- הוסף לסימניות
- #5,701
XLOOKUPיש לי רשימה של מאות מספרי זהות באקסל, בנוסף יש לי כמה עשרות מספרי זהות, ואני רוצה לבדוק מי מהמספרים נמצא ברשימה של המאות ומי לא
מה הדרך הכי מהירה לבדוק זאת?
XLOOKUPיש לי רשימה של מאות מספרי זהות באקסל, בנוסף יש לי כמה עשרות מספרי זהות, ואני רוצה לבדוק מי מהמספרים נמצא ברשימה של המאות ומי לא
אינני מבין עד כדי כך, תוכל/י בבקשה להכין לי טבלה כנ"ל?צריך 3 שלבים - ולחבר הכל יחד לתא אחד
1. למספר את האחרון בכל יום (XLOOKUP)
2. לסנן שיציג רק את האחרון שבכל יום (IF)
3. לסכם את הסכומים ()
צפה בקובץ המצורף 1314155קוד:=XLOOKUP(A2,A2:A8,ROW(A2:A8),,,-1) =IF(XLOOKUP(A2,A$2:A$8,ROW(A$2:A$8),,,-1)=ROW(),"סוף יום","") =SUM(C$2:C2)-SUM(B$2:B2) הכל מחובר =IF(XLOOKUP(A2,A$2:A$8,ROW(A$2:A$8),,,-1)=ROW(),SUM(C$2:C2)-SUM(B$2:B2),"")
יש לי רשימה של מאות מספרי זהות באקסל, בנוסף יש לי כמה עשרות מספרי זהות, ואני רוצה לבדוק מי מהמספרים נמצא ברשימה של המאות ומי לא
בגירסאות ישנות יותר VLOOKUPXLOOKUP
אין מה להביןיש מצב שיש דרך יותר קצר מזה
אינני מבין עד כדי כך, תוכל/י בבקשה להכין לי טבלה כנ"ל?
=IF(XLOOKUP(A2,A$2:A$8,ROW(A$2:A$8),,,-1)=ROW(),SUM(C$2:C2)-SUM(B$2:B2),"")
תודה, מה השתבש?אין מה להבין
בטבלה שלך צרפת צילום מסך
תכניס בעמודת היתרה את הנוסחה המצו"ב וגרור לכל אורך העמודה
קוד:=IF(XLOOKUP(A2,A$2:A$8,ROW(A$2:A$8),,,-1)=ROW(),SUM(C$2:C2)-SUM(B$2:B2),"")
תודה, מה השתבש?
צפה בקובץ המצורף 1314447
=IF(XLOOKUP(A2,A:A,ROW(A:A),,,-1)=ROW(),SUM(C$2:C2)-SUM(B$2:B2),"")
את ה VLOOKUP הכרתי אבל הוא לא כ"כ נוח כמו ה XLOOKUPבגירסאות ישנות יותר VLOOKUP
בהחלט אבל להרבה אין את הגירסאות החדשותאת ה VLOOKUP הכרתי אבל הוא לא כ"כ נוח כמו ה XLOOKUP
אני אין לי את הגירסה החדשה, אבל אני בכל מקרה עובד בעיקר עם גוגל שיטס ושם יש את ה XLOOKUPבהחלט אבל להרבה אין את הגירסאות החדשות
אשמח לעזרתכם...
נניח שאני מוכר מוצר מסוים ב100 ש"ח ויש מישהו (וולט) שלוקח לי עמלה של 31% מהעלות - אם אני רוצה להרוויח את המחיר המקורי שלי לא יעזור שאני יעלה ב31 ש"ח את עלות המוצר כי אחרי ההפחתה של ה31% זה יהיה פחות מ100 ש"ח כי את העמלה הם לוקחים גם על התוספת שאני מוסיף. לדוגמה: במקרה הנ"ל אם אני רוצה למכור מוצר ב100 ש"ח והעלתי אותו ל131 ש"ח כדי לחפות על העמלה שהם לוקחים אחרי ההפחתה של ה31% אני מקבל רק 90 ש"ח, וכאן השאלה איך אני מייצר טבלה באקסל שתחשב לי כמה אני צריך לתמחר את המוצר מלכתחילה יותר יקר כדי שאחרי ההפחתה של ה31% אני יקבל 100 ש"ח מקווה שהובנתי...
התרגיל הוא המחיר שברצונך לקבל ליד לחלק ל0.69 לדוגמא 100 לחלק ל0.69 = 144.93 (מעוגל 145)אשמח לעזרתכם...
נניח שאני מוכר מוצר מסוים ב100 ש"ח ויש מישהו (וולט) שלוקח לי עמלה של 31% מהעלות - אם אני רוצה להרוויח את המחיר המקורי שלי לא יעזור שאני יעלה ב31 ש"ח את עלות המוצר כי אחרי ההפחתה של ה31% זה יהיה פחות מ100 ש"ח כי את העמלה הם לוקחים גם על התוספת שאני מוסיף. לדוגמה: במקרה הנ"ל אם אני רוצה למכור מוצר ב100 ש"ח והעלתי אותו ל131 ש"ח כדי לחפות על העמלה שהם לוקחים אחרי ההפחתה של ה31% אני מקבל רק 90 ש"ח, וכאן השאלה איך אני מייצר טבלה באקסל שתחשב לי כמה אני צריך לתמחר את המוצר מלכתחילה יותר יקר כדי שאחרי ההפחתה של ה31% אני יקבל 100 ש"ח מקווה שהובנתי...
= A1/0.69
=ROUND(A1/0.69,0)
תשתמש בעמודת עזר שתספור כמה תאים מלאים בשורה ועליה SUMIFאיך אני עושה פונקציית COUNTA לפי שורות בטווח, נגיד אני רוצה שהוא יחזיר לי בכמה שורות בטווח יש נתונים ולא בכמה תאים כי יש שורות בהם שני תאים או יותר יש נתונים ואני לא רוצה שהוא יחשב את השורות הללו יותר מפעם אחת
לא הבנתי איך אני צריך לעשות זאתתשתמש בעמודת עזר שתספור כמה תאים מלאים בשורה ועליה SUMIF
זאת שאלה? ואם כן, מה השאלה המדויקת?איך אני מקבע נתון באקסל
f4
?
נכון.יש ללחוץ על f4 לאחר הזנת התא הרצוי.איך אני מקבע נתון באקסל
f4
?
צירפתי לך קובץ שיטס.עם הכל בפירוט.לא הבנתי איך אני צריך לעשות זאת
אין שאלות! עזרת לי מאוד!צירפתי לך קובץ שיטס.עם הכל בפירוט.
אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור בפרטי.
בהצלחה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים