צפה בקובץ המצורף 1402694
זו התבנית שאתה צריך לעשות כאן.תמלא את נתוני הארגומנטים בפונקציות importrange ו-xlookup
שים לב בארגומנט השני של importrange שההפניה היא לתא בודד ולא לטווח.כי אז הפונקציה תחזיר תוצאה שגויה.
והסיבה-כי החיפוש שאתה רוצה זה האם בתא x כתוב שהופעל ,ולא האם בתוך טווח x כתוב שם אפילו בתא אחד הופעל

תודה רבה ידידי.
בזמנך הפנוי בלבד,ורצוי עם כוס קפה קטן...
לא הצלחתי לעשות את זה, האמת לא הבנתי מה ההיגיון שעומד מאחורי הקומבינציה הזאת
נסיתי לחכות כמו תוכי, והתוצאות בהתאם
אולי נעזוב לרגע את IMPORTRANGE?
בוא ננסה להבין האם יש אפשרות לעשות XLOOKUP בשילוב IF ואח"כ אשבור את הראש איך לשלב את זה עם ה IMPORTRANGE

לא הצלחתי לעשות את זה, האמת לא הבנתי מה ההיגיון שעומד מאחורי הקומבינציה הזאת
נסיתי לחכות כמו תוכי, והתוצאות בהתאם
אולי נעזוב לרגע את IMPORTRANGE?
בוא ננסה להבין האם יש אפשרות לעשות XLOOKUP בשילוב IF ואח"כ אשבור את הראש איך לשלב את זה עם ה IMPORTRANGE
תראה כאן בשטח התכלת
Screenshot_20230620_124642_Sheets.jpg

בעמודה f .הif בוחן אם כתוב כן בעמודה d אז הוא "מפעיל" את xlookup "שיכנס לפעולה"
הxlookup עושה את עבודתו נאמנה .ומסתכל על תא a12
ולפי זה מחזיר את התוצאה בעמודה a דהיינו את שם העובד הרלוונטי
ואם כתוב לא .הxlookup ולא נכתב כלום בתא
זו דוגמא יבשה בלבד
מצרף לך את הגיליון

קבצים מצורפים

• Example of if functions with xlookup.xlsx
    KB 51.9 · צפיות: 46
תראה כאן בשטח התכלת
צפה בקובץ המצורף 1402770
בעמודה f .הif בוחן אם כתוב כן בעמודה d אז הוא "מפעיל" את xlookup "שיכנס לפעולה"
הxlookup עושה את עבודתו נאמנה .ומסתכל על תא a12
ולפי זה מחזיר את התוצאה בעמודה a דהיינו את שם העובד הרלוונטי
ואם כתוב לא .הxlookup ולא נכתב כלום בתא
זו דוגמא יבשה בלבד
מצרף לך את הגיליון
לא התעמקתי, אבל האופן הזה בו אני בודק תא מסוים הוא לא טוב עבורי
אני צריך בדיקה בטווח, נגיד, מס' זהות 123456789 האם הוא נמצא בטווח הזה וא"כ האם הופעל הכרטיס שלו

לא התעמקתי, אבל האופן הזה בו אני בודק תא מסוים הוא לא טוב עבורי
אני צריך בדיקה בטווח, נגיד, מס' זהות 123456789 האם הוא נמצא בטווח הזה וא"כ האם הופעל הכרטיס שלו
הבנתי...
זה הרבה יותר מורכב
אשמח לגיליון דוגמא.בעזרת ה' נמצא פיתרון

בלת"ק
יש לי טבלה עם שמות משפחה ושמות פרטיים ועוד נתונים השמות הפרטיים והמשפחות הם כל אחד בעמודה נפרדת, אני רוצה לעשות חיפוש (vlookup) אבל יש לי הרבה שמות משפה זהים שרק השמות הפרטיים שונים איך אני עושה את זה

ועוד משהו איך אפשר שאם גם שניים שגם השם הפרטי וגם שם המשפחה זהים שהוא יעלה את שניהם בשורה תחת שורה.

בתודה מראש לכל העונים והמסייעים!

בלת"ק
יש לי טבלה עם שמות משפחה ושמות פרטיים ועוד נתונים השמות הפרטיים והמשפחות הם כל אחד בעמודה נפרדת, אני רוצה לעשות חיפוש (vlookup) אבל יש לי הרבה שמות משפה זהים שרק השמות הפרטיים שונים איך אני עושה את זה

ועוד משהו איך אפשר שאם גם שניים שגם השם הפרטי וגם שם המשפחה זהים שהוא יעלה את שניהם בשורה תחת שורה.

נא לצרף גיליון דוגמא עם השאלה בגוף הגיליון
מספיק 5-10 שורות.אין צורך ביותר
הפרטים יכולים להיות בדויים.
תודה רבה

בלת"ק

נא לצרף גיליון דוגמא עם השאלה בגוף הגיליון
מספיק 5-10 שורות.אין צורך ביותר
הפרטים יכולים להיות בדויים.
תודה רבה

קבצים מצורפים

• חיפוש טוב.xls
    KB 91.5 · צפיות: 54
הטבלה שנמצאת כאן https://www.nadlan.gov.il/?search=קרית משה ירושלים
כשעושים לה העתק הדבק, מקבלים רשימה ולא טבלה.
האם יש דרך כלשהי להדביק אותה כטבלה?
כך יוצאת ההדבקה:
24.05.2023
קרית משה 8
30157-41-2
דירה בבית קומות
2
קרקע
46
2,100,000
39% ב 3.4 שנים

24.05.2023
הברון הירש 12
30153-66-9
דירה בבית קומות
4
רביעית
115
3,880,000

21.05.2023
המאירי 14
30157-160-12
דירה בבית קומות
3.5
שלישית
62
2,800,000
133% ב 10.7 שנ

מצורף צילום מסך.
נעשה שימוש בפונקציית filter.
עובד בשיטס, ובאקסל החל מגירסא 365.
בהצלחה.צפה בקובץ המצורף 1403522
קודם כל ישר כח גדול.
השאלה היתה על vlookup.והאמת,שהישועה במקרה הזה לא רלוונטית דרך פונקציית vlookup ולא -xlookup ולא -index+match
הסיבה (כמעט)פשוטה.שפונקציות אלו מחזירות את התוצאה העליונה ביותר אם קיימות מספר תוצאות זהות.
השתמשת עם פונקציית פילטר לפיתרון .וזה עובד נפלא.
ורק אזכיר שניתן לעשות זאת באופן פשוט יותר אם רוצים על ידי אותו "סנן" בסרגל הכלים-הפשוט,הקלאסי והמוכר.
20230621_074832.jpg

אני אצרף פה מדריך קטן אם יש צורך בו..
ולמרות הכל,דעתי היא שיותר כדאי להשתמש בפונקציית פילטר .זו הזדמנות טובה להכיר את הפונקצייה המאוד חשובה הזו.

קבצים מצורפים

• סינון באקסל.PDF
    KB 325.3 · צפיות: 61
הטבלה שנמצאת כאן https://www.nadlan.gov.il/?search=קרית משה ירושלים
כשעושים לה העתק הדבק, מקבלים רשימה ולא טבלה.
האם יש דרך כלשהי להדביק אותה כטבלה?
כך יוצאת ההדבקה:
24.05.2023
קרית משה 8
30157-41-2
דירה בבית קומות
2
קרקע
46
2,100,000
39% ב 3.4 שנים

24.05.2023
הברון הירש 12
30153-66-9
דירה בבית קומות
4
רביעית
115
3,880,000

21.05.2023
המאירי 14
30157-160-12
דירה בבית קומות
3.5
שלישית
62
2,800,000
133% ב 10.7 שנ
אני לא מול המחשב כעת.
ניסית לייבא עם power query??

שלום וברכה, רציתי לברר אם ניתן ע"י נוסחה לחלץ מסמך או תמונה מגוגל דרייב? (אני מעוניין שהנתונים באקסל יעודכנו ע"י טפסי גוגל, ויוכלו להעלות שם גם תמונות או פרסומות, באפשרות של העלאת קבצים בטופס גוגל אתה מקבל את הנתון כקישור, אני מעוניין לחלץ את המסמך לתא אחר). וכל העוזרים והמסייעים יבורכו מפי עליון אמן.........

שלום וברכה, רציתי לברר אם ניתן ע"י נוסחה לחלץ מסמך או תמונה מגוגל דרייב? (אני מעוניין שהנתונים באקסל יעודכנו ע"י טפסי גוגל, ויוכלו להעלות שם גם תמונות או פרסומות, באפשרות של העלאת קבצים בטופס גוגל אתה מקבל את הנתון כקישור, אני מעוניין לחלץ את המסמך לתא אחר). וכל העוזרים והמסייעים יבורכו מפי עליון אמן.........
הדרך המומלצת לדעתי היא להעתיק את הלינק (url) של המסמך/תמונה בדרייב.
לשנות גישת צפיה לכל מי שישתמש בקישור.
את הלינקים להכניס בתוך פונקציית hyperlink באקסל.
יש עוד דרך יותר מורכבת .אבל העדיפות היא כפי שכתבתי.
ישנה חשיבות רבה שזה יבוצע באמצעות פונקצייה כפי שכתבתי כאן
הודעה בנושא 'רוצה לעזור לכם באקסל' https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12344177

מצורף כאן מדריך לפונקציה

בהצלחה

זה נכנס לתוך התא כקישור ואני מעוניין להציג את התמונה בתוך התא. תודה

זה נכנס לתוך התא כקישור ואני מעוניין להציג את התמונה בתוך התא. תודה
מצרף לך מדריך
בשיטס זה ניתן גם על ידי פונקציית image
(קבצי png בלבד.קבצים אחרים יצטרכו לבצע המרה ללינקים של png)
בהצלחה

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני רוצה לבנות נוסחה שתחלץ אוטומטית את התמונה מתוך הקישור ותציגו בתוך התא.

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני רוצה לבנות נוסחה שתחלץ אוטומטית את התמונה מתוך הקישור ותציגו בתוך התא.
אז הכתובת היא פונקציית image
סורי.כתבתי לעיל על סמך זכרוני בבדיקה שערכתי בזמנו מימים ימימה...אבל עכשיו ראיתי שהפונקציה זמינה גם באקסל 365
עם יותר הרחבות ואופציות מהשיטס
זה המדריך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה