די מסתבר שמייק יכניס את הנתונים אחרי השורה האחרונה, הוא לא רוצה לדרוס נתונים קיימים
אם תרצה לדרוס נתונים קיימים, תוכל להגדיר זאת במייק (לא ניסיתי זאת אף פעם אבל כך זה נראה)
1719311619954.png

די מסתבר שמייק יכניס את הנתונים אחרי השורה האחרונה, הוא לא רוצה לדרוס נתונים קיימים
אם תרצה לדרוס נתונים קיימים, תוכל להגדיר זאת במייק (לא ניסיתי זאת אף פעם אבל כך זה נראה)
צפה בקובץ המצורף 1689296
אני ממלא רק 4 עמודות. הנוסחאות הם מעמודה 4 והלאה. ע"מ לפרק את הטקסט בעמודות הראשונות.. עדיין הוא חושש לדרוס נתונים?

אני ממלא רק 4 עמודות. הנוסחאות הם מעמודה 4 והלאה. ע"מ לפרק את הטקסט בעמודות הראשונות.. עדיין הוא חושש לדרוס נתונים?
אולי תגדיר במייק, שהעמודה החמישית היא הנוסחא שאותה אתה רוצה?
זה יהיה נתון סטטי
הנה לדוג'
1719312231090.png

לא בדקתי אם זה עובד, אבל יכול להיות שמשחק לפה משחק לשם וייכנס כמו שצריך
ככה תוכל למחוק את כל הטור של הנוחסאות אם בכל שורה יש את אותה נוסחה

זה יהיה נתון סטטי
הנה לדוג'
צפה בקובץ המצורף 1689303
ההגדרה של דריסת הנתונים לא שינתה כלום. עדיין הנתונים מגיעים ללמטה.

זה יהיה נתון סטטי
הנה לדוג'
צפה בקובץ המצורף 1689303
תצטרך כאן משחק של לוגיקה, היות ומספר השורה צריכה להיות דינמית,
אולי באמצעות הכלי הבא
1719312607550.png

@טראמפ 2024
אינני מבין בתוכנת make(למרות שזה מאוד מסקרן ומרתק מאוד.ועוד חזון למועד בעזרת ה')
אני אוכל להציע פיתרון עוקף (אם זה לא יסתדר דרך ההגדרות במייק) והוא
אם התוכנה מייבאת נתונים לגיליון 1(לדוגמא) .אז יש לפתוח גיליון חדש (אקרא לו גיליון 2)
ושם לבצע פונקציית filter על נתוני גיליון 1,עם סינון דינמי ואוטומטי לכל השורות הריקות.
כלומר להוסיף תנאי שעמודה A:A אינה ריקה ""<>

@טראמפ 2024
אינני מבין בתוכנת make(למרות שזה מאוד מסקרן ומרתק מאוד.ועוד חזון למועד בעזרת ה')
אם התוכנה מייבאת נתונים לגיליון 1(לדוגמא) .אז יש לפתוח גיליון חדש (אקרא לו גיליון 2)
ושם לבצע פונקציית filter על נתוני גיליון 1,עם סינון דינמי ואוטומטי לכל השורות הריקות.
איך אתה תמיד תיקח הכל למקום של האקסל
גדול

@טראמפ 2024
אתה בעצם מתכוון לפיתרון שהשורות במלאות יעלו ללמעלה בגליון 2?

אבל עדיין אני צריך את הנוסחה שתטפל בהם..

אתה בעצם מתכוון לפיתרון שהשורות במלאות יעלו ללמעלה בגליון 2?

אבל עדיין אני צריך את הנוסחה שתטפל בהם..
מה הבעיה? מייק מכניס נתונים לגיליון 1
אתה מעביר אותם לגיליון 2 ומוסיף עמודה מעבר לטווח של הפילטר עם הנוסחאות
זה לא יתנגש לך

@טראמפ 2024 אשמח אם תוכל לעדכן מה עשית בסוף
@טראמפ 2024
תודה לכל המסייעים.

באמת העתקתי את הגיליון הראשון לגיליון אחר, ועליו בניתי את הנוסחאות.

העתקתי עם IMPORTRANGE=

כך =IMPORTRANGE("https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vdoaY0PwIgMIZhdHz18LflRV_BpmRNnIK9j0KVMlyII/edit#gid=0","Sheet1!A1: D")

נערך לאחרונה ב:
אשמח לדעת האם יש נוסחה באקסל למציאה
האם 2 מילים קיימות בעמודה אחת ?

יש למישהו מושג איך מאתרים באקסל אם 2 מילים נמצאות בתוך עמודה אחת ?
אני בעצם צריכה לאתר
אם עמודה 1 מכילה את המילה חיסור בשורה 1 של העמודה
ואז לאתר אם משורה 2 עד לסוף העמודה מכילה את המילה נוכחות
ואז אם יש את שני התנאים לסכם בסוף הטבלה איחור בוקר , אם אין את 2 התנאים הנ"ל שלא יירשם כלום .
יש דרך קלה ?
אודה מאדד לעזרה , אני צריכה את זה לתעודות ויקל עלי את הספירה ....

קבצים מצורפים

• נסיון למציאת נוסחה.xlsx
    KB 18.9 · צפיות: 30
אני בעצם צריכה לאתר
ואז אם יש את שני התנאים לסכם בסוף הטבלה איחור בוקר , אם אין את 2 התנאים הנ"ל שלא יירשם כלום .
יש דרך קלה ?
שאלה מורכבת.
הניסוח לא ברור לי ב100%,סורי.
אשמח שתכתבי לי במייל ובעזרת ה' אשלח פיתרון.
yv0528174820 בגימייל

אני צריך נוסחה שתעדכן את התאריך של היום בעמודה מסויימת לאחר מילוי נתונים בעמודה אחרת
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין

אני צריך נוסחה שתעדכן את התאריך של היום בעמודה מסויימת לאחר מילוי נתונים בעמודה אחרת
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין
בזמנו כתבתי באריכות רבה על כל הסוגיה הזו כולל הבעיות והפתרונות עם if בעל אופי של הפנייה מעגלית.
תקרא בלינק המצורף
הודעה בנושא 'הוספת תאריך באופן אוטומטי בטבלת אקסל' https://www.prog.co.il/threads/הוספת-תאריך-באופן-אוטומטי-בטבלת-אקסל.232456/post-11872039
בהצלחה

ערב טוב לכל חברי הפורום.
אני שמח להציג בפניכם את הלינק למאמר החדש שפורסם כעת בס"ד.
מאמר זה, הינו המשך למאמריי הקודמים, (השלישי והאחרון בסדרת מאמרים זו סביב פונקציית offset) ובו תגלו עוד טכניקות נפלאות לביצוע עם פונקציית offset בשילוב עם פונקציות row ו-transpose
במאמר הזה בוצעו חישובים גם בשיטה הקצרצרה בעזרת פונקציית wraprows (היא באמת שימושית מאוד, והזכרתי אותה מספר פעמים בעבר בפורום זה)
המאמר נסוב אודות יצירת "לוח המאה" באקסל .עם "ממתק" תורני-מוסרי עבור כולנו.

תקראו/תשתפו ובעיקר תהנו מהקסם ששמו -אקסל/שיטס...
אשמח לשמוע תגובות/שאלות נוספות בנידון.
תודה רבה!

אני בעצם צריכה לאתר
יש דרך קלה ?
אם הבנתי נכון את השאלה
האקסל שלי לא מספיק מעודכן לכן השתמשתי בשיטס
1719435393758.png

זה הנוסחה שצריך לשים בתא B14 ולגרור לרוחב כל העמודות
קוד:
=ifna(IF(AND(REGEXEXTRACT(B4,"חיסור")="חיסור",REGEXEXTRACT(TEXTJOIN(,0,B5:B12),"נוכחות")="נוכחות"),"איחור בוקר",""))
נ.ב. יש מצב שעשיתי עקיפות והארכתי בנוסחה, לא חשבתי יותר מדי

אם הבנתי נכון את השאלה
האקסל שלי לא מספיק מעודכן לכן השתמשתי בשיטס
צפה בקובץ המצורף 1691052
זה הנוסחה שצריך לשים בתא B14 ולגרור לרוחב כל העמודות
קוד:
=ifna(IF(AND(REGEXEXTRACT(B4,"חיסור")="חיסור",REGEXEXTRACT(TEXTJOIN(,0,B5:B12),"נוכחות")="נוכחות"),"איחור בוקר",""))
נ.ב. יש מצב שעשיתי עקיפות והארכתי בנוסחה, לא חשבתי יותר מדי
ראשית.באמת כל הכבוד לך ידידי.
החשבון פה נפלא.
פונקציית REGEXEXTRACT היא באמת נפלאה.
מה שמעניין זה "סיעור המוחות" שיש משאלות כאן בפורום.זה תהליך מדהים שלעצמו.
האמת,ששוחחתי עם השואלת ,היה איזה שינוי בתנאי השני שהמילה נוכחות תופיע מעל 4 פעמים.
ולכן הפיתרון כלל כמה שלבים.והבסיס לחישוב היה עם פונקציות search + isnumber (כתחליף לביצוע עם REGEXEXTRACT)
Screenshot_20240627_002114_Sheets.jpg

האמת שניתן עם מחשבה נוספת לצמצם את השלבים.אך גם אצלי היה ערב עמוס בשאלות (גם במייל).אז גם אצלי -זה מה שיצא בשליפה...
סוף דבר,העיקר שהכל הסתדר ברוך ה'.
מצורף הגיליון (שיטס)המתוקן

קבצים מצורפים

• נסיון למציאת נוסחה מתוקן.xlsx
    KB 154.5 · צפיות: 29

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה