפיס פרויקט, ומבקש מהדפס, הדפסת אייריס,
תמיד אשלם טבין ותקילין.

גם עם היקף העבודה באלפי שקלים,
והאייריס רק כמה עשרות.

• הוסף לסימניות
אני ממש לא מבין את כל הדיון.

הקדמה: אני לא עושה עבודות בחוץ, אני עובד במוסד וכל העבודות שלי שייכות אליו ולכן אני נותן דעה של מישהו שמתעסק בעיצוב גרפי אבל חייב להודות שלא עבדתי עם לקוחות שאני לא מכיר וכו'.

ולעניננו: אני לא רואה שום סיבה להכין לבן אדם דוגמא למשהו מכמה סיבות, 1- אתה בטוח הגרפיקאי ה11 שהוא מבקש ממנו את זה. 2- בוא נחשוב שניה, בדוגמא ששלחת לו, יש רעיון מסוים? יפה! הוא יקח את הרעיון וילך לגרפיקאי אחר בחצי מחיר ויאמר לו: "תעשה לי כזה".

זה זילזול בגרפיקאי להכין דוגמא, בדיוק בשביל זה יש את תיק העבודות. לפי התיק אתה יכול לדעת "בדיוק" מה הסגנון של הגרפיקאי. יוקרתי\חסידי\מודרני וכו' וכו'

ואם למישהו לא מספיק התיק עבודות, בבקשה, תראה לי שאתה רציני, ראית את התיק? הכיון נראה מתאים אבל אתה לא בטוח? תשלם לי רק על הסקיצה 10% לפחות בשביל הרעיון והזמן שהשקעתי בשבילך.

זו דעתי

• הוסף לסימניות
אפרופו,
סיפור הזוי שקרה לי השבוע.
בעניין הזה של עבודה בחינם.

והמוזר הוא, שזה נעשה להרבה גרפיקאים.
כאן מהפורום.

אבל לדעתי הוא ראוי לאשכול נפרד.
אז פתחתי אשכול חדש בשם "ניצול או עלבון".
אשמח לתגובותיכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;819822:
אני ממש לא מבין את כל הדיון.

הקדמה: אני לא עושה עבודות בחוץ, אני עובד במוסד וכל העבודות שלי שייכות אליו ולכן אני נותן דעה של מישהו שמתעסק בעיצוב גרפי אבל חייב להודות שלא עבדתי עם לקוחות שאני לא מכיר וכו'.

ולעניננו: אני לא רואה שום סיבה להכין לבן אדם דוגמא למשהו מכמה סיבות, 1- אתה בטוח הגרפיקאי ה11 שהוא מבקש ממנו את זה. 2- בוא נחשוב שניה, בדוגמא ששלחת לו, יש רעיון מסוים? יפה! הוא יקח את הרעיון וילך לגרפיקאי אחר בחצי מחיר ויאמר לו: "תעשה לי כזה".

זה זילזול בגרפיקאי להכין דוגמא, בדיוק בשביל זה יש את תיק העבודות. לפי התיק אתה יכול לדעת "בדיוק" מה הסגנון של הגרפיקאי. יוקרתי\חסידי\מודרני וכו' וכו'

ואם למישהו לא מספיק התיק עבודות, בבקשה, תראה לי שאתה רציני, ראית את התיק? הכיון נראה מתאים אבל אתה לא בטוח? תשלם לי רק על הסקיצה 10% לפחות בשביל הרעיון והזמן שהשקעתי בשבילך.

זו דעתי

הכל טוב ויפה.
אך כשכיר אינך יכול להבין את הראש של פרינלאנסר שאין לו עבודה בטוחה ורואה הזדמנות לעבודה.

יש לו הרבה התלבטות לפני שידחה לקוח, או אפילו דרישות של לקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819455:
ומדוע תיק העבודות העשיר והמגוון שלך לא מספיק לו לצורך כך?
אם עימדת כבר 200 ספרים וכולם מוצאים חן בעיניו, מדוע שדווקא הספר ה-201 (הספר שלו) לא ימצא חן בעיניו?

אולי למשל הוא מעוניין בספר מתכונים, וספרי הקודש שנמצאים בתיק העבודות לא מעידים על עיצוב בסגנון שונה?

נכתב ע"י eliezer;819866:
הכל טוב ויפה.
אך כשכיר אינך יכול להבין את הראש של פרינלאנסר שאין לו עבודה בטוחה ורואה הזדמנות לעבודה.

יש לו הרבה התלבטות לפני שידחה לקוח, או אפילו דרישות של לקוח.

הבעיה היא שבהרבה מקרים מרוב "רעב" לעבודות, מוכנים לרדת כ"כ נמוך, וקשה לצאת משם.
גם פרילאנסר ללא עבודה צריך לדעת לשמור על הכבוד העצמי שלו ושל המקצוע.

עדיף להיות רעב חודש-חודשיים ואחרי כן להתפרנס בכבוד, מאשר להרוויח 25 ש"ח לשעה, גם כאשר יש לך 8 ילדים להאכיל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה