בפונקציה - UNIQUE-SORT
אם זה מספר וטקסט יחד הוא לא יסדר לפי מספר רץ
אלא יתחשב למספר מו אותיות
1
11
2
21
3
31
צפה בקובץ המצורף 1554698צפה בקובץ המצורף 1554698
השאלה מצוינת ומעניינת.
ובכן,כהמשך למה שכתבתי בלינק כאן
https://www.prog.co.il/threads/שליפת-מספר-ממחרוזת-עם-טקסט.500268/post-12368720
כאשר תוספת זו לאור הפיתרון הנפלא שכתב ידידינו היקר @עמיק (ותודתינו על כך..)בלינק כאן
https://www.prog.co.il/threads/שליפת-מספר-ממחרוזת-עם-טקסט.500268/post-7093067
אז ראשית יש "לפרק" את המחרוזת לטקסט בלבד ומספר בלבד בעמודות נפרדות.
לאחר מכן ניתן לבצע מיון + מיזוג נתונים על כל הטווח שהתקבל לעיל.
בדוגמא המצורפת כאן
Screenshot_20240119_074601_Sheets.jpg

פונקציית sort ממיינת על פי עמודה b.(מספר 2 בארגומנט השני)
ופונקציית unique פועלת מצוין על כל הטווח.
כפי שכתבתי לעיל באריכות רק כאשר הכפילויות חלות בכל העמודות שבטווח -אז מתבצע המיזוג עם unique.
במקרה כאן זה קורה לגבי שורות 2-3.
את עמודות b וc ניתן להסתיר ללא חשש

מצורף כאן גיליון דוגמא

בהצלחה רבה

קבצים מצורפים

• פונקציות sort-unique .xlsx
    KB 50.6 · צפיות: 34
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנוגע ל'פקדים' באקסל-
1- מה ההבדל בין 'פקדי טופס' ל'פקדי ActiveX".
2- מה ההבדל אם אני מקצה מאקרו לפקד 'לחצן', לבין אם אני מקצה מאקרו לצורה כלשהיא שאני יוצרת מתוך 'צורות'.
3- יצרתי 'פקד תיבה משולבת', אבל אני כבר הרבה זמן מנסה ואני מצליחה לעצב רק את הגודל של התיבה, ולא את הצבע שלה וגודל וסגנון הגופן, האם באמת לא ניתן לעצב את זה?

זה ממש נוגע לי לפרויקט שאני עובדת עליו כעת, מי שיש לו מידע טוב בזה אשמח אם יוכל להחכימני, תודה.
1 - פקדי טופס פשוטים יותר לאפיון בשימוש בגיליון מאשר activex אך מוגבלים מאוד בעיצוב, activex יותר גמישים בעיצוב
2 - לידיעתי רק ענין של נוחות (אבל אולי אני טועה), אם חשוב לך הגמישות בעיצוב עדיף לדעתי צורה, אם המהירות ביצירת הלחצן אז פקד.
3 - תיבה משולבת מ activex במצב עיצוב > קליק ימני על הפקד> מאפיינים> יש אפשרות לשנות את הרקע והפונט.
back color, font, fore color

1 - פקדי טופס פשוטים יותר לאפיון בשימוש בגיליון מאשר activex אך מוגבלים מאוד בעיצוב, activex יותר גמישים בעיצוב
2 - לידיעתי רק ענין של נוחות (אבל אולי אני טועה), אם חשוב לך הגמישות בעיצוב עדיף לדעתי צורה, אם המהירות ביצירת הלחצן אז פקד.
3 - תיבה משולבת מ activex במצב עיצוב > קליק ימני על הפקד> מאפיינים> יש אפשרות לשנות את הרקע והפונט.
back color, font, fore color
תודה על ההסבר המפורט.
זהו שאני הוספתי 'תיבה משולבת' מפקדי טופס ואותה ניסיתי הרבה זמן לעצב את הרקע ואת גודל הפונט ללא הצלחה, אז אולי באמת אי אפשר לעצב אותה.
אבל 'תיבה משולבת' מפקדי ActiveX שמתי לב גם כן שניתן לעצב אותה כמו שכתבת.
הבעיה שלי שאני לא יודעת איך מתעסקים איתה, ב'תיבה משולבת' של פקדי טופס הגדרתי מה 'טווח הקלט'- התאים שמהם אני רוצה לקחת את הנתונים ו'קישור לתא'- התא שבו תסומן הבחירה במספרים 1, 2 וכו'.
אולי תדע להסביר לי איך אני מגדירה את זה ב'תיבה משולבת' של פקדי ActiveX?

תודה על ההסבר המפורט.
זהו שאני הוספתי 'תיבה משולבת' מפקדי טופס ואותה ניסיתי הרבה זמן לעצב את הרקע ואת גודל הפונט ללא הצלחה, אז אולי באמת אי אפשר לעצב אותה.
אבל 'תיבה משולבת' מפקדי ActiveX שמתי לב גם כן שניתן לעצב אותה כמו שכתבת.
הבעיה שלי שאני לא יודעת איך מתעסקים איתה, ב'תיבה משולבת' של פקדי טופס הגדרתי מה 'טווח הקלט'- התאים שמהם אני רוצה לקחת את הנתונים ו'קישור לתא'- התא שבו תסומן הבחירה במספרים 1, 2 וכו'.
אולי תדע להסביר לי איך אני מגדירה את זה ב'תיבה משולבת' של פקדי ActiveX?
באותו מקום, במאפיינים, יש גם linked cell, list fill range

בלת"ק כמובן..:rolleyes:o_O
אני צריך ליצור בדחיפות קובץ אקסל עם לציונים לתלמידים של 6 טורים, כאשר ה 5 הראשונים משמשים כהכוונה לציון הסופי..
טור ראשון: כתיבה 10 נקודות
טור שני דקדוק 10 נקודות
טור שלישי אוצר מילים 29 נקודות
טור רביעי הבנת הנקרא 36 נקודות
טור חמישי שמיעה 15 נקודות
טור שישי ציון סופי
יש למישהו משהו כזה, או דרך ממש קלה ליצור אחד כזה גם לכסיל מובהק באקסל כמוני?
תודה מראש לעוזרים!

בלת"ק כמובן..:rolleyes:o_O
אני צריך ליצור בדחיפות קובץ אקסל עם לציונים לתלמידים של 6 טורים, כאשר ה 5 הראשונים משמשים כהכוונה לציון הסופי..
טור ראשון: כתיבה 10 נקודות
טור שני דקדוק 10 נקודות
טור שלישי אוצר מילים 29 נקודות
טור רביעי הבנת הנקרא 36 נקודות
טור חמישי שמיעה 15 נקודות
טור שישי ציון סופי
יש למישהו משהו כזה, או דרך ממש קלה ליצור אחד כזה גם לכסיל מובהק באקסל כמוני?
תודה מראש לעוזרים!
בשמחה רבה
(הכל נכון בשאלתך חוץ מהתואר המדומה שנקטת...
כמאמר הכתוב "הֲלוֹא אִם קָטֹן אַתָּה בְּעֵינֶיךָ רֹאשׁ שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל אָתָּה...)

מצורף גיליון
אם תרצה להוסיף ממוצע/סטיית תקן ויתר מיפויים תעדכן...
בהצלחה רבה

קבצים מצורפים

• מיפוי ציונים.xlsx
    KB 52 · צפיות: 41
בשמחה רבה
(הכל נכון בשאלתך חוץ מהתואר המדומה שנקטת...
כמאמר הכתוב "הֲלוֹא אִם קָטֹן אַתָּה בְּעֵינֶיךָ רֹאשׁ שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל אָתָּה...)

מצורף גיליון
אם תרצה להוסיף ממוצע/סטיית תקן ויתר מיפויים תעדכן...
בהצלחה רבה
וואוהווו!!!
שום אימוג'י פה לא מצליח לשדר כמה תודה רבה!!!
ממש בנית את זה בשבילי?? אין מילים!!!
רק שאלה קטנטונת: איך אפשר להחליף עמודות שיהיה קודם את השמיעה, אוצר מילים, דקדוק, הבנת הנקרא, כתיבה וציון סופי?? אהבל באקסל כבר אמרתי? :rolleyes:
עריכה: רק עכשיו ראיתי את האותיות הקטנות, חוזר בי..

וואוהווו!!!
בשמחה רבה צדיק.כולנו כאן לעזור זה לזה!
רק שאלה קטנטונת: איך אפשר להחליף עמודות שיהיה קודם את השמיעה, אוצר מילים, דקדוק, הבנת הנקרא, כתיבה וציון סופי?? אהבל באקסל כבר אמרתי? :rolleyes:
לשאלתך.ניתן לבצע טכניקות שונות של הוספת עמודות ריקות ואז לבצע גזור/העתק לעמודה (מלאה בתוכן) ואז להדביק.ועוד טריקים כאלו ואחרים.
אבל במקרה כאן שהטבלה ריקה מציונים.התהליך הפשוט ביותר הוא למחוק את תוכן התא בשורה 1 ובשורה 2 .ולכתוב כפי הסדר שרצית.

וואוהווו!!!
רק שאלה קטנטונת: איך אפשר להחליף עמודות שיהיה קודם את השמיעה, אוצר מילים, דקדוק, הבנת הנקרא, כתיבה וציון סופי?? אהבל באקסל כבר אמרתי?
פשוט תחליף את הכותרת של העמודה.
ואח"כ תבצע שמירה.

בשמחה רבה צדיק.כולנו כאן לעזור זה לזה!
מחילה, בענייני אקסל אל תצפה ממני בחיים לעזרה...
אבל במקרה כאן שהטבלה ריקה מציונים. התהליך הפשוט ביותר הוא למחוק את תוכן התא בשורה 1 ובשורה 2 .ולכתוב כפי הסדר שרצית.
עשיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני תודה רבה!!
שאלה אחרונה לסיום: לסדר ציונים לפי צבעים זה משהו שאני יכול לעשות לבד בלי להטריח?
כלומר בין 0 ל 20 צבע אדום 21 ל 40 נגיד כתום וכן על זה הדרך..?!

מחילה, בענייני אקסל אל תצפה ממני בחיים לעזרה...

עשיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני תודה רבה!!
שאלה אחרונה לסיום: לסדר ציונים לפי צבעים זה משהו שאני יכול לעשות לבד בלי להטריח?
כלומר בין 0 ל 20 צבע אדום 21 ל 40 נגיד כתום וכן על זה הדרך..?!
זה נקרא "עיצוב מותנה"
על מנת שתכיר את התהליך.כדאי שתראה את המדריך בסרטון כאן.המדריך קצר,קל ופשוט.
תנסה להגדיר זאת בסבלנות בגיליון הנל
אם לא תצליח עדיין, תעדכן כאן ואכין לך עיצוב בקובץ

זה נקרא "עיצוב מותנה"
על מנת שתכיר את התהליך.כדאי שתראה את המדריך בסרטון כאן.המדריך קצר,קל ופשוט.
תנסה להגדיר זאת בסבלנות בגיליון הנל
אם לא תצליח עדיין, תעדכן כאן ואכין לך עיצוב בקובץ
הצלחתי, באמת קל ופשוט!!
תודה רבה על כל העזרה המלאה באהבת חינם טהורה אשריכם ישראל!

הצלחתי, באמת קל ופשוט!!
תודה רבה על כל העזרה המלאה באהבת חינם טהורה אשריכם ישראל!
יופי.ברוך ה'
שמחתי לשמוע.על זה נאמר יגעת ומצאת תאמין..
כבר כתבתי בעבר באריכות בלינק המצורף שהפורום הנוכחי (תודות לאכסניה ואימפריית החסד -prog) עם מגוון השאלות שעולות בו מהווה פלטפורמה מצוינת לגדול ולהתפתח באקסל...
תזכור שכל אתגר הוא הזדמנות ללמידה נוספת ולצמיחה -באקסל ובכל תחום בחיים...
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12392342

בוקר טוב
שוב שאלה קצת יותר קשה לגבי עיצוב מותנה
אני רוצה שיסמן לי בכל שורה את הערך המינימלי (שלא יסמן תא ריק)
קובץ דוגמא

בוקר טוב
שוב שאלה קצת יותר קשה לגבי עיצוב מותנה
אני רוצה שיסמן לי בכל שורה את הערך המינימלי (שלא יסמן תא ריק)
קובץ דוגמא
בוקר טוב
שאלתך שאלה יפה ומעניינת.
מצורף כאן גיליון עם הפיתרון.(כמו כן עידכנתי את הנוסחא בגיליון השיתופי)
Screenshot_20240122_085905_Sheets.jpg

אסביר בקצרה:
אנו צריכים להזין נוסחא מותאמת אישית על כל הטווח.
כאשר בתנאי הראשון אנו אומרים לשיטס אם תא a4 הוא (=) הערך הכי מינימלי בכל שורה 4 (min 4:4).אז תצבע לי בצבע הנבחר (צהוב)
רגע רגע...ומה יקרה בשורה 8 למשל (ראו צילום מסך למטה) שכל השורה ריקה מתוכן?
אז מה שיקרה שכל השורה תצבע בצהוב.ולמה? כי מבחינת השיטס הערכים בשורה שכזו שוים ל-0
רוצים הוכחה?
הנה...אם נציב את פונקציית value ונכתוב בתוכה תא מתוך שורה 8 יוחזר לנו 0.
(באגב.זאת בניגוד לאופיה והתנהגותה של פונקציית search שמתייחסת לתא ריק כבעל ערך 1 בברירת מחדל שלה.וכתבתי על כך באריכות רבה בלינק הבא
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13030901)

במצב כזה שכל השורה עם תאים בעלי ערך מספרי זהה .כולם יחד נחשבים למינימום.וזו הסיבה שכולם יצבעו בעיצוב מותנה.
כדי לפתור את "המכשול" הזה.אנו נזין בתנאי השני (ולשם כך תידרש כמובן פונקציית and בהתחלה)
ונכתוב תנאי ""<> דהיינו שאינו שווה לכלום.כלומר לא להתחשב /לקחת בחשבון פה תאים ריקים מתוכן.
וזו התוצאה
Screenshot_20240122_090024_Sheets.jpg

נ.ב באגב,בשורה 4 לא נצבע שום תא .כי ערכי min/max חלים על מספר בלבד.לטקסט בעברית אין שום משמעות מבחינת השיטס.אא"כ נבצע כאן תהליך מורכב של המרת האות למספר בגימטריה על ידי פונקציות vlookup +mid וכדומה...
בהצלחה רבה!

קבצים מצורפים

• Conditional formatting of the minimum value in a row.xlsx
    KB 7.9 · צפיות: 45
נערך לאחרונה ב:
רבותי-חברי הפורום היקרים ,היום נמשיך ונלמד עוד מנפלאותיה וגאונותה של הפונקצייה SEQUENCE שכתבתי עליה בעבר
(כאן- https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13134038
וכאן- https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13167983
וכאן- https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13179048)

והפעם בכל הקשור לחישוב "טור חשבוני"
כדרכינו.תחילה אפתח במילי דאורייתא:
א.בתלמוד בבלי מסכת שבת דף כ"א ע"ב לגבי נר חנוכה כתוב "והמהדרין מן המהדרין ב"ש אומרים יום ראשון מדליק שמנה מכאן ואילך פוחת והולך וב"ה אומרים יום ראשון מדליק אחת מכאן ואילך מוסיף והולך. אמר עולא... חד אמר טעמא דב"ש כנגד ימים הנכנסין וטעמא דב"ה כנגד ימים היוצאין וחד אמר טעמא דב"ש כנגד פרי החג וטעמא דבית הלל דמעלין בקדש ואין מורידין"
ההלכה נפסקה כידוע כמו בית הלל.
ב.בתלמוד בבלי מסכת מנחות דף ק"ו ע"א אמרו רבותינו "תנו רבנן פירשתי מנחה וקבעתי בכלי אחד של עשרונים ואיני יודע מה פירשתי יביא מנחה של ששים עשרונים דברי חכמים רבי אומר יביא מנחות של עשרונים מאחד ועד ששים שהן אלף ושמונה מאות ושלשים"
מבלי להיכנס כעת לכל ביאור הסוגיה אתמקד בחשבון שהובא בדברי רבי והוא -1830.זהו למעשה חיבור של כל העשרונים(מידת עשירית האיפה) כאשר בכלי אחד עישרון אחד .ובכלי השני שני עשרונים וכו וכו עד 60 כלים, ובכלי ה60 מביא 60 עישרון בכלי אחד.(זהו הסכום המקסימלי שניתן "ליחיד" להביא עשרונים של מנחה בכלי אחד.והטעם מבואר במשנה מנחות פרק י"ב מ"ד " שכן ציבור מביא..שישים ואחד.דיו ליחיד שיהא פחות מן הציבור אחד" יעוין שם)
רבותינו בעלי התוספות שם מבארים את הדרך לחישוב סכום כל העשרונים למנין של 1830 וזה לשונם:
Screenshot_20240123_001115_Chrome.jpg

חשוב לציין כי ישנם דרכים נוספות לחישוב כאן.ראו בפירוש המלאכת שלמה (על המשנה שם) וכן בשיטה מקובצת (מנחות דף ק"ד ע"ב) .וצירפתים לקמן בקובץ pdf.
ולקמן אשוב לדברי התוספות הנזכרים.

וכעת ,להבדיל בין קודש לחול....אפתח במה שמסופר על זה שלימים הוגדר "מגדולי המתמטיקאים בכל הזמנים" -האסטרונום,הפיזיקאי והמתמטיקאי הגרמני קארל פרידריך גאוס.
האגדה אומרת, שכאשר גאוס היה בבית הספר היסודי, המורה שלו התעצל ונתן לתלמידים את המשימה המייגעת של חישוב הסכום 100+...1+2+3 כלומר, סכום כל המספרים עד 100. הרעיון היה שהם יבלו חצי יום בעבודה טכנית מייגעת וחסרת כל טעם, והמורה ינוח(הפסקת קפה?עוגה?..). הבעיה היא שגאוס הקטן בא אל המורה תוך כמה דקות עם הפתרון. האם זה קרה בגלל שגאוס היה מחשבון אנושי? לא! בדיוק ההפך! גאוס המחיש בצורה הטובה ביותר את גישת מתמטיקאים הם עצלנים. במקום לבצע את החישוב, הוא מצא “דרך קיצור” שנותנת לו את הסכום בלי שיצטרך לחשב את כולו במפורש.
הטריק של גאוס היה פשוט: הוא שם לב לכך שאם לוקחים את האיבר הראשון בסכום (שהוא 1) ומחברים אותו לאיבר האחרון בסכום (שהוא 100), מקבלים 101. זה בפני עצמו לא מרגש במיוחד, אבל העניין הוא שאותו מספר בדיוק מתקבל אם מחברים את האיבר השני בסכום (שהוא 2) עם האיבר הלפני אחרון בסכום (שהוא 99), וכן הלאה. בעצם, אומר גאוס, אפשר לחלק את כל המספרים בין 1 ל-100 לחמישים זוגות בדיוק, כך שהסכום של כל זוג הוא בדיוק 101:
(1,100),(2,99),(3,98),…
אם יש לנו בדיוק 50 זוגות, והסכום של כל אחד מהם הוא בדיוק 101, אז עברנו מביצוע 99 תרגילי חיבור לביצוע תרגיל כפל יחיד: 50×101=5050
במתמטיקה נהוג להבדיל בין טורים חשבונים סופים לטורים אינסופיים ויש עוד כמה קטיגוריות.אך כאמור אנו נתמקד בנוסחה לחישוב טור חשבוני סופי.
אז לאחר ההסבר הקצר נראה איך "נראית" הנוסחא בניסוח מתמטי.(ישנה עוד נוסחא יותר מורכבת .אך זו הנוסחא היותר ידועה...)
Screenshot_20240122_232703_Photo Studio.jpg

אסביר בקצרה:
בחלק המונה- אנו מחברים את המספר(האיבר) ההתחלתי + המספר הסופי בסדרה ומכפילים בn.(במספרים המכונים במתמטיקה "טבעיים")
ואת כל זה מחלקים ב2.
זוכרים את השאלה שנשאל גאוס בבית הספר?
תראו כדוגמא את כל ההסבר הנ"ל בהצבה בנוסחא המתמטית
20240123_004404.jpg

רבותי.היופי והגאונות בנוסחא כאן (על ידי הלוגיקה של הכפלת המונה ב2...)היא שניתן לבצע בה חישוב לכל טור חשבוני סופי בין שס"ך האיברים הוא זוגי ובין שאינו זוגי.
תנסו להציב את הנוסחא לחישוב ממש פשוט של
1+2+3+4
או לחישוב 1+2+3 .ותראו עד כמה הנוסחא אמיתית וקולעת!
עכשיו אוסיף כאן עוד נקודה חשובה. ניתן להגיע לאותו פיתרון בעזרת טכניקה של חיבור של "זוגות" של סכום אחיד.כפי המוסבר לעיל בחישובו של "הילד" גאוס.וכאשר סכום האיברים אינו זוגי .לצרף את אותו איבר "הבודד" לחשבון.
וכך לוותר על החילוק ב2 בנוסחא שהבאתי.
(כעת זה מובן מה ענין החילוק ב2? זה פשוט "לפרק" את הזוגות שמתקבלים במונה...תחשבו על זה...)

כעת תחזרו ותלמדו את דברי בעלי התוספות שהבאתי לעיל מילה אחר מילה...החשבון נפלא ומדויק.
התוס' מבארים בדרך זו את החישוב לפרי החג שמניינם עולה ל70 (וכפי שאמרו חז"ל כנגד 70 אומות שמתמעטים והולכים וכו..).

אמרו חז"ל כי "חכמה בגויים תאמין"...גאוס שחי במאה 19 נחשב כמתמטיקאי שהגה וייסד את החישוב לטור חשבוני.
אך עינינו תחזינה איך להבדיל אלפי הבדלות... הקדימוהו כבר בעלי התוספות(לפני כ900 שנים) בחכמתם האלוקית ועומק עיונם וכתבו את החשבון לכך בקיצור נמרץ...

"הפוך בה והפוך בה דכולא בה..."!!!

אם נחזור כעת לדברי הש"ס בנר חנוכה.אז כולנו יודעים שס"ך מנין הנרות בחנוכה (כולל נרות ההידור) הוא 44.(ונאמרו בזה רמזים רבים ונפלאים)
מעניין מאוד שאחד הטעמים שמובא לשיטת בית שמאי שהוא "כנגד פרי החג" .ולפי דרכינו הנ"ל "אין דברי רבותינו ז"ל יוצאים מידי פשוטם"...והאנלוגיה בינהם כי שיטת החישוב למנין שניהם היא אחת וכפי שהסבירו בעלי התוס' בסוגיא במנחות.נפלא מאוד!
(צירפתי כאן בpdf את דברי המהרש"א בסוגיא שם במסכת שבת כדאי מאוד ללמוד את ביאורו המאיר והנפלא...איך דברי בית שמאי קשורים לתירוץ הראשון של הב"י לקושייתו הידועה)

וכאן הבן שואל,איך כל הנ"ל קשור לאקסל ולעולמן של הפונקציות?

אז תראו .את פונקציית sequence אתם כבר מכירים...ובכן,אם רק "נעטוף" אותה בפונקציית sum יהיה ניתן לבצע חישוב לכל טור מספרי ...(לפחות כזה שהוא "סופי")וכמובן לכל הדוגמאות שהובאו לעיל.
תראו בצילום מסך לקמן איך כל החישובים המורכבים שהסברתי והארכתי בהם לעיל,הכל מבוצע תוך כדי לחיצת כפתור אחת כאשר רק נמלא את הערכים הנכונים בארגומנטים של הפונקצייה.
הכי קצר וקולע!הכי נפלא וקסום!

Screenshot_20240122_230049_Sheets.jpg

הזכרתי לעיל ששפת המתמטיקה היא "לעצלנים" (בהומור כמובן...) אז פונקציית sequence היא ההוכחה "לגאונות שבפשטות" של האקסל.

לסיום .המסרים שיש לנו מכל הנ"ל.
א.ראינו כאן איך "הפוך בה והפוך בה דכולא בה" ואיך כל דברי רבותינו ז"ל בחכמתם ועומק עיונם- משפטי אמת צדקו יחדיו...
ב.אם האדם יחשוב על אודות ימיו ושנותיו בעולם הזה.אז נכון שכלפי שמיא וגם כלפי האדם(בתוך ליבו וברגע של אמת...) ניתן לצרף ולחשב את כל הימים יום ליום ושנה לשנה בכל אופן שינהג בהם האדם (לטוב או למוטב חלילה)
אך על האדם לשאוף שצירוף זה של כל ימיו ורגעיו יהיו "טור חשבוני" בבחינת "מוסיף ועולה" תמידי בעבודת ה' לחושבנא טבא שזהו המסר הרמוז בדברי בית הלל(והלכה כמותם).הקב"ה יסייענו לכך אמן.

מצורף כאן גיליון אקסל לראות את כל החשבונות מבפנים.

נהנתם? אשמח לשמוע מכם שאלות/הארות/הערות על האמור כאן לעיל.

קבצים מצורפים

• מהרש-א מסכת שבת דף כ-א ע--ב ד-ה טעמא כנגד פרי החג.pdf
    KB 199.9 · צפיות: 31
  • פירוש מלאכת שלמה (מסכת מנחות יג,ב) .pdf
    KB 247.6 · צפיות: 40
  • שיטה מקובצת מסכת מנחות דף ק-ד ע-ב.pdf
    KB 616.2 · צפיות: 38
  • טור חשבוני.xlsx
    KB 11.3 · צפיות: 35
נערך לאחרונה ב:
שלום וברכה, יש לי גיליון עם נתונים לפי שעת התחלה ומשך זמן, כלומר בטור A יש שעת התחלה - שעה: דקות: שניות: בטור B כתוב למשך כמה זמן זה נמשך (למשל הפגישה) ובטור C מופיע עוד סינון (לדוגמא חדר 1 עד 10)

אני מעונין לבדוק את התפוסה של החדרים לפי רווח של 10 דקות, נניח שמשה התחיל בשעה 10:03 בחדר 1 למשך חצי שעה עד 10:33. אהרון התחיל בשעה 10:28 בחדר 2 למשך שעה עד 11:28 ויוסף התחיל בשעה 10:35 למשך 10 דקות עד 10:45

עשיתי בגיליון חדש מ A3 ומטה שעות ברווח של 10 דקות 10:00 10:10 10:20 וכו' וכו' וכמובן למעלה תאים מ1 עד 10.
אני רוצה לראות את התפוסה של החדרים לפי השעות, אשמח לעזרה תודה רבה

שלום וברכה, יש לי גיליון עם נתונים לפי שעת התחלה ומשך זמן, כלומר בטור A יש שעת התחלה - שעה: דקות: שניות: בטור B כתוב למשך כמה זמן זה נמשך (למשל הפגישה) ובטור C מופיע עוד סינון (לדוגמא חדר 1 עד 10)

אני מעונין לבדוק את התפוסה של החדרים לפי רווח של 10 דקות, נניח שמשה התחיל בשעה 10:03 בחדר 1 למשך חצי שעה עד 10:33. אהרון התחיל בשעה 10:28 בחדר 2 למשך שעה עד 11:28 ויוסף התחיל בשעה 10:35 למשך 10 דקות עד 10:45

עשיתי בגיליון חדש מ A3 ומטה שעות ברווח של 10 דקות 10:00 10:10 10:20 וכו' וכו' וכמובן למעלה תאים מ1 עד 10.
אני רוצה לראות את התפוסה של החדרים לפי השעות, אשמח לעזרה תודה רבה
נא לשלוח גיליון דוגמא
אין צורך ביותר מ5 שורות.
תצבע בבקשה את הטווח שתרצה בו החזר ערכים
ותכתוב באופן ידני מה הערכים שרצית שיהיו כתובים שם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה