למה הטבלה התהפכה והימין נהיה שמאל באקסל?
זו ברירת מחדל של הגיליונות באקסל
אם הכיוון היה מימין לשמאל.כנראה לחצת בטעות בהגדרות.
תראי כאן מדריך
Screenshot_20230817_200308_Chrome.jpg

תודה רבה.
הקובץ בקישור הזה מתבסס על התוסף והנוסחה שהבאתם לתאריך עברי, עם חישוב חודש קדימה.
מצ"ב גם קובץ אקסל רגיל עם הנוסחאות לתאריך עברי, חישוב חודש קדימה ואחורה, והמרת מספרים לאותיות.
עברו כ3 שנים מאז כתיבת ההודעה.
ביממה האחרונה חיפשתי דרך לביצוע של המרת תאריך לועזי לעברי עם פונקציות.(לצורך המרת תאריכי לידה לועזיים של תלמידים בביה"ס לקראת פתיחת השנה וכו..)
מיודעינו אייל ברדוגו התותח אקסל כתב כאן פיתרון שכזה.
אך התקבלו שגיאות שניסיתי להעתיק ולהדביק.
(בדיעבד הסתבר לי שפונקציית concat לא ערוכה נכון .ואפשר למחוק אותה וזהו)
זו באמת נוסחא ארוכה מאוד "ומפלצתית".ולא ניסיתי אפילו לפענח מה שהולך שם...
כדרכי.חיפשתי וחיפשתי אחר פיתרון הולם ומדויק בפורומים השונים .ופתאום ראיתי את הפיתרון שלך בגיליון המצורף בעמודה B.
ניסיתי ,וזה היה מדויק ומושלם!
אז תודה גדולה לך @xl3391
עזרת לי מאוד מאוד!

נערך לאחרונה ב:
האם בשאילתה כמו שאפשר לבצע ביטול סיבוב עמודות על ציר, (שאם יש לי עמודה עם שמות ואחרי זה כמה עמודות עם מס' פל' לדוגמא, שהוא הופך את כ המס' לעמודה אחת ומכפיל את השמות לפי כמות המספרים שיש להם,) האם אפשר לבצע גם פעולה הפוכה, שיש לי טבלה עם עמודה של שמות ואחרי זה עמודה אחת עם כמה מוצרים, ואני רוצה שהוא יוסיף עוד עמודות ובשמות כל מה ששייך לאותו שם הוא יוריד את כפיליות השורות ויתן לי בשורה אחת את כל המוצרים שיש לי לאותו שם?

ממש דומה לשאלה הזאת, רק בדיוק הפוך
יש לי טבלה שמופיע שמות אב וילדים אני צריך שכל שם יופיע בנפרד עם השם של האב איך אני עושה את זה
מצרף קובץ דוגמה
תודה רבה

שלום וברכה לכולם
אני רואה שיש כאן משתמשים ממש מקצוענים ואני מרשה לעצמי לאתגר אתכם עם בעייה קטנה (עבורכם :giggle:).
יש לי טבלת נתונים בה מופיעים שמות של אנשים ובעמודה ליד מופיע להם סיווג תגית.
כאשר לפעמים אנשים יופיעו מספר פעמים עם תגיות שונות או זהות.
כעת אני עובד על הדו"ח שבעמודה הראשונה יש את השמות ואחריו למעלה יש את כל סוגי התוויות, כאשר אני רוצה שבכל עמודה יופיע 'חיובי/שלילי' אם התגית הזו מופיעה בטלבת הנתונים על שמו של האדם הזה.

אנסה להסביר שוב ובדרך אחרת.
יש לי טבלה של שני עמודות, רשימה שמית ובעמודה סמוכה ליד כל שם יש מטלה אותה הוא ביצע, כאשר כל שם יכול להופיע יותר מפעם אחת, או בביצוע שני מטלות זהות, או בביצוע שני מטלות שונות.
כעת בדו"ח שמתי עמודה עם UNIQUE של כל השמות מהטבלה ו TRANSPOSE(UNIQUE
לכל סוגי המטלות הקיימים, כך שנוצרה עמודה אחת לכל סוג של מטלה.
כעת אני צריך שבכל סוג של מטלה, אם האדם ביצע אותה יביא לי את הכמות של הפעמים שהוא ביצע אותה.
תודה רבה

שלום וברכה לכולם
אני רואה שיש כאן משתמשים ממש מקצוענים ואני מרשה לעצמי לאתגר אתכם עם בעייה קטנה (עבורכם :giggle:).
יש לי טבלת נתונים בה מופיעים שמות של אנשים ובעמודה ליד מופיע להם סיווג תגית.
כאשר לפעמים אנשים יופיעו מספר פעמים עם תגיות שונות או זהות.
כעת אני עובד על הדו"ח שבעמודה הראשונה יש את השמות ואחריו למעלה יש את כל סוגי התוויות, כאשר אני רוצה שבכל עמודה יופיע 'חיובי/שלילי' אם התגית הזו מופיעה בטלבת הנתונים על שמו של האדם הזה.

אנסה להסביר שוב ובדרך אחרת.
יש לי טבלה של שני עמודות, רשימה שמית ובעמודה סמוכה ליד כל שם יש מטלה אותה הוא ביצע, כאשר כל שם יכול להופיע יותר מפעם אחת, או בביצוע שני מטלות זהות, או בביצוע שני מטלות שונות.
כעת בדו"ח שמתי עמודה עם UNIQUE של כל השמות מהטבלה ו TRANSPOSE(UNIQUE
לכל סוגי המטלות הקיימים, כך שנוצרה עמודה אחת לכל סוג של מטלה.
כעת אני צריך שבכל סוג של מטלה, אם האדם ביצע אותה יביא לי את הכמות של הפעמים שהוא ביצע אותה.
תודה רבה
תוכל לשלוח גיליון דוגמא?

האם בשאילתה כמו שאפשר לבצע ביטול סיבוב עמודות על ציר, (שאם יש לי עמודה עם שמות ואחרי זה כמה עמודות עם מס' פל' לדוגמא, שהוא הופך את כ המס' לעמודה אחת ומכפיל את השמות לפי כמות המספרים שיש להם,) האם אפשר לבצע גם פעולה הפוכה, שיש לי טבלה עם עמודה של שמות ואחרי זה עמודה אחת עם כמה מוצרים, ואני רוצה שהוא יוסיף עוד עמודות ובשמות כל מה ששייך לאותו שם הוא יוריד את כפיליות השורות ויתן לי בשורה אחת את כל המוצרים שיש לי לאותו שם?

שכחתי לתייג @xl3391 @יעקב ויצמן

היי!
תוך כדי העבודה על ביטוי השאלה בצורה הנכונה מצאתי את הנוסחה.
זה בCOUNTIFS
ולא יודע למה מקודם זה לא עבד לי.
תודה ל@יעקב ויצמן
וכל מי שרצה לעזור
כל הכבוד.יגעת ומצאת תאמין...
ולכבוד כך אגלה לך בסוד(שששש...:giggle:) שניתן להשיג תוצאה דומה בדרך שונה(הפחות מוכרת וידועה) על ידי פונקציית sumproduct
Screenshot_20230821_012429_Sheets.jpg

משום מה הקובץ אקסל לא נטען לי כאן.אז מצורף קישור לדרייב

נערך לאחרונה ב:

השאלה היא כללית או דרך הפאוור קוארי בלבד?
תוכל לשלוח גיליון דוגמא?

יפה מאוד!
ושוב תודה.
השאלה היא אם יש עדיפות כלשהיא לפונקציית sumproduct מאשר לCOUNTIFS?
במקרה הספציפי ששאלת .אין עדיפות מסוימת בתוצאה הסופית.
הוספתי זאת כממתק קטן..
הדרכים לפיתרון הקונבנציונאליות/המוכרות והידועות .הם אמת.
רק שישנה עדיפות לפחות ברמת ההכרה לדרכים יותר מתוחכמות ופחות מוכרות .בגלל "החידוש" שבהם.
כתבתי על כך בעבר מספר פעמים כמו כאן למשל
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12372336

השאלה היא כללית או דרך הפאוור קוארי בלבד?
תוכל לשלוח גיליון דוגמא?
אם יש פיתרון גם בלי לעבוד עם שאילתות, אבל שיתעדכן כשאני מעדכן נתונים בטבל המקור, מה טוב
(רק שיש לי אקסל 2019 אז בהתחשב בנוסחאות הקיימות),
וגיליון לדוגמא שמתי בקישור את הגיליון של התגובה שציטתי ואני צריך בדיוק הפוך ממה שהוא שאל

אם יש פיתרון גם בלי לעבוד עם שאילתות, אבל שיתעדכן כשאני מעדכן נתונים בטבל המקור, מה טוב
(רק שיש לי אקסל 2019 אז בהתחשב בנוסחאות הקיימות),
וגיליון לדוגמא שמתי בקישור את הגיליון של התגובה שציטתי ואני צריך בדיוק הפוך ממה שהוא שאל
Screenshot_20230821_144608_Sheets.jpg

האם לפילוח כזה התכוונת?

@מאסטר באקסל
קראתי חלק מכל השרשור ולא הצלחתי להבין.
יש לי רשימה של תלמידות ואני רוצה להוציא דוחות מסוננים.
2 הבעיות שלי :
1. מספור רציף כאשר אני מסננת, זה לא משאיר מספור רציף אלא את המספרים הישנים.
2. איך משנים בקלות כותרת.
אמנם אני מבינה שהצורך שלי הוא בסוג קובץ של אקסס, אך אינני מכירה אותו כלל.
אם יש מישהו שרוצה לעשות לי בעלות נמוכה כזה דבר, ממש לא מורכב וקשרי גומלין וכו'.
כותרת
ובטבלה: שם - משפחה - שנת לימודים - מגמה ומשבצות ריקות למלא נוכחות/ציונים וכו'.

@מאסטר באקסל
קראתי חלק מכל השרשור ולא הצלחתי להבין.
יש לי רשימה של תלמידות ואני רוצה להוציא דוחות מסוננים.
2 הבעיות שלי :
1. מספור רציף כאשר אני מסננת, זה לא משאיר מספור רציף אלא את המספרים הישנים.
2. איך משנים בקלות כותרת.
אמנם אני מבינה שהצורך שלי הוא בסוג קובץ של אקסס, אך אינני מכירה אותו כלל.
אם יש מישהו שרוצה לעשות לי בעלות נמוכה כזה דבר, ממש לא מורכב וקשרי גומלין וכו'.
כותרת
ובטבלה: שם - משפחה - שנת לימודים - מגמה ומשבצות ריקות למלא נוכחות/ציונים וכו'.
תוכלי לשלוח גיליון דוגמא?

רגע.למה פתאום אי אפשר להעלות כאן pdf או קובץ xlsx .אני מנסה בנייד וזה לא הולך...
זה רק אצלי?אצלכם זה עובד?האם מדובר באיזה באג?

רעיונית כן, אבל כל מוצר מורכב משני עמודות, כמו הקובץ בקישור בשאלה שלי ששם יש: שם ילד 1 גיל ילד 1, שם ילד 2 גיל ילד 2, וכו'
תראה את הגיליון שהעלה @עמיק כאן בזמנו
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12503852
לאחר זאת.אשמח להבין בצורה מפורטת את שאלתך.
תבצע שינויים בטבלת המקור אם ישנם.ותסביר מה הפילוח המדויק שאתה מעונין בו.
תעלה שוב כאן גיליון של שאלתך.
או לחילופין תכתוב את השינויים והשאלה בגיליון כאן מהדרייב.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה