בשתי האפשרויות הראשונות בתאריך באקסל זה תלוי בהגדרות של המחשב ולא של האקסל. צריך להכנס להגדרות - תאריך ושעה - פורמט אזורי ולהגדיר את זה איך שאתה רוצה שזה יופיע באקסלמה עושים אם כל התאריכים לפתע נהיו לי בפורמט שהחודש הוא לפני היום, לדוגמה: 21/08/2025?
בהגדרות הוא על ישראל
בינתיים מצאתי צורה רק אם יש לך אקסל חדש עם אופציה לפונקציית HYPERLINK ואז להשתמש בפוקציית CONCAT(HYPELINK(#Sheet!A1,B1) (כמובן בהנחה שהקישור הוא לתא A1 ובתא B1 כתבת A1) מקווה שזה מובןשלום רציתי לדעת אני עשיתי בשיטס קישור לתא ספציפי בכל שורה וזה יעבור בכל השורות שבA2 יהיה קישור לB2 ובA3 לB3 וכן הלאה ועשיתי תא זה במקום אחד ורשמתי בחוץ את המילה קישור ואני לא מצליח לגרור את זה לכל השורה אלא זה נעשה בכל שורה A קישור לB2 ואני רוצה שלכל שורה יהיה לשורה שלו שA3 יהיה לB3 וA4 יהיה לB4 וכן הלאה
ואסביר יותר אני רוצה לעשות פילטר למלעלה ושם יוכלו ג"כ לעבור לתא הזה אז רציתי לעשות זה באמצעות קישור אבל אני גורר את זה ונשער הקישור לראשון בכל שורה B נעשה קישור לתא A2
מי שיכול לעזור לי תודה רבה
כתבתי על כך באריכות במאמר כאןמשהו מאד מעניין.
עשיתי VLOOKUP עם התאמה משוערת.
ומשורה מסויימת הוא משתבש...........
אני מצרף קובץ, כי קשה להסביר את הבעיה במילים.
בקובץ הסברתי בדיוק את השגיאה.
זה משהו מוזר ביותר,
מי שיכול להסביר למה זה קורה - אשמח מאד לדעת.
כדי לפתור את הבעיה אפשר להשתמש בפונקציית XLOOKUP או כמו שיעקב ויצמן כתב למיין את האותיות הסופיות ביחד עם האותיות הרגילות (עדיף להשים את ה-ך לפני ה-כ כדי שה-כ יופיע כשתשים את המספר 20 וכו') ואז זה יפסיק לעשות את הבעיה.משהו מאד מעניין.
זה משהו מוזר ביותר,
טוב, הקדמת אותיכתבתי על כך באריכות במאמר כאן
https://www.prog.co.il/articles/אקסלומדעס-פרק-16-▪︎-הלוגיקה-מאחורי-התאמה-מדויקת-משוערת-בפונקציית-vlookup-▪︎-ואיך-זה-קשור-לאין-מעבירין-על-המצוות.5642/
עיין שם.בקצרה אומר שהטווח לא ממוין וזו סיבה מספיק טובה לקטסטרופה ושיבושים בתוצאות
אין לי XLOOKUP, אני בגרסה 2019...כדי לפתור את הבעיה אפשר להשתמש בפונקציית XLOOKUP או כמו שיעקב ויצמן כתב למיין את האותיות הסופיות ביחד עם האותיות הרגילות (עדיף להשים את ה-ך לפני ה-כ כדי שה-כ יופיע כשתשים את המספר 20 וכו') ואז זה יפסיק לעשות את הבעיה.
כאשר הערך לחיפוש הוא 250 הפונקציה רואה את הערך ר ששווה 200 ואת ש ששווה 300 וכן את הנתון שאחרי 300 יש סדר עולה ל400 (ערך תו).טוב, הקדמת אותי
אבל מה באמת ההסבר הזה ?
אתה הרי אוהב להבין את האקסל....
האקסל הרי מחפש את כל הנתונים ומחזיר את כל הנתון הכי קרוב מלמטה (במספר. לא בתאים.)
ובעיקר מוזר, שעד 301 הוא כן עובד, ורק אח"כ הוא משתבש?
זה בעיקר מוזר, למה זה קורה ?
יש לך תשובה או הסבר ??
אין לי XLOOKUP, אני בגרסה 2019...![]()
הבנתי,כאשר הערך לחיפוש הוא 250 הפונקציה רואה את הערך ר ששווה 200 ואת ש ששווה 300 וכן את הנתון שאחרי 300 יש סדר עולה ל400 (ערך תו).
ולכן הפונקציה תחזיר ר כי המספר 250 עדיין לא בכלל ש ולכן דינו נשאר ב200 וערכו ר.
כאשר הערך לחיפוש הוא 350 הפונקציה רואה שיש סדר עולה ל400 אבל היא גם רואה שאחרי 400 יש ערכים נמוכים .
ולכן היא לא עוצרת בחיפושים אלא ממשיכה לחפש עד תחתית הטבלה.ואחכ מחזירה את הערך ץ שזה הערך התחתון ביותר כלפי הצופה מהצד.
מבחינת הפונקציה היא "נושאת את עיניה" מלמטה למעלה וזה הערך הראשון שהיא מוצאת.
בקיצור, אם רוצים התאמה משוערת חייב להקפיד על שני דברים.
1. שלא יהיו ערכים כפולים
2. שהטבלה תהיה ממוינת היטב.
המסקנא שאקסל מסתכל רק תא אחד קדימה היא לא אבסולוטית. יש לי טבלה שלמה שעבדתי כדי להגיע למסקנא במה זה תלוי ולא הצלחתי להכריע. הנה טבלת הניסויים שלי, בהצלחה לגבי המסקנות. אני כבר התייאשתי.הבנתי,
וזה מאד מעניין מה שאתה אומר
אתה אומר שבהתאמה משוערת האקסל לא מחליט אחרי תא אחד (שהוא מעל הספרה 'שלנו'), שהוא חוזר לספרה הקודמת, אלא הוא מסתכל שני תאים קדימה! (לא פחות ולא יותר!) ורק אז מחליט לחזור לספרה שהכי קרובה מספרית מלמטה לספרה 'שלנו'.
מענין למה זה עובד כך...
תודה על ההסבר, המחכים.
הפוך, אמרתי שהאקסל לא מסתכל רק תא אחד קדימה (שמו שחשבנו עד היום)המסקנא שאקסל מסתכל רק תא אחד קדימה היא לא אבסולוטית. יש לי טבלה שלמה שעבדתי כדי להגיע למסקנא במה זה תלוי ולא הצלחתי להכריע. הנה טבלת הניסויים שלי, בהצלחה לגבי המסקנות. אני כבר התייאשתי.
לא יודע אם זה עונה על הצרכים שלך, אבל זה נראה שהצורה הכי קלה זה ליצור פילטר ולהוציא את התאים הריקים ואז זה לא ידפיס. כמובן זה רק עוזר אם אתה לא צריך את כל השורה ששם יש את התאים הריקים.יש למישהו מושג,
כשמדפיסים באקסל, אם הגיליון ריק - הוא לא מדפיס! הוא מדפיס רק איפה שיש תוכן.
מה שמעניין, כשיש נוסחה שמחזירה תא ריק, הוא כן מדפיס את זה (לא רואים כלום כי התא ריק, אבל הוא מדפיס אותו).
האם אפשר להגדיר שהוא לא ידפיס אותו ?
אגב אחרי כל הדיון הפורה הזה, למה לך לעשות גימטריאות בצורה הזאת? מישהו פירסם באחד המאמרים פה איך לעשות גימטריה מלאה ומדוייקת של מילים שלמות, אם תרצה אשלח לך קישור של זה.משהו מאד מעניין.
זה משהו מוזר ביותר,
עיינתי בשני הקבצים המצורפים.@אליהו ריץ @לכל זמן ועת...
שאלותיכם שאלות יפות ונפלאות. אני חשבתי רבות על "מהלך" שיעשה סדר ויספק הסבר לכל "התנהגות" של הפונקציה.
תחילה אסביר 3 נקודות:
א. כאשר אנו דנים האם האקסל יודע / מסתכל / מציץ על התוצאות X שמופיעות בטבלה צריך להבין שכל זה רק לשבר את האוזן.
אליבא דאמת כל הטבלה כולה מתחילתה ועד סופה נסקרת לאקסל בסקירה אחת בשבריר של שניה. ואם כן, כל ערכי הטבלה גלויים וידועים לפני האקסל.
אלא שהאקסל מבחינה התנהגותית בלבד מתנהג כאילו "סיים את החיפושים" / "נעצר בחיפוש".
ב. בדינא דתלמודא אנו מוצאים מושג של "חזקה דמעיקרא" או "חזקא קמייתא" ועינינו הוא חזקה שקובעת שבמקום ספק - העמד דבר על חזקתו הראשונה כפי שהיה אלא אם כן הוכח אחרת.
(לדוגמא מה שהובא בתלמוד מסכת ביצה דף כ"ה עמוד א "אָמַר רַב הוּנָא בְּהֵמָה בְּחַיֶּיהָ בְּחֶזְקַת אִיסּוּר עוֹמֶדֶת עַד שֶׁיִּוָּדַע לָךְ בַּמֶּה נִשְׁחֲטָה. נִשְׁחֲטָה בְּחֶזְקַת הֶיתֵּר עוֹמֶדֶת עַד שֶׁיִּוָּדַע לָךְ בַּמֶּה נִטְרְפָה"
ורש"י פירש שם שבהמה בחייה היא בחזקת איסור "אבר מן החי" ולכן אם אירע ספק בשחיטתה נעמידנה על חזקתה ואסורה כעת. ותוספות שם הקשו עליו ופירשו שחזקת האיסור היא מחמת שאינה זבוחה "דרחמנא אמר תזבח ואכלת שחוט ואכול" ועיין עוד בגמרא בחולין דף ט' , ויש בענין זה תילי תילים של גדרים ופילפולים בראשונים ואחרונים ואכמ"ל בכל זה , ולא הבאתי את הענין רק לשבר מעט את האוזן...)
להבדיל בין קודש לחול...כאשר אנו מדברים על התאמה משוערת בפונקציית vlookup הפונקציה פועלת באופן דומה על פי עיקרון זה.
אם בטבלת החיפושים קיימים שני ערכים לדוגמא:
10
20
כאשר הפונקציה מחפשת את הערך 15 לדוגמא .הפונקציה תמצא בו התאמה למספר 10.
ומדוע?
כי בכלל 15 המספר 10 . ונמצא שהמספר 15 כבר תואם למספר 10 . בשפה תלמודית נגדיר זאת שיש כאן חזקה על "מקומו" של המספר 10.
על מנת "להפקיע" את החזקה הזו צריך שיוכח אחרת. כלומר שהמעבר לסטטוס הבא של המספר 20 צריך שהערך לחיפוש יהיה 20.
רק אז "החזקה קמייתא" תופקע לה.
ג. כאשר אנו אומרים לפונקציית vlookup להתנהג בהתאמה משוערת - הפונקציה מחפשת "היררכיה" של סדר וארגון.
וכאשר היא מבחינה שיש תא או כמה תאים שהם "יוצאי דופן" היא "מרשה לעצמה" לגזור אותם "כביכול" ולזרוק אותם "הצידה" ("כְּמַאן דְּלֵיתַנְהוּ דָּמֵי")
ולאחר כל ההקדמות האלו אצרף את מה שעלה בליבי בס"ד,
אנו אומרים כמשל וכהלצה שנראה שהאקסל "קצת השתגע" / לא ברור "מה נסגר איתו" .
אבל למען האמת האקסל הוא גאון שמתנהג לפעמים בשיגעון כלפי חוץ.
ואפרופו "התנהגות" אז יש תואר כזה של "פסיכולוגיה התנהגותית"....
לפעמים צריך להיות פסיכולוג טוב לנתח את שלל התנהגויותיו של האקסל...כך מסתבר...
וכן, ישנם גם שינויים קלים בהחזרים של הפונקציה בין האקסל לשיטס.
אני אצרף כאן צילומי מסך (וכן את הגיליונות להורדה).
הסברתי כל מקרה לגופו על פי איזה שהוא מהלך שחשבתי עליו, אם יש הארות והערות אשמח לשמוע במייל (המופיע בפרופיל הניק)
עבור אקסל:
צפה בקובץ המצורף 2046710
עבור גוגל שיטס:
צפה בקובץ המצורף 2046711
בהצלחה ולימוד מהנה!
נ.ב למרות כל ההסברים הנפלאים והלוגיקה הנהדרת של הפונקציה אני אחזור שוב ושוב כי בכל מקרה של התאמה משוערת יש להקפיד על שני דברים:
א. למיין את הטבלה כראוי.
ב. שלא יהיו בטבלה ערכים כפולים.
אנא במטותא מינייכו, אל "תשגעו" את האקסל שלא תמצאו את עצמכם חלילה "משתגעים" ומשתוממים מהתוצאות המוזרות וחסרות כל הגיון שהאקסל החזיר לכם.
א-נ-א!!!
ראשית, תודה על העיון בשני הקבצים.עיינתי בשני הקבצים המצורפים.
זה מזכיר לי את מה שמספרים על רואה חשבון שהגיע לראיון עבודה.
שאלו אותו, כמה זה 1+1 , ענה בבטחה - 2.
אמרו לו, אתה לא מתאים להיות רו"ח.
הגיע השני, שאלו אותו כמה זה 1+1, ענה - 3!
אמרו לו, אתה לא מתאים. אתה לא יודע חשבון.
הגיע השלישי, שאלו אותו כמה זה 1+1,
ענה להם - תגידו כמה אתם רוצים שיצא, ואני כבר יעשה את החשבון........
מה שאני רוצה להגיד,
אין באמת היגיון ולוגיקה עוקבת שמלווה את כל התירוצים.
כל תא והתירוץ שלו...
ההוכחה היא,
האם ניתן להביא לך מערך חדש של נתונים, ותדע להגיד מה יצא שם??
לכן צריכים להגיד שכל התעלומה הזאת עדיין נשארת בערפל כבד....
ואם יש לך כן איזה הסבר אחד שמסביר את הכל , נשמח מאד לשמוע.
מצטרף לשאלהאיך מוסיפים דיירים?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים