- הוסף לסימניות
- #4,461
אפשר בצד לעשות רשימה של כל המספרים הקיימים ולידם לבנות את הנוסחא ולהשתמש בהם כקריטריון.מיד חשבתי על הפונקציה הזו
אבל השאלה היא מה אני מכניסה ב1 ו2
מקום חפוש- עמודה A
מה הקריטריון?
אפשר בצד לעשות רשימה של כל המספרים הקיימים ולידם לבנות את הנוסחא ולהשתמש בהם כקריטריון.מיד חשבתי על הפונקציה הזו
אבל השאלה היא מה אני מכניסה ב1 ו2
מקום חפוש- עמודה A
מה הקריטריון?
בדגומא זה מספרים,אפשר בצד לעשות רשימה של כל המספרים הקיימים ולידם לבנות את הנוסחא ולהשתמש בהם כקריטריון.
אז מעתיקים את כל השמות בעמודה אחרת ועושים הסר כפילויות ואז יש לך רשימה (בתנאי שהשמות הם חד ערכיים).בדגומא זה מספרים,
בפועל זה עשרות שמות..
תודה רבה!!ככה זה אמור להראות.
רק כשאת לוחצת תצוגה מקדימה (באותה לשונית של דברי דואר) מראה לך את התוצאות.
נ.ב. כדאי להוסיף רווחים בין השדות
ואז מה מקום חיפוש הקריטריון ברשימה החד ערכית?אז מעתיקים את כל השמות בעמודה אחרת ועושים הסר כפילויות ואז יש לך רשימה (בתנאי שהשמות הם חד ערכיים).
[אפשר להשתמש ב"סכום ביניים" בכרטיסיית נתונים, אבל הוא פחות נוח].
לא, הקריטוריון נמצא ברשימה החד ערכית.ואז מה מקום חיפוש הקריטריון ברשימה החד ערכית?
והקריטריון עצמו מהו?
תודה,לא, הקריטוריון נמצא ברשימה החד ערכית.
החיפוש שלו הוא בתאים שרוצים לסכום לפיהם
אם לדוגמא יש לי בעמודה A שמות שמופיעים כמה פעמים בכל פעם, ובעמדה B מספרים, ואני רוצה לדעת כל שם כמה הסכום בסה"כ, אז אני אעתיק את רשימת השמות לעמודה C ואפעיל "הסר כפילויות" ועכשיו אני עומד בתא D1 ורושם את הקוד הבא (ואח"כ כמובן גורר לכל אורך הטבלה)תודה,
כאילו עושים = ולתא הראשון ברימה החד ערכית?
=SUMIF(B:B,C1,A:A)
תודה רבהאם לדוגמא יש לי בעמודה A שמות שמופיעים כמה פעמים בכל פעם, ובעמדה B מספרים, ואני רוצה לדעת כל שם כמה הסכום בסה"כ, אז אני אעתיק את רשימת השמות לעמודה C ואפעיל "הסר כפילויות" ועכשיו אני עומד בתא D1 ורושם את הקוד הבא (ואח"כ כמובן גורר לכל אורך הטבלה)
קוד:=SUMIF(B:B,C1,A:A)
לא צריך פונקצייה תכפיל ב-86,400האם יש פונקציה שהופכת שעה למספר דקות או שניות?
למשל אם אכתוב 00:02:20 הוא יחשב לי שיש כאן 142 שניות.
בתודה מראש
וואו, ממש תודה.לא צריך פונקצייה תכפיל ב-86,400
קודם כל תודה רבה לך על המשפט המקסים הזה "מאוד רוצה לעזור לכם," זה מאוד ריגש אותי!.חברים תקשיבו טוב,
אני, מאסטר באקסל, מאוד רוצה לעזור לכם,
ולכן כל שאלה שיש לכם באקסל תכניסו לפה,
אני לא הולך לשום מקום, ובעזרת השם אענה לכם על כל השאלות,
נוסחאות, תאים שמתמלאים אוטמטית, עיצובים וכל הנדרש
תנסו אותי...
שמח בשבילך."מאוד רוצה לעזור לכם," זה מאוד ריגש אותי!.
בנוסחא או חד פעמי?קודם כל תודה רבה לך על המשפט המקסים הזה "מאוד רוצה לעזור לכם," זה מאוד ריגש אותי!.
ולעניינינו, יש לי אקסל שיש בו נתונים בעמודות A עד N (כולל), ואני רוצה שאם יהיו נתונים בעמודות O P אז הוא יעתיק את הנתונים לשורה חדשה, אך במקום תאים L M ישים את תאים O P, וכן אם יש נתונים בעמודות R S אז יעתיק את הנתונים לעוד שורה חדשה, וגם שם ישים את מה שיש בעמודות R S לעמודות L M.
בקיצור, אם יש בעמודות O P או בעמודות R S נתונים, יעתיק את השורה שבה יש את הנתונים לשורה חדשה שבשורה החדשה יהיו את הנתונים מעמודה A עד עמודה N (כולל), אך במקום עמודות L M ישים את עמודות O P או R S (בהתאמה), אך בכל השורות יוסיף גם אחרי עמודה N את עמודה Q
מקווה מאוד שהובנתי...
בנוסחה-לשימוש רב פעמי.בנוסחא או חד פעמי?
מחכה עדיין לעזרה, משהו נתקע לי?לא מצליח לגרור תאים באקסל - לא נותן לי אפשרות כשאני עומד על התא, אשמח לעזרה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים