כונן אחד עולה על המחשב אבל הוא נתקע כל הזמן!!
כונן אחר היה בו חומר הוא נהרס אחרי 3 שבועות שלחתי לתיקון בסוף הביאו לי חדש וגם הוא עכשיו לא עולה בכללל למחשב.

קיובייס

יש לי גם כונן D
מדובר בכונננים חדשים?! איזה חברה הם? אני משתמש בכונני גיבוי בערך עשור וברוך ה' הם תקינים. (ואני בודק אותם מידי פעם)
כמובן אני מחבר אותם רק לגיבוי.

קיוביס אוהב לשמור את כל ההקלטות שאי פעם הקלטת, יש אפשרות לנקות את הקבצים שהפרוייקט לא משתמש בהם.
את צריכה לעבור דרך כל הפרוייקטים ואני לא זוכר בעל פה (אבל המורה שלך בטח יודעת) איפה רואים את כל הקבצים שלא בשימוש בפרוייקט, ולמחוק אותם בתוך כל פרוייקט בנפרד.

לגבי הכונן D באיזה גודל הוא?
מדובר במחשב נייח או נייד?

מדובר בכונננים חדשים?! איזה חברה הם? אני משתמש בכונני גיבוי בערך עשור וברוך ה' הם תקינים. (ואני בודק אותם מידי פעם)
כמובן אני מחבר אותם רק לגיבוי.
לא זוכרת פתחתי עליהם אשכולות...
קיוביס אוהב לשמור את כל ההקלטות שאי פעם הקלטת, יש אפשרות לנקות את הקבצים שהפרוייקט לא משתמש בהם.
את צריכה לעבור דרך כל הפרוייקטים ואני לא זוכר בעל פה (אבל המורה שלך בטח יודעת) איפה רואים את כל הקבצים שלא בשימוש בפרוייקט, ולמחוק אותם בתוך כל פרוייקט בנפרד.
הגיוני...
לגבי הכונן D באיזה גודל הוא?
מדובר במחשב נייח או נייד?
יש לי ב-D
229
וב-C
237

100 שקל, (אם לא התכוונת ל1000...), לך זה יהיה שווה גם אם הוא לא יעבוד בסוף, אם אתה מתעסק בזה ויש לך זמן פנוי יהיה אפי' נחמד לנסות, 100 שקל שווה נסיון וצבירת ידע ואם תהיה הצלחה יהיה לך ממש סיפוק.
העניין עם הביוס נראה מאוד חשוד, בכל מקרה אישית לא הייתי שם על זה יותר מ200 שקל.

בסוף לא הצלחת להגיע לBOOT חיצוני? [התקנת ווינדוס או דיסק טכנאים] אם לא הצלחת להגיע לא הייתי לוקח אותו, אם המחשב מגיע למשהו חיצוני ועובד סביר אחרי זה, יש על מה לדבר.
הצלחתי להגיע לBOOT חיצוני, זה לקח נצח.. אז לא התחלתי שום תהליך, פשוט כיביתי אותו ופתחתי לראות מה מסתתר בתוכו.

בגלל זה לא שווה ללקוח שאני אמשיך, אז אמרתי לו שאני אבדוק כמה שווה לי להציע ואם זה משתלם לי כמובן כפרוייקט בזמן הפנוי שלי, אז מעניין אותי לראות מה אצליח לעשות איתו.
כמובן שהוא לא יחזור כראה להיות מחשב נייד, אבל אולי משהו אני כן יצליח לעשות איתו.

150 שקל זה סבבה?

כמובן שהוא לא יחזור כראה להיות מחשב נייד, אבל אולי משהו אני כן יצליח לעשות איתו.
כמו מה למשל?
150 שקל זה סבבה?
לדעתי 150 שווה תהשקעה, אבל רק אם אתה לוקח את זה באיזי, סכום להימור זה דינמי עבור כל אחד. אם לא יהיה לך קשה אם ילך ה150 זה וודאי שווה.

בתור ההתחלה תבדוק את הצלעות קירור בCPU ובGPU אפי' תחליף משחה טרמית.

לדעתי מדובר בכונן אחד של 500 ג'יגה שחולק ל2 מחיצות. דבר שהיה נהוג פעם.
אם מדובר במחשב חדש יחסית עם כונן SSD זה לא הגיוני.

אני אשאל שוב האם זה מחשב נייד או נייח

מה שאפשר לעשות לבנתיים זה להעביר ממחיצת C למחיצת D.

לא זוכרת פתחתי עליהם אשכולות...

הגיוני...

יש לי ב-D
229
וב-C
23

כמו מה למשל?
כמחשב נייח או "כמסך חכם" אני לא אשקיע בו סוללה חדשה ומקלדת חדשה
לדעתי 150 שווה תהשקעה, אבל רק אם אתה לוקח את זה באיזי, סכום להימור זה דינמי עבור כל אחד. אם לא יהיה לך קשה אם ילך ה150 זה וודאי שווה.
סבבה
בתור ההתחלה תבדוק את הצלעות קירור בCPU ובGPU אפי' תחליף משחה טרמית.
זה הדבר הראשון שחשבתי לעשות עד שראיתי את הנזק. ואז עצרתי והצעתי ללקוח הצעת מחיר לתיקון.
הוא אמר שלא מעוניין להשקיע עליו.

תודה רבה על היעוץ :)

יש לי דיסק אונקי 64GB שאני רוצה להשתמש בו ברכב עם מערכת מולטימדיה ישנה...
המערכת לא מזהה את הדיסק כנראה בגלל הפורמט exFAT
האם יש דרך להמיר ל FAT32 - אפילו תוך "הקטנת שטח הדיסק"?
ברור שיש אפשרות להמיר. עדיף להמיר את כל הכונן. כי אני לא יודע אם המערכת מולטימדיה תזהה יותר ממחיצה אחת.

אני רק מזהיר שההמרה מוחקת את כל הקבצים מהדיסק אונקי.
אז לגבות הכל לפני ההמרה.

• תודה
Reactions: le
לדעתי מדובר בכונן אחד של 500 ג'יגה שחולק ל2 מחיצות. דבר שהיה נהוג פעם.
אם מדובר במחשב חדש יחסית עם כונן SSD זה לא הגיוני.

אני אשאל שוב האם זה מחשב נייד או נייח

מה שאפשר לעשות לבנתיים זה להעביר ממחיצת C למחיצת D.
מחשב נייד
וכן זה של 500 גיגה שחולק ל-2
זה מחשב משנה שעברה.

שלום לכולם

אני מעוניין ליצור דיסק און קי מוגני העתקה ללקוחות שלי. החומר יהיה מסמכי PDF וסרטונים (מודע לאופציות העתקה הסרטונים בצילום או בצילום המסך, כרגע אין לי אופציה טובה יותר ואני מעדיף את זה

1. האם יש אפשרות כזו?
2. האם היא חינמית?
3. מה רמת ההגנה מפני ההעתקה?

בתודה רבה
לצערי אין באמת כזה דבר לפחות לא בחברות רגילות שרוכשים בחנויות.
וגם אם כן, הרבה יותר קל לצלם מסך מאשר לפרוץ מערכת כזאת אם היא קיימת ואני לא יודע עליה.

אני מאמין שיש אפשרות לייצור מיוחד, אבל אני לא יודע איך עושים את זה, ואני בספק אם בנאדם פרטי יכול להצדיק את הטרחה של החברות הגדולות והאמינות.

אשמח לקבל עדכון אם יש פתרון לזה

בהצלחה :)

מחשב נייד
וכן זה של 500 גיגה שחולק ל-2
זה מחשב משנה שעברה.
בהחלט מיותר לעשות את זה. אני הייתי מבטל את החלוקה.
עדיף שמישהו שמבין יעשה את זה.
צריך לגבות את הקבצים ממחיצת D כי היא תימחק כדי להרחיב את מחיצת C
אני אישית ממליץ גם לגבות את הקבצים מ C.

אפשר להרחיב את הזיכרון בפנוך המחשב? בלי כונן חיצוני? מי עושה את זה??

א
לצערי אין באמת כזה דבר לפחות לא בחברות רגילות שרוכשים בחנויות.
וגם אם כן, הרבה יותר קל לצלם מסך מאשר לפרוץ מערכת כזאת אם היא קיימת ואני לא יודע עליה.

אני מאמין שיש אפשרות לייצור מיוחד, אבל אני לא יודע איך עושים את זה, ואני בספק אם בנאדם פרטי יכול להצדיק את הטרחה של החברות הגדולות והאמינות.

אשמח לקבל עדכון אם יש פתרון לזה

בהצלחה :)
אוקיי
אז לא אכפת לי שיצלמו מסך מה שחשוב לי שלא יוכלו להעתיק את הקבצים הפיזיים כמו תוכנה, תמונות (שמוגנות בזכויות) וכדומה.

אם החומר חשוב ואין לך גיבוי, רק טכנאי מקצועי. - ותעדכן אותו שזה חומר לא מגובה והוא חשוב לך!

אם החומר מגובה אני הייתי פשוט מנסה chkdsk ואם זה לא עוזר אז תנסה לאפס את כל המערכת או משהו דומה. מקסימום אם תהרוס משהו המערכת מגובה.
הכל תלוי בכמה אתה מרגיש בנוח לנסות דברים.

במידה ויש לך גיבוי הפתרון הזול והמהיר ביותר שטכנאי יכול לבצע הוא פרמוט.
כמובן לאחר שהוא בדק את הכונן שלך בתכנה מקצועית ובאמת לא צריך להחליף כונן.
כי אם צריך להחליף כונן, אז זאת כבר בעיה אחרת.

מי התקין את מערכת ההפעלה?
אני אישית ממליץ על ווינדוס 10. כטכנאי אני אומר את זה.

האם התקנת על המחשב תוכנות שלא הורדת מהאתר המקורי שלהם?
יכול להיות בעיה של תכנה פרוצה או תכנה שמישהו העביר לך.

אני לא חושד במחשב. אם כי יכול להיות גם בעיות ייצור, ואז יש לך אחריות. ועדיף לפנות אליהם.
אלא אם כן המחשב הגיע ללא מערכת הפעלה, ואז צריך לבדוק קודם כל את המערכת הפעלה.

אפשר להרחיב את הזיכרון בפנוך המחשב? בלי כונן חיצוני? מי עושה את זה??
תלוי במחשב.
אם זה מחשב נייד עם מקום להארד דיסק אחד אז צריך להחליף לאחד גדול יותר.
(יש כאלה שיש להם אפשרות ל2 כוננים, ואז אם אחד פנוי, אפשר להוסיף.)
אם זה מחשב נייח אפשר פשוט להוסיף כוננים כל עוד יש מקום פנוי במארז ולוח האם והספק תומכים בעוד חיבורים.

כל טכנאי...
מאיפה אתם?

ברור שיש אפשרות להמיר. עדיף להמיר את כל הכונן. כי אני לא יודע אם המערכת מולטימדיה תזהה יותר ממחיצה אחת.

אני רק מזהיר שההמרה מוחקת את כל הקבצים מהדיסק אונקי.
אז לגבות הכל לפני ההמרה.
איך עושים את זה?
בדרך הרגילה של לחצן ימני > המרה - זה לא עבד

לכתוב בשורת החיפוש %temp% ללחוץ אנטר

ולמחוק את כל תוכן התיקיה
עשיתי במחשב....
זה הביא לי לתיקיה עם תיקיות ריקות[הראשונה _avast_] ועוד מלא קבצים....
מה זה התיקיה הזאת?באמת אין בעיה למחוק הכל?

truscont

קליק ימני על הדיסק - אתחול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה