אני לא רואה תשובה,מסקרן מאוד מה התשובה, ניסיתי לחשוב ולא ממש הצלחתי.
אולי לציר זמן של אקסל יש אופציה לעזור בזה?
למה לא להשתמש ב'הסר כפילויות'? אתה צריך דווקא נוסחה?ערב טוב
האם יש נוסחא שתוכל למצוא לי כפילויות ברשימה של עשרות אלפי שורות-
שאם המרצה רשום באותה שעת התחלת פעילות או בתוך השעות של כניסה עד יציאה, וגם התאריך זהה- אקבל "שגיאה"?
תאריך שעת התחלת פעילות שעת סיום פעילות שם מרצה 24/01/2022 18:15:00 19:30:00 חיים 24/01/2022 19:30:00 20:15 חיים 24/01/2022 20:30 21:15 חיים 31/01/2022 17:30:00 19:15:00 יוסף 31/01/2022 17:30:00 19:15:00 יוסף 01/02/2022 17:00:00 19:00:00 יוסף 07/02/2022 17:30:00 19:15:00 יוסף 07/02/2022 19:45:00 21:00:00 יוסף 07/02/2022 21:00 22:30 יוסף
הסר כפילויות?למה לא להשתמש ב'הסר כפילויות'? אתה צריך דווקא נוסחה?
יש אפשרות בהסר כפילויות להסיר כפילות רק במקרה שכל התאים בשורה הזאת זהיםהסר כפילויות?
אין אפשרות, כי יש המון תאריכים זהים/ המון כניסות זהות/ שמות זהים
צריך להצליב מידע ביניהם.
לא הבנתי מה אתה מתכויןיש אפשרות בהסר כפילויות להסיר כפילות רק במקרה שכל התאים בשורה הזאת זהים
כשאתה בוחר טבלה שלימה/טווח שלם באקסל ורוצה להחיל עליו הסר כפילויות הוא מוחק רק רק שורות שמופיעות פעמיים אותו דבר כל התאים, שזה אומר שרק אם זה יהיה גם אותו שם וגם אותה שעת כניסה וכו' הוא ימחק אחד מהם.לא הבנתי מה אתה מתכוין
בקיצור אתה מחזק את דבריי שאין אפשרות שידועה לנו. אם מישהו ימצא אופציה זה יהיה מעולה.כשאתה בוחר טבלה שלימה/טווח שלם באקסל ורוצה להחיל עליו הסר כפילויות הוא מוחק רק רק שורות שמופיעות פעמיים אותו דבר כל התאים, שזה אומר שרק אם זה יהיה גם אותו שם וגם אותה שעת כניסה וכו' הוא ימחק אחד מהם.
קחלא, שיהיה כתוב ש"ח [או הצורה של ש"ח]
בתודה מראש, ותזכה למצוות
חזק מאוד
תזכה למצוות
[עדיין תיקון קטנצ'יק, כשכותבים עשרים, שלושים, הלאה, הוא כותב ועשרים, ושלושים, בעשרים ואחד זה כבר בסדר]
גם לי יעזור אם מישהו ימצא את הפתרון לזה.בקיצור אתה מחזק את דבריי שאין אפשרות שידועה לנו. אם מישהו ימצא אופציה זה יהיה מעולה.
(אני לא מכיר את אקסס, אולי שם אפשר?)
איך?עושים זאת ע"י פקודת מאקרו
באקסס יותר קל לי לכתוב אותה
וואוובשמחה, ננסה לפשט אבל זה לא יעזור לך לעשות את זה למעשה
כותבים פקודות למחשב בעורך הקוד של אקסל - VBA כך:
אדון מחשב צור לעצמך רשימה זמנית של מרצים
כעת בצע מחשבי היקר לולאת "FOR EACH" לרשימת המרצים:
הגעת גולם למרצה א' לך בלולאה בכל שורות מרצה א' במיון לפי תאריך, כלומר "FOR EACH ROW" למרצה א'
שמור לרגע במשתנה (החלטתי לכנות אותו ש_התחלה) מסוג תאריך-שעה את תאריך ושעת ההתחלה מ2 התאים תאריך ושעת התחלה בשורה זו
ורגע אל תברח שמור גם את תאריך הסיום משתנה שייקרא ש_סיום
כל זה לקח לך מליונית השנייה, מצויין. כעת קפוץ לשורה הבאה של מרצה א'
השווה את תאריך ההתחלה
השווה את תאריך הסיום
מה יצא TRUE או FALSE ? אם צריך לעשות שגיאה אז CALL BEEP
אם התאריך שונה עדכן את המשתנים ש_התחלה וש_סיום לתאריכי שורה 2 של מרצה זה
וחוזר חלילה
גמרת יפה את השורות של מרצה א' ? מצויין, קדימה בלי להתעצל לשורות של מרצה ב'
אויה יש רק 2 מרצים? אל תדאג עוד מעט @נעמיתוש מוסיפה עוד מלא שורות לא משנה לך הסדר
אתה כבר תדע טוב מאוד לשלוף אותם בסדר שאמרתי לך (מרצה מרצה ואז שורה שורה לפי תאריך)
לא יהיה משעמם, מבטיח!
אני פחות מבין בעורך הקוד,בשמחה, ננסה לפשט אבל זה לא יעזור לך לעשות את זה למעשה
כותבים פקודות למחשב בעורך הקוד של אקסל - VBA כך:
אדון מחשב צור לעצמך רשימה זמנית של מרצים
כעת בצע מחשבי היקר לולאת "FOR EACH" לרשימת המרצים:
הגעת גולם למרצה א' לך בלולאה בכל שורות מרצה א' במיון לפי תאריך, כלומר "FOR EACH ROW" למרצה א'
שמור לרגע במשתנה (החלטתי לכנות אותו ש_התחלה) מסוג תאריך-שעה את תאריך ושעת ההתחלה מ2 התאים תאריך ושעת התחלה בשורה זו
ורגע אל תברח שמור גם את תאריך הסיום משתנה שייקרא ש_סיום
כל זה לקח לך מליונית השנייה, מצויין. כעת קפוץ לשורה הבאה של מרצה א'
השווה את תאריך ההתחלה
השווה את תאריך הסיום
מה יצא TRUE או FALSE ? אם צריך לעשות שגיאה אז CALL BEEP
אם התאריך שונה עדכן את המשתנים ש_התחלה וש_סיום לתאריכי שורה 2 של מרצה זה
וחוזר חלילה
גמרת יפה את השורות של מרצה א' ? מצויין, קדימה בלי להתעצל לשורות של מרצה ב'
אויה יש רק 2 מרצים? אל תדאג עוד מעט @נעמיתוש מוסיפה עוד מלא שורות לא משנה לך הסדר
אתה כבר תדע טוב מאוד לשלוף אותם בסדר שאמרתי לך (מרצה מרצה ואז שורה שורה לפי תאריך)
לא יהיה משעמם, מבטיח!
זה אולי יעבודאני פחות מבין בעורך הקוד,
אבל אני חשבתי טיפה אחרת:
(אדרבה תסביר אם אני טועה)
משתנה: מספר השורות בטבלה (נניח 20)
לולאה: באורך של המשתנה הנ"ל, (1 עד 20)
להפעיל את הלולאה עשרים פעמים, ובכל פעם עשרים בדיקות (כפולות ומכופלות) שזה בעצם לולאה בתוך לולאה.
הלולאה מתחילה לעבוד: להתחיל מהכניסה של השורה העליונה, ולבדוק האם היא גם גדולה מההתחלה של שורה 2 וגם קטנה מהסיום של שורה 2? אם כן, תוציא הודעה שהכניסה בשורה 1 מתנגשת בתוך הזמן של שורה 2, ולהמשיך את הלולאה הלאה לשורה 3 עם אותה בדיקה, וכך 20 בדיקות להתחלה של השורה העליונה, ואותו דבר 20 בדיקות כאלו לסיום שלה,
זהו הלולאה הפנימית סיימה לבדוק את השורה העליונה, עכשיו הלולאה החיצונית לוקחת אותה לשורה הבאה ושם הפנימית שוב עושה לולאה של 20 בדיקות לכניסה ועשרים ליציאה, וכן הלאה עד שמסיימים את כל הבדיקות הלולאה החיצונית מסיימת עשרים מחזורים של עשרים בדיקות והבדיקה הסתיימה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים