- הוסף לסימניות
- #4,961
תודה רבה!עכשיו הבנתי את השאלה.
אבל לצערי אני לא רואה לזה פתרון.
אולי מאוחר יותר אני אחשוב יותר יצירתי או שאחד החברים האחרים ימצאו משהו.
אגב עזרת לי מאוד עם ה SUMIF (כמה הודעות אחורה)
תודה רבה!עכשיו הבנתי את השאלה.
אבל לצערי אני לא רואה לזה פתרון.
אולי מאוחר יותר אני אחשוב יותר יצירתי או שאחד החברים האחרים ימצאו משהו.
זה הקודלא נעים לי להעמיס..
יש לי עמודה עם כספים להעברה, אנשים שונים שאני צריך להעביר להם כסף, בשורה כתוב רק הנטו שצריך להיכנס לכל אחד, בסוף לפני הסיכום יש שורה של עמלות, איך אני מגדיר שאקסל יחשב לי אוטומטית מה הסכום הכולל של העמלות?
נגיד יש עמלה כללית על כל הסכום של 5% תוספת, בנוסף עוד 5 ש"ח על כל העברה נפרדת, איך האקסל יחשב את זה לבד?
מצורף טבלה
@אפר @ברוך הוא @xl3391 @מרובע
יש לציין (יכול להיות שלזה כבר אין פיתרון) שהנוסחה שתסכם לי את סכום ההוצאות כולל העמלות צריך להיות דווקא SUBTOTAL ולא SUM (כי יש כמה וכמה קבוצות ובסוף אני צריך סיכום כללי ורק SUBTOTAL מסנן את סיכומי הביניים) ולכן כנראה שה SUBTOTAL יסנן את הנוסחה שנבנה כדי לחשב את העמלות, השאלה היא האם יש לזה בכלל פיתרון
=SUM(B1:B9)*0.05+COUNT(B1:B9)*5
תודה רבה! ממש תודה!זה הקוד
קוד:=SUM(B1:B9)*0.05+COUNT(B1:B9)*5
יש לציין (יכול להיות שלזה כבר אין פיתרון) שהנוסחה שתסכם לי את סכום ההוצאות כולל העמלות צריך להיות דווקא SUBTOTAL ולא SUM (כי יש כמה וכמה קבוצות ובסוף אני צריך סיכום כללי ורק SUBTOTAL מסנן את סיכומי הביניים) ולכן כנראה שה SUBTOTAL יסנן את הנוסחה שנבנה כדי לחשב את העמלות, השאלה היא האם יש לזה בכלל פיתרון
זה בסדר ה SUBTOTAL כן מחשב את זה, תודה רבהתודה רבה! ממש תודה!
לבעיה שכתבתי בסוף יש פיתרון?
יש לי עוד טבלה עם אותם אנשים שצריכים לקבל עוד כסף עובר מטרה אחרת ולכן שם אני יחשבן רק את האחוזים ולא את התוספת של 5% כי כאמור הכסף יעבור באותה העברה רק שבגלל שהמטרה היא אחרת רשמתי את זה בעמודה נוספתזה הקוד
קוד:=SUM(B1:B9)*0.05+COUNT(B1:B9)*5
כמה שזה נשמע לי זה פונקציית IF בסיסיתיש לי עוד טבלה עם אותם אנשים שצריכים לקבל עוד כסף עובר מטרה אחרת ולכן שם אני יחשבן רק את האחוזים ולא את התוספת של 5% כי כאמור הכסף יעבור באותה העברה רק שבגלל שהמטרה היא אחרת רשמתי את זה בעמודה נוספת
הבעיה שבעמודה הנוספת יש אחד שזה כן ההעברה הראשונה שלו ולכן אני חייב להוסיף לו 5 ש"ח איך אני יכול לעשות את זה? (ניסיתי בנוסחה פשוט לכתוב בסוף +5 הבעיה שהוא ייתן לי את זה גם אם אין נתון בשורה של אותו אחד, איך אני עושה תנאי שרק אם יש נתון באותה שורה, רק אז הוא יוסיף לי 5 ש"ח)
אני לא מצליח אבל לשלב בין שתי הנוסחאותכמה שזה נשמע לי זה פונקציית IF בסיסית
הפונקציה IF בנויה משלושה שלבים:אני לא מצליח אבל לשלב בין שתי הנוסחאות
אשמח להתייחסות, בזמנך הפנוי. תודה רבהשלום יש לי שאלה קטנה בבקשה
בעיקרון הכיתוב בתוך התא גולש לעמודה הבא, כמו זה:
צפה בקובץ המצורף 1195043
ורק אם יש תוכן בתא הבא, אז הכיתוב לא גולש. כמו זה:
צפה בקובץ המצורף 1195041
השאלה: איך אפשר שהכיתוב לא יגלוש, גם אם אין כיתוב בעמודה הבאה?
תודה
לא מצאתי כזאת אופציה בינתיים.אשמח להתייחסות, בזמנך הפנוי. תודה רבה
לא ממש הבנתי מה הצורך,לא נעים לי להעמיס..
יש לי עמודה עם כספים להעברה, אנשים שונים שאני צריך להעביר להם כסף, בשורה כתוב רק הנטו שצריך להיכנס לכל אחד, בסוף לפני הסיכום יש שורה של עמלות, איך אני מגדיר שאקסל יחשב לי אוטומטית מה הסכום הכולל של העמלות?
נגיד יש עמלה כללית על כל הסכום של 5% תוספת, בנוסף עוד 5 ש"ח על כל העברה נפרדת, איך האקסל יחשב את זה לבד?
מצורף טבלה
@אפר @ברוך הוא @xl3391 @מרובע
אסביר, אני רוצה שרק באחד השורות הוא יוסיף - חוץ מהאחוזים - גם תוספת 5 ש"ח על העברה, אבל שלא יוסיף את זה כשאין שם נתון אלא רק כאשר יש נתון באותה שורה, כלומר שיש החודש חיוב כזה אז שיוסיף 5 ש"ח עמלת העברההפונקציה IF בנויה משלושה שלבים:
1. התנאי שלך
2. מה אתה רוצה לקבל אם התנאי מתקיים
3. מה אתה רוצה לקבל אם התנאי לא מתקיים
כיון שאני לא מספיק מבין מהו התנאי שאתה רוצה לכן קשה לי לבנות את הנוסחה אם תעלה דוגמא אני יכול לכתוב לך.
עדיין לא הבנתיאסביר, אני רוצה שרק באחד השורות הוא יוסיף - חוץ מהאחוזים - גם תוספת 5 ש"ח על העברה, אבל שלא יוסיף את זה כשאין שם נתון אלא רק כאשר יש נתון באותה שורה, כלומר שיש החודש חיוב כזה אז שיוסיף 5 ש"ח עמלת העברה
עדיין לא הבנתי
באיזה שורה מסתורית צריך להוסיף את ה5 ש"ח?
בקיצור אולי תפרט המון ותתן דוגמאות, או שמישהו אחר יבין יותר מהר ממני.
הסתדרתי כבר, תודה ענקית לכל העוזריםאסביר, אני רוצה שרק באחד השורות הוא יוסיף - חוץ מהאחוזים - גם תוספת 5 ש"ח על העברה, אבל שלא יוסיף את זה כשאין שם נתון אלא רק כאשר יש נתון באותה שורה, כלומר שיש החודש חיוב כזה אז שיוסיף 5 ש"ח עמלת העברה
יש לו מגבלה כמה עמודות הוא יכול לקבל והיה לי יותר מידי עמודות באקסל.מיזוג דואר
לא צריך נוסחא.איך ניתן לוודא האם יש כפילות לא בשורה אחת, אלא בכל שורה ושורה.
אבל עם נוסחא, כך שלא אצטרך לבדוק כל שורה בנפרד?!
יש דבר כזה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים