השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

שוב, שאלתי את תשואה כהלכה.
ואמרו לי שאין שום הבדל בין המסלולים באינפיניטי שבכשרותם.
וכולם מחזיקים ויחזיקו רק בחוזים ואופציות, וע"כ כשרים גם לדעת גלאט הון.
ואין לי שום צורך בבירורים נוספים.
מי שענה לך לא יודע.

יש גם מסלול חדש בכמה חברות שנקרא S&P יש כמה מבינים שאני יודעת שהעבירו לשם את ההשתלמות והגמל שלהם.
מדובר על השקעות מניות בחול ואז ע"פ מה שהבנתי אין שום בעיה הלכתית אבל עדיף לשאול דעת תורה בנושא.

יש גם מסלול חדש בכמה חברות שנקרא S&P יש כמה מבינים שאני יודעת שהעבירו לשם את ההשתלמות והגמל שלהם.
מדובר על השקעות מניות בחול ואז ע"פ מה שהבנתי אין שום בעיה הלכתית אבל עדיף לשאול דעת תורה בנושא.
מסלול ללא הכשר רשמי, יש בו בדר"כ עוד כמה בעיות חוץ מעניין החזקת המניות.
ובאמת יש מסלולים כאלו עם הכשר, ונכתב על זה רבות פה באשכול.

• אני לא יודעת מה קראת, אבל זה לא נכון. [אמנם זה נכון שיש להם כמה מסלולים כשרים ולא רק אחד.
  • אין להם כלל קרן פנסיה.
  • גם בקרן השתלמות יש להם כמה מסלולים כשרים.
תודה
עכשיו מצאתי את התעודה. מצ"ב.

שאלות נוספות:
1. האם גלאט הון לא יתנו הכשר למסלולים האלה בגלל ההיתר עסקה כללי (שרוב הציבור סומך עליו) או שיש ביניהם לבד"ץ גם מחלוקת על כשרות של מניות?

2. לפי התשואות נראה שרק המסלול מחקה מדד s&p 500 הוא עושה הרבה מעבר לשאר מסלולי ההלכה שעושים סביב 25% ב-5 שנים והשנה סביב 13.5% . לכמה זמן זה נחשב בטוח להשקיע במסלול הזה? וכמה חשיפה למניות יש בשאר מסלולי ההלכה (אני בכלל) שבהם זה לא יחשב סיכון לטווח של 7 שנים?

קבצים מצורפים

• מור-השתלמות.pdf
    KB 490.1 · צפיות: 51
1. האם גלאט הון לא יתנו הכשר למסלולים האלה בגלל ההיתר עסקה כללי (שרוב הציבור סומך עליו) או שיש ביניהם לבד"ץ גם מחלוקת על כשרות של מניות?
יש גם מח' בעניין מניות.
2. לפי התשואות נראה שרק המסלול מחקה מדד s&p 500 הוא עושה הרבה מעבר לשאר מסלולי ההלכה שעושים סביב 25% ב-5 שנים והשנה סביב 13.5% . לכמה זמן זה נחשב בטוח להשקיע במסלול הזה?
למינימום 15 שנים.
[גם מסלול מחקה מדד תל אביב 35 הוא מסלול מנייתי]
וכמה חשיפה למניות יש בשאר מסלולי ההלכה (אני בכלל) שבהם זה לא יחשב סיכון לטווח של 7 שנים?
אין בהם כלל מניות.

המסלול חדש בכמה חברות
אך בהלמן אלדובי עוקבים אחרי המדד הזה כבר כמה שנים ובנתיים העקיבה שלהם הכי טובה.
ובהלמן אלדובי יש גם כשרות.

יש גם מח' בעניין מניות.

למינימום 15 שנים.

אין בהם כלל מניות.
סליחה על הבורות
אבל איך בלי מניות קרן השתלמות של מסלולי הלכה עושה סביב 25%.

ודווקא המסלול מניות ת"א של מור עשה הרבה פחות.

אבל איך בלי מניות קרן השתלמות של מסלולי הלכה עושה סביב 25%.
על איזה קרן השתלמות מדובר ?
מי אמר בלי מניות ?
ובכמה זמן היא עשתה את התשואה המדוברת ?
ודווקא המסלול מניות ת"א של מור עשה הרבה פחות.
לגבי מור זה נראה שהם נצמדים למדד תל אביב 35.
מי שמשקיע פאסיבי אין לו מה לחפש במדד הזה.
באופן כללי משהו דפוק בתשואות של מור.

קבצים מצורפים

• tsuotKupotRavHodshiRDL (2).xls
    KB 31.9 · צפיות: 43
על איזה קרן השתלמות מדובר ?
מי אמר בלי מניות ?
ובכמה זמן היא עשתה את התשואה המדוברת ?

1622194677483.png

מי אמר שהם ללא מניות?

שאלה;
בקרן השתלמות לעצמאי
האם יש קשר בין גובה ההכנסה מהעסק לגבי תקרת הסכום להפקדה שפטורה ממס רווחי הון?
או שהתקרה אחידה?

שאלה;
בקרן השתלמות לעצמאי
האם יש קשר בין גובה ההכנסה מהעסק לגבי תקרת הסכום להפקדה שפטורה ממס רווחי הון?
או שהתקרה אחידה?
אין קשר.
תקרה אחידה.

שוב, שאלתי את תשואה כהלכה.
ואמרו לי שאין שום הבדל בין המסלולים באינפיניטי שבכשרותם.
וכולם מחזיקים ויחזיקו רק בחוזים ואופציות, וע"כ כשרים גם לדעת גלאט הון.
ואין לי שום צורך בבירורים נוספים.
לפי הדו"ח בגמל נט של אינפיניטי הלכה חסכון לכל ילד לסוף מאי 21 החשיפה היא לא דרך חוזים ואופציות אלא דרך קרנות סל
איך זה מסתדר עם מה שנכתב כאן אין לי מושג
אשמח אם מישהו ידע להסביר זאת

יש גם מח' בעניין מניות.

למינימום 15 שנים.

אין בהם כלל מניות.
אז אם הבנתי נכון לטווח של 20 שנה ובהתחשב בכך שאני מבינה את הסיכונים והמשמעות של שוק ההון קרן ההשתלמות המומלצת ביותר היא של הלמן אלדובי מחקה מדד S&P 500

מה לגבי איחוד קרנות פנסיה לא פעילות לקרן פנסיה חדשה שנפתחת ?
בדר"כ זה הכי טוב.
אז אם הבנתי נכון לטווח של 20 שנה ובהתחשב בכך שאני מבינה את הסיכונים והמשמעות של שוק ההון קרן ההשתלמות המומלצת ביותר היא של הלמן אלדובי מחקה מדד S&P 500
יש בהלמן גם מסלול מדדי חו"ל שהוא גם טוב, ומסלול טוב באינפיניטי, וגם בחברת מור.
כדאי לבדוק גם את עניין דמי הניהול.

וגם בחברת מור.
חברת מור לא חשופה למניות (כ95%) כמו הלמן אלדובי (כ99%) ולכן התשואה בהתאם.
לכן עדיף הלמן אלדובי.
בהלמן אלדובי דמי ניהול 0.9%. אני ביקשתי והורידו לי ל 0.6%.
בהצלחה!

קבצים מצורפים

• tsuotKupotRavHodshiRDL.xls
    KB 23.9 · צפיות: 66

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה