מספר שאלות:
1. כיצד ניתן לעשות עיצוב מותנה-ערכים כפולים אבל שיהיה ממספר עמודות, לדוג' שרק נתון שמופיע בכל העמודות המסומנות יופיע ולא מה שמופיע רק בחלק מהעמודות? (לדוג' כשאני רוצה לדעת מי מהתלמידים התמיד ועשה מבחן כל שבוע, מי ברוב השבועות ומי רק בחצי...)
2. בפונקציה סכום ביניים - ספירה, כיצד ניתן להגדיר שהסיכום יופיע רק עם שם הנתון והתוצאה ללא המילה "ספירה"?
לדוג' כשאני רוצה לדעת כמה בחורים יש בכל ישיבה הוא רושם לי: "חברון ספירה" תפרח ספירה" וכדו'?
3. יש לי מספר רשימות של בחורי ישיבה מאותה ישיבה (לדוג'), באחת מופיע 200 בחורים, באחת 150 (מתוכם) ובאחת מאה (מתוכם). אני רוצה שאוטומטית כל השמות הזהים שמופיעים בכל הרשימות יהיו באותה שורה. יש פונקציה כזאת?
תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות...
לשאלתך
@נבחר
אענה בשמחה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון...
(לא התפניתי לכך עד עכשיו.תודה על ההמתנה)
לגבי שאלה 1. ראשית אני מכיר בגדול את אופצייה זו של עיצוב תאים על פי ערכים כפולים.אך לא התעסקתי בעברי עם כל הניואנסים של ההגדרות בכללי עיצוב שכאלה.מה שאתה מחפש זה לא כללי העיצוב "הקלאסיים".זה הרבה יותר מורכב לפיתרון בשיטה הזו.
שלמה המלך כתב "סוף מעשה במחשבה תחילה" וזה המוטו שמלווה אותי בפתרונות באקסל.ולכן אוכל להציע פה פיתרון פשוט יחסית שיתן מענה לצרכים הספציפיים שלך.(בשורה תחתונה/בתכל'ס...)
יצרתי טבלה קטנה עם סימוני כן למי שהשלים מבחן.יש כאן 3 מבחנים בעמודות b.c.d
בעמודה e קיים פילוח למי שעבר בהצלחה (השלים 3 מבחנים) או לא עבר.
הפונקצייה counta (ולא count לא להתבלבל) סופרת כמה תאים מכילים טקסט בשורה.וכל זה מוקף בif שהקריטריון הוא 3.במצב טרו הif מחזיר "עבר בהצלחה".
(מצב טרו ופולס הפוכים כאן.זה קורה ב if ובפרט בגיליון שיטס....)
שמעון היחיד בדוגמא שלנו שהשלים 3 מבחנים.
באותה שיטה ניתן לקיים פילוחים נוספים וניתוחים סטטיסטים כיד הדימיון ולפי הצורך.
העיצוב מותנה שהוחל פה הוא פשוט למדי .הכלל הוא שהטקסט יכיל את המילה "עבר בהצלחה".
וזה כל הסיפור.
מצורף כאן גם גיליון שתראה מקרוב את הפונקציה
לגבי שאלה 2
השאלה לא ברורה דיו.
האקסל מציע מספר חישובים אוטומטים בכל סימון תא/טווח.חלקם הם "ספירה" ו"ספירה מספרית"
ללא צורך להזין שום דבר ושום פונקצייה.
שים לב בדוגמא הקטנטונת שהכנתי .תוצאת "ספירה" היא 8 כמו התוצאה שהיתה בהזנה ישירה של הפונקצייה counta
"ספירה מספרית" היא 5 ,וזו בדיוק התוצאה לו היתה כאן הזנה ישירה של הפונקציייה count.
טווח הכתום המסומן הוא a1:a10
רשמתי כותרת דוגמא.להראות שזה(שם הכותרת) לא מוצג בסיכום האוטומטי.
כך שטרם הבנתי את השאלה ברור ודיו.
אם התשובה פה לא כיוונה לשאלה.אבקש לשלוח גיליון דוגמא עם יותר פירוט בשאלה.
באופן כללי .אין לייחס לסכום אוטומטי משמעויות מרחיקות לכת... זה נותן עזר לחישובים מהירים ולחלק מצומצם מאוד.
כל חישוב שנרצה שישאר ויתועד בגיליון -יש להזינו בפונקצייה מותאמת.אז באמת יש מקום לכל כך המון חישובים ומניפולציות שניתן לעשות.
לגבי שאלה 3
אתן לך דוגמא קטנה ביותר ותבין למה לוגית זה לא ניתן ולא אפשרי
אם הבינותי נכון את שאלתך
שים לב שבעמודות a,b קיימת טבלה שמכילה שם ועיר.שניהן לא ממוינות בכלל.
השתמשתי בפונקציית sort לצורך המיון מא ועד ת.
בארגומנט השני
sort_column
(האינדקס של הטווח-מהי העמודה למיון)
סימנתי 1.בטבלת מקור זו עמודה a הראשונה מימין.
קיבלנו מיון .שים לב שאברהם הוא מופיע עכשיו ראשון.האקסל "יודע" מה התאים (הרבה ככל שיהיו) היו צמודים אליו בטבלת המקור לאורך כל השורה. ואותם הוא מציג כעת לאחר המיון משמאל לתא של אברהם.(או תא מסוים בעמודה x כמו בפונקציית vlookup למשל)
(חייב להבין את הרציונאל פה.טמונה פה לוגיקה עצומה .וזה חוק בל יעבור טמוע ומושרש באלגוריתם של האקסל)
אברהם במקרה שלנו גר בגדרה (זו האמת לאמיתה)
בתא e2 יהיה כתוב גדרה ולא כמו תא b2 (ירושלים)
שמבינים את העיקרון.תבין שבטבלה שבכל עמודה יש ערכים שונים מעמודות האחרות והן לא זהות אחת לאחת.
כל ניסיון מיון -יחול על עמודה אחת (שתבחר)בלבד והאקסל "יזיז" את כל הערכים בתאים שבכל השורות כמו לפני המיון.
זה לא משנה אם נשתמש בפונקציית filter או sort או מיון בסרגל הכלים או בסנן כזה ואחר.
מצרף לך גיליון של המיון עם sort
נ.ב הדוגמאות הנל הם באמת לשבר את האוזן ואת המחשבה ולהבין את העקרונות.אם הכל ברור לך תיישם את הטכניקות בטבלאות שלך בקלות.
מקווה שהסברתי את עצמי דיו.ומקווה שעזרתי.
אם משהו לא ברור או שפיספסתי משהו .אשמח לשמוע
בהצלחה