דרוש מידע הארכת חופשת לידה ומעון

• הוסף לסימניות
בעיקרון כל אישה זכאית ל15 שבועות חל"ד בתשלום,
ומותר להאריך עד חצי שנה בלי שיפגעו לה בזכויות.
השאלה שלי - מה לגבי מעון? אם אני מאריכה חל"ד אני יהיה זכאית להשתתפות במעון או לא?
תודה

• הוסף לסימניות
הזכאות במעון היא רק בזמן החל"ד
אם את מאריכה את בעצם בחל"ת ותתבטל לך הזכאות.

• הוסף לסימניות
מישהי יודעת מנסיון ,אם אני שולחת ילד נוסף למשפחתון ומאריכה חל"ד בכמה שבועות ,אז בכמה שבועות האלו יבטלו לי את הדרגה לילד הראשון??

• הוסף לסימניות
תנסי להוציא חל"ת מטעם המעסיק

• הוסף לסימניות
מה הכוונה ,מטעם המעסיק, אם זה מטעם המעסיק אז מקבלים את הדרגה?

• הוסף לסימניות
מה הכוונה ,מטעם המעסיק, אם זה מטעם המעסיק אז מקבלים את הדרגה?
כן, כי אז תקבלי דמי אבטלה ותוכלי להגיש את אישור האבטלה לתמ"ת.
אני עשיתי את זה בתקופת הקורונה ולא בגלל שבאמת רצו להוציא אותי לחל"ת אלא בגלל שביקשתי לצאת לחל"ת עקב הארכת חל"ד
וקיבלתי דרגה ועוד נמוכה יותר כי הדמי אבטלה נמוכים מהשכר הרגיל

• הוסף לסימניות
מישהי יודעת מנסיון ,אם אני שולחת ילד נוסף למשפחתון ומאריכה חל"ד בכמה שבועות ,אז בכמה שבועות האלו יבטלו לי את הדרגה לילד הראשון??
בפשטות כן, מכירה כאלו שהסבכו עם זה- והיו צריכים לשלם מלא

• הוסף לסימניות
אם המעסיק מוציא לחל"ת מקבלים דמי אבטלה ? זה משהו חדש מתקופת הקורונה ?
וזה לא נקרא פיטורים רק הוצאה לחל"ת?

• הוסף לסימניות
כן, כי אז תקבלי דמי אבטלה ותוכלי להגיש את אישור האבטלה לתמ"ת.
אני עשיתי את זה בתקופת הקורונה ולא בגלל שבאמת רצו להוציא אותי לחל"ת אלא בגלל שביקשתי לצאת לחל"ת עקב הארכת חל"ד
וקיבלתי דרגה ועוד נמוכה יותר כי הדמי אבטלה נמוכים מהשכר הרגיל
אם המעסיק מוציא לחל"ת מקבלים דמי אבטלה ? זה משהו חדש מתקופת הקורונה ?
וזה לא נקרא פיטורים רק הוצאה לחל"ת?
זה היה כלל מיוחד לקורונה.
עכשיו כבר לא קים.

• הוסף לסימניות
דיוק קטן,
את יכולה להאריך בלי ששתיפגע לך הדרגה- עד סוף החודש הלועזי.
כלומר את צריכה להביא תלוש של חודש מלא לאחר חזרה מחל"ד.
כלומר אם חופשת הלידה מסתימת לצורך הדוג' ב4.5 אז את יכולה להאריך עד סוף החודש, כי לתמ"ת את צריכה להביא רק את התלוש של חודש מאי.
אבל מי שחופשת הלידה מסתימת ב28 לדוג' אז יש לה רק יומיים להאריך בלי שתיפגע הדרגה.
אני גם בחל"ד וזה מה שאמרו לי בתמ"ת .
אם את רוצה יותר מהחודש הנוכחי אז את יכולה לחזור רשמית אבל להוציא מחלה ואז באישור מעסיק רשום תאריך חזרה וכן יש תלוש.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אם את רוצה יותר מהחודש הנוכחי אז את יכולה לחזור רשמית אבל להוציא מחלה ואז באישור מעסיק רשום תאריך חזרה וכן יש תלוש.
בהצלחה!
רק לשים לב
שאישור מחלה גורם שהמעסיק צריך לשלם מכספו על הימים האלו
וזה כבר אסור סתם כי היא רוצה אלא רק אם היא באמת חולה.

הארכה רגילה של חל"ד זה חל"ת - ללא תשלום.

• הוסף לסימניות
רק לשים לב
שאישור מחלה גורם שהמעסיק צריך לשלם מכספו על הימים האלו
וזה כבר אסור סתם כי היא רוצה אלא רק אם היא באמת חולה.

הארכה רגילה של חל"ד זה חל"ת - ללא תשלום.
זה כבר עניין אחר.
אבל הסברתי טכנית איך יכולה להסתדר.
נ.ב יש מעסיקים שמסכימים כי בדר"כ בסוף כולם מנצלים את ימי המחלה .

• הוסף לסימניות
דיוק קטן,
את יכולה להאריך בלי ששתיפגע לך הדרגה- עד סוף החודש הלועזי.
כלומר את צריכה להביא תלוש של חודש מלא לאחר חזרה מחל"ד.
כלומר אם חופשת הלידה מסתימת לצורך הדוג' ב4.5 אז את יכולה להאריך עד סוף החודש, כי לתמ"ת את צריכה להביא רק את התלוש של חודש מאי.
אבל מי שחופשת הלידה מסתימת ב28 לדוג' אז יש לה רק יומיים להאריך בלי שתיפגע הדרגה.
אני גם בחל"ד וזה מה שאמרו לי בתמ"ת .
בהצלחה!
צריך להביא גם טופס חזרה לעבודה מהמעסיק בו כתוב את היום שחזרת.
השאלה אם הם משנים דרגה באמצע חודש...

• הוסף לסימניות
זה כבר עניין אחר.
אבל הסברתי טכנית איך יכולה להסתדר.
נ.ב יש מעסיקים שמסכימים כי בדר"כ בסוף כולם מנצלים את ימי המחלה .
לשקר לתמ"ת + לגנוב מהמעסיק - זה לא נקרא "להסתדר" :mad:

אם המעסיק מסכים לשלם לה סתם על ימי מחלה (ואמרה לו את האמת, בלי לשקר)
+ שאלה רב, ואמר לה שמותר לשקר לתמ"ת
רק אז מותר להציע כזה רעיון הזוי...

• הוסף לסימניות
זה היה כלל מיוחד לקורונה.
עכשיו כבר לא קים.
חשוב לדעת! מי שיצאה לחל"ת מסיבה מוצדקת עד 1.7.21 - תהיה זכאית לדמי אבטלה בהתאם לעמידתה בתנאי הזכאות.

מי שיצאה לחל"ת מסיבה מוצדקת מ-2.7.21 ואילך - לא תהיה זכאית לדמי אבטלה.

לאחר שתסתיים תקופת תשלום דמי הלידה, את רשאית להיעדר מעבודתך לפי חוק עבודת נשים לתקופה של עד רבע ממספר החודשים שעבדת אצל המעסיק לפני הלידה - היעדרות זו נחשבת לחופשה ללא תשלום.

אם הגשת תביעה לקבלת דמי אבטלה בשל יציאה מוצדקת לחל"ת עד 1.7.21​

אנו נפנה למעסיק שלך ונבדוק האם הוא יכול לקבל אותך בחזרה לעבודה:

• אם המעסיק מצהיר כי הוא לא יכול לקבל אותך בחזרה לעבודה, תביעתך לדמי אבטלה תאושר בכפוף לעמידה בכל תנאי הזכאות לדמי אבטלה.
  • אם המעסיק מצהיר כי הוא יכול לקבל אותך בחזרה לעבודה אך את לא מוכנה לחזור, תביעתך לדמי אבטלה תידחה כמי שאינה מחוסרת עבודה

• הוסף לסימניות
ובמקביל , אם חוזרת לעבודה אחרי ה15 (ו/או הילד נכנס למעון אחרי ה15) אז אין סבסוד לחודש הזה.
נכון. כמובן.
הילד יכול טכנית להכנס למעון אחרי ה15 אבל אם חזרת לעבודה לפני ה14 ,המעון אפילו לא שואל ורושם אותו מתחילת החודש ע"מ שיקבל סבסוד מלא...

• הוסף לסימניות
נכון. כמובן.
הילד יכול טכנית להכנס למעון אחרי ה15 אבל אם חזרת לעבודה לפני ה14 ,המעון אפילו לא שואל ורושם אותו מתחילת החודש ע"מ שיקבל סבסוד מלא...
לא כולם מקמבנים ו/או משקרים
ולמעון זה לא כזה איכפת, כי הם יקבלו תשלום מלא או עם סבסוד או מלא מההורה.
ולכן כדאי שההורים ישימו לב לזה.

• הוסף לסימניות
לא תמיד אפשר להכניס תינוק לפני ה15 לחודש
כי אפשר להכניס תינוק רק מגיל 15 שבועות
ואם הוא נהיה בן 15 שבועות ב16 לחודש לא יעזור כלום
לא יקבלו מימון על אותו חודש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה