יש בגוגל שיטס תוסף בקישור הזה שהוא ממש עושה את מה שאת צריכה, את כותבת מילה והוא כותב ליד זה את המילה המתורגמת. במקרה שלך, תדביקי את כל העמודה והוא יתן לך עמודה מתורגמת.לא אני צריכה משהו יותר מורכב
עמודה של 300 שורות לתרגם שיהיה תא עברית מול תא אנגלית ....
אני יודעת שיש פונקציה כזאת אבל קצת יותר מורכב ...
יגעת ומצאת תאמיןמחפש רעיון עבור תיקון סופרים.
מקובל לרשום כמה "יודים" יש בכל שורה (דהיינו מספר האותיות והרווחים בשורה כך שכל אות רחבה נחשבת כשני יודים, וכל אות צרה או רווח נחשב כיוד אחת. אות צרה: ג,ו,ז,י,נ,ן. שאר האותיות הם שוות שני יודים כל אחת).
איך אפשר לעשות נוסחה שתספור כמה א' יש בשורה, כמה ב' יש בשורה וכן הלאה, ותתן לכל אות רחבה ערך מספרי 2 ולכל אות צרה ורווח ערך של 1 ותחבר את כולם?
(לדוגמא: אם כתוב בתא: "רוצה לעזור לכם" 9 אותיות רחבות = 18, 5 אותיות צרות ורווחים = 5, ס"ה יש בתא 5+18=23)
בתודה מראש
קודם כל צריך להמיר לדקות.א. איך אני מגדיר "שעה" באופציית IF ?
כלומר אני רוצה שאם השעה תהיה יותר 8:20 יהיה כתוב כך..
ב. איך ממירים בגוגל שיטס 'שעות' ל 'דקות'?
מעולהיגעת ומצאת תאמין
מצורף נוסחה כלשהי שמאוד עוזרת לזה.
בתא הגדול תרשום את השורה/המילים והשאר ייחשב אוטומטית
מקווה שיהיה לעזרה
עוד הערה קטנה:החלפתי את הקובץ
א. איך אני מגדיר "שעה" באופציית IF ?
כלומר אני רוצה שאם השעה תהיה יותר 8:20 יהיה כתוב כך..
ב. איך ממירים בגוגל שיטס 'שעות' ל 'דקות'?
תודה על המאמץקודם כל צריך להמיר לדקות.
המרת דקות נעשית באופן הבא x*1440, (כדי להימנע משגיאות מומלץ לשנות את הפורמט לפורמט טקסט)
אח"כ מקימים תנאי (if) על הנתון שהמרנו ובודקים האם המס' יותר גדול או שווה וכו.
גם בגוגל שיטס אפשר להמיר דקות בצורה שהזכרתי.
צירפתי אקסל לדוגמא.
בהצלחה.
תודה.
לשנות מספר יודין בשורה פשוט משנים שם במאפייני השורה את המספר שרוצים.
מה שחסר שם זה סתם להדגמה אפשר לכתוב שם מה שרוצים
האם הגדרת את הפורמט לטקסט?תודה על המאמץ
אבל לא הבנתי מה בדיוק אני צריך לעשות (ניסיתי לעשות בדיוק כמו בקובץ המצורף אבל הוא לא נותן)
אולי תסביר לי מה המשמעות של כל פעולה.
הצלחתי תודההאם הגדרת את הפורמט לטקסט?
כדי שנוכל לעבוד עם פונקציה, צריכים להמיר לערך נומרי.
וזאת ע"י הכפלת הנתון הקיים (במקרה שלנו השעות) להכפיל ל1440, שזה הסכום הדקות ב24 שעות.
תסמן את הטווח שאותו תרצה שיכנס למסנן, תלחץ על 'נתונים', 'הוספת מסנן'איך עושים "טבלה" בשיטס
איך עושים צבעים מתחלפים - אני יודע!
אני צריך את היתרונות של הטבלאות אקסל, ואני לא מוצא איך עושים בשיטס
דוגמה אחת, יש לי רשימת לקוחות והיתרה של כל אחד, אז באקסל רגיל, ברגע שעשיתי טבלה, כשאני מכניס נתונים בשורה האחרונה של הטבלה, הטבלה ממשיך אוטומטית, אבל בשיטס מרחיב רק את הצבעים ולא הנוסחאות, ויש עוד המון דברים טובים בטבלאות אקסל
מישהו יודע ? זה נראה לי דבר בסיסי....
אבל זה עדיין לא פותר לי הבעיה שכתבתי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים