שלום וברכה

יש לי קובץ אקסל עם מספר רב של גליונות עבודה, הגליונות הינם חשבון של לקוחות, כל גליון עם שם של לקוח, מבנה הגליונות זהה, ואני מעונין לעשות בגליון האחרון ריכוז של כל הלקוחות כך שיופיע לי שם הלקוח - שזה שם הגליון ובתא לידו את הסכום הסופי (מדובר בתא H42).

איך אני עושה את זה בנוסחה בלי שאצטרך לעבור ידנית על כל הגליונות?

שלום וברכה

יש לי קובץ אקסל עם מספר רב של גליונות עבודה, הגליונות הינם חשבון של לקוחות, כל גליון עם שם של לקוח, מבנה הגליונות זהה, ואני מעונין לעשות בגליון האחרון ריכוז של כל הלקוחות כך שיופיע לי שם הלקוח - שזה שם הגליון ובתא לידו את הסכום הסופי (מדובר בתא H42).

איך אני עושה את זה בנוסחה בלי שאצטרך לעבור ידנית על כל הגליונות?
בשאלות מעין אלו, אני נזכר במילותיו של עקיבא "ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים..."
ובכן.הדרך הפשוטה,הידועה, הבטוחה (להימנע מכל שגיאת כתיב בשם הגיליון) והקצרה שאני מציע היא:
לכתוב בגיליון הסיכום בעמודה אחת את שמות הלקוחות.
ובעמודה ליד .להזין בתא שליד שם הלקוח את סימון שווה =.
ואז לעבור עם העכבר לגיליון הרלוונטי >לגלול לתא הרלוונטי>לסמן אותו בקליק עכבר>ואז אינטר.
(סימוני הגרש הבודד וסימן הקריאה יתווספו באופן אוטומט בנוסחא בטכניקה זו)
וכך לבצע עם תאי הסיכום הלאה באותה שיטה.
לחילופין (במקרה שלך בלבד)ניתן לבצע קיבוע בתא הסיכום העליון.יש לקבע את את מספר השורה כפי שניתן לראות בצילום מסך.
ולגרור למטה.ואז לשנות באופן ידני רק את שם הגיליון.
ואני פחות ממליץ על השיטה האחרונה שציינתי.
Screenshot_20231113_090401_Sheets.jpg

ועוד הארה לסיום.המסורבלות כאן שאנו דנים עליה מניעה אותי להמליץ תמיד לכל השואל על תכנון גיליון שכזה לרכז את כל הלקוחות בגיליון אחד.
לאחר מכן ניתן לבצע סיכומים ופילוחים בעזרת מספר פונקציות יותר מתקדמות..והשמיים הם הגבול!
כתבתי על כך מספר פעמים בפורום זה ,הנה דוגמא אחת מלפני כשבוע..
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12900790
זו המלצה טובה ונכונה לדעתי האישית ומניסיון לא מעט בכלל..

כמו כן אף פעם לא מאוחר..ואם יש את נפשך לרכז את כל נתוני הגיליונות לגיליון אחד.זה עדיין ניתן במספר טכניקות שונות(הן באקסל והן בשיטס)

בהצלחה!

שלום
שניתי חומר בקובץ אקסל ושמרתי אותו בטעות
ואני רוצה לחזור לגירסה אחד לפני השיניום שנשמרו
מה אני יכול לעשות?

שלום
שניתי חומר בקובץ אקסל ושמרתי אותו בטעות
ואני רוצה לחזור לגירסה אחד לפני השיניום שנשמרו
מה אני יכול לעשות?

@יעקב ויצמן
האם ניתן למיין לרוחב השורה ולא לאורך העמודה ? ב-SORT UNIQUE +

הדרך היחידה שמצליח לי
קוד:
=TRANSPOSE(SORT(UNIQUE(TRANSPOSE({F3:L3,F2:L2}))))

נערך לאחרונה ב:
בשאלות מעין אלו, אני נזכר במילותיו של עקיבא "ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים..."
ובכן.הדרך הפשוטה,הידועה, הבטוחה (להימנע מכל שגיאת כתיב בשם הגיליון) והקצרה שאני מציע היא:
לכתוב בגיליון הסיכום בעמודה אחת את שמות הלקוחות.
ובעמודה ליד .להזין בתא שליד שם הלקוח את סימון שווה =.
ואז לעבור עם העכבר לגיליון הרלוונטי >לגלול לתא הרלוונטי>לסמן אותו בקליק עכבר>ואז אינטר.
(סימוני הגרש הבודד וסימן הקריאה יתווספו באופן אוטומט בנוסחא בטכניקה זו)
וכך לבצע עם תאי הסיכום הלאה באותה שיטה.
לחילופין (במקרה שלך בלבד)ניתן לבצע קיבוע בתא הסיכום העליון.יש לקבע את את מספר השורה כפי שניתן לראות בצילום מסך.
ולגרור למטה.ואז לשנות באופן ידני רק את שם הגיליון.
ואני פחות ממליץ על השיטה האחרונה שציינתי.צפה בקובץ המצורף 1497348
ועוד הארה לסיום.המסורבלות כאן שאנו דנים עליה מניעה אותי להמליץ תמיד לכל השואל על תכנון גיליון שכזה לרכז את כל הלקוחות בגיליון אחד.
לאחר מכן ניתן לבצע סיכומים ופילוחים בעזרת מספר פונקציות יותר מתקדמות..והשמיים הם הגבול!
כתבתי על כך מספר פעמים בפורום זה ,הנה דוגמא אחת מלפני כשבוע..
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12900790
זו המלצה טובה ונכונה לדעתי האישית ומניסיון לא מעט בכלל..

כמו כן אף פעם לא מאוחר..ואם יש את נפשך לרכז את כל נתוני הגיליונות לגיליון אחד.זה עדיין ניתן במספר טכניקות שונות(הן באקסל והן בשיטס)

בהצלחה!
בסוף מצאתי דרך,
משוטטות ברשת מצאתי קוד vba שנותן לי את הרשימה של שמות הגליונות ואז עם הנוסחאות CONCATENATE ואח"כ INDIRECT ביצעתי את הדרוש לי בלי לעבוד ידנית.

בס"ד
שלום
רציתי לשאול האם ניתן לשתף קובץ אקסל, ושהשנוים שיעשו מהמקור יסומנו אוטומטי
תודה

בס"ד
שלום
רציתי לשאול האם ניתן לשתף קובץ אקסל, ושהשנוים שיעשו מהמקור יסומנו אוטומטי
תודה

בס"ד
תודה
בעיקר מה שרציתי לשאול ,האם בקבצי שיטס לאחר שנעשו שנויים בקובץ ע"י משתתפים אחרים
האם יש אפשרות לזהות היכן היה שנוי ,ע"י שהשנוי יהיה מסומן בדרך כלשהיא
תודה

בס"ד
תודה
בעיקר מה שרציתי לשאול ,האם בקבצי שיטס לאחר שנעשו שנויים בקובץ ע"י משתתפים אחרים
האם יש אפשרות לזהות היכן היה שנוי ,ע"י שהשנוי יהיה מסומן בדרך כלשהיא
תודה

בס"ד
כפי מה שאני מבין אין אפשרות לדעת מה השנויים ,בלי לעשות השוואה למקור ?
תודה

יש בשיטס הכלי המיוחד של 'מילוי מהיר'?

יש בשיטס הכלי המיוחד של 'מילוי מהיר'?
כן.דומה לכלי flash fill הזמין באקסל
ראה בלינק המצורף כאן
אם המטרה היא חילוץ (הפרדה) של טקסט .רק אזכיר שניתן לבצע זאת על טהרת הפונקציות בלבד.
בהצלחה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה