- הוסף לסימניות
תקראו פה באשכול, יש פה הרבה מידע.למה לא כדאי?
בגדול מדובר באחת ההשקעות הכי טובות שיש.
תקראו פה באשכול, יש פה הרבה מידע.למה לא כדאי?
שלחנו מכתב בקשה המתאר צורך בשיפוץ דירה בשל צפיפות מגורים (7 נפשות ב 4 חדרים) וקיבלנו.שאלה על קרן השתלמות לעובדי הוראה.
יש אפשרות אחרי 6 שנים למשוך את חלק העובד ו89 אחוז מחלק המעביד, גם אם לא יוצאים לשנת שבתון, אם מוכיחים קושי כלכלי.
יש למישהו נסיון מה נחשב מבחינתם קושי כלכלי?
אלו דמי ניהול נוראים! נראה לי שבשום מצב לא שווה להפקיד דרך קרן השתלמות בכאלו דמי ניהול...טוב לדעת-
אם פותחים קרן השתלמות דרך האתר- זה דמי ניהול-0.99%.
אם מתקשרים אליהם ופותחים דרך הפקיד זה 0.8%
@מקצועי בלבדאלו דמי ניהול נוראים! נראה לי שבשום מצב לא שווה להפקיד דרך קרן השתלמות בכאלו דמי ניהול...
אולי לפחות מ20 שנה.
אחרי 20 שנה בוודאות תשלמי יותר כסף על דמי הניהול מאשר על הטבת המס.
וזה בלי לדבר על החסרונות של אלטשולר כקרן מנוהלת.
דמי ניהול סבירים ? לא, זה מה שקיים בקופות מנוהלות כשרות.אני לא רוצה לעשרים שנה אולי ל 6-7 שנים. ראיתי פה שאמרת ש0.8% זה דמי ניהול סבירים.
עדיף קופת גמל רגילה לחיסכון?
בלבלת אותי לגמרי.דמי ניהול סבירים ? לא, זה מה שקיים בקופות מנוהלות כשרות.
קופת גמל רגילה לחסכון לא תהיה זולה יותר , רק חשבון פשוט בבית השקעות.
אבל ל6-7 שנים , יש מצב שעדיף , אם כי לא הייתי משקיעה לזמן כזה בשוק ההון.
מצטערת , קודם כל .בלבלת אותי לגמרי.
פתחתי קופת גמל לפני מס' חודשים. ואז הבנתי שבעצם עדיף לי קרן השתלמות. פתחתי אתמול קרן השתלמות. אני רוצה לחסוך ככפי שאמרתי ל 6-7 שנים. מה זאת אומרת שלא שווה להשקיע לכזה זמן בשוק ההון?
תודה על התשובותמצטערת , קודם כל .
זה בגלל שמקצועי בלבד חושבת אחרת ממני, לדעתה כן שווה להשקיע למספר שנים כזה .
לדעתי הסיכון לא שווה את הסיכוי. אבל גם אם כן, הייתי משקיעה בעוקב מדד ולעולם לא בקופה מנוהלת.
אבל באמת שהדעות שלנו שונות , ולא כל כך מקובל להשמיע פה דעות מסוג אחר.
כך שזה קצת מעייף לנסות להיות הקול היחיד...
כן, אבל זה סיכון קלוש.תודה על התשובות
איזה סיכון יש? אפשר להפסיד גם את הקרן?
יש פה סילוף רציני.כן, אבל זה סיכון קלוש.
ממליצה להסתכל בויקיפדיה בגרף של S&P
יש שם ממוצעים ל5, 10 , 15 ו20 שנה . ואפשר לראות שם מה הסיכוי הסטורית.
בכל מקרה, זה הסיכון בהשקעה במדד פסיבי.
השקעה אקטיבית (לדוג אלטשולר) מסוכנת יותר וגם מחקרית מרוויחה פחות. וקשה עד בלתי אפשרי לכמת את הסיכון שבה.
אני מדברת על החלק המנייתי מתוך המסלול.את מדברת על השקעה שהיא 100% במניות, ואז אני מסכימה איתך.
אבל רוב הקרנות הכשרות וביניהם הקרן הכשרה של אלטשולר משקיעה רק כ30% מהכסף במניות, והשאר באג"ח והשקעות אחרות, וזה דברים שמאזנים את התיק.
אז אולי תחליטי כמה כסף את מסכימה להפסיד.לא מתאים לי לבדוק כל הזמן מה מצב המניות, ומה קורה ואיפה להשקיע. אני מעדיפה להעביר את הכסף ולשכוח מהענין.
הבנתי שלכן זה מתאים לי.
אין לי גם עניין ברווח גדול מאד, אני גם לא חושבת שאגיע לזה. זה פשוט מדרבן אותי לחסוך, אחרת פשוט לא הייתי חוסכת.
סנופי הביא את התוצאות הטובות ביותר בעשור האחרון.S&P 500,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים