- הוסף לסימניות
- #9,801
לפי הנוסחה שהביא @אחד שאכפת לו קודם מחפש את רצף שתי המילים הראשונות, אם מוצא מחזיר את שתיהן ורק אם לא מוצא מחזיר את המילה הראשונה בלבד (הקטע המסומן במסגרת אדומה) כך שלא אמורה להיות בעיה.
רק לשים לב שהפונקציה כפי שהיא כרגע, אם לא מוצאת את רצף שתי המילים הראשונות מחזירה את המילה הראשונה בכל מקרה (גם אם אינה מופיעה בטבלת העובדים) ולכן את הקטע המודגש בצהוב אפשר להחליף במשתנה word1 בלבד.
אם חייב שיופיע ברשימת העובדים אז לא למחוק את המודגש בצהוב ולהחליף את הword1 האחרון במה שרוצים לקבל אם לא נמצאת גם המילה הראשונה.
את הקטע הירוק אפשר למחוק בכל מקרה כי space2 בהכרח גדול מ0.
צפה בקובץ המצורף 2015333
אני לא יודע איזה קובץ הורדת (ערכתי את ההודעה והעלתי קובץ אחר שמאחד את הנוסחה,
אגב הקרדיט ל GPT הוא רק על איחוד הנוסחה)
תוריד ותראה.
ובכן, כנראה שלפעמים כן נצטרך להגיע לאנשים,
אני לא מבין את כל הנוסחה הארוכה שהGPT הביא - אני עשיתי את זה הרבה יותר קצר ויעיל.
פשוט, לקחתי את 3 הנוסחאות ש @אחד שאכפת לו עשה - וחיברתי אותם.
זה הקוד :
קוד:
=IF(COUNTIF($E:$E,LEFT(A1,FIND(" ",A1,FIND(" ",A1)+1)-1)),LEFT(A1,FIND(" ",A1,FIND(" ",A1)+1)-1)
,IF(COUNTIF($E:$E,LEFT(A1,FIND(" ",A1)-1)),LEFT(A1,FIND(" ",A1)-1),
"טקסט שיוצג במקרה שהוא לא מופיע ברשימת העובדים"))
הבעיה הייתה - שאם כתוב רק משה לדוג', הוא לא ימצא אותו, כי הוא הרי צריך למצוא רווח כדי שהוא יוכל להתחיל עם העבודה שלו. (למצוא רווח, ולהבין שעד לפני הרווח המילה שהוא אמור לחפש, אבל כשאין רווח הוא לא מבין מה הוא צריך לחפש).
לכן עשיתי לו שיפוץ קטנטן, וכאן מופיע הנוסחה במצבו האידיאלי, הכי טוב שיכול להיות:
קוד:
=IF(COUNTIF(E:E,A1),A1,
IF(COUNTIF($E$2:$E$5,LEFT(A1,FIND(" ",A1,FIND(" ",A1)+1)-1)),LEFT(A1,FIND(" ",A1,FIND(" ",A1)+1)-1),
IF(COUNTIF($E$2:$E$5,LEFT(A1,FIND(" ",A1)-1)),LEFT(A1,FIND(" ",A1)-1),
"טקסט שיוצג במקרה שהוא לא מופיע ברשימת העובדים")))
תרשום 'מילוי מהיר' בגוגל - יעלו לך מלא הסברים.אשמח להסבר מחכים....
העיקרון פשוט, כשעומדים בעמודה שבעמודות שלימינו יש נתונים שהאקסל יכול להבין שמשם אנחנו לוקחים נתונים - הוא משלים את זה לבד. למשל - כשבעמודה A יש שמם פרטי ומשפחה, אם ב B1 נרשום את השם הפרטי של A1, ונעשה מילוי מהיר, הוא יעתיק את כל השמות הפרטיים מעמודה A לעמודה B.
ולכן היית יכול בעמודה B ו C (ז"ל), לרשום 'משה' (עמודה B), וכן 'משה יום' (עמודה C), ולעשות מילוי מהיר, זה היה עושה את אותו הדבר.
אני הכנסתי את זה בנוסחה - הייתי חייב לעשות מילוי מהיר.
תוך כדי כתיבה אני קולט
בקיצור, אחרי כל המלל, צדקת! צריכים נוסחה.
יש שני (3) אופציות
1. או בכרטיסיית נתונים - לחצן 'מילוי מהיר', או CNT+E.
2. גרירת התא על ידי הפלוס הקטן בצד שמאל למטה של התא, ואחרי הגרירה לבחור באפשרויות (בצד שמאל למטה), את האפשרות 'מילוי מהיר.
ההבדל בין שני האופציות, באופציה 1 כל התאים שמולאו לבד, נשארים קשורים לתא הראשון, וכשנשנה את A1 (לדוגמא) - כולם ישתנו, ובאופציה השניה הם לא יהיו קשורים לתא שממנו הם נגררו.
שימו לב - בשני האופציות, הם לא קשורים לעמודת המקור, דהיינו - אפילו אם תשנו/תמחקו את הנתונים שממנו שאבו את הנתונים למילוי מהיר - זה לא ישפיע עליהם.
1. או בכרטיסיית נתונים - לחצן 'מילוי מהיר', או CNT+E.
2. גרירת התא על ידי הפלוס הקטן בצד שמאל למטה של התא, ואחרי הגרירה לבחור באפשרויות (בצד שמאל למטה), את האפשרות 'מילוי מהיר.
ההבדל בין שני האופציות, באופציה 1 כל התאים שמולאו לבד, נשארים קשורים לתא הראשון, וכשנשנה את A1 (לדוגמא) - כולם ישתנו, ובאופציה השניה הם לא יהיו קשורים לתא שממנו הם נגררו.
שימו לב - בשני האופציות, הם לא קשורים לעמודת המקור, דהיינו - אפילו אם תשנו/תמחקו את הנתונים שממנו שאבו את הנתונים למילוי מהיר - זה לא ישפיע עליהם.
מילוי מהיר (Flash Fill) באקסל הוא כלי המאפשר מילוי אוטומטי של תאים בנתונים, בהתבסס על דפוסים שזוהו בנתונים אחרים. למשל, אם יש לך עמודה עם שמות מלאים ואתה רוצה להפריד את השם הפרטי והמשפחה, אתה יכול להקליד את השם הפרטי של השורה הראשונה, ואקסל יזהה את הדפוס וימלא את שאר השמות הפרטיים בעמודה.
איך זה עובד?
איך זה עובד?
- 1. הקלד דוגמה:
התחל בהקלדת הדפוס הרצוי בתא הראשון בעמודה חדשה. לפי Microsoft Support - 2. הזן ערך נוסף:
הקלד את הערך השני בדפוס הרצוי בתא הבא בעמודה. - 3. הפעל את מילוי מהיר:
לחץ על Ctrl+E או עבור ללשונית "נתונים" ובחר "מילוי מהיר". לפי Microsoft Support - 4. אקסל ימלא אוטומטית:
אקסל ישלים את שאר העמודה בהתאם לדפוס שזיהה. לפי Microsoft Support
- הפרדת טקסט:
הפרדת שם פרטי ושם משפחה מעמודה אחת, או חיבור שתי עמודות לשם מלא. - פירוק מידע:
הפרדת כתובת, תאריך, מספר טלפון ועוד למידע מפורט יותר. - מילוי תאריכים וסדרות:
מילוי סדרות של תאריכים, מספרים או רשימות לפי דפוס
תודה רבה לכל המסייעים.
הנושאים החמים