ביצעתי עריכה..
תבדוק בלינק המצורף

בסוף.הקדמתי את המאוחר...
עשיתי מספר ניסויים בבית.
הרבה יותר פשוט שיטת היבוא דרך power query
מצורף לך הקובץ אקסל עם הטבלה השניה שסימנתי.(table 1)
ניתן להעלות לדרייב ולפתוח בשיטס.
זה עובד מצוין.
אוכל בשמחה להדריך טלפונית בנייד 0528174820
בהצלחה
אחרי כמה ניסיונות נראה לי לקחת את האתר הזה https://griffithobservatory.org/exp...n-the-sky/the-moon/2023-moonrise-and-moonset/
עושים IMPORTHTML וכל מספר טבלה הוא מספר חודש. והשנה כלולה בתוך שורת הכתובת. בקיצור נראה מצויין.

@מרובע
מצאתי אתר נוסף (שזמין למשיכת נתונים)של זמני זריחה ושקיעה של הירח והשמש
זה הלינק
הצלחתי לייבא את הטבלה של הירח בלבד (איזור ירושלים-ישראל) באמצעות פונקציית importhtml
ללא צורך להשתמש ב-Power Query
זו תבנית הפונקצייה

=IMPORTHTML("https://www.timehubzone.com/moon/israel/jerusalem","table",0)

התוצאה כפי שמוצגת בצילום מסךצפה בקובץ המצורף 1391368
בהצלחה
האתר הזה "עדיין לא נבדק" בנטפרי, אולי אשלח בקשה לבדיקה. בינתים זה חסום גם למשיכת נתונים לאקסל.

ראשית כל הכבוד! יגעת ומצאת תאמין...
האתר של מצפה הכוכבים ב-L.A
כל יתר תושבי הפלניטה הזו יצאו מקופחים...(אני צוחק..)
ובהחלט תמתין לאישור נטפרי לאתר ששלחתי לעיל.אם יהיה אישור הפונקצייה תעבוד.
(במאמר מוסגר אם ימצא אתר דומה לשל גריפיט בl.a
החיסרון המובהק שחשבתי עליו זה שיש לשנות כל פעם בארגומנט השלישי את מספר הטבלה (table).
והפיתרון שעלה לי.זה שיש לבצע הפניה לתא עם פונקציית month שתחלץ את מספר החודש באופן אוטומט וכך פונקציית importhtml תתעדכן אוטומט מידי חודש בחודשו.ראה דוגמא כאן ההפניה לתא m1)
Screenshot_20230606_152143_Sheets.jpg

נערך לאחרונה ב:
אני בדווקא צריך שיהיה אופציה לשנות את החודש באקסל, למשל אם אני רוצה לדעת עוד חודש או חודשיים.

אני בדווקא צריך שיהיה אופציה לשנות את החודש באקסל, למשל אם אני רוצה לדעת עוד חודש או חודשיים.
הבנתי..
חשבתי האמת על הדילמה הזו.
אז הפיתרון דומה אך שונה.לבצע הפנייה לתא ובתא זה להחיל אימות נתונים ברשימת פריטים 1-12
וכך תוכל לבחור איזה חודש שתרצה בקלי קלות.

בסוף נראה שהוא מושך נתונים מהאתר למרות שהוא חסום.
עכשיו תסביר לי איך עוברים שם חודשים ושנים בתוך הנוסחה.
נראה שהוא נותן לי את החודש הנוכחי. אם אני רוצה את החודש בעוד שנה מה עושים?

בסוף נראה שהוא מושך נתונים מהאתר למרות שהוא חסום.
עכשיו תסביר לי איך עוברים שם חודשים ושנים בתוך הנוסחה.
נראה שהוא נותן לי את החודש הנוכחי. אם אני רוצה את החודש בעוד שנה מה עושים?
אי אפשר לעבור בין חודשים ושנים מהאקסל שמושך נתונים מהאתר הזה.
הפונקציה מזהה את גבולות הטבלה החל מהסימון הצהוב שסימנתי .ולא בתחום הסימון האדום.
Screenshot_20230606_165607_Chrome.jpg

ככל הנראה יהיה ניתן לייבא את השטח האדום שסימנתי על ידי פונקציית importxml
אני אשמח אם מישהו מחברי הפורום (שלמד את נושא "תקן" xml) יסייע בחילוץ ואיתור ה-XPath בפיסקה האדומה שסימנתי.ואז יהיה ניתן להזין זאת בארגומנט השני.ולבצע מעברים שכאלה דרך האקסל.

אני מאמין שאני לא הראשון ששואל את זה, יש דרך להגדיר בשיטס מס' טל' כקישור לחיוג?

יש לי שאלה מאוד בסיסית באקסל שאולי לא מתאימה לשאלות המקצועניות ששואלים כאן, קורה לי הרבה שאני מוסיפה שורה באקסל ואז פתאום השורה לא נוספת לסיכום למטה וכך אני מוצאת את עצמי הרבה שאינני יכולה לתת אימון בטבלאות שלי כיון שהסך הכל לא חישב את השורה שהוספתי, ניסיתי גם לעשות זאת בטבלה ועדיין לא עוזר לי. מה עושים שזה לא יקרה

יש לי שאלה מאוד בסיסית באקסל שאולי לא מתאימה לשאלות המקצועניות ששואלים כאן, קורה לי הרבה שאני מוסיפה שורה באקסל ואז פתאום השורה לא נוספת לסיכום למטה וכך אני מוצאת את עצמי הרבה שאינני יכולה לתת אימון בטבלאות שלי כיון שהסך הכל לא חישב את השורה שהוספתי, ניסיתי גם לעשות זאת בטבלה ועדיין לא עוזר לי. מה עושים שזה לא יקרה
אם תעשי דבל קליק על התא של הסיכום הוא יסמן לך בצבע איזה תאים כלולים בחישוב, כך שתדעי אם זה מעודכן או לא.
בד"כ אם את מוסיפה שורות מתחת השורה האחרונה שכלולה בנוסחה, תצטרכי לעדכן את נוסחת הסיכום שתכלול אותה. הפתרון לזה הוא די פשוט:
להשאיר שורה ריקה בין הנתונים לבין שורת הסיכום, ושהשורה הזו תהיה כלולה בנוסחה.
כל פעם שמוסיפים שורה להוסיף אותה מעל השורה הריקה.
כך היא תיכלל אוטומטית בסיכומים.

אני מאמין שאני לא הראשון ששואל את זה, יש דרך להגדיר בשיטס מס' טל' כקישור לחיוג?
ראשית.אם מדובר בשיטס מהפלאפון
הפתרון הפשוט ביותר היא לחיצה ארוכה על התא ואז מופיע "התקשרות"
לחיצה על התקשרות מובילה ישירות לחייגן.
Screenshot_20230606_221655_Sheets.jpg

אם לא לכך נתכוונת.אשלח יותר מאוחר בל"נ פיתרון. .הפיתרון לבעיה זו מורכבת יותר בשיטס מאשר באקסל.

ניסיתי לשאול את GPT והתייאשתי, לכן אני שואל ומבקש ממעלתכם...,
יש לי קובץ אקסל שבתא B2 כתוב מספר שהוא פונקציה של המספר שרשום בתא A1, ואני רוצה ליצור מאקרו שיכתוב בתא C2 כמה אילו היינו מוסיפים לתא A1 היה תא B2 משתנה ל B2+1.
לכן אני צריך מאקרו שיעשה לולאה, אבל בכל איטרציה שהוא משנה את תא A1 שימתין עד שהאקסל יחשב מחדש את הגליון ורק אז ימשיך את האיטרציה,
במאקרו יהיו המונחים הבאים:
  1. תא "A1 המקורי" שמשמעותו המספר שרשום בתא A1 בשעת הפעלת המאקרו.
  2. תא "A1 הנוכחי" שמשמעותו המספר שרשום באותו רגע נתון בתא A1 .
  3. תא "B2 המקורי" שמשמעותו המספר שרשום בתא B2 בשעת הפעלת המאקרו.
  4. תא "B2 הנוכחי" שמשמעותו המספר שרשום באותו רגע נתון בתא B2 .
  5. "המספר הבסיסי" שמשמעותו מספר שמשתנה כל הזמן לפי הוראות המאקרו.
  6. "המספר המתחלף" שמשמעותו גם מספר שמשתנה כל הזמן לפי הוראת המאקרו.
  7. מספר "X" שמשמעותו גם הוא מספר שמשתנה לפי הוראות המאקרו.
בתחילת הרצת המאקרו, "המספר המתחלף" = "המספר הבסיסי" = תא A1, ו X=0.
הלולאה נעצרת כשהיא חוזרת על אותו תרגיל שתי איטרציות רצופות,
בתוך הלולאה:
  • המאקרו מחשב "המספר הבסיסי" + (2 בחזקת X) וכותב את התוצאה בתא A1,
  • המאקרו ממתין שהExcel יחשב מחדש את הגיליון,
  • המאקרו מאחזר את הערך המעודכן של תא B2 ("B2 הנוכחי")
  • הוא בודק אם ערך "B2 המקורי" שווה לערך "B2 המעודכן",
  • אם "B2 המקורי" = "B2 המעודכן" אז המאקרו עושה שתי פעולות:
    • "המספר המתחלף" מקבל את הערך שכתוב ב "A1 הנוכחי",
    • מוסיף 1 לערך של X,
      "המספר הבסיסי" נשאר כמו שהיה,
  • אם "B2 המקורי" לא שווה "B2 המעודכן" אז המאקרו עושה שתי פעולות:
    • "המספר הבסיסי" מקבל את הערך של "המספר המתחלף",
    • מאפס את X ל 0,
      "המספר המתחלף" נשאר כמו שהיה,
לאחר שהלולאה נעצרה המאקרו מחשב "A1 הנוכחי" פחות "A1 המקורי", ואת התוצאה כותב בתא C2,
ובסוף המאקרו כותב בתא A1 את "A1 המקורי".
מכיון שאני לא מבין בקודים אין לי מושג אם זה מסובך לכתוב כזה קוד, אם לא אשמח שמישהו יכתוב לי.

זה לא יוצא טוב
אני צריכה לדעת כמה כל אחד משלם על המשלוח+ מכס לפי כמות ההזמנות-סה"כ סכום שכל אחד שילם על מה שהזמין מופיע בצבע מודגש למשל 63.95 בורוד ו-96.77 וכו
צפה בקובץ המצורף 1390314
כמה מכס בלבד צריך לשלם הראשון?
הכתום שסה"כ עלה לו כל המוצרים 124.51

ראשית.אם מדובר בשיטס מהפלאפון
הפתרון הפשוט ביותר היא לחיצה ארוכה על התא ואז מופיע "התקשרות"
לחיצה על התקשרות מובילה ישירות לחייגן.
צפה בקובץ המצורף 1392638
אם לא לכך נתכוונת.אשלח יותר מאוחר בל"נ פיתרון. .הפיתרון לבעיה זו מורכבת יותר בשיטס מאשר באקסל.
לשאלך...@השמהשמהשמ השמ
כפי שהקדמתי קיימים מספר דרכים היותר מוכרים וידועים בנושא זה.חלקם לא עובדים בשיטס.וחלקם לא מהוים פיתרון "דינמי".
הפיתרון שאציג להלן, מבצע שימוש בפונקציית hyiperlink .הפונקציה כאן שולחת את מספר הנייד לאתר חיצוני שמכיל קידוד לביצוע לינק ישיר להתקשרות .האתר החיצוני מבצע את הטרנספורמציה הזו.
מצורף כאן גיליון לביצוע העתק הדבק באופן מדויק.
הגיליון כאן דוגמא כמובן ויש לשנות את שם/טווח התא בלבד בגיליון שיטס המקורי.

בהנחה שבעמודה A רשומים אנשי קשר (שם ומשפחה)
ובעמודה B רשום מספר טלפון /נייד (המתחילים בספרה 0 ברמת העיקרון...טרם ההשמטה האוטומטית של השיטס.יש להדגיש!)
אז בעמודה c .יש להעתיק את הפונקצייה בתא c2 מהגיליון המצורף ולהדביק בתא c2 בגיליון המקור.
ומה שנותר כאן הוא ,לגרור את הפונקציה עם ידית המילוי כלפי מטה.
יש מספר תוספות בפונקצייה שהכנתי הכוללות & ומספרים הכרחיים לפעילות ותקינות הלינק.
לקריאה נוספת ראה כאן
Screenshot_20230607_002336_Chrome.jpg

בהצלחה לך

קבצים מצורפים

• לינק לחיוג ישיר מגוגל שיטס.xlsx
    KB 59.7 · צפיות: 45
נערך לאחרונה ב:
קרה לי פה בילבול קטן.סורי
על מנת להשלים את החיוג .צריך למחוק בפונקצייה את 972
ולהוסיף 0.
(יש לקחת בחשבון שהחיוגים מוגבלים למספרים ישראלים בלבד בעלי קידומת מדינה 972)
זו תבנית הפונקצייה הנכונה שיש להעתיק ולהדביק בתא c2
=HYPERLINK("https://call.ctrlq.org/"&+"+0"&B2,"לחיוג אל-"&" "&A2)

אני מצרף כאן שוב את הגיליון המתוקן

קבצים מצורפים

• לינק לחיוג ישיר מגוגל שיטס (1) (1).xlsx
    KB 14.2 · צפיות: 56
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה