יש לי קובץ אקסל (XLSX) עמוס בנתונים נוסחאות וכרטיסיות שמושכים נתונים אחד לשני,
אני מנסה לעלות אותו לדרייב לשיתוף ומוחק לי את כל הנוסחאות והתרשימים,
יש פתרון לזה?
https://www.prog.co.il/threads/האשכול-המרכזי-לשאלות-באקסל-גוגל-שיטס.499341/post-13681302
לגבי תרשימים צריך ליצור תרשימים חדשים דרך השיטס

ערב טוב לכל חברי הפורום

אני שמח להציג לפניכם את הלינק למאמר שפורסם הערב בסייעתא דשמיא:

והפעם - סביב הסוגיה התלמודית (תלמוד בבלי וירושלמי -מסכת כתובות) "עישורייתא דבי רבי"- וכיצד מבצעים את החישוב (המורכב הזה) באקסל /בשיטס בפשטות רבה בעזרת "קבוע אוילר".
במאמר זה השתדלתי "לפרק" ולהנגיש את נושא "קבוע אוילר" המתמטי המהווה בסיס לחישוב "ריבית דריבית" ולפונקציית אקספוננט.

וכמובן...מחכה לכם גם ממתק ומסר תורני בסיום.
"הפוך בה והפוך בה דכולא בה"

במאמר זה הושקעה מחשבה רבה ועמל רב.
מקווה שתהנו מהלוגיקה והיופי ששמו אקסל.

קריאה/לימוד מהנה!

ערב טוב לכל חברי הפורום

אני שמח להציג לפניכם את הלינק למאמר שפורסם הערב בסייעתא דשמיא:

והפעם - סביב הסוגיה התלמודית (תלמוד בבלי וירושלמי -מסכת כתובות) "עישורייתא דבי רבי"- וכיצד מבצעים את החישוב (המורכב הזה) באקסל /בשיטס בפשטות רבה בעזרת "קבוע אוילר".
במאמר זה השתדלתי "לפרק" ולהנגיש את נושא "קבוע אוילר" המתמטי המהווה בסיס לחישוב "ריבית דריבית" ולפונקציית אקספוננט.

וכמובן...מחכה לכם גם ממתק ומסר תורני בסיום.
"הפוך בה והפוך בה דכולא בה"

במאמר זה הושקעה מחשבה רבה ועמל רב.
מקווה שתהנו מהלוגיקה והיופי ששמו אקסל.

קריאה/לימוד מהנה!
נשמע מעניין.
ידוע לך אם יש בעיה לנשים לקרוא את זה?

@moishy בזכותך הועבר אתמול לכ 500 אברכים מלגה חודשית בזמן.
מה שמעניין ותבדוק בבקשה, היה באקסל 4 שורות עם דרכונים במקום מז
2 הוא זיהה והתריע (לא הפיק מסב)
עוד 2 רק כשהגעתי למסב נתקעתי

כמו"כ אני חושב שהחלפת בין המספר הארוך לקצר בקוד מוסד/מוסד שולח, אך לא בטוח

נשמע מעניין.
ידוע לך אם יש בעיה לנשים לקרוא את זה?
אין שום בעיה.
הנידון התלמודי הוא מאוד נקודתי ועוסק בחלוקת ירושה נכונה והוגנת (על פי "אומדנא"= הערכה של כמה האב היה נותן לנדוניא לו היה חי כעת) של אב שנפטר והותיר אחריו עשר בנות ובן אחד.
כל היתר מתמטיקה ועוד מתמטיקה וכמובן אקסל ופונקציות.

דומני ששלחתי לך הודעה פרטית לא מזמן...

לא ידעתי שאפשר לשלוח קבצים
בכל אופן, אשמח אם תוכל לשלוח לי מייל שלך, בכל אופן קצת מפחיד לשלוח בפורום קובץ עם 550 שורות...
המייל שלי a025800248

לא ביקשתי את הקובץ, רק את המספרי דרכון.
אגב, אפשר לשלוח קבצים (לכווץ לזיפ)

שילוב אותיות ומספרים...
אז בגלל כך הוא לא מזהה שזה מספר זהות לא תקנית?
אולי לא הבנת אותי.
היה לי בקובץ 4 מספרי דרכון, 2 הוא זיהה ולא נתן לי להמשיך ליצירת מסב
את ה 2 האלו הוא לא זיהה, וכן יצר קובץ מסב, שנתקע כמובן באתר של מסב

אז בגלל כך הוא לא מזהה שזה מספר זהות לא תקנית?
אולי לא הבנת אותי.
היה לי בקובץ 4 מספרי דרכון, 2 הוא זיהה ולא נתן לי להמשיך ליצירת מסב
את ה 2 האלו הוא לא זיהה, וכן יצר קובץ מסב, שנתקע כמובן באתר של מסב
בגלל שיש בהם גם אות הפונקציה שבודקת את תקינות הת"זהופכת את זה ל0.
זה לא תקין, אבל זה ההסבר לתופעה.

אני מנסה לעשות נוסחת IF אבל אני נתקל בבעיה. מאד אודה למי שיוכל לתפור את הבעיה.
אני רוצה ככה.
אם בתא D1 הוא לא יום שישי ולא שבת ובתא F1 מופיע הספרה 0 תביא לי את הנתון מגיליון 1.
זוהי הנוסחה שלי
=IF(AND(WEEKDAY(D1)<>6, WEEKDAY(D1)<>7, F1=0), Sheet1!C2, "")
הבעיה שבגליון 1 הוא גם מדלג על התאים בהתאם לדילוג שקיים בתנאי.
איך אני פותר את הבעיה שלא ידלג בגליון עם הנתונים על התאים אלא ימשיך מאיפה שהוא הפסיק למשוך ???

(קצת הסבר: אני רוצה ליצור לוח שנה עם משימות קבועות שכתובות בגיליון 1 ואני רוצה שבכל יום למעט משישי שבת ובחגים יופיע לי בלוח שנה משימה מזו שבגיליון 1 אבל שלא ידלג על משימות)

אני מנסה לעשות נוסחת IF אבל אני נתקל בבעיה. מאד אודה למי שיוכל לתפור את הבעיה.
אני רוצה ככה.
אם בתא D1 הוא לא יום שישי ולא שבת ובתא F1 מופיע הספרה 0 תביא לי את הנתון מגיליון 1.
זוהי הנוסחה שלי
=IF(AND(WEEKDAY(D1)<>6, WEEKDAY(D1)<>7, F1=0), Sheet1!C2, "")
הבעיה שבגליון 1 הוא גם מדלג על התאים בהתאם לדילוג שקיים בתנאי.
איך אני פותר את הבעיה שלא ידלג בגליון עם הנתונים על התאים אלא ימשיך מאיפה שהוא הפסיק למשוך ???

(קצת הסבר: אני רוצה ליצור לוח שנה עם משימות קבועות שכתובות בגיליון 1 ואני רוצה שבכל יום למעט משישי שבת ובחגים יופיע לי בלוח שנה משימה מזו שבגיליון 1 אבל שלא ידלג על משימות)
לא הבנתי לגמרי את החשבונות בגיליון 1.
צריך לראות את הגיליון מקרוב.

אשמח שתשלח לינק גיליון דוגמא של שיטס למייל (מצורף בפרופיל) ובעזרת ה' אעזור בשמחה.

הורדתי נתונים ממערכת CRM לקבצי אקסל, והכיתובים בעברית הפכו לג'יבריש
יש דרך לשחזר אותם? מדובר בעשרות אלפי שורות :eek:
תודה על כל עזרה או מידע!
1724676089746.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה