מיד חשבתי על הפונקציה הזו
אבל השאלה היא מה אני מכניסה ב1 ו2
מקום חפוש- עמודה A
מה הקריטריון?
אפשר בצד לעשות רשימה של כל המספרים הקיימים ולידם לבנות את הנוסחא ולהשתמש בהם כקריטריון.

בדגומא זה מספרים,
בפועל זה עשרות שמות..
אז מעתיקים את כל השמות בעמודה אחרת ועושים הסר כפילויות ואז יש לך רשימה (בתנאי שהשמות הם חד ערכיים).
[אפשר להשתמש ב"סכום ביניים" בכרטיסיית נתונים, אבל הוא פחות נוח].

ככה זה אמור להראות.
רק כשאת לוחצת תצוגה מקדימה (באותה לשונית של דברי דואר) מראה לך את התוצאות.
נ.ב. כדאי להוסיף רווחים בין השדות
תודה רבה!!
תשובה אחת פשוטה וברורה וזה בדיוק מה שהייתי צריכה...

אז מעתיקים את כל השמות בעמודה אחרת ועושים הסר כפילויות ואז יש לך רשימה (בתנאי שהשמות הם חד ערכיים).
[אפשר להשתמש ב"סכום ביניים" בכרטיסיית נתונים, אבל הוא פחות נוח].
ואז מה מקום חיפוש הקריטריון ברשימה החד ערכית?
והקריטריון עצמו מהו?

תודה,
כאילו עושים = ולתא הראשון ברימה החד ערכית?
אם לדוגמא יש לי בעמודה A שמות שמופיעים כמה פעמים בכל פעם, ובעמדה B מספרים, ואני רוצה לדעת כל שם כמה הסכום בסה"כ, אז אני אעתיק את רשימת השמות לעמודה C ואפעיל "הסר כפילויות" ועכשיו אני עומד בתא D1 ורושם את הקוד הבא (ואח"כ כמובן גורר לכל אורך הטבלה)
קוד:
=SUMIF(B:B,C1,A:A)

אם לדוגמא יש לי בעמודה A שמות שמופיעים כמה פעמים בכל פעם, ובעמדה B מספרים, ואני רוצה לדעת כל שם כמה הסכום בסה"כ, אז אני אעתיק את רשימת השמות לעמודה C ואפעיל "הסר כפילויות" ועכשיו אני עומד בתא D1 ורושם את הקוד הבא (ואח"כ כמובן גורר לכל אורך הטבלה)
קוד:
=SUMIF(B:B,C1,A:A)
תודה רבה
עזרת לי מאד

בעבר חיפשתי פתרון על יצירת רשימות תלויות בשיטס
(באקסל זה אפשרי ע"י נוסחת INDIRECT ראה כאן אולם בשיטס זה לא עובד)
כעת מצאתי את זה (לא כ"כ פרקטי כמו INDIRECT אבל עדיין זה טוב)
ראה כאן

האם יש פונקציה שהופכת שעה למספר דקות או שניות?
למשל אם אכתוב 00:02:20 הוא יחשב לי שיש כאן 142 שניות.
בתודה מראש

חברים תקשיבו טוב,
אני, מאסטר באקסל, מאוד רוצה לעזור לכם,
ולכן כל שאלה שיש לכם באקסל תכניסו לפה,
אני לא הולך לשום מקום, ובעזרת השם אענה לכם על כל השאלות,
נוסחאות, תאים שמתמלאים אוטמטית, עיצובים וכל הנדרש
תנסו אותי...​
קודם כל תודה רבה לך על המשפט המקסים הזה "מאוד רוצה לעזור לכם," זה מאוד ריגש אותי!.
ולעניינינו, יש לי אקסל שיש בו נתונים בעמודות A עד N (כולל), ואני רוצה שאם יהיו נתונים בעמודות O P אז הוא יעתיק את הנתונים לשורה חדשה, אך במקום תאים L M ישים את תאים O P, וכן אם יש נתונים בעמודות R S אז יעתיק את הנתונים לעוד שורה חדשה, וגם שם ישים את מה שיש בעמודות R S לעמודות L M.
בקיצור, אם יש בעמודות O P או בעמודות R S נתונים, יעתיק את השורה שבה יש את הנתונים לשורה חדשה שבשורה החדשה יהיו את הנתונים מעמודה A עד עמודה N (כולל), אך במקום עמודות L M ישים את עמודות O P או R S (בהתאמה), אך בכל השורות יוסיף גם אחרי עמודה N את עמודה Q

מקווה מאוד שהובנתי...

"מאוד רוצה לעזור לכם," זה מאוד ריגש אותי!.
שמח בשבילך.
אם כי פותח האשכול הנכבד כתב באשכול הזה הודעה בפעם האחרונה לפני כ-5 חודשים....
אבל בהחלט יש כאן מומחים גדולים מאד שמאד שמחים לעזור, ראה לעיל.

לשאלתך.
לי הקטן היא קצת קשה להבנה, אולי תעלה קובץ עם דוגמא, יתכן ויהיה קל יותר לעזור.

קודם כל תודה רבה לך על המשפט המקסים הזה "מאוד רוצה לעזור לכם," זה מאוד ריגש אותי!.
ולעניינינו, יש לי אקסל שיש בו נתונים בעמודות A עד N (כולל), ואני רוצה שאם יהיו נתונים בעמודות O P אז הוא יעתיק את הנתונים לשורה חדשה, אך במקום תאים L M ישים את תאים O P, וכן אם יש נתונים בעמודות R S אז יעתיק את הנתונים לעוד שורה חדשה, וגם שם ישים את מה שיש בעמודות R S לעמודות L M.
בקיצור, אם יש בעמודות O P או בעמודות R S נתונים, יעתיק את השורה שבה יש את הנתונים לשורה חדשה שבשורה החדשה יהיו את הנתונים מעמודה A עד עמודה N (כולל), אך במקום עמודות L M ישים את עמודות O P או R S (בהתאמה), אך בכל השורות יוסיף גם אחרי עמודה N את עמודה Q

מקווה מאוד שהובנתי...
בנוסחא או חד פעמי?

לא מצליח לגרור תאים באקסל - לא נותן לי אפשרות כשאני עומד על התא, אשמח לעזרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה