כללי האריה שנתקעה עצם בגרונו-

• הוסף לסימניות
מכירים את הסיפור הזה? בתחילה הוא הסכים לשלם הכל כדי להוציא את העצם, אחרי שבוע- הוא לא זכר את זה בכלל...

מכירים את הלקוחות שמתקשרים ב11PM להזמין עבודה של שבועיים למחר בבוקר, מבטיחים תשלום במזומן וכמה שתבקש. העבודה נעשית. מסתבר שלא עם תוצאות מקסימום. (לרעת היוצר)

אחרי שבוע-...מה זה המחיר הזה?
XY לוקח הרבה פחות. נדבר...

אין חשק להתדיין בכלל, הרי סיכמנו, לא?
מה אתם עונים במקרים כאלו?
(הצרה שזה קורה בדיוק עם חברים.)

• הוסף לסימניות
ולכן אני לא אוהב לסכם "לופט גישעפטן".
מסכמים מראש מחיר משוער, ולא רק הבטחות סרק שאח"כ אין על מה להתבסס.

• הוסף לסימניות
אני מקפיד לומר ללקוח בדיוק מה המחיר שעליו לשלם עוד לפני ביצוע העבודה.
יש כאלה שחושבים שאני קטנוני שאני ישר מדבר על כסף, אבל זו הצורה היחידה שאני
מכיר לצאת ישר, הוגן וגם.. לא מרומה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;687940:

וגם עם מצב-רוח טוב בעבודה - כשאתה יודע שיש לזה תגמול לא רק "בערך"...

• הוסף לסימניות
אוף, הלקוחות האלה.
מוציאים את החשק לעבוד במקצוע הזה.

• הוסף לסימניות
לא "מכניסים" אותם לכתחילה - אז הם לא "מוציאים" את החשק...

• הוסף לסימניות
שולחים הצעת מחיר מסודרת והלקוח מחזיר אישור בכתב.
אף אחד מעולם לא התמקח איתי אחרי זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;687940:

מה זאת אומרת? וכי יש תחום אחר שבו מתחילים לעבוד בלי לסכם מחיר קודם?
הגעת פעם לקופה בחנות בגדים עם חולצה שבחרת כשאתה שולף אשראי ונותן למוכר להחליט כמה תעלה לך החולצה?

• הוסף לסימניות
צודקת בהחלט, ואחדד:
הגישה הרווחת כיום אצל לקוחות רבים, כפי שהרגילו אותם, שגרפיקה זה משהו ערטילאי כזה, משהו שאין לו חשבון מדויק, וברצותו יירד וברצותו יעלה.
ולכן יש הרבה כאלה שבאים ואומרים: תעשה לי ככה וככה... נסתדר...
ואז מתחילות ההצגות: מה, כל כך יקר? למה? מה כבר עשית? כמה זמן כבר לקח לך?

אז כשאני אומר להם מראש כמה יעלה, אני אולי נשמע להם קטנוני וקמצן, אבל אני יודע שהסיבה היחידה היא למנוע אי הבנות בסוף התהליך, אי הבנות שבדרך כלל מובילות למריבה ולחוסר נעימות עם הלקוח.

• הוסף לסימניות
אבל אין להם זמן לדבר על כסף!!!

מדובר בעבודה מתחום אמנותי אחר, אבל העיקרון שווה.

• הוסף לסימניות
כשאתם מגיעים לקניון, יעלה בדעתכם להתמקח עם המוכר בחנות? יש מחיר ודי!
בחנויות משלנו - זה חלק טבעי מהתהליך - כזו הצגה של הורדת מחיר.
וכך גם בעבודות מהסוג הזה. אין מחיר ברור.

• הוסף לסימניות
אם צריך פריט לבוש דחוף- נכנסים לחנות ומשלמים כמה שעולה. נכון?
אז כאן מדובר על כתיבת חומר לפרויקט מסוים דחוף ברמה קריטית ומוכנים לשלם כל מחיר.
ההבדל הוא שבחנות א"א להוציא סחורה לפני התשלום, ובעבודות כאלה- משלמים בהמשך, רק שאז הפרויקט הסתיים ואת המחיר לא כ"כ מתחשק לשלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה;687983:
כשאתם מגיעים לקניון, יעלה בדעתכם להתמקח עם המוכר בחנות? יש מחיר ודי!
בחנויות משלנו - זה חלק טבעי מהתהליך - כזו הצגה של הורדת מחיר.
וכך גם בעבודות מהסוג הזה. אין מחיר ברור.
גם בקניון זה לא בהכרח, תמיד יהיו את אלו שיבדקו את כללי השוק המזרחי, ישגעו, ינדנדו ויתמקחו. זה העולם.
נותן השרות/מוכר צריך להבהיר מראש את הכללים, וממילא ההמשך אמור להיות יותר פשוט. חוץ ממקרים כרוניים יוצאים מהכלל. (פעם הייתה מישהי שהתבכיינה נוראות כי היא במצב כלכלי קשה. הצעתי לה, בכנות, לפנות ל"מסילה")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;687991:
גם בקניון זה לא בהכרח, תמיד יהיו את אלו שיבדקו את כללי השוק המזרחי, ישגעו, ינדנדו ויתמקחו. זה העולם.
נותן השרות/מוכר צריך להבהיר מראש את הכללים, וממילא ההמשך אמור להיות יותר פשוט. חוץ ממקרים כרוניים יוצאים מהכלל. (פעם הייתה מישהי שהתבכיינה נוראות כי היא במצב כלכלי קשה. הצעתי לה, בכנות, לפנות ל"מסילה")

הענין הוא שמתחילים לספר על מחירים של אחרים וכו'.... ומתחשק לך לאמר להם- תלכו אל ההוא ודי. (ההוא לא יעשה את העבודה בשעות ובתנאים האלו אבל את מי זה מענין?:mad:

• הוסף לסימניות
פעם קרה לי שלקוח ביקש עבודה באמצע הלילה - אבל באמצע הלילה ממש.
ואז דפקתי לו מחיר כהוגן [לא יפה מצידי...] אבל כדי שאח"כ לא יקרה את הבעיות כגון דא - לא הוצאתי לו את החומר לפני שהוא שילם, וכמובן לא מאגרסביות, דיפלומטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;688043:
פעם קרה לי שלקוח ביקש עבודה באמצע הלילה - אבל באמצע הלילה ממש.
ואז דפקתי לו מחיר כהוגן [לא יפה מצידי...] אבל כדי שאח"כ לא יקרה את הבעיות כגון דא - לא הוצאתי לו את החומר לפני שהוא שילם, וכמובן לא מאגרסביות, דיפלומטי.

לו הייתי יכולה... תלושים דיווחים וכאלה:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;687951:
לא "מכניסים" אותם לכתחילה - אז הם לא "מוציאים" את החשק...

כאילו אני קוראת מחשבות. אדם ניכר בכוסו כיסו וכעסו.
ואת שלושת מידות אלה לא רואים על פניו ולא שומעים בדיבורו ולא קוראים במכתביו.
מרגישים בד"כ בסוף העבודה.

• הוסף לסימניות
קודם כל נוקבים בסכום המבוקש. לא אכפת אם זה טובה לחבר (לצערי למדתי שעם חברים כאלה לא עושים עסקים. כשהם צצים לי וידוע לי מניסיון שיהיו בעיות למרות ה"כן כן מה שתרצה" אז "המחשב בדיוק היום משוגע" וממליץ להם לחפש כתובת אחרת... אין ברירה.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה