- הוסף לסימניות
- #6,941
למה הטבלה התהפכה והימין נהיה שמאל באקסל?
זו ברירת מחדל של הגיליונות באקסללמה הטבלה התהפכה והימין נהיה שמאל באקסל?
עברו כ3 שנים מאז כתיבת ההודעה.תודה רבה.
הקובץ בקישור הזה מתבסס על התוסף והנוסחה שהבאתם לתאריך עברי, עם חישוב חודש קדימה.
מצ"ב גם קובץ אקסל רגיל עם הנוסחאות לתאריך עברי, חישוב חודש קדימה ואחורה, והמרת מספרים לאותיות.
יש לי טבלה שמופיע שמות אב וילדים אני צריך שכל שם יופיע בנפרד עם השם של האב איך אני עושה את זה
מצרף קובץ דוגמה
תודה רבה
תוכל לשלוח גיליון דוגמא?שלום וברכה לכולם
אני רואה שיש כאן משתמשים ממש מקצוענים ואני מרשה לעצמי לאתגר אתכם עם בעייה קטנה (עבורכם).
יש לי טבלת נתונים בה מופיעים שמות של אנשים ובעמודה ליד מופיע להם סיווג תגית.
כאשר לפעמים אנשים יופיעו מספר פעמים עם תגיות שונות או זהות.
כעת אני עובד על הדו"ח שבעמודה הראשונה יש את השמות ואחריו למעלה יש את כל סוגי התוויות, כאשר אני רוצה שבכל עמודה יופיע 'חיובי/שלילי' אם התגית הזו מופיעה בטלבת הנתונים על שמו של האדם הזה.
אנסה להסביר שוב ובדרך אחרת.
יש לי טבלה של שני עמודות, רשימה שמית ובעמודה סמוכה ליד כל שם יש מטלה אותה הוא ביצע, כאשר כל שם יכול להופיע יותר מפעם אחת, או בביצוע שני מטלות זהות, או בביצוע שני מטלות שונות.
כעת בדו"ח שמתי עמודה עם UNIQUE של כל השמות מהטבלה ו TRANSPOSE(UNIQUE
לכל סוגי המטלות הקיימים, כך שנוצרה עמודה אחת לכל סוג של מטלה.
כעת אני צריך שבכל סוג של מטלה, אם האדם ביצע אותה יביא לי את הכמות של הפעמים שהוא ביצע אותה.
תודה רבה
שכחתי לתייג @xl3391 @יעקב ויצמןהאם בשאילתה כמו שאפשר לבצע ביטול סיבוב עמודות על ציר, (שאם יש לי עמודה עם שמות ואחרי זה כמה עמודות עם מס' פל' לדוגמא, שהוא הופך את כ המס' לעמודה אחת ומכפיל את השמות לפי כמות המספרים שיש להם,) האם אפשר לבצע גם פעולה הפוכה, שיש לי טבלה עם עמודה של שמות ואחרי זה עמודה אחת עם כמה מוצרים, ואני רוצה שהוא יוסיף עוד עמודות ובשמות כל מה ששייך לאותו שם הוא יוריד את כפיליות השורות ויתן לי בשורה אחת את כל המוצרים שיש לי לאותו שם?
ממש דומה לשאלה הזאת, רק בדיוק הפוך
היי!מצורף דוגמה
כל הכבוד.יגעת ומצאת תאמין...היי!
תוך כדי העבודה על ביטוי השאלה בצורה הנכונה מצאתי את הנוסחה.
זה בCOUNTIFS
ולא יודע למה מקודם זה לא עבד לי.
תודה ל@יעקב ויצמן
וכל מי שרצה לעזור
השאלה היא כללית או דרך הפאוור קוארי בלבד?האם בשאילתה כמו שאפשר לבצע ביטול סיבוב עמודות על ציר, (שאם יש לי עמודה עם שמות ואחרי זה כמה עמודות עם מס' פל' לדוגמא, שהוא הופך את כ המס' לעמודה אחת ומכפיל את השמות לפי כמות המספרים שיש להם,) האם אפשר לבצע גם פעולה הפוכה, שיש לי טבלה עם עמודה של שמות ואחרי זה עמודה אחת עם כמה מוצרים, ואני רוצה שהוא יוסיף עוד עמודות ובשמות כל מה ששייך לאותו שם הוא יוריד את כפיליות השורות ויתן לי בשורה אחת את כל המוצרים שיש לי לאותו שם?
ממש דומה לשאלה הזאת, רק בדיוק הפוך
במקרה הספציפי ששאלת .אין עדיפות מסוימת בתוצאה הסופית.יפה מאוד!
ושוב תודה.
השאלה היא אם יש עדיפות כלשהיא לפונקציית sumproduct מאשר לCOUNTIFS?
אם יש פיתרון גם בלי לעבוד עם שאילתות, אבל שיתעדכן כשאני מעדכן נתונים בטבל המקור, מה טובהשאלה היא כללית או דרך הפאוור קוארי בלבד?
תוכל לשלוח גיליון דוגמא?
אם יש פיתרון גם בלי לעבוד עם שאילתות, אבל שיתעדכן כשאני מעדכן נתונים בטבל המקור, מה טוב
(רק שיש לי אקסל 2019 אז בהתחשב בנוסחאות הקיימות),
וגיליון לדוגמא שמתי בקישור את הגיליון של התגובה שציטתי ואני צריך בדיוק הפוך ממה שהוא שאל
תוכלי לשלוח גיליון דוגמא?@מאסטר באקסל
קראתי חלק מכל השרשור ולא הצלחתי להבין.
יש לי רשימה של תלמידות ואני רוצה להוציא דוחות מסוננים.
2 הבעיות שלי :
1. מספור רציף כאשר אני מסננת, זה לא משאיר מספור רציף אלא את המספרים הישנים.
2. איך משנים בקלות כותרת.
אמנם אני מבינה שהצורך שלי הוא בסוג קובץ של אקסס, אך אינני מכירה אותו כלל.
אם יש מישהו שרוצה לעשות לי בעלות נמוכה כזה דבר, ממש לא מורכב וקשרי גומלין וכו'.
כותרת
ובטבלה: שם - משפחה - שנת לימודים - מגמה ומשבצות ריקות למלא נוכחות/ציונים וכו'.
רעיונית כן, אבל כל מוצר מורכב משני עמודות, כמו הקובץ בקישור בשאלה שלי ששם יש: שם ילד 1 גיל ילד 1, שם ילד 2 גיל ילד 2, וכו'צפה בקובץ המצורף 1444995
האם לפילוח כזה התכוונת?
תראה את הגיליון שהעלה @עמיק כאן בזמנורעיונית כן, אבל כל מוצר מורכב משני עמודות, כמו הקובץ בקישור בשאלה שלי ששם יש: שם ילד 1 גיל ילד 1, שם ילד 2 גיל ילד 2, וכו'
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים